קרב מגע בעתיד

ofir c

New member
קרב מגע בעתיד

האם אתם חושבים שיש המשכיות לקב מגע בעתיד מאחר ויש כל כך הרבה אנשים שמפתחים זרמים משלהם האם אתם חושבים שהוא ישרוד?

sampay

New member
ישרוד

לדעתי האישית "קרב מגע" כאייקון וכסמל מסחרי ישאר בגלל שבצבא זו עדיין השיטה המובילה להגנה עצמית. כשיטה היא תשתנה בהתאם לרוח הזמן ובהתאם לראיית העולם של אותו מורה . יש לזכור שזו עדיין שיטה בהתהוות הבעתיד נראה הרבה מאוד שילובים של שיטות חופפות ושיטות שמשתלבות . sampay

Boogieman

New member
ועוד ארבע מאות שנה...

הוא יהפוך ל"קרב-מגע-דו", הדרך הישראלית להרמוניה והתפתחות רוחנית.

בדיוק כמו שבעוד 400 שנה

יהיה גולני ריו וגבעתי ריו - אנשים ילמדו בדיוק ודקדקנות את שיטות ההכשרה של צה"ל. קוריו ישראלי...

קרב מגע היא גישה ללחימה פנים אל פנים ולהגנה

עצמית. זה לא (רק) אוסף של תרגילים. נכון שיש הרבה זרמים, ולכל זרם יש את התרגילים שלו למצבי לחימה והגנה עצמית שונים, אבל בגדול מה שמשותף לכולם היא הגישה המעשית, גישה של מה שעובד יילמד, ומה שכבר לא עובד לא יילמד. גישה שאומרת קודם כל הגנה עצמית (או לחימה, תלוי אם מדובר בקמ"ג צבאי או אזרחי), פשטות תנועה, שיפור רפלקסים קיימים וכדומה. הגישה הזו תשאר גם תשאר. אוסף הטכניקות הנובעות מהגישה הזו ישתנו. בשו"ת עם חיים זוט מייסד שיטת "קרב מגע בינלאומי - קפא"פ" אמר חיים שלו אימי שדה אור (מייסד הקמ"ג) היה חי היום, הוא לא היה מכיר את הקמ"ג, במובן של זה שאוסף הטכניקות שהוא לימד בעבר שונה מאוד ממה שנלמד כיום.

ofir c

New member
אמנויות לחימה ויהדות:

איך אתם רואים את השילוב בין השניים? אני לדוגמא: הרבה פעמים שמישהו נותן לי קידה באימון מאוד קשה לי מוסרית להחזיר לו קידה.

לגבי הקידה

שאני מתאמנת, בסוף תרגיל, אני קדה לבחור שאיתו אני מתאמנת, לא על מנת להשתחוות, אלא מעין דרך שלי, להגיד לו תודה, בשבילי זה מעין קוד, במקום להחליף כמה מילים במהלך שיעור. אני מאמנת בנות דתיות בארגון אל הלב. אנחנו קדות לפני החימום, ואחריו, וכמו כן אחרי סוף האימון. שהייתה להן בעיה עם הקידה, הסברתי להן, שהקידה יכולה לסמן גם תחילת חימום, ועם הקידה-מעבר לשיעור עצמו. וכאשר אנחנו קדות בסוף, אנחנו מודות אחת לשניה, ומעריכות את הלמידה. הן קדות. הן לקחו את הקידה למקום אחר, ולא ראו בה השתחוות.

ofir c

New member
בוא אני יסביר לך:

מה דאמרת הרגע בדפה אחרת: "אם לא קבלו את הקידה מהליכים דתיים , אז מה שעשיתי אמרתי להם אנחנו נקוד ולא נתחייס אל זה כקידה , ואז נעקוף את ההלכה" אוו בתור דוגמא אחרת: שאסור להדליק אש בחדש ומאחר והדלקת מנורות יוצרות ניצוץ , אז אנחנו "בטעות" נתנגש בקיר וכך האור ידלק , מאחר ולא התכוונתי להדליק את האור זה לא נחשב. *ד"א אהבתי את המשפט שלך שכתבת עם הטרוריסטים וכל הדיון הז קחו בסבב...=]

סיסטמתי

New member
אתה יכול להסביר את ההסבר שלך...

יש לי פרובלמה עם הסינטקטיקה והסמנטיקה, כדי להסיק את הרציונל

"ויאמר ללמד בני יהודה קשת"

ציטוט זה מיוחס לציווי של דוד המלך (שמואל ב פרק א פסוק יח) ... כך שאין סתירה בין יהדות ללחימה פר-סה. אני אישית לא חמחפש שילוב בין השניים אבל ממש לא מפריע לי כשקושרים אותו. מדוע לא ?! אם יהדות היא דרך חיים ותפיסת עולם כוללת, אין מניעה שהיא תכלול גם הגנה עצמית... יהדות / דאואיזם / בודאיזם וכו' הן דתות ואמנות לחימה בסופו של דבר הן מתודה של קרב. אפשר למצוא סממני דת כזו או אחרת בשיטה פלונית אבל אפשר להשאיר את העניין ברמת הקשר הטיכסי / תרבותי ולא הטאקטי לחימתי. קידה קלה אינה השתחוות אלא ניד ראש לברכה. מחוות העלולות להתפרש שמה ? ... עזוב אותך. אמונה היא פנימית וכשהיא אמיתית היא מוקרנת החוצה וכולם ידעו שאתה ,"בסדר". בהעדרה נשארים רק פחדים... בברכה, יובל.

ofir c

New member
אמנם אני חייב לציין:

שרשום בתורה שגם אזור להשתחוות אחד לשני , והאמירה קידה קלה אינה השתחוות אלא ניד ראש לברכה זה כמו שנגיד הדלקת גפרור אני הדלקת אש מאחר והוא לא משתווה למדורה.

Boogieman

New member
עופר, ההלכה היא לא שחור ולבן

ואם ביום כיפור מותר "לאכול כזית" (כלומר, מזון בנפח של זית אחד), אני אני חושב שלהתייחס לקידה כמשהו שונה מהשתחוות זה, לכל הפחות, פרשנות לגיטימית.

ofir c

New member
שני דברים:

1.)קוראים לי אופיר...=] 2.)ההלכה זה כן שחור ולבן, יש תעשה ואל תעשה ,אין דברים באמצע.

Boogieman

New member
לא מדוייק.

יש חוקים שכתובים בתורה, ויש את ההלכה, שמפרשת את החוקים ומתאימה אותם למצבים שונים. יש הלכות שמקובלות על כל הדתיים האורתודוכסים, ויש הלכות קצת שונות לזרמים שונים. בעניין הקידה, יש רבנים שאוסרים את זה באופן מוחלט, ויש כאלה שמתירים את זה בתנאים מסויימים. הפתרון המקובל ביותר אצל דתיים, עד כמה שאני ראיתי, זה שמותר לקוד לחבר לאימונים (בתנאי שזה מסמל כבוד ותודה בלבד) אבל אסור לקוד לSHOMEN. במקרה הזה, ומקרים רבים אחרים, לרבנים שונים יש פתרונות שונים. בכל אופן, ההלכה היא נושא לא פשוט, ואתה ואני לא מהווים סמכות הלכתית. כך שאם יש רבנים שמתירים לקוד בדוג'ו, אני חושב שכדאי תהיה לך מינימום צניעות שלא לפסול את דעתם על הסף. נ.ב. יש גם דברים באמצע, אבל בוא לא נפתח קורס במחשבת ישראל בפורום.

יש הרבה דברים באמצע

קח את עניין הכשרות: לכאורה אין דבר כזה "חצי כשר". יש או "כשר", או "לא כשר". ובכל זאת יש כאלה שמה שבשביל אחד נחשב כשר, בשבילם זו טריפה. יש כשרות "רגילה" בהשגחת הרבנות של המדינה (כל עיר והרבנות שלה) שלכאורה היתה אמורה להספיק לכל מי ששומר כשרות, ויש כשרות למהדרין של בד"צ העדה החרדית, בית יוסף ועוד חצרות ורבנויות פרטיות וציבור שמקפיד לצרוך אך ורק את המוצרים הללו. כמס' האנשים שתשאל, ככה יהיה מס' התשובות שתקבל. בחר לך רב ולך איתו, ואל תשכח שדעתו, כמה שהוא לא יהיה חכם וגדול בתורה, נשארת עדיין דעתו, ושאם תשאל רב אחר, יש מצב שתקבל תשובות שונות לגמרי. ודבר אחרון: זה פורום אמנויות לחימה, אז בוא לא ניסחף לכיוונים אחרים...

למעלה