קרב פשוט מדהים

ננדין

New member
עמידה זה דבר חשוב מאוד!

אבל בחרת בדוגמא לא כל כך מתאימה מכיוון שסיזר גרייסי הוא לא ממש לוחם ומלבד קרבות של קריאות תיגר ברחוב הוא לא עשה שום קרב MMA מקצועי ולמעשה מה שראיתה היה הקרב המקצועי הראשון שלו בגיל 40: http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=14882 לעומת פרנק שמרוק שהוא לוחם מקצועי שמאוד מיומן בגרפלינג בקרקע ובעמידה, סטרייקינג ויש לו 30 קרבות MMA מקצועיים שאת רובם הוא ניצח וחלק לא קטן מהם אף בהכנעה בקרקע: http://www.sherdog.com/fightfinder/fightfinder.asp?FighterID=284 הוא אפילו מלמד קרקע: http://www.youtube.com/watch?v=7-JS9y5KaoQ http://www.youtube.com/watch?v=VIalfoPS26g&mode=related&search= אז...

Giyora68

New member
סיזר גרייסי

גם הוא מלמד קרקע האימיול ויש לו שפע של די.וי.די כמו גם שמרוק שהרפוטיישן שלן ידוע .

ננדין

New member
גיורא, אני לא יודע אם אתה יודע אבל

יש לי מעל 200 ג'יגה של סרטי הדרכה מלאים של א"ל ומתוכם לפחות 100 ג'יגה הוא של BJJ/MMA אז בין היתר יש לי את הסדרה המלאה הזאת של סיזר גרייסי ויש לי גם את הסדרה המלאה של פרנק שמרוק (אגב, היא מעולה...) אם תרצה, שיהיה לי זמן בקיץ, אני אשמח לצרוב לך כמה... ומחר אולי גם אני אוציא סדרה של MMA משלי אבל זה עדיין לא אומר שאני לוחם טוב. הסדרה של סיזר גרייסי היא מאוד ישנה והוא הוציא לפני לא מעט שנים שכל הBJJ בום היה בשיאו וכל חומר שרשום עליו BJJ/גרייסי היה נחשב כדברי אלוהים ולכן היא גם נמכרה לא רע... בארה"ב כמעט כל אחד יכול להוציא קלטת וזה שהוא הוציא קלטת זה לא אומר שהוא לוחם MMA טוב ולראיה מה שראינו היה הקרב הראשון שלו בגיל 40

ננדין

New member
אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד...

כי שניהם לוחמי MMA מקצועיים שניצחו קרבות גם בסטרייקינג וגם בהכנעות... ואגב, ב UFC 43 שנערכה ב2003 היה בניהם עוד קרב שרנדי קוטור ניצח את צ'אק לידל גם באגרופים בעמידה (בדיוק הפוך ממה שקרה בקרב שהעלת...) אז מה אתה מנסה להגיד? שעמידה/סטרייקינג זה דבר חשוב??? הסכמנו איתך על זה... אבל לא נראה לך הגיוני שם אתה נלחם מול לוחם שיותר טוב ממך בתחום מסוים של הלחימה אז אתה לא צריך להתמודד איתו בתחום הזה??? אתה צריך לנסות לשאוף להביא את הקרב לאיפה שאתה יותר טוב ממנו ובמקרה הזה זה גרפלינג וקרקע... בדיוק כמו שאם סטרייקר טוב עומד מול גרפלר טוב אסור לסטרייקר לנסות להאבק בגרפלר והוא צריך לנסות למנוע את סגירת המרחק כמה שיותר ולהימנע ולרדת איתן לקרקע...לא נראה לך הגיוני? וזה בדיוק מה שסיזר גרייסי לא עשה, הוא לא ניסה בכלל לסגור את המרחק ולהביא את הקרב לאיפה שהוא טוב יותר (כלומר גרפלינג...) והוא נשאר בתחום שבו פרנק הרבה יותר טוב ממנו והוא ניסה לשחק במשחק שלו לכן הוא הפסיד! רנזו גרייסי כבר היה יותר חכם והוא לא סיכן את עצמו בקרב אגרופים אלה סגר את המרחק והטיל את פרנק לקרקע (פעמיים!) לכן הוא ניצח בקרב מול פרנק שמרוק ולא חטף את הנוק אאוט שסיזר חטף, פשוט מאוד...

