קרה לכם פעם ש......

Rivendell

New member
קרה לכם פעם ש......

קראתם ספר, סיימתם, כתבתם כמובן ביקורת בפורום (
) ובזה בעצם נגמר העניין. אבל פתאום, כמה חודשים (או יותר) אחר כך, נזכרתם בו מסיבה כלשהי והוא התחיל להטריד אתכם שוב? קורה לי עכשיו עם "תורת עץ הרעל". אמרתי עליו כבר בזמנו שהוא ספר מצויין, אבל דורש המון משאבי קריאה ומאמץ. אחרי שקראתי אותו, הנחתי בצד, ושכחתי מזה. ופתאום לפני שבוע נתקלתי בו בספרייה על מדף המוחזרים ופתאום כאילו סיימתי "לעכל" אותו, ועכשיו אני כבר כמה ימים שוב חושבת עליו הרבה. ממש כאילו עשיתי איזה תהליך של עיבוד, ועכשיו אני מוכנה לחשוב עליו שוב.

suki da yo

New member
קורא לי הרבה אחרי קריאה נוספת

בגלל זה אני מאוד אוהבת לקרוא ספר מינימום פעמים, למרות שאם להודות על האמת, בשנה וחצי האחרונות כמעט ולא עשיתי את זה מרוב שיש לי ספרים חדשים ומעניינים לקרוא....

Noya111

New member
"תורת עץ הרעל" הוא ספר נהדר של

סופרת משובחת - ברברה קינגסולבר. קראתי אותו לפני כמה שנים והוא זכור לי כספר מרתק. הסיפור המסופר מפיהן של (אם זכרוני אינו מטעה אותי) אם המשפחה וכל אחת מחמש בנותיה ממש "תופס" את הקורא אל עולמן המורכב והסבוך. התהפוכות והמשברים שעברו על המפשחה בקונגו והשלכותיהן על מהלך חייהן של הדמויות - הופכים את הספר למסמך אנושי אוטנטי וכובש. זכור לי שלקח קצת זמן עד שנכנסתי לתוך האווירה, אך מרגע שזה קרה - פשוט לא יכלתי להניחו מן היד (וזה ספר די עב-כרס!).

Rivendell

New member
אין ספק שהוא, טוב, או שהוא לא היה

מציק לי כל כך הרבה זמן אחרי שקראתי אותו. וכמו שאמרתי - הוא גם ממש לא ספר קל. הנקודה היתה שהייתי צריכה כנראה קצת זמן בלעדיו כדי להתחיל לעכל אותו ולחשוב עליו שוב באור אחר.

passiflora

New member
קרה קורה ויקרה...

יש ספרים שאני חוזרת אליהם בצורה תקופתית, כאלו שיש לי הרגשה שלא ירדתי לסוף דעתו של המחבר, כאלו שבגלל הכתיבה הסוחפת נקראו 'מהר מידי', כאלו שהצחיקו אותי וכו'. ושוב אני חוזרת אל בעקבות הזמן האבוד, מאחר ומפעל התרגום של הספר אורכו פחות או יותר כזמן כתיבתו של הספר עצמו, עם כל כרך חדש שמתורגם, אני מוצאת את עצמי מעיינת שוב בקודמים. הכרך האחרון גרם לי לקרוא את כל הקודמים קריאה מעמיקה ולגלות דברים חדשים שלא ראיתי. מאחר ואני מהמסמנים בספרים ( יש עוד סובלים מהמחלה הזו כאן?) אני רואה בפירוש שיש דברים שנעלמו מעיני בפעמים הקודמות....

למעלה