קרוב רחוק

JonJon9

New member
קרוב רחוק

שלום לכולם,

אני מעוניין את עזרתכם בפתרון דילמה שכרגע היא תיאורטית, ושיש סיכוי טוב שתהפוך למעשית.
אני בחור בן 24, הומו. במקור מהמרכז אבל כרגע לומד בי-ם (שנה שלישית).
אני מעוניין להיכנס למערכת יחסים רצינית ונכון לעכשיו קהל היעד שלי הוא הסטודנטים של ירושלים. אני אומנם אוהב את ירושלים, וגברבריה אכן נאים (וגם משכילים), אבל אחרי לא מעט
דייטים ראשונים שהיו גם אחרונים, החלטתי להגדיל את קהל היעד שלי ולפנות גם ל"שוק" התל אביבי.
יתרונות:
- הכי ברור, לדעתי: תל אביב זאת העיר עם הכי הרבה הומואים. הגדלת טווח האפשרויות
- קרבה גיאוגרפית (אני חוזר בסופי שבוע למרכז, ואני גר קרוב מאוד לתל אביב)
הבעיה:
אני לא יוצא הרבה לתל אביב (לא משנה אם למקומות של הומואים או לא)- בערך פעם בחודש. אם אתחיל פתאום לצאת לשורה של דייטים אחד אחרי השני בתל אביב, יהיה לי קשה לכסות על העניין בסיפורי כיסוי טובים (כמה פעמים אני יכול "להיפגש" עם אוהד? הלא "נפגשתי איתו" כבר שלוש פעמים החודש......
).
הפתרון המתבקש, לכאורה, הוא לספר למשפחה שלי את האמת. במקרה שלי, אמא שלי ואחותי, איתן אני גר, היו מודעות בעבר לנטייה שלי (סיפרתי להן) אבל המצב הוא כרגע כזה שלפחות אמא שלי חושבת ש"העניין עבר לי" ושאני בעצם סטרייט ש"תעה בדרכו". הבעיה האמיתית תהיה אם אבחר לספר להן שוב לפני שאצא לכבוש את תל אביב:
לכאורה, זה ייתר את הצורך בסיפורי כיסוי- הלא האמת שוב ידועה.
מצד שני, לא מוצאים בחור על הדייט הראשון, וגם לא השני, ובמקרה שלי- גם לא השביעי והשמיני. לכן זה יהיה בלתי הגיוני בעליל לספר לאמא שלי, שגם ככה לא משתגעת על זה: "תקשיבי, יש לי דייט בתל אביב עם בחור" לפני כל דייט ודייט. גם אני באופן אישי לא משתגע המצבים האלה, ומנסיון- זה רק גורם לי להרגיש רע יותר: מה שמחזיר את הצורך בהסתרה ,
שמעלה את הבעיות שלה וחוזר חלילה.... אם היה מדובר בדייט פעם בחודש, ניחא. אבל לפי ההיכרות שלי עם עצמי, סביר להניח שזה יהיה שבוע אחרי שבוע. די אינטנסיבי, ודי מתנגש עם הרגלי היציאות הקבועים שלי.
בקיצור, אפשר לומר שיש כאן מעין קשר גורדי, של סיבות ונסיבות, פרי שנים של יחסים סבוכים ביני (המתלבט), בינה (אמא) ובינם (בחורינו המצוינים).

בכל אופן, מה עושים? כיצד מנצלים את השפע שמחכה לי (???) במרחק נגיעה?

גם גולש

New member
אמממ....

אני חושב שהייתי מנסח את זה קצת יותר בעדינות מהאורח שליטא
אני גם לא ממש בטוח לגבי הקשר למשפחה ממוצא רוסי או משפחה חד-הורית: אני חושב שבמידה זו או אחרת, הדברים והחששות שתיארת משותפים כמעט לכולנו. אבל בסה"כ הוא צודק: אחרי שתכיר מישהו, תרצה להפגש איתו עוד הרבה פעמים. לישון אצלו מידי פעם (ואני מניח שגם שהוא ישן אצלך). לצאת איתו למקומות שיכולים לזהות אתכם ביחד. בשלב מסויים, סביר להניח שאפילו תרצה שהמשפחה שלך תכיר אותו.
להיות בארון ובו בזמן בקשר מלא ומספק, לרוב לא הולך ביחד.

עכשיו, המשפחה שלך תצטרך להתמודד עם הדברים בכל מקרה. ואתה תצטרך גם לתת להם מספיק זמן להתמודד עם הדברים: כשתרצה להביא את החבר הביתה להכיר את המשפחה, זה יהיה צריך להיות אחרי תהליך שהם יעברו. בסה"כ, יציאה מהארון היא דבר לא טריויאלי גם עבור ההורים. וכמה שיותר מהר יתחילו עם ההתמודדות הזו, כך יותר מהר יגיעו לקבלה שלך כמו שאתה.

אז אם אתה יודע על שינוי מהותי בתנאי המחיה שלך בעתיד הלא רחוק, כמו למשל מעבר מחוץ לבית, זה יכל להקל ואולי עדיף להמתין. אבל אם זה לא המצב, וכל עוד זה לא עלול לפגוע בך באופן משמעותי (כלכלית, או בכל צורה אחרת), אני חושב שעדיף להתמודד עם הדברים כמה שיותר מהר, ולהשתדל לא לדחות אותם.