Giyora68

New member
היי

ניסיתי להביא פרספקטיבה קצת אחרת .וגם בהקשר לדיונון על עידן הגרייסים . מעניין שכמדובר בסיזר גרייסי אז הוא בן 40 , ומישהו אחר נמצא בשלהי הקרירה , אבל שהוריון עושה קרב מול איש הפקידו אז אותו איש פתאום המסטר הכי גדול בהפקידו בעולם , ונבחר ליצג את השיטה . אני מאוד אוהב ג'יוגיטסו וקרקע אבל יש מן הנחת יסוד לא נכונה . אני גם לא נכנס לויכוח מה יותר טוב אישית מבחינת סגנון אני מעדיף לוחמים שהתמחו בעמידה והשתלמו בקרקע ולא להיפך . לזירה הזו נכנסים לוחמים טובים שמתמחים בזירה ואי לכך לומדים מיומניות מתאימות . עצם האמירה שלך לגבי מתאגרף שלא יחזיק 30 שניות וכו' ... תשמע אם היית לוקח את לנוקס לואיס אני בטוח שלא היה מנצח את כולם אבל אם היה מנצח בטוח שזה היה פחות מ30 שניות , אני חושב שסטרייקרים כגון מתאגרפים קלאסיים ואו למשל אנשי ווינג צון ( ואני מדבר על טובים )חסרים , הלחץ שהם מסוגלים עליך בעזרת הגוף העליון שונה בתכלית מקיקבוקסרים , אנשי קראטה או טייקוונדו.

ננדין

New member
אני אמרתי את זה?

משה אמר את זה? זה שהוריון הוא איש שיווק שמנסה לשווק את השיטה שלו בצורה מסוימת זה לא אומר שכל מי שמתאמן בBJJ או סתם מאוד אוהב BJJ (כמוני למשל...) אומר אמן על כל מילה שיוצאת לו מהפה ב GRACIE IN ACTION אפילו שהוא אמן לחימה מעולה ושהוא נחשב אינציקלופדיה מהלכת בתחום ההגנה עצמית והעמידה בשיטה (החלק האהוב ביותר עלי בשיטה...) גיורא - אתה טוען שאתה מנסה להביא פרספקטיבה אחרת אבל בסה"כ מה שאתה עושה במהלך השנה האחרונה בפורום זה לנסות ללכלך על השיטה ומתחריה כמה שיותר, למה? עכשיו אני די אוביקטיבי ואני אפילו לא מתאמן בBJJ יותר אבל מה שאני לא מצליח להבין זה מה יש בשיטה הזאת שגורמת לכולם לקפוץ עליה ככה?

Giyora68

New member
מילות פרידה

לעצם העניין -הנחות היסוד שלך מוטעות ומטעות . אישית אני אוהב מאוד גיוגיטסו - מאוד מאוד ,נהניתי מאוד מזה . מעולם לא לכלכתי כלשונך על שום אדם ו על השיטה, מתי "לכלכתי" ? " על מתחריה " ?, למה אתה מתכוון ?על מה אתה מדבר ? מי מינה אותך לדבר בלשון רבים ( "הסכמנו איתך" .. "אנחנו " וכד' )? לומר שהגרייסים מיצבו את מעמדם גם בזכות שיווק זה לכלוך ? כמנהל שיווק הייתי רואה את זה כמחמאה. אבל לחימה זה לא רק MMA MMA זה לא רק גיוגיטסו וג'יוגיטסו זה לא רק גרייסי . זה מה שמפעם לפעם לעיתים אני מנסה להביא לא בשביל לנגח אלה כדי להעשיר ולא להתקבע. לעצם העניין קבעת למשל שמתאגרף לא יחזיק 30 שניות בזירה , מאיפה זה בא לך ? על סמך מה ?די.וי..די מהאימיול ? האמת זו תהיה הודעתי האחרונה בפורום כי פשוט התיאשתי , כמו שעידו אמר זה לא מוביל לכלום , אסכם בדוגמאות לסטיגמות שאולי יתרמו משהו בכל אופן לעתיד . 1. גרנד מסטר סופר - היו כאן התבטאויות מחרידות , אנשים קטנים מאוד בליחימה הרשו לעצמם להתבטא על אדם בעל 50 שנות ניסיון בלחימה ,מענקי הדור -רמה בפני עצמה , עילוי - לא הפסיד אגב מעולם בקומיטה כמו גם חברו הטוב פרנק דוקס , אדם שאגדות כמו אנדריי פאנצ'ה ופרנק דוקס התאמנו איתו ואצלו וגם הגרייסים אגב מוקירים. 2. חיים פאר - איש אשכולות מורה בחסד ,עתיר ניסיון , מומחה עולמי , בעל קבוצה מגובשת מדהימה מקצוענית וחזקה ביותר . למרות שהאיש בניגוד למאסטר סופר מוערך מן הסתם חלק מחברי הפורום הם תלמידיו וידידיו , גם כאן שוב במקרה שנסע לאירוע מעבר לים היו דיונים אם מגיע לו או לא מגיע לו לנסוע , אם הג'יוגיטסו שלו ברזילאי או לא ברזילאי וכהנה וכהנה . יכולתי להוסיף עוד ועוד אפרופו לכלוכים ששמעתי רק לאחרונה על מקומות מוערכים אחרים שהיתה לי הזכות להתאמן בהם וגם שם עסקו חלק מחברי הפורום כפי הנראה בתפל , ובריחולים שיקריים (והמבין יבין ) . מכאן יוצא שהפורום הזה בגדול הוא בועה חברתית (די מגובשת יש לומר ) שמספקת בעיקר צרכים חברתיים ואגוצנטריים . בשמחות .

