קרדיט

קרדיט ../images/Emo140.gif

את עושה משהו בהתנדבות משקיעה את זמנך, מרצך, הידע שלך, ולמעשה משקיעה את כל כולך. את עושה באהבה גדולה ומתוך רצון אמיתי וכן לעשות את המשהו הכי נכון וטוב שרק אפשר. את עושה ומצליחה! האם חשוב לך לקבל קרדיט על כך? ואני אסביר כמובן... סיפרתי לכן שאני עושה את העיתון של הישוב. אני עושה זאת בצוותא עם בחורה מקסימה ומיוחדת במינה, שלכבוד ושמחה לי שהכרתי אותה. ושתינו השקענו מעל ומעבר לא רק ידע אלא המון זמן. לה ממש לא חשוב הקרדיט, מצידה שהשם שלה אפילו לא יופיע. ואני? מרגישה קצת פאתטית.... כי כן חשוב לי שהשם שלי יופיע, שידעו שעשיתי את העיתון. לי באופן אישי זה נראה הכי טבעי שרק אפשר שהשם של שתינו יתנוסס על גבי דפי העיתון - לא בבחינת תודה אלא בבחינת ציון, שתי הנשים הללו עשו את העיתון. עובדה נכונה לחלוטין. אבל בעקבותיה הרגשתי קצת מוזר.... וכאמור אפילו קצת פאתטית, למה זה בעצם חשוב לי? אציין שאם לא יופיע השם שלנו כמי שעשו את העיתון אזי הברור מאליו יהא מובן - מי שאחראית על הוצאת העיתון היא עשתה אותו. מה אתן אומרות, האם חשוב לקבל קרדיט?

מממאיה35

New member
אז למה זה חשוב לך לקבל על זה קרדיט?

לא מזמן היה פה מיני דיון על מהי נתינה.. עבורי הנתינה באה מקום טהור, מכל הלב, בכוונה מלאה. ולכן גם לא משנה לי הקרדיט. הסיפוק האישי שיש לי מזה שנתתי, שעזרתי, שווה יותר מאלף קרדיטים או תודות של המקבל (שמכורח הנסיבות, לא בהכרח אגב אומר תודה בסוף). אז אני באמת מזמינה אותך לחשוב עם עצמך ואתנו למה חשוב לך לקבל קרדיט? האם הקרדיט שאת נותנת לעצמך לא מספיק לך? האם את צריכה חיזוק מבחוץ? או שזה האגו..? ~חג פורים שמח~

העיתון הוא בהתנדבות

כך שמן הסתם - ואם לאו, אז אני מבהירה, עשיתי זאת בהתנדבות מכל הלב ובשמחה של ממש. ממש נהנתי מלעשות את העיתון בכלל, ועם אותה החברה בפרט. אם לא ציינתי אגב אז שתינו קיבלנו קרדיט בעיתון והעלתי את הנושא לדיון כי לשתינו היתה דעה שונה בנושא. למה חשוב לי לקבל קרדיט? חחחח לא יודעת! בגלל זה העלתי את זה לכאן, לדיון. אני לא חושבת שזה ענין של חיזוק מבחוץ, כי אני יודעת שהעיתון שעשינו הוא מצוין בהתאם לנסיבות וליכולות שלנו. אגו? שאלה מעניינת... לא חשבתי על האגו. אבל אם כבר אז למה למעשה אני חותמת את שמי המלא על כל המאמרים שאני כותבת בתחום הטארוט? או כל אחד אחר, מדוע הוא חותם את שמו על המאמרים שלו? האם זה בגלל אגו או בגלל שזה בעצם הכי טרוויאלי שרק אפשר? חג פורים שמח!!

קטיפ

New member
קרדיט../images/Emo39.gif

אסנת חשבתי איך העניין של הקרדיטים אצלי, כי לעיתים צילמתי הופעות וכו והיה לי חשוב מאוד שיכתבו שאני הצלמת זה היה בתחילת דרכי ,בגדול אני גם אוהבת שיש חיזוקים מבחוץ.... השבוע צילמתי הופעה של חברים ובכלל לא היה חשוב לי שיציינו שאני צילמתי... אולי כי קיבלתי פרופורציות ואולי כי הייתי במצב רוח שכזה....אין לי תשובה מוחלטת. חיבוק קטיפונת~~~~~

ואולי כי חברים לא מביאים פרנסה?

זאת אומרת אני מנסה לחשוב על מה שאת כותבת כאן, ובהמשך למה שכתבתי למאיה על החתימה שלי במאמרים שאני מפרסמת, אז אולי מה שעושים לשם פרנסה צריך קרדיט ומה שבהתנדבות לא??

