קרה לכם שפסלו אתכם על דעות פוליטיות ?

Alinesis

New member
=]

ויותר מזה, נגיד יש בחורה כוסית, שאני לא מצליח להפסיק לרדוף אחריה כי היא נראית מממממש טווובב, ונגיד התחלתי להידבק אליה כמו זבוב או משהו (זה כמובן מקרה היפוטתי מאוד קיצוני)

אז זהו מילת הקסם שיגרום לי לרדת ממנה במשפט אחד! :)

אני זוכר שהיה לנו ויכוח סוער על הנושא הזה של השמאלנות פעם..אני שמח שהתחלת לראות את הדברים כמוני!.. לפחות בנושא הזה..

ורדונה2

New member
האמת שכן

בגיל 18 ראיתי את דברים קצת אחרת ובצורה קצת יותר תמימה
ומבינה אותך לגמרי

באמת לא משנה איך הבחור נראה, כמה מילים כמו "כיבוש", "אפרטהייד" וכ'ו יכולות להפוך אותו לגרגמל מבחינתי תוך שנייה.

אני בעד בקרים דווקא

אגב היטלר היה נגד יהודים.

ובמילים אחרות-אם אתה מבטא דיעה, לפחות תעשה את זה כמו שצריך. מה זה "בעד ערבים" ערבים זה לאום, לא דיעה פוליטית.

Maldini Girl

New member
לא שידוע לי, אבל אני פסלתי אנשים על דעות

פוליטיות.
בכ"מ בן אדם שיגיד מולי משפט כמו "צריך להרוג את כל הערבים" הוא לא רק לא מתאים לי כבן זוג, אלא גם לא ראוי בעייני להיות ידיד שלי.

ורדונה2

New member
שאלה

אם בנאדם יגיד מולך "צריך להרוג את כל המתנחלים", זה בסדר? תישארו ידידים?

אגב, סתם כדי לתת קונטרה- באותה מידה אני יכולה להגיד לך שלא ראוי ולא מכבד לזלזל ככה בדעה של בנאדם ולהתנהג כאילו הוא לא "ראוי לך" (לא שאני מסכימה עם התבטאות כזאת, אבל רק כדי להראות לך ת'צד השני של מה שכתבת לי למעלה. נאה דורש נאה מקיים).
שורה תחתונה- זכותו של כל אדם לדעתו וזכותנו גם לפסול אנשים אחרים ולבקר את הדעה שלהם בעצמם.

Maldini Girl

New member
לא.

בן אדם שאומר לי ״צריך להרוג את...״ (השלם: הומואים, חרדים, מתנחלים, אתיופים, סודנים, שמאלנים, סיים שיט) הוא בן אדם שאני לא רוצה בקרבתי. למה שאני ארצה מישהו שרוצה להרוג אנשים ושונא אותם בתור בן זוג?

netapet2

New member

אני לא צריכה אפילו להסתכל על פוליטיקה אלא על הגיון, ברגע שבן אדם מכליל כל מיני דברים- זה מציק לי.

במקרה של פוליטיקה- יש כאלה שלא באמת יורד להם, אבל הם מפחדים מדיונים כאלה ואחרים, מפחדים מתוצאות עתידיות שיכולות להיות אחרי חודש ביחד- שפתאום יהיה פיצוץ בגלל זה.

Big White

New member
חחח

עד שאותך יום אחד לא יפסלו בגלל הדעה שלך. ואז המצב יראה לך אחרת לגמרי.

הכל פה עניין של "מי ראשון יעשה את זה"

מצד אחד יכול לקרות מצב שבו את תששמעי את הדעה של הצד השני ותגידי " לא רוצה שום קשר אליך. ביי" והוא יהיה בשוק. ואת תרגישי טוב עם עצמך שאת עומדת על העקרונות הטיפשיים שלך ומוכנה לפסול בן אדם על משהו שאת לא יודעת מה המקור שלו בכלל לכעס ולשנאה הזאת, אולי פיגוע? או נפגע מעשי טרור או כל דבר אחר.