זה יהיה חבל אם תפסיק לכתוב

ואני בטוח שננדין יסכים איתי. אם יורשה לי: אם תבדוק, תראה שרוב מוחלט של ההתבטאויות לגבי יהושוע סופר היו לא לגבי יכולותיו הלחימתיות (האיש בכל זאת מחזיק בדרגות גבוהות בסגנונות מוכרים), אלא לגבי הסיפורים שברקע של השיטה אביר. אני גם לא זוכר אמירות כאילו השיטה אביר לא יעילה או משהו כזה. היו כאן אי הסכמות לגבי המקורות ההסטוריים כפי שהובאו על ידו, וכן אי הסכמה לגבי סיפורים שלו שמלכלכים על שיטות אחרות (ע"ע שתיית דם נחשים, כישופים, מזרון גבינה בעובי חצי מ' ועוד. הכל נמצא במאמרי הפורום תחת הקטגוריה של ראיונות עם אישים). בידידות, רן.

ננדין

New member
בבקשה אל תכניס לי מילים לפה../images/Emo70.gif

אתה מוזמן לנגח אותי עד מחר על דברים שכן אמרתי אבל בשום אופן אל תנסה לשייך לי דברים שלא נאמרו על ידי: 1. מעולם לא דיברתי רעה על יהושוע סופר ואפילו ההיפך
,תמיד רק שיבחתי את יכולתיו של יהושוע סופר כל פעם שעלה דיון עליו ו/או הועלה סרטון של עבודתו ואף ביקשתי ממך אישית בפורום ובמסרים להעלות עוד סרטים שלו ואם אתה רוצה יש לי את כל המסרים שלי שמורים פה בתפוז ובגיבוי על המחשב מהרגע שפתחתי את הניק הזה וזה כולל את כל התכתבויות שלי איתך (כולל הכל
) ועם אחרים... אתה מוזמן לערוך חיפוש תחת השם משתמש שלי ולראות האם אי פעם דיברתי בצורה שלא תמצא חן בעיניך על יהושוע סופר... 2. הניסיון לשייך לי התבטאויות רעות על חיים פאר הוא מגוחך
זה כל כך מגוחך (ומי שמכיר את הקשר שלי עם חיים פאר יודע עד כמה) שאני אפילו לא הולך להגיב על זה... לגבי שאר הדברים - אני עומד מאחורי הדברים שלי! רוב כתיבתך בפורום היא ניסיונות לנגח את שיטת הBJJ ומתחריה וזאת אתה עושה תחת הטענה שאתה מנסה להביא פרספקטיבה חדשה, חדשה למי??? רוב הכותבים פה בפורום הם בכלל לא אנשי BJJ
זה דווקא אתה שמעלה כל פעם את הנושא ומחפש להראות לנו מקרים בהם אנשי BJJ הפסידו בקרבות למרות שרוב כותבי הפורום הם לא אנשי BJJ... מי מינה אותי לדבר בשם כולם? מתי דיברתי בשם כולם
פעם אחד ויחידה רשמתי את המילה "הסכמנו" וזאת לאחר שאני ומשה הסכמנו איתך שעמידה זה דבר חשוב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=96670119 כפי שאתה רואה בקישור בסה"כ ציטטתי את משה, אפילו לא דיברתי בשמו! (ומשה - אם זה מפריע לך, אני מתנצל...) גיורא, חיפשתי טוב טוב ולא מצאתי שום הודעה שלי בשרשור הזה שבה אפילו השתמשתי במילה "אנחנו" או צורה נוספת שבה כתבתי בלשון רבים
אתה מוזמן להאיר את עיני... לגבי מה שאמרתי על המתאגרף - אם זה לא ברור לך אז חבל כי לי מאוד ברור למה מתאגרף לא יחזיק 30 שניות בקרב MMA בדיוק כמו שהוא לא יחזיק 30 שניות בקרב טקוונדו ובדיוק כמו שלוחם MMA לא יחזיק 30 שניות בקרב אגרוף...לכל לוחם יש את השטח שלו... לגבי הריכולים והלכלוכים - אכן אתה צודק ובהחלט לא חסר אבל אני רק מזכיר לך שכל המסרים שלי שמורים ומגובים ואם זה לא היה נוגד את הכללים של תפוז אולי הייתי מעלה כמה מהם למען כולם יראו... גיורא - אתה חייב להפסיק לראות את הפורום (הזה או כל אחד אחר) כמקשה אחת, הפורום מורכב מהרבה אנשים שחלקם כאלו וחלקם אחרת, אין פה קבוצת חברים אחת עם דעה אחת ולמעשה יש פה הרבה כותבים עם הרבה דעות שונות שבין היתר מתדיינים על סוגיות שונות בתחום והרבה פעמים לא מסכימים אחד עם השני שזה לא דבר רע כל עוד הוא נעשה תוך כיבוד אחד השני! אני לא מבין, מה אתה רוצה שלא יהיו דיונים בפורום
אתה רוצה שהפורום יהיה בסה"כ לוח מודעות לשיעורי א"ל ולוח פרסום לסמינרים וחדשות בתחום
הרי בדיוק למטרת דיונים יש לנו פורום ולא בלוג או סתם אתר
אתה זה שבוחר להעלב ו/או להחליט שהפורום הוא לא לרמה שלך או לכבודך ואם אתה בוחר ללכת אז סתם חבל... אני מאחל לך את כל הטוב שבעולם
רון

roy33itc

New member
אבל זו בדיוק הטענה ננדין לגבי הקרב

ששם היה לחימה כוללת ואילו פה גרפלינג טהור... ללא ביקורת וציניות.

ננדין

New member
אני אמרתי אחרת?

פשוט אלון דיבר על הקרב הזה אז החלטתי להביא קישור אליו מבלי להביא דעה... קרב יפה, לא?

