קרה לכם שפסלו אתכם על דעות פוליטיות ?

קרה לכם שפסלו אתכם על דעות פוליטיות ?

לפני כמה ימים ישבתי אצל ידיד עם חברים שלו שלא הכרתי ושמענו מוזיקה
ואחד מהם ממש פלירטט איתי והיה ניראה שהוא ממש בעניין שלי בחור מתוק והשיחה זרמה
ואז אני לא זוכרת איזה שיר זה היה אבל ביקשתי שיגבירו כי אני אוהבת את השיר
ואז מישהו אחר שהיה שם פנה אלי ואמר לי "את שמאלנית נכון ?"
ששאלתי אותו איך הוא הגיע למסקנה הזאת הוא אמר שלפי השיר
שעוד פעם אני לא זוכרת איזה שיר זה היה חח אבל ממש לא היה קשר בין השיר לשמאלנים
עניתי לו שלא ממש אבל יותר כן מלא.. ראיתי שהם עשו קצת פרצופים והבחור שדיבר איתי במשך שעתיים
פשוט הוריד את כל העניין ממני !

מה הסיפור ?? קרה לכם ?? ניראה לכם לגיטימי??

לא קרה לי.

עם זאת, אני מאמינה שמדובר בדבר לא נדיר. אנחנו פוסלים אנשים על הרבה דברים שנראים מהצד אולי טיפשיים או זניחים, אבל בשביל אותו אדם מדובר בנושא חשוב או משמעותי.
את לא יכולה לקבוע בעבורו את הקריטריונים על פי הם הוא בוחר האם הוא ינסה להכיר אותך או לפסול אותך מידית. יכול להיות שחבל, כביכול, אבל מצד שני את לא רוצה למצוא את עצמך במערכת יחסים עם אדם מעורב פוליטית שהדעות שלכם מאוד שונות, כי זה מקור להמון ויכוחים בתוך הזוגיות.
אם הוא בחר לפסול אותך על סמך זאת, כנראה מדובר בנושא רגיש עבורו, הוא עשה לך טובה בכך שהוא הבהיר זאת. הדרך שהוא עשה זאת היא לא הכי נעימה, אבל לדעתי עדיף לדעת איפה את עומדת כבר בהתחלה מאשר להשלות את עצמך.
את כן יכולה לנסות להכניס לחייך (או לרשימת הקטגוריות שלך, שעל פיהן את פוסלת או מקבלת אדם בחיוך) את הדרישה לאנשים נעימים, שמקבלים את האחר גם אם דעותיו והשקפותיו הן שונות, בפרט בתחום הפוליטי או בכלל

ובמקרה שנתתי לו יותר מידי קרדיט והוא פשוט לא הקשיב ופסל אותך בשיא השטחיות - אז מה אכפת לך?
סתם
.

כן את צודקת

למרות שגם מבחינתי זה נושא משמעותי אבל לא הייתי פוסלת מישהו על הדעה שלו
בהחלט אכניס את הקטגוריה של אנשים פתוחים לרשימה !

ורדונה2

New member
חחחחח וואי, לא הולכים לאהוב ת'דעה שלי כאן

אבל לגיטימי לגמרי בעיניי.
כשאני שומעת על מישהו שהוא שמאלני, גם אם אני מחבבת אותו מאוד, יורד לי בטירוף מהבנאדם. אני לרוב לא אגיד שום דבר ואשמור את זה לעצמי (אלא אם כן נכנסים לדיון פוליטי), אבל תמיד תהיה לי תחושה כזאת של "סעמק. למה? אבל חיבבתי אותך! -_-"

Maldini Girl

New member
תעשי הפרדה

זה שיורד לך ממישהו בגלל דעות פוליטיות זה הגיוני ולגיטימי.
כמו שיכול לרדת לך ממישהו בגלל הטעם שלו בבגדים, בגלל המוצא שלו, בגלל ההשכלה שלו. זה אולי רדוד אבל זה הגיוני.

אבל באופן מופגן לזלזל במישהו כי התפישה שלו שונה משלך, בעייני לא ראוי ולא מכבד.