ואגב, אם אתה מתחיל לחשוב על יציאה מהארון ברצינות, ואתה לא בטוח איך ללכת על זה, לתהל"ה יש פרוייקט שנקרא "הורה בקפה": שיחה אחד-על-אחד עם אחד ההורים שמתנדבים שם.
שיחה עם הורים לילדים להט"בים טובה לא רק כדי לנסות להבין "איך לדבר עם המשפחה" (אם אתה צריך בכלל את החלק הזה...), אלא גם כדי לנסות לראות את הדברים מזוית הראיה שלהם: מהן החששות שלהם, איך אפשר להקל עליהן, מתי צריך להיות עדין ומתי כן צריך ללחוץ (עפ"י מה שאתה מספר, אני מבין שאין יותר מידי רצון מצידם להכנס להתמודדות הזו...). אני יודע ששיחה מהסוג הזה עזרה מאד לידיד שלי. אולי שווה לך גם לחשוב על זה.

גם גולש

New member
נ.ב.

לא התייחסתי לעוד אפשרות שאולי קיימת: להשאר באיזור המרכז גם במהלך השבוע, ולנסוע לאוניברסיטה ובחזרה כל בוקר.

למרות שיציאה מהארון נראית לי אופציה עדיפה בהרבה (שבסופו של דבר, תצטרכו להתמודד איתה בכל מקרה), אם המצב האובייקטיבי יותר מידי בעייתי, כדאי לחשוב ולבדוק אם גם האופציה הזו ריאלית...

JonJon9

New member
תודה על התשובה המנוסחת והמעמיקה

מבחינת תנאי המחיה, יש לי מרחב תמרון- אני גר כרגע בירושלים ונמצא שם רוב הזמן, אבל אחרי התואר (שעכשיו אני בשנה האחרונה שלו) התכנון יכול להשתנות- יכול להיות שאמשיך שם לתואר שני ואעבוד שם (מה שמאוד סביר שיקרה), ויכול להיות שאחזור הביתה לתקופה מסוימת, למעין "תקופת התארגנות". יכול להיות גם שאני אשאר במרכז לתקופה יותר ארוכה, במידה ותוצע לי שם עבודה משמעותית. לא כל כך הבנתי מההודעה שלך כיצד זה יכול להשפיע על ההחלטה שלי לספר או לא לספר.
לגבי "הורה בקפה"- זה נשמע מאוד מעניין (רק חבל שהקישור לא עובד), אבל המצב שלי הוא קצת אחר- כבר סיפרתי לה בעבר, כך שזה לא אמור להיות לה חדש. בעניין הזה אני מתלבט בין "יציאה טקטית" (יציאה שבה אני רק מספר שאני יוצא עם מישהו), לבין "יציאה אסטרטגית" (להקדים תרופה למכה, להראות לה שה"זמני" הוא קבוע). אני חושב שמה שהצעת אכן יכול לעזור לי, כי בפעמיים הקודמות זה הרגיש לי כאילו אני מקיא, כך שאני מקווה שהפעם הזאת לא תהיה ככה.
אני יודע, מן הסתם, שיציאה כאן נדרשת. אני רק צריך להחליט על התוכן וההזדמנות.
אגב, אני לא רוסי, אבל כן במשפחה חד-הורית.

JonJon9

New member
אגב,

מה הכוונה בהודעה השנייה שלך? אילו תנאים אובייקטיביים ידחו את הרעיון של יציאה?

גם גולש

New member
אז ככה:

קודם כל, התנאים האובייקטיביים שהתייחסתי אליהם יכולים להיות הרבה דברים. למשל, אם המשפחה שלך עלולה להגיב ב"אם אתה הומו, לא רוצים לראות אותך כאן יותר", אז זה יוצר קשיים משמעותיים ברמה הכי אובייקטיבית: אמנם אתה בגיל שבו אתה יכל לדאוג לעצמך, אבל הרבה יותר קשה ללמוד ולעבוד בו זמנית. וכאן לפעמים צריך לעשות איזשהו שיקול קר, ואולי למשוך עוד קצת. יכולים להיות עוד דברים מהסוג הזה, כמובן.

הדבר השני, איך המיקום שלך משפיע... מה שהתכוונתי אליו הוא די פשוט: אם קשה לך כרגע להתמודד עם יציאה של ממש מהארון (לא רק להגיד שזה קיים, אלא גם להתמודד עם התנגדויות, להכריח את המשפחה להתמודד וכ'ו), ואתה יודע שבקרוב אתה עובר למרכז לזמן ארוך... אז אם זה לא בוער לך, אופציה נוספת היא לדחות את ההתמודדות ולחכות למעבר לפני שאתה מגביר את מאמציך בכל הקשור לדייטים במרכז. אני לא חושב שזו האופציה המועדפת באופן כללי (כמו שכתבתי, את ההתמודדות המשפחה שלך תצטרך לעבור בכל מקרה), אבל יכל להיות שבאופן זמני זה יכל להיות פתרון עדיף מבחינתך, וגם זה לגיטימי.

וזה הקישור ל"הורה בקפה" של תהל"ה (הפעם, לא בתור קישור
)
http://www.tehila.org.il/147312/parents-4-youth

למעלה