משה קיץ

New member
ממש לא מדויק

רוילר ערך קרבות VALE TUDO (גרסה אלימה יותר של MMA) כשגנקי היה ילד.נסיון בצד של רוילר. אבל בקרב המדובר מעבר לכך שגנקי היה בשיאו והטוב בעולם(או בין הטובים ביותר-טופ 3 לפחות) במשקלו,לא ראיתי עד לנוקאוט איזשהיא שליטה או עליונות טכנית מצידו.הקרב היה שקול אבל מספיק ברכיה אחת מתוזמנת לפנים כדי להמם(בתוספת 2-3 אגרופים מיד אחרי),כדי להשיג נצחון.הגבול בין מצחון להפסד הוא לפעמים דק מאוד.(ההתקפה של הנוקאווט של סודו הייתה בסיטואציה שבין עמידה לקרקע). כל אחד יכול ל"אהוב" כל סגנון או לוחם. אני אוהב את הסגנון של רוילר.הוא מהיר,אף פעם לא תראה אצלו "סטולינג" ז''א הוא אף פעם לא "תוקע" את הקרב.הוא תמיד זז ומחפש לסיים את הקרב בהכנעה.יש לו קרקע נדיר באיכותו. הוא נתן לסודו קרב שקול והוא נתן לקיד יממוטו סיבוב ראשון יותר משקול.צמוד ושווה.ויממוטו מספר 1 במשקל שלו(הוריד את סודו בנוקאווט). רוילר אומנם הפסיד ליממוטו בסיבוב השני,עקב טעות טקטית ולא טכנית.הוא פשוט ניסה להכנס עם יממוטו לקרב אגרופים.ורוילר הוא לא סטרייקר.פה הוא חטף.אילו היה ממשיך את האסטרטגיה הרגילה,יכול להיות שהדברים היו מתפתחים אחרת.סיבוב ראשון ביניהם כשרוילר עבד לפי האסטרטגיה של מה שהוא עושה הכי טוב,היה שוויון!!! רוילר ניצח את מיאטה שהינו מתאבק אולימפי.רוילר ניצח את נברו אסיי שהיה אלוף יפן בשוטו(קרב שנערך ב-95) ועשה עכשיו קרב צמוד שלדעת רבים הסתיים בתיקו,מול טוקורו שהינו כוכב עולה עם רקורד ונסיון.(היו עוד קרבות שלו,ציינתי את העיקריים יותר) אני אוהב את סגנונו וחושב שבמשקלו הוא בין הלוחמים(ב MMA) הטכניים ביותר(ועל זה אין עוררין) שעוד מסתובב עם הצעירים שנמצאים בשיאם ועושה להם את המוות. הוא לא צריך להיות יעיל במכות,הוא לא סטרייקר.הוא עובד חזק אגרוף אבל זה לא הGAME שלו.הוא עובד על הכל.השאלה האם בקרב האסטרטגיה תהיה נכונה והאם יצליח להביאה לידי ביטוי.(לפעמים זה קורה ולפעמים פחות,ככה זה הקרב).הוא לא צריך להוריד אנשים בנוקאווט כדי להיות לוחם MMA טוב.