ורדונה2

New member
לא מעוניינת ולא הולכת לעשות שום הפרדה

יש לי דעה פוליטית מגובשת ואני באופן כללי הפכתי לבנאדם שמאוד מתעניין בפוליטיקה בשנים האחרונות, אז זה נושא שחשוב לי.
בשבילי בנאדם שאומר לי שהוא שמאלני וגם מפרט לגבי דעותיו השמאלניות (כי יש כאלה שמחזיקים מעצמם שמאלנים אבל שלפי הסטנדרטים שלי הם אולי לא ממש) זה משהו שמאוד מאוד מוריד לי מהבנאדם וגורם לי להעריך אותו פחות בתור בנאדם מיידית, לא משנה כמה חיבבתי אותו לפני כן.
מבחינתי זה מקביל לבנאדם שיגיד לי פתאום שהוא שונא הומואים וחושב שכולם צריכים למות, או בנאדם שמתבטא כמו גזען ומגעיל אותי בדיבור שלו.
שמאלנות היא טרן-אוף אדיר בשבילי, קשה לי להעריך מישהו בתור בנאדם אחרי שאני מגלה את זה עליו.
ומודה באשמה- אצלי שמאלנות נתפסת כטימטום. ואם לא טימטום- היתממות או בורות.
לרוב לא אדבר על זה עם אנשים שהתחברתי איתם או שאני בקשר איתם ומגלה שזו הדעה הפוליטית שלהם, ככה ש"לזלזל במופגן" זה לא משהו שקורה לרוב, אלא אם כן נכנסים איתי לדיון פוליטי ואז אני תמיד אביע את דעתי. לרוב אני מנסה להימנע מהנושא אם זה בנאדם שאני מחבבת מלבד הדעה הפוליטית שלו.
אם זה לא ראוי ולא מכבד בעינייך- 'תפדלי. בעיניי זה גם לא ראוי ולא מכבד לחיות במדינה הזאת ולהחזיק בדעה שמאלנית ואידיוטית, אבל כל אחד חי את חייו וגם לאנשים לא ריאליים וחסרי היגיון מותר להביע דעה.

כתבת נאה דורש נאה מקיים ???

"מבחינתי זה מקביל לבנאדם שיגיד לי פתאום שהוא שונא הומואים וחושב שכולם צריכים למות, או בנאדם שמתבטא כמו גזען ומגעיל אותי בדיבור שלו.
שמאלנות היא טרן-אוף אדיר בשבילי, קשה לי להעריך מישהו בתור בנאדם אחרי שאני מגלה את זה עליו."

את לא מכבדת אנשים שפוסלים אנשים אחרים על המוצא שלהם ועל הנטיות המיניות שלהם
אבל את בעצמך פוסלת אנשים על הדעה הפוליטית שלהם !
מה ההבדל ? את בדיוק כמו האנשים שאת שונאת...אלה ששונאים הומואים..אלה ששונאים אתיופים..את אחת מהם..את פשוט שונאת שמאלנים..
same shit !!! תתעוררי ! זאת למשל "בורות ,היתממות וטימטום " המילים שבחרת כדאי לתאר שמאלנים !

כתבת שאת לא מזלזלת במופגן..."'תפדלי. בעיניי זה גם לא ראוי ולא מכבד לחיות במדינה הזאת ולהחזיק בדעה שמאלנית ואידיוטית
גם לאנשים לא ריאליים וחסרי היגיון מותר להביע דעה.
ועוד הוספת סמיילי ...

אני אפילו לא פותחת איתך פה דיון פוליטי ..שימי לב לדברים שאת אומרת כמה את סותרת את עצמך
וכמה את תסלחי לי מדברת שטויות .. נאה דורש נאה מקיים כתבת ?! יפה ! תיישמי !

ורדונה2

New member
זה שאת מקצינה ומכניסה לי מילים לפה

לא הופך אותך לצודקת.
שאני לא אכנס בכלל להבדל העצום בין לפסול בנאדם לבין להעריך אותו פחות. לפסול אני לא פוסלת ומעולם לא אמרתי זאת, אבל יורד לי מאוד מהבנאדם.
ה"שנאת שמאלנים" הזאת שבחרת להגדיר- זה את אמרת, לא אני.
אני לא שונאת אף אחד, אבל בטח ובטח שלא אוהבת כל נאד שאני פוגשת.