אבל יכול לקרות מצב ההפך שברגע שהוא ישמע שאת בעד יגיד ביי ויקום וילך. ואז הכל יראה לך אחרת לגמרי. ואת תרגישי שפשוט זרקו אותך מכל המדרגות עם הפנים למטה.

שנאה לא מגיעה סתם ככה משום מקום כי קמים בבוקר ואומרים אני שונא X-Y-Z
ואת פשוט לא מבנינה למה זה קורה כי אף פעם לא היית במצבים כאלה, אז את לא מבינה למה שונאים.

Maldini Girl

New member
אני לא שונאת אף אחד.

גם לא אנשים ששונאים אותי. אם יש מישהו שהדעה הפוליטית שלי מפריעה לו עד כדי כך שהוא פוסל אותי- כנראה שאנחנו לא מתאימים כבני זוג. ולכן אני חושבת שזה הגיוני לפסול אדם על דעתו הפוליטית, מה שלא הגיוני זה לזלזל בו על דעתו.

קשה לאנשים להתמודד עם דברים

שלא בצורה אלימה. אם זה דיעות ושוני ממך.
במקום לדבר ולנסות להגיע לדיון, אנשים אוטמים את האזניים ושרים "להללהלה אתה מטומטם". ככה זה נראה לפחות מהצד.

איזה כיף שאני בצבא ולא מדברים על פוליטיקה!!! אנחנו רק עסוקים בלהוציא מהבוץ נוער שההורים שלהם מתבטאים באלימות בדיוק כמו חצי מהמדינה פה.

Big White

New member
המממ

שיזרקו אליך רצת אבנים, בקבוקי תבערה, קאסאם או 2, תיראי הרבה אנשים פצועים בעקבות זה (זיקים 2007) תדברי אחרת.

זה לא משנה אם זה בן זוג או לא, אלה כבן אדם, ידיד. ואם את פוסלת אנשים ללא כל בירור או ניסיון לברר מאיפה מגיעה השנאה הזאת (אולי אחד מבני המשפחה שלו נהרג בפיגוע? ואולי עוד משהו)
אז מה יהיה הלאה? תפסלי אותו על איזה צלקת שיש לו? או אולי כתפ כזה או אחר? זה בערך אותו הדבר זה אפילו לא בערך, זה אותו הדבר.

ל 2 הדוגמאות האלה יש סיבה מסויימת שבגללה הם שם.
את לא שונאת אנשים ששונאים אותך כי אין לך כניראה סיבה לשנוא אותם. אם אין סיבה זה לא קורה. ואם יש סיבה זה קורה. זה די פשוט, לא צריך מדע טילים בשביל להבין את זה.

אני דווקא מסכימה איתה,

זה בכלל לא קשור לדעה פוליטית כבר אלא לסוג של אופי.
גם אני מעדיפה שיהיו בחיי אנשים אוהבים, אכפתיים, נעימים ומקבלים ולא אנשים מלאי שנאה, כעס וטינה... אולי כי פשוט, אני אדם שמאוד אוהב. קל לי להכיל עצב של אחר. קשה לי מאוד להכיל רגשות זועמים - מוצדקים ככל שיהיו. למה? כי אנחנו בני אדם ולא חיות. יש לנו אפשרות לבחור אחרת. לבחור לסלוח, לבחור לשכוח. נכון שאנשים שעוברים טראומות יש להם את כל הלגיטימציה בעולם, אבל הם ישארו אותם מסכנים שעברו את הטראומה עד הרגע שיחליטו שהם ממשיכים להיות מי שהם היו ולא נותנים לאירוע אחד בחייהם לקבוע מי הם יהיו עד סוף ימיהם. והם יכולים, כי האדם הוא הוא יצור מסתגל...

Big White

New member
מסכנים? אני לא מסכים איתך.

לא מסכים איתך מהסיבה שזה אל שהם יושבים בבית ומרחמים על עצמם ולא יוצאים מהבית, הם פשוט חיים עם זה כמו שזה. יש כאלה שלא ישנים בלילות, ויש כאלה שיש להם סיוטים בלילה, ויש כאלה עם הפרעות אחרות. זה לא כי הם לא רוצים לשכוח, אלה כי לא מצליח להם, לא סתם אנשים כאלה עוברים טיפולים אצל פסיכולוגים.