הוא צריך שיהיו לו את הכלים להתמודד בכל המצבים בעזרת הטכניקות החזקות שלו ולהביא את הקרב לטריטוריה שלו. רוילר מאוד מנוסה גם בMMA. מצד שני הMMA שייך בגדול לצעירים. איזו הארה מצדך..."ישנו שוני גדול בין עבודת BJJ לעבודת VALE TUDO..." מה אתה אומר? אני מבטיח לך שאדם שמגיל 3 על המזרון ואשר הגיע ממשפחה שהמציאה את הקונספט הזהׁ VALE TUDO (בטח בעידן המודרני),יודע את תגלית המרעישה שציינת. אבל מה,קרב זה לא תמיד דבר קל(יעידו אלה שחוו את המעמד).

chooselife

New member
כמו שציינת בעצמך

זו דעתך,וזו זכותך לחשוב כך- אני אינני מסכים איתך לגבי הדברים. לדעתי הMMA שונה מאוד מעולם הVALE TUDO הישן,גם ברמת המיומנות שאנו רואים (עם כל הכבוד,הימים של GRACIE IN ACTION,מול המסכנים שלא יודעים מה לעזאזל נופל עליהם נעלמו). היחידים שאולי,קצת, יכלו עוד אז להתגונן היו אנשי הלוטה ליברה,וגם הם לא באמת עמדו באותה רמה. אבל הזמנים השתנו.כולנו מכירים את הסרטונים המשעשעים שבהן אנשי קרטה,קונגפו,וTKD נמעכים על הקרקע.אבל זה בדיוק העניין-זה לא MMA.זו היסטוריה. אתה כן צריך לדעת לתת אגרוף יעיל. אתה כן צריך לדעת להוציא מכות יעילות, אם לא,אתה לא תדע להתמודד מול המצב שהוא הנפוץ יותר בכל סיטואציה של לחימה- כשקורה משהו שלא תכננת.אתה לא חייב להיות מסוגל להוציא נוקאאוט,אבל בשיא הרצינות משה,לוחם MMA אמור להיות מסוגל,בזירות כאלו, להיות מספיק מיומן כדי שבכלל יהיה לו מה לחפש על הרגליים. וזה לא נראה כאיו לרויילר היה ידע כזה. נכון, להביא את הקרב לטריטוריה שלך זו מיומנות חשובה, כמו שאתה בוודאי יודע-אבל לוחם שלא יודע להתמודד בעמידה,ולא יודע לתת עבודת סטרייקינג יעילה, ולא רק להעיף ידיים באויר,יש לו חור גדול בידע,וכאמור,הוא לא ממש בנוי לזירה כפי שהיא כיום,ואת זה אני אומר בתור איש ג'ודו וBJJ- לא איזה מתחרה זירה,סתם מישהו שמתעסק ואוהב את התחום. זה אולי יעבוד לו מול אנשים שהם כמוהו, לוחמים לא שלמים-אבל כאן זה עוצר. ולראיה, תביט בפדור.או בקרוקופ,ארונה,נוגיירה,רנדי-מה שיפה בהם זה היכולת שלהם לתת את הפייט מכל עמדה.ואם תביט באימונים שלהם תוכל לראות שכל אחד מהם השלים או עובד על להשלים את החורים שהיו לו בעבודה שלו. זאת דעתי.