אולי לא נאה לך לשמוע את דעתי, אבל ההקצנה וכל החרבושים בינתיים וההשוואות של הסלידה שלי משמאלנים לגזענות או הומופוביה- זה סתם מעיד על העובדה שלא נעים לך שאנשים מסתכלים עלייך רע לפעמים אחרי שאת מספרת שאת שמאלנית. במקום לזלוג לך להקצנות ולהכניס לי מילים לפה, שבי ותחשבי עם עצמך האם את באמת שמאלנית ואם כדאי לך להצהיר על עצמך ככזאת, ואם כן- בכייף שלך, אבל אני גאה להודיע לך שאני ועוד הרבה אחרים *קצת* ריאליים במדינה הזאת נעריך אותך קצת פחות בזכות העובדה הזאת.
(-קבלי עוד סמיילי, רק כי אהבת את הקודם מספיק כדי לציין אותו במיוחד
)

וכן, אמרתי שלא מזלזלת במופגן לרוב ומשתדלת לא להעלות את הנושא כשמדובר בחברים. אמרתי שעד שלא פותחים איתי דיון פוליטי- אני אעדיף לא להיכנס לזה, אבל אם הוא יתפתח אז אני אביע את דעתי.
שמת לב מה התפתח כאן בינתיים? יא, איזה קטע, דיון פוליטי!

(גאד, כמה הסמיילי פייספאלם החדש הזה הולך להיות שימושי
)

ורדונה2

New member
אגב, יש אולי דבר אחד שאני שונאת

וזה טימטום. הוא יכול להכיל בתוכו הרבה דברים- הומופוביה, גזענות, שמאל קיצוני... כן, יכולה לגמרי לפסול בנאדם, אבל איזו רכיכה תבוסתנית הייתי אם הייתי מקבלת את כולם כמו שהם וחסרת כל סטנדרטים?
סורי, לכולם יש ת'דעות הפוליטיות והאידאולוגיות שלהם. בעיקר כאן בארץ- הפוליטיקה זה נושא מאוד רגיש.
יש גבול מסוים שצריך לחצות כדי שאני אפסול בנאדם, אבל אני בהחלט אחבב פחות מישהו שמדבר כמו שמאלן וברמות מסוימות של שמאלנות גם לא אהיה מעוניינת לשמור איתו על קשר.

הומואים לא פוגעים באף אחד בגלל ההעדפה המינית שלהם,
גם שחורים או מזרחים לא פוגעים באף אחד בגלל צבע העור שלהם,
אבל שמאלנים כן פוגעים בי בהתנהלות שלהם, עם דגש גדול על שמאל קיצוני. ומעבר לזה, זאת פשוט ראיית עולם שונה ודעות שונות, אין כאן קשר לסובלנות אלא יותר להתאמה. הומו לא פוגע בי כי הוא רוצה לחיות את חייו בשקט ולקבל את הזכויות שמגיעות לו, שחור לא פוגע בי כי הוא רוצה את אותו הדבר בלי שיפלו אותו על צבע העור שלו, אבל שמאלני זאת כבר פרספקטיבה שיהיה לי קשה להתמודד איתה.
במיוחד אני שמאוד אוהבת לדבר על פוליטיקה, יהיה לי קשה להתחבר לאדם שהדעות שלו כ"כ לא ריאליות וכ"כ תמימות/טיפשיות בעיניי. מעטים הדברים ש*באמת* מעצבנים אותי, אבל חופשי יש לי Political rage

קיצר, את יכולה להמשיך לברבר על "שנאת שמאלנים" אם בא לך, או שתקלטי פשוט שבפוליטיקה מותר לא להסכים והגיוני שאנשים עם דעות מנוגדות יירתעו אחד מהשני. אין כאן עניין של סובלנות לאחר, יש כאן עניין של נושאים רגישים ושל דעות מסוימות שהן פוגעניות לאחר.

אם אתן מעוניינות להמשיך את הדיון הזה - בפרטי או בפורום אקטואליה.
אני מבקשת שהדיון הזה לא ימשיך מעבר לכך במסגרת הפורום.

Alinesis

New member
זה ממש לא אותו הדבר!!

לשנוא הומו בגלל הנטיות המיניות שלו או בנאדם שחור בגלל הצבע שלו זה שונה לחלוטין מלשנוא קבוצת אנשים שרוצים לפוצץ אותנו לחתיכות או מקיימים דקת דומייה באופן המוני על מחבל שרצח את החיילים שלנו!!

גזענות נגד מחבלים?..באמת?...זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי כל חיי...

Maldini Girl

New member
חבל.