בגלל שאנחנו אנשים ולא חיות, אני חושב שדווקה כן יהיה נכון לשמוע את אותו הבן אדם ועל הדעה שלו למרות שהיא לא מקובלת עליך ולא משנה איך הוא מתבטא. ולנסות להבין אותו. כי אנחנו לא חיות, פשוט יותר קל לדחות את השונה מאיתנו.

אצל חיות כן זה מקובל, אתה שונה מאיתנו, אתה חלש אתה לא חלק מאיתנו כי אתה נתל לחברה. אומנם לא אצל כולם,יש כאלה שלא.

במידה והשנאה מגיעה ממקום סתמי ובאמת שסתמי, זה כבר משהו אחר.

את הסיפור הזה פרסמתי לפני כמה שנים (גם פה פרסמתי), אומנם העברתי אותו לפייסבוק רק בשנה שעברה אבל הסיפור הזה אמיתי לגמרי, את חושבת שיש לי צורך בלהסביר מה הדעות של הבן אדם הזה בנושא? זה הסיפור מוזמנים לקרוא ולשתף למי רוצה.

http://www.facebook.com/notes/andrei-pilipenko/מלחמת-לבנון-סיפור-ממקור-ראשון/198990730146012

ועל זה את תפסלי את בן אדם?
בטור אחד שמאמין באנשים,ברצון טוב ועשיה. קשה לי לקרוא תגובות כאלה שמצד אחד אומרות שאנחנו אנשים ולא חיות אבל מצד שני פוסלים את אלה שקשה להם.

אתה מטה את מה שאמרתי לכיוונים אחרים.

אני אמרתי - יש להם לגיטימציה. אני יכולה להבין אותם. זה לא אומר שאני ארצה אנשים כאלה בקרבתי. אם בן אדם צריך עזרה ממני, הוא יקבל אותה (ולכן אני לומדת פסיכולוגיה), אבל אני לא אקבל את זה שאדם בוחר בידיעה להיות אדם רשע בגלל שקרה לו דבר רע בחייו. יש מספיק אנשים שקרו להם דברים רעים והם בחרו להשאר אנשים טובים בכל זאת.
ובוא נעשה הבחנה בין אנשים שעברו טראומה והם יכולים לבחור להתגבר עליה (לא עלינו, אונס או פיגוע או תאונה וכדומה), לבין אנשים עם הפרעות אישיות שנכנסים לקטגוריה אחרת. אותם אין מה לשפוט גם ככה, כי אין להם אלמנט של בחירה או שגם אם הוא קיים הוא מאוד מוגבל.

Maldini Girl

New member
מתה על זה שאתה מפתח תזה שלא קשורה למה שאמרתי

וזורם איתה.

1.ירו על הבית שלי קסאמים ורקטות, תודה.
2.זרקו עליי אבנים, דווקא ילדה חרדית, כי נסעתי באוטו (ברעננה ולא חלילה במאה שערים) בשבת.
אני לא שונאת את האנשים האלה, אני מרחמת עליהם. שזו הדרך הכי טובה שהם מצאו להתמודדות, כי אני מוצאת דרכים בוגרות יותר.
אז לא, לא עבדה תזה א׳ שזה ישנה את דעתי.

אני לא פוסלת בן אדם בלי לשמוע את דעתו, אם הגעתי למצב שפסלתי אדם (נדיר אך קרה) זה כי שמעתי יותר מידי מדעתו. אגב, יש לי ידידים שהדעות שלהם קיצוניות, אני פשוט לא רואה בהם אופציונליים כבני זוג, כי יש חיכוכים שאהבה לא יכולה לנצח.
בן דוד שלי נחטף ללבנון ונהרג שם, אז אל תזיינו לי תשכל על ״מה את יודעת, אולי המשפחה שלו מתה בפיגוע״ כי אני יודעת בדיוק איך זה מרגיש.
העניין הוא שזה עדיין לא גרם לי להיות אדם קיצוני או שונא. אתנסח מחדש:
בעברי הוטרדתי מינית ע״י ידיד, אז עכשיו בגלל הטראומה האישית אני אמורה לשנוא את כל הידידים שלי/גברים? לא.
באותה מידה, יורים על הבית שלי ושל משפחתי והפלא ופלא, זה לא גורם לי לשנוא את כל הערבים.