משה קיץ

New member
תודה על השיעור

באמת,לא הייתי מודע לעובדה שהMMA של היום זה לא מה שראינו בתחילת שנותה-90.עכשיו אני מבין איפה הבעיה.תודה שעזרת לי עם ההארה הזו.(אני מקווה שרוילר גם מודע לזה) ועכשיו ברצינות MMA זה ספורט.VALE TUDO היה קרב רחוב מאורגן של 1 על 1(לעיתים היו מכניסים מעט חוקים,הגבלה או שתיים). בספורט של היום צריך לעבוד על כל המרכיבים,אבל בהחלט אתה יכול להצליח מאוד גם אם אתה לא מכניען מספר אחד שיש,או בעל יכולת להוריד בנוקאווט כמעט כל אחד.(אי אפשר להיות 100% בהכל,אלא אם כן יש לך כמה תקופות חיים בעולם הזה) אין לי כח לפתוח בהרצאה.בכמה משפטים...לעבוד על עמידה דהיינו קיקבוקס(כי גם קלינצ' וסגירות מרחק זה עמידה וגם טייק דאוונס לצורך הענין),זה נדרש בספורט של היום.וכולם עובדים(גם הוותיקים יותר). להיות מעולה בזה ברמה של לנהל קרב בטריטוריה פחות נוחה לך מול מישהו שזו הטריטוריה שלו או שהוא מצטיין בזה יותר ממך,זה ממש לא נדרש.להיפך זו אסטרטגיה גרועה. אתה עובד על מרכיבים אלו,כדי להתכונן טוב יותר ולדעת מה עלול לבוא,אבל בסופו של יום אתה תקח את הקרב למקום העדיף לך ועל זה אתה צריך לעבוד..איך להגיע לשם גם מול מישהוא שמכיר ויודע להמנע מכך(תהיה טוב יותר ותקח אותו לשם בכל זאת,מאשר להתפתות לשחק במשחק שלו). כשרוילר עבד נכון לדוגמא,קיד יממוטו(מספר אחד נוכחי של המשקל),לא הצליח לגעת בו בכלל. בסיבוב השני כשהתפתה לשחק את המשחק שלו(של יריבו הכוונה),אז רוילר חטף אותה(רוילר VS יממוטו). מצד שני היו לו ולרויס,רנזו וכו הצלחות יפות גם בעידן של היום בהתחשב בגילם המתקדם ביחס לגיל של המתחרים של היום. ברם,להצליח היום הזירות צריך גם להיות במצב פיסי מטורף(בעיקר כשרובם על סטרואידים).40% לפחות מהיכולת של הלוחם/אתלט לנצח בזירה של היום זה יכולת פיסית שלעיתים משמעותית יותר מהיכולת הטכנית שלו.אין מה לעשות,כשכולם מודעים לטכניקות ולסכנות ויודעים איך להזהר מזה,הצד הפיסי מקבל יותר ויותר משקל. בעבר היו פערים טכניים אדירים בין הלוחמים שהגיעו משיטות שונות וטהורות,בעיקר לטובת הגרייסים.לכן הקרבות נראו כפי שנראו.היום לאחר שיישרו קו,ההבט האתלטי יותר ויותר משעותי.

יש הרבה מאוד גרייסים:

כל התלמידים שלהם. אלו שמתאמנים קשה. אלו שלקחו את הלחימה והפכו אותה לעיקר. אלו שעולים לזירה ומנצחים ומפסידים ולומדים מהצלחות ומטעויות. בעיקר אלו שמכבדים את מוריהם ומנסים ללמוד מהם בענוונתנות. יש עתיד!

למעלה