גם אני מתעניינת (וד״א גם מבינה) בפוליטיקה. ולכן אני יודעת משהו, שאני רוצה להאמין שאת לא יודעת כי אם את כן ובכ״ז כתבת את מה שכתבת, זה סתם עצוב.
שמאל היא תפישה כלכלית חברתית וסוציאליסטית. רק במדינת ישראל נהיה קשר בין שמאל לבין המילה ״ערבים״ או ״מתנחלים״.
אז להגיד שבן אדם שבעד עזרה לשכבות החלשות, מעמד הביניים, אפשרות מחייה סבירה, עזרה של המדינה, לחם ששווה במחירו לכל נפש- להגיד שכל זה טמטום? שוב, בהנחה שאת יודעת את זה ולמרות זאת כתבת את מה שכתבת, זה סתם עצוב.

אני למשל חושבת שבן אדם שונא (באשר הוא, ויש גם שמאל שונא וגם ימין שונא) הוא בן אדם שבין כה וכה לא הייתי רוצה להיות בקרבתו ובטח שלא הייתי רוצה כבן זוגי, אני מעדיפה מישהו שעסוק באהבה ולא בשנאה, שזה, תסלחי לי מה שכתבת פה.
אני חושבת שלאדם באשר הוא אדם מגיע כבוד מינימלי, משתמע ממך שאת לא מסכימה איתי. אטימות מוחין להשקפות ודעות של אנשים אחרים, כשמה כן היא- אטימות. כפי שנאמר ״אני לא מסכים איתך אבל אני מוכן למות כדי שתוכל להביע את דעתך״
שזה משעשע שאני מסוגלת לשמוע דעה שמישהו גיבש, גם אם לדעתי היא שגויה, אבל לא לזלזל בו ובטח שלא לקרוא לו מטומטם.
את לא מסוגלת, וחבל. את בטח לא מרגישה אפילו כמה את מפסידה מזה. אבל זו באמת החלטה שלך.
ושימי לב, למה אני לא אוהבת אנשים שונאים? כי למרות שפרקטית קראת לי מטומטמת, הצלחתי לענות לך בהודעה שאני לא חושבת שמזלזלת באינטיליגנציה שלך אפילו קצת, ואם כן אז סליחה. את למשל, לא הצלחת.

ורדונה2

New member
מותק, ההודעה שלך מלאה בזלזול

אז את יכולה להמשיך למכור את הנימה המתייפייפת של "אני לא מזלזלת בך", אבל את משפריצה זלזול בדעה שלי בכל מילה שכתבת כאן.

אני לחלוטין מסכימה עם המשפט שכתבת- אני לא מסכים איתך אבל אני מוכן למות כדי שתוכל להביע את דעתך״. ההבדל הוא שאני גם לא אהיה יפת נפש וצבועה ואשחק אותה שאני לא חושבת שהדעה של אנשים מסוימים היא מטומטמת, למרות שתמיד אהיה בעד שגם אנשים שאני לא מסכימה איתם/טיפשים יביעו את דעתם.

ושוב, את מגדירה את עצמך כשמאל לפי הבנתי אבל עדיין לא שמעתי את הדעות שלך בנושאים שונים. זה שאני מייחסת באופן כללי לשמאל טימטום לא אומר שאני בהכרח מייחסת *לך* טימטום. כל מקרה לגופו.
בינתיים הדברים שכתבת אלו נושאים שגם אני יכולה להיחשב "שמאלנית" בהם, אלו לא הנושאים הקריטיים מבחינתי.

לבוא ביציאה מתנשאת של "תעשי הפרדה", "זה לא ראוי ולא מכבד" זה שיא הצביעות מצידך.
את רוצה שאני אעשה הפרדה? קודם תעשי הפרדה בעצמך ולא תדברי על כמה יש אנשים ש"לא ראויים לחברתך" בגלל דעתם הפוליטית באותה נשימה כשאת אומרת לי לא לזלזל בדעות של אנשים.

Maldini Girl

New member
זה שאני לא מסכימה לא אומר שאני מזלזלת.