Big White

New member
תחליטי

זה מה שכתבת בהודעה למעלה

"אדם שיגיד מולי משפט כמו "צריך להרוג את כל הערבים" הוא לא רק לא מתאים לי כבן זוג, אלא גם לא ראוי בעייני להיות ידיד שלי."

כמו שאני מבין ממה שאת כתבת. מבחינתך לא אכפת לך מה קרה, כל עוד זאת הדעה שלו הוא לא ראוי ליהיות בן זוג שלי ולא ראו ליהיות ידיד שלי. אבל עכשיו את אומרת שיש לך ידידים כאלה. אז תחליטי עם עצמך למה את מתכוונת, כי אומר בהתאם את דעתי בהתאם למה שנכתב, אין לי שום יכולת לנחש, או לקרוא מחשבות.

נו אז מה הבעיה? אם את מרחמת אליהם כי זאת הדרך הכי טובה שהם מצאו להיתמודד עם המצב, תלכי תעזרי להם. יש לך פה לידי את שכם,רמאללה, ג'נין,חברון. הם ישמחו שתעזרי להם לצאת מהמצב, כי חוץ ממה שהם עושים הם לא כיולים לחשוב על שום דבר אחר.

Maldini Girl

New member
הדיון הזה נהיה כ״כ רדוד

טוב, חשבתי שזה ברור.
בן אדם שאומר ״אני ימני״ ומנמק- מעולה! נתפש בעייני כאדם אינטיליגנט גם אם אני לא מסכימה עם דעתו.
בן אדם שאומר ״צריך להרוג את כל ה...״ (השלם: יהודים, ערבים, ימנים, שמאלנים, סודנים, מתנחלים וכו׳) הוא לא בן אדם שיש לו דעה מבחינתי, כי אין שום אוכלוסיה בעולם שצריך להרוג את כולה, זו לא דעה זו סתם גזענות, אז כן, אני לגמרי אפסול גזענים שרוצים להרוג אוכלוסיה שלמה בכללותה.

הפסקה השניה שעתבת רדודה כ״כ לדעתי שאין טעם להגיב עליה, אבל אם אתה חייב לדעת, הייתי בפרויקטים ערביפ-יהודים למען השלום, גם התנדבתי על בעלי תסמונת דאון וגם בארגון ״לתת״ כדי לנסות לעזור למי שבעייני ראויה לו העזרה. אם יהיה ארגון עזרה חילוני-חרדי/ארגון הסברה, אני לא רואה בעיה עקרונית בלהצטרף אליו, אחרי שאסיים צבא.
שים לב שכתבתי שאלו שזרקו עליי אבניל היו ממשפחה חרדית ולא ערבית, מה שהופך את התגובה הזאת לאפילו יותר לא רלוונטית.

Big White

New member

אז חשבת. תתחשבי בעובדה שאני לא מכיר אותך, ואי אפשר אינטונציות דרך כתיבה ובטח שלא את כל המחשבות ואת כל הדעות בדיוק כמו שהם.

מה שאני קראתי על זה בדיוק הגבתי לא פחות ולא יותר.

הדיון כאן הסתיים, זה מבזבז לי את הזמן, אני לא קורא מחשבות, ולא מבין דברים כמובן מאליו, ולא ממג עתידות. על מה שיש אני מגיב. שיהיה חג שמח!

Big White

New member
זה בדיוק החלק המעניין!

כי תמיד יש על מה להיתווכח (בגבול הטעם הטוב כמובן) ואף פעם לא משעמם.

זה מאוד טיפשי לא לאהוב בן אדם בגלל איזה דעה פוליטית.

למעלה