קרבות סכינים....

dardik

New member
היית מוכן

היית מוכן שתלמידים יגיעו לבית הספר חמושים בסכינים לצורך הגנה עצמית???

הממ... לדעתי

ברגע שיש לך כלי נשק ביד אתה מושך לעצמך צרות... זה כמו שתלך לאיזה עארס ותקלל אותו... ואז מה? הוא סתם יתעצבן... בכל אופן אני חושב שכלי נשק הוא מקור לצרות...

אתה מדבר על "טיזר" ...

גיא ואני מדברים על חפץ המוסתר בכיס. אצלי הוא על מחזיק המפתחות בכלל... זה לא כמו "לקלל עארס" ... אנו לא מושכים אש ולא מסתבכים בקטטות: כמנו גם תלמידנו: לא פרחחים, לא בריונים, כי אם אנשים בוגרים, מן הישוב, שרוצים להרגיש שיש להם מענה למצב בעל הסתברות לא מבוטלת להתרחשות. האדם הוא בראש ובראשונה "טול יוזר" : אנו נועדנו להשתמש בכילים והרעיון האצילי של להלחם ביד ריקה הוא מבחינתנו רק מחוסר ברירה (הגם שאנו מלמדים הרבה יד ריקה, כי זה חלק מהשיטה הכוללת)! אחזור על דבריו של גיא רפאלי: הכלי אינו רע או טוב, הכל תלוי במפעיל. התפיסה שלנו אולי לא רומנטית ואצילית - אבל היא חכמה ... נשאלת שאלה אחרת ואני מבקש להחזיר את הכדור אילך ולשאר המשוחחים: יש לנו שליטה עצמית או שעדיף לא לתת לנו נשק ביד ?

הממממ..........

קודם כל אני חושב שנשק מגנט לצרות! אך מצד אחד על מנת לשרוד, אז זה בסדר להסתובב עם אולר קטן, אבל לא איזה סכין קומנדו ענקית
לפי תשובתך השיטה שלכם דוגלת בשני הדרכים להתגוננת מסכין: 1.סכין נגד סכין. 2.יד ריקה נגד סכין. במה אתם מתמקדים יותר?? אני חושב שלרוב במציאות אנו ניתע ללא סכין, אנחנו לא יכולים להיות תלויים במשהו שיגן עלינו אנחנו צריכים לדעת להשתמש בנשקים של הגוף שלנו. למשל לגוף שלנו יש הרבה נשקים קטלניים שיכולים לגרום נזק לא פחות מסכין: -אגרופים. -בעיטות. ברכיות. -מרפקים. אלה הם החלקים בגדול שעומדים לרשותינו, אז אני חושב שעדיף ללמוד להשתמש בהם קודם ורק לאחר מכן או תוך כדי ללמוד להשתמש בסכין במובן של הגנה והתקפה. שלכם באהבה, עידודו הלוחם

עידו הלוחם או עידו החולם ?

א אפשר להתגבר על סכינאי חצי מיומן, ביד ריקה, אלא אם כן אתה תופעת טבע + היה לך מזל!!! אם אתה בוחר להתחמש או לא, זה כבר שיקולך. ואל תכעס על הכותרת, זה ב-צ-ח-ו-ק...

כן.

זו שיטה שאינה "ספורטיבית". כל אמנות לחימה יכולה להיות מסוכנת אך אמנות לחימה זו מסוכנת יותר מן מן ההמוצע. לגיל כרונולוגי יש מרכיב חשוב (אם כי לא יחיד) בשיקול הדעת של הפרט. וכמובן: לכל כלל יש (או עלול להיות, גם אצלנו) - יוצאים מהכלל.

את צודק אבל.......

אתה צודק שזה מסוכן לילדים קטנים, יכול להיות שהם לא יהיה אחראיים מספיק, או שהם ישתמשו בשיטה הזאת בכל ריב עם מישהו. אבל אני לא רואה למה אומנות הלחימה הזאת מסוכנת יותר מכל אומנות לחימה אחרת. למשל אני קונג פו, למה האומנות הלחימה שלך מסוכנת יותר משלי??

רוב שיטות הגונג פו ...

הגם שיכולות להצמיח יופי של לוחמים, מלמדות ע"י תירגול קאטות (וברוב השיטות יש הרבה מהן)אשר מתארות במגוון תנועות, אפשרויות לחימה שונות. על-מנת ללמוד מהן האפליקציות הלחימתיות מאחורי המחוות השונות שבקטות, יש לא אחת לבער ולחקור, שכן: לא תמיד, התנועה מסגירה את הכוונה ... בשיטות הפיליפיניות התירגול שונה: כל העבודה (כמעט) מתבססת על תרגול בזוגות, כאשר הביצוע הלחימתי לתירגול עומד בחשיבות הראשונה: אם אני עושה תנועה ובן זוגי לאימון לא עושה את תנועת הנגד המתאימה, במקרה הטוב התרגיל יתקע ובמקרה הפחות נעים הוא יחטוף בומבה ...