נוח לך לראות זלזול כי ההגנה הטובה ביותר היא התקפה.
כתבת שאת שונאת שמאלנים ושאת חושבת ששמאל זה טמטום, אז הארתי את ההגדרה של שמאל, שהיא לא הגדרה צרה של ״אוהבת ערבים״ או ״נגד כיבוש״ ולכן ההכללה שלך של ״שונאת שמאלנים״ מגוכחת בעייני, כי אם- כמו שאמרת- כל מקרה לגופו, אז למה לצאת בהכללות? אמרת ״שמאל נתפש בעייני כסוג של טמטום״. ואני הגבתי בהתאם.
שימי לב שאמרתי שאני בעצמי עשיתמ הפרדה. בוודאי שיש אנשים שאני אפסול כבני זוג פוטנציאליים בגלל דעתם הפוליטית, עד כאן אנחנו מסכימות.
קומם אותי שהתחושה ממך היא שכל שמאלני הוא לא ראוי ״טמטום״. ולכן אמרתי על ההפרדה. זה שבן אדם לא פוטנציאלי כבן זוג בעייני לא אומר שאקרא לו מטומטם כי דעתו שונה משלי.

אני מקווה שתגיעו להבנה ביניכן,

אבל בבקשה - לא כאן.
תעברו למסרים.
זו פעם אחרונה שאני מבקשת.

ורדונה2

New member
רגע רגע רגע,

איפה כתבתי שאני "שונאת שמאלנים"?
תני לי ציטוט אחד כאן שכתבתי בו ש*אני* שונאת שמאלנים, ולא שמישהו הכניס לי את זה לפה. כי אני מעולם לא אמרתי את זה. להיפך, הדגשתי שאני לא שונאת אף אחד, אבל יש דעות מסוימות שאני סולדת מהן מאוד.

לא נוח לי לראות זלזול מצידך, הוא פשוט מאוד בולט. את מאוד משחקת אותה ראש קטן כאן (שזה אירוני כי קראתי בשאלון עצבים שזה משהו שמעצבן אותך).
אני משייכת שמאלנות לטימטום, זה נכון, אבל לא בכל נושא ונושא, אלא בנושאים הקריטיים שהם מבחינתי מה שמבדיל מרכז לשמאל (כי בנושאים שאת פירטת, למשל, אין לי שום חילוקי דעות איתך).

אני לא מתייחסת לזה כאל "שמאלנים לא ראויים לי", ממש לא, אבל זה כן גורם לי להעריך את הבנאדם פחות כשאני שומעת התבטאויות שמאלניות ודברים שמאוד מקוממים אותי אישית.
שימי לב שאמרתי כבר כמה פעמים ואת ממשיכה להתעלם מכך- שאני ממש לא פותחת ת'נושא הזה עם חברים אחרי שאני מגלה שהם בצד השמאלי של המפה. להיפך, אשתדל להימנע מהנושא, אבל כשיעלה- תמיד אביע את דעתי.

שורה תחתונה (כי משי מעדיפה שלא נמשיך להתדיין בנושא כאן)- זכותו של כל אחד להחליט אילו אנשים הוא רוצה סביבו, לכולנו יש סטנדרטים.
את חושבת שמישהו שמדבר בצורה גזענית ומכלילה ("צריך להרוג את כל...") לא שווה את הנוכחות שלך- לגיטימי לגמרי.
אני מסכימה איתך כאן אבל גם מביאה את הצד שלי, שאני לא אהיה מסוגלת לשמור על קשר עם שמאלני קיצוני כי הדעות שלו פוגעניות מאוד בעיניי. וכן, באופן כללי יש לי נטייה להעריך פחות בנאדם ולחבב פחות אחרי שאני מגלה שהוא שמאלני.
אין לזה שום קשר לזלזול או כבוד, יש לזה קשר לחילוקי דעות. את לא תראי אותי מתייחסת לחבר שגיליתי שהוא שמאלני כמו לזבל, ממש לא, אבל אם הוא מאוד מעורב בפוליטיקה ומתבטא המון בנושא- יכול מאוד להיות שאתרחק כדי להימנע מעימותים וכי החיבה אליו תרד.
אני מציעה לך לקרוא קצת יותר את מה ש*אני* כותבת וקצת פחות את ההקצנה והכנסת המילים לפה שאלונה כתבה לי, כי לפחות מההודעה הנ"ל שלך הוכחת שאת לא ממש קראת בעיון אלא העדפת לקטלג אותי למה שנוח לך.

Alinesis

New member
אם מישהיא...

הייתה אומרת לי שהיא שמאלנית(בעד ערבים) היה יורד לי ממנה כל כךךךך מההררר...
אני בטוח שאסור לי להיכנס פה לנושאים האלה יותר מדי, אבל בגדול זה ישר מוריד כל חשק שהיה לי כלפיה ועלול להיות בעתיד.. =]

למעלה