קטיפ

New member
../images/Emo24.gifזה לא שחברים לא מביאים פרנסה

כי א פעם אי אפשר לדעת לאן הצילום יתגלגל בחיים....ואולי מישהו שיראה ידלק בגדול אני אוהבת חיזוקים כמו שכתבתי, לצורך עבודה כמובן שאדרוש שיהיה רשום שזה צילום שלי ואם זה חשוב לך אז תרגישי עם זה בכייף. את ככה וההיא אחרת:) פורים הכי שמח שאפשר חיבוק קטיפונת

נעמי231

New member
שלום הילה,

גם אני שנים שלא הייתי מבקשת קרדיט מאף אחד. עד שפתאום הבנתי שאפילו אני לא יודעת להינות ממחמאה. חשבתי שאני לא צריכה את זה,ואם אני לא צריכה את זה בטח גם אחרים לא צריכים,וככה ששכחתי מזה בכלל לפרגן מרגישה פיספוס שלא נתתי איזה שהוא ביטוי של שמחה ברגע של הישג מסוים.מרגישה שהייתי יותר מידי קשה עם עצמי. שלא ההיתי מחוברת לרגע. ולא ראיתי הרבה דברים.

את מעלה כאן חשיבה מאוד מעניינת

ואם אני מסתכלת על אותה חברה אז לדעתי מהמקום שלה כקורבן מרצון - כך היא מציגה את עצמה, היא לא רוצה קרדיט. היא לא מעריכה את עצמה ואז אולי מכאן היא לא חושבת שיעריכו אותה....? איך את היום עם קרדיט לעצמך?

גילור

New member
בהחלט קבלת הקרדיט חשובה לי.

כשאתה עושה משהו ואף אחד לא יודע על זה, כאילו לא עשית! אני לא מדברת כאן על מתת בסתר כמובן אלא על משהו שיכול להוות סיפתח לפרנסה או להסבת מקצוע או סתם לזה שיכירו את שמי ואת יכולותי טוב יותר. לגמרי אין לך מה להרגיש פאתטית.

למה בנאדם לא רוצה קרדיט?

זה בעצם הרעיון שאני מעלה לכאן - לי כמו לך זה נראה הכי טרוויאלי שרק אפשר. הכי טבעי! בן אדם עשה משהו? מן הסתם צריך להיות נקוב שמו בדרך כזו או אחרת ולו הפשוטה ביותר (אני ממש לא מתכוונת לפאר ולהלל, ציון ותו לא). אז למה בעצם בנאדם לא רוצה קרדיט על מעשיו?

גילור

New member
בעיני, כפי שכתבו פה למעלה - חוסר

ביטחון נטו. או ביטול ערך עצמי. פיור אנד סימפל.

nataly36

New member
קראתי.... מעניין מאד...

מקווה להגיב מוצאי שבת. שבת שלום ומבורך לכולם!!!

nataly36

New member
אניחושבת שבאיזו שהיא מידה ....

כולנו זקוקים לקרדיט. יש אנשים שהם צריכים אישור ואישרור על כל צעד שלהם. ואולי זו כבר בעיה. יש אחרים שפחות. אבל כמו ברוב הדברים, גם כאן יש "כמות סבירה" - שהוא מושג יחסי שקשה לנסח אותו בצורה מדויקת. עיתון שנעשה בהתנדבות - זה נראה לי אך טבעי לרצות לקבל קרדיט. ומי שלא רוצה, זו זכותו, אבל גם מראה על משהו עליו. על הקושי שיש לו לקבל את עצמו. על ההערכה העצמית הנמוכה שלו. לאחרונה אני התחלתי לחתום על ציורים שלי - משהו פשוט וטבעי לכל מי שמצייר - אני רק עכשיו מתחילה להרגיש מספיק שלמה ופחות מתביישת בתוצאות שאני מעיזה, וגם רוצה, שהשם שלי יהיה כתוב בפינה של הציור.... - אני חושבת שזה משהו דומה לקרדיט. לא?

ההבדל הזה מאוד גדול וחשוב

אני ממש אוהבת את החשיבה/הראיה שלך על החיים נטלי. גם לי נראה הכי טבעי בעולם לרצות לקבל קרדיט ובהחלט זו אינה חובה, אלא זכות של ממש. לחתום את שמך על יצירה מסוימת - ציור, כתיבה וכיו"ב, זה בהחלט קרדיט. לטעמי בכל אופן :)

למעלה