bizhar

New member
שתי הערות

ראשית, הסיכוי שתהיה מעורב בקטטה אלימה עדיין קטן (ראה שירשור מיותם משהו המזמין את חברי פורום לתאר מצב אלים בו נתקלו ). הסיכוי שבארוע אם יתרחש יהיה גם שימוש בסכין קטן אף יותר. הסיכוי שבארוע הנדיר בו הותקפת ע"י סכין - התוקף הוא חצי מקצוען - קלוש ומטה.. ולכן צודק עידו שאומר שהכלים שהוא מקבל בקונגפו יעילים לא פחות ובוודאי לא מסתמכים על אביזר שלא נמצא אתנו 24 שעות ביממה ( אחרי הכל זה לא פאלם..
) דבר שני שרציתי להעיר הוא שאצלנו מתרגלים אימון בזוגות לפחות חצי מזמן האימון ולעיתים כמעט כל האימון ואני מניח שכך גם בשאר המקומות.

יזהר: אחרי 11 שנות גונג פו...

למדתי להבחין בהבדל בין עבודת זוגות של ר ו ב בתיה"ס לגונג פו לבין אלו הפיליפינים ... כנראה שיש לך מעט מאוד ידע על סכין: הן ברמת הידע האקדמי המדבר על סטטיסטיקה והסתברויות והן ברמה התפעולית... אמליץ בפניך לקרוא את מה שכתבתי לבקשת "אייקי פריק" על פרופיל הסכינאי הממוצע ... לשלול בבטחון ולחוות דעה כל מה "מיותר" ומה הם "סיכויים קלושים", בנושא שאובייסלי: אין לך בו מושג ?! ... ואגב: וינג צ´ון, אינה שיטה סינית מאפיינת, ולא בכדי היא נחשבת אולי ליעילה ביותר לקרבות רחוב, מבין שאר שיטות הגונג פו. קיים יותר דמיון ומכנה משותף, בין וינג צ´ון ליד הריקה הפיליפינית, מאשר לסגנונות גונג פו אחרים. שוב: אני לא אומר שהגונג פו לא יכל להצמיח לוחמים יעילים, אך אני מוכן להמר כי סטטיסטית, המתאמן הממוצע, בסגנון פיליפיני, מוכן הרבה יותר לתרחישי רחוב מהמתאמן הממוצע בסגנון סיני.

Zeev Foux

New member
ווינג צ´ון אינה שיטה סינית אופיינית

וכי מדוע? האם ישנם עוד שיטות בסין שאינן שיטות סיניות אופייניות?

ואלה לא יודע ...

הניתוח שלי, מתבסס על הרושם האישי שלי ... בקיעותך בגונג פו עולה לאין ארוך על שלי! האם אתה מכיר שיטות סיניות נוספות המזכירות את הוינג צ´ון ?

Zeev Foux

New member
אפילו אתה מכיר שיטות כאלה...

לדעתי, השינג אי דומה מאד לוונג צ´ון... רגע, רגע, אל תיקפוץ... תסתכל שניה: 1. תבניות לשינג אי (לפחות למקורי) יש מעט מאד תבניות, והן פשוטות מאד למראה. לווינג צ´ון --> אותו כנ"ל 2. טווח עבודה השינג אי סוגר טווח ועובד מטווח קצר הווינג צ´ון --> אותו כנ"ל 3. בעיטות לשינג אי בעיטות המתמקדות בחלק הגוף התחתון (כנראה שבגלל הטווח) ווינג צ´ון --> אותו כנ"ל 4. עיקרון המשולש כל עבודת הסטה, לכידה ומכה בשינג אי עובדת בזויות המשולש הידועות ווינג צ´ון --> אותו כנ"ל 5. בשינג אי מתרגלים פוש הנדס וכדומה ווינג צ´ון --> אותו כנ"ל (צ´י סואו) נכון, בטח שיש הרבה דברים שונים, אך בכל זאת יש לא מעט דמיון אתה לא חושב?! שיטה דרומית שיצא לי להתנסות איתה (להצליב ידיים ולראות שיעואים ותרגולים) היא "עגור לבן - פוג´יאן" והיא קצת דומה לשינג אי אך הרבה יותר דומה לווינג צ´ון, עד כדי זהות בחלק מהתרגולים, כולל העמידה היציבה עם הרגליים המכופפות פנימה, ומעבר הגוף מימין לשמאל וחזרה במהירות.

יותר שונה מדומה (לדעתי)

גובה הרגליים והטווחים (כמו הרבה שיטות) = יש דמיון, אך אנרגיית השיטה ממש לא דומה ... אבי מוריה, מהיותו חובב טכניקות וינג צ´ון, ידע תמיד לתבל את שעורי השינג אי בערכים מוספים, אבל גרעין השיטה? אני לא יודע ... אשר ל"טווי שואו" מול ה"צ´י סואו": שוב - עמידת המוצא, אולי כמות הכח והמגע המופעל (תלוי