קרה לכם פעם

קרה לכם פעם

קרה לכם פעם דבר כזה שאתם מחפשים מחפשים מחפשים
ואז פתאום נופל לכם האסימון שהדבר שאתם מחפשים נמצא ממש מתחת לאף שלכם?

האמת שלא...

כלומר , כבר קרה לי שדברים בלתי צפויים התפתחו כשלפני זה היו מולי שנים ולא התייסתי...

אבל אני פשוט לא מהמחפשים, אז לא

רוצה לשתף?

למה לא, אשתף

נראה לי שהבנתי לא מזמן שידידה הכי טובה שלי (לא אשתמש במילים חדות כמו "מאוהבת) אלא דלוקה עליי או מעוניינת בי.
וכל הזמן חיפשתי בחורות ותמיד נפלתי על בלייניות מדי, מתוסבכות מדי וקשות מדי.
אנסה להסביר כמה שיותר ועדיין לא לחפור.

היא קטנה ממני ב 5 שנים.
אני בן 27, היא 22.
כן, הבנתי. הגיל לא קובע.

לפני שאשתף אותכם מה קרה שגרם לי להבין את המצב ככה.
אספר לכם שהתחלתי לאחרונה לחשוב עליה וזה היה לי מוזר בהתחלה לחשוב עליה בצורה כזו.
מצאתי את עצמי פתאום חולם עליה, חושב על העיניים הירוקות הזוהרות שלה, על החיוך שלה.
על הכנות שלה, על האכפתיות שלה ממני, על ההשקעה בי (בכל מיני מקרים שאכנס אליהם בהמשך)
ועכשיו אני בסוג של צומת דרכים,
לאחר שלגלגתי לכל החברים, בנוסח של "תפסיקו לזיין את השכל, אתם לא יודעים על מה אתם מדברים" וכו'
לגלגתי על כל החברים שאמרו לי .."היא דלוקה עליך" , "היא מאוהבת בך" "היא חולה לך על התחת" "איזה עיוור אתה" ועוד ועוד
עד שבאיזה שלב הפסקתי להיות עיוור למרות שיש רגעים שאני אומר לעצמי "אולי היא פשוט ידידה טובה שמחבבת אותי..האם יש מקרים כאלו..ידידות אפלטונית?

כן, יש ידידות אפלטונית.

המון יגידו כנראה שאין, אבל זה רק כי הם עצמם מעולם לא חוו סוג כזה של קשר.

זה לא משנה אם יש או אין, כי במקרה שלכם נוצר מצב שלה יש כנראה רגש.

לפני שאתה בכלל פועל בכיוונה, תעשה עם עצמך חושבים על מה אתה חושב על זה, או מרגיש כלפיה.

אם אין בך רגש, אז אתה לא צריך לעשות כלום, תוכל לשמור על מרחק בטוח כדי שהיא לא תבין ממך רמזים שאינם במקומם, תוכל להבהיר לה בעקיפין שאתה רואה בה ידידה בלבד

ונגמר העניין.

אם יש בך רגש, יש עוד דילמה :

האם אתה לוקח סיכון שבו הידידות נפגעת או אולי אפילו מסתיימת, והולך עם קדימה - כלומר פותח את זה מולה, ומציע לה לנסות לצאת יחד..

או שאתה למרות הרגש, לא עושה עם זה כלום כי אתה מעדיף כלל לא לקחת סיכונים בכיוון.

זו דילמה

בנוסף לכמה דברים שאנו שותפים להם (מעדיף לא לפרט) היא עוזרת לי עם שיעורים פרטיים שקשורים ללימודים.
לפני הלימודים שלה היא בכלל הייתה מורה פרטית בעבודתה.
היא כ"כ משקיעה בי, כל הזמן עושה לי הנחות, לפעמים בקושי רוצה שאשלם לה.
לפני כמה שבועות הייתי אצלה ואמרתי לה שממש נשרפתי בעורף אחרי הבריכה, והיא אמרה לי להמתין רגע,
בינתיים פתרתי תרגיל, היא חזרה לחדר, אמרה לי "אל תזוז" והחלה למרוח לי אלוברה על העורף. היה לי נעים אבל קצת מוזרה הסיטואציה.
ביום ההולדת שלי בשבוע האחרון היא עשתה לי הפתעה, וארגנה הופעה וכמה חברים טובים שלי. ויצאנו ביחד.
היא ארגנה שהלהקה תאחל לי מזל טוב תוך כדי ההופעה.
ממש הפתיעה אותי. היה נחמד :)
קנתה לי מתנה.

בעוד שהרבה פעמים יוצא לי להסיע אותה חזרה הביתה ואנחנו עוצרים מתחת לבית שלה ומדברים די הרבה.
אני מספר לה על כל הדייטים והקשרים שאני מתחיל עם בחורות ואז מסיים כי בד"כ רובן מתוסבכות, לא מתאימות, קשות מדי בשבילי.
והיא מצדה אומרת לי שזוגיות צריכה להיות בין החברים הכי טובים, אלו שמתקשרים הכי טוב ומחוברים טוב ואלו שנכנסים לראש אחד של השני.
מנסה להבין אם היא רומזת לי וחברים שלי כולל (משפחה ואנשים קרובים) ממשיכים להגיד כמה שאני עיוור ואיך אני לא רואה את זה.

לגבי סיכון...יש לי על מה לחשוב, למרות שאנחנו אנשים מאוד בוגרים שמאמין שנדע גם להתמודד עם זה.

מה נראה לכם? לא רק סיכון, אלא על כל מה שקורה כאן

גם בידידות יש רגש

אהבה ידידותית. בכל קשר רגשי יש רגש. ברור שיש גם ידידות כי כל קבוצת אנשים שאוהבים זה את זה יכולה להיות בקשר, בלי תלות בגורמים אחרים. לי ישי ידידת-נפש כבר שנים ואני אוהב אותה אהבה עצומה והיא רואה את זה היטב וטוב לנו ביחד, ואין כל עניין זוגי בינינו.

אוקי יכול להיות

אוקי, טוב לדעת. יכול להיות שאני גם טועה.

למרות שפילוסוף וגם שאר חברי הפורום לא מכירים את המקרה, לא יודעים את השתלשלות העניינים המלאה
שאותה אשתף רק בפרטי מסיבות אישיות.

האם יש עוד דעות בהסתמך על מה שכתבתי בלבד ?

שאלה היא אחרת: "מה *אתה* רוצה?",

אחרי שתענה על השאלה תוכל לדעת בוודאות את הכיוון.
קראתי את השרשור, ואני ממש מסכימה עם דרך המחשבה שלה - שזוגיות טובה ונכונה מתחילה מחברות טובה ואמיתית.
הכוונה, לא מידידות/חברות של סחבקים או חבר'ה אלא מחברות שמחברת אותך מנטאלית לאדם השני. משהו רגשי, נפשי.
אם יש לך את זה איתה ואתה רוצה אותה, מה עוצר בעדך בלהיות כן איתה מתוך אותה חברות ולהעלות את הדברים לשלב אחר?

האמת..פשוט מאוד

האמת..פשוט מאוד - חוויתי בגיל צעיר יותר אכזבה ממישהי שהתיידדתי איתה והתודאתי בפניה ובסוף התאכזבתי.

הפחד מאכזבה שהצד השני לא מרגיש אותו הדבר בכלל,
הסכנה היא לא להפסיד אותה בדברים שאנחנו עושים ביחד, אלא שהאפקט יגרום למצב לא נעים ואז ירחף באוויר תמיד.
אני מפחד מהאגו שלי למרות שבעבר הוא היה מנהל אותי, היום אני בזמנים שונים ולמדתי לנהל את האגו שלי.

אני בן אדם שמקרין ביטחון..אני איך אומרים..גבר. אבל מה..גם אני קצת חושש מזה.

מה אתם אומרים?/מציעים ?

אני בהחלט מבינה אותך אבל...

בוא ותנסה להסתכל על העניין מכמה זוויות אחרות-
האחת - עבר הרבה מאוד זמן מאז אותה אכזבה בעבר, למדת דברים ובהחלט בוגר יותר להבין מי מתאימה לך באמת ומי לא.
השניה - מה אתה חושב על אותה בחורה ספציפית מבחינה רגשית. האם היא טיפוס שמנהל אותה אגו או לא, זה יוכל לתת לך אינדיקציה לגבי אותו הרגע שתאמר לה שתרצה בשלב אחר איתה, גם ואם היא לא תהיה מעוניינת. אם אין לה אגו או מניירות כלשהן של כוח/שתלטנות, היא תדע להנעים את המצד דווקא, והחשש מאווירה לא נעימה יפוג במהרה.
השלישית - עצם העובדה שאתה בא ומתוודה על כאלו רגשות בפניה, רק יכול להחמיא לה בסופו של דבר, זה מאוד נעים שמישהו מרגיש כלפינו רגשות חמים.
שוב, אני בטוחה שתרגיש רגשות חמים כלפי מישהי שהיא לא איזו טיפשה/כוחנית או מלאת אגו אלא בחורה שסך הכל טוב לך איתה, מכבדת רגשות ואחת כזו שהיית רוצה להתכרבל בחיקה.
המקסימום, תוכל להגיד לה "שכחי מזה, זו סתם היתה מחשבה, אנחנו חברים וזה מה שהכי חשוב".

אולי

אולי את צודקת.
זה בהחלט נראה טוב לעין וגם מרגיש טוב להיות רגוע עם העניין, בכלל קשה לי עם דרמות.
אני מעדיף את הכול מאוד רגוע.
ולהשאיר עדיין סוג של "פתח מילוט" עם "שכחי מזה, זו סתם הייתה מחשבה"

כנראה שהיא באמת מחכה למהלך שלי ולא להפך

Megie

New member
האמת קרה משהו בסגנון

רק בלי החלק של ה'חיפושים'
עבדתי עם בחור במשך מלא זמן..ודווקא כשעזבתי, אחרי שנה בערך-חידשנו קשר..וניפגשנו..ובקטע הזוי-היינו יחד כמה חודשים..
האמת שזה נגמר כי פשוט לא מצאתי איתו יותר מדי במשותף בסופו של דבר, אבל זה היה דיי מוזר לחשוב שכל הזמן עבדנו יחד ולעולם לא חשבתי עליו כאופציה

לגביך, אני זוכרת שגם בעבר כתבת שאתה מתלבט..
קראתי באופן חלקי את שאר השרשור (אני פשוט בעבודה ואני מקווה שאני לא מפספסת פה בתגובה-אקרא יותר מאוחר הכל-כדי להשלים או לתקן את עצמי במידת הצורך..)

בכל מקרה, אני חושבת שאתה חייב ללכת על זה, עזוב את ההשערות לגבי הכוונות שלה-אם כי זה נראה שהן דיי ברורות..
פשוט לך על זה, חבל לפספס..או ליתר דיוק, עדיף לנסות ולמחוק את האי ודאות הזאת, שגם אם זה לא יתאים-או לא הכיוון שלה..לפחות תיהיה לך תשובה בידיים-ולא אינסוף דעות של חברים וחלל מלא באי ודאות וספק

יש מצב

יש מצב שאת צודקת megie
יש מצב שכולם צודקים. זה די מוזר.
הלוואי שברגע שאספר לה שאני מרגיש משהו, שהיא תגיד לי שהיא גם מרגישה ורק נזרום הלאה.
אך מצד שני - תמיד האפשרות שהיא תגיד שהיא לא מעוניינת מרחפת מעליי בסימן שאלה מאוד גדול, מה האפקט הזה יעשה הלאה,
למרות הבגרות של שנינו שאני סבור שנדע להתמודד עם ההשלכות, עדיין קיים ספק כלשהו.

קיים גם עניין של טיימינג

The Heretic

New member
קרה ועוד איך קרה

תמיד חשבתי שזה הכי מקסים בעולם שזה קורה וממש לא ציפיתי שזה יקרה לי. תמיד מה שאני מצפה לו קורה ההיפך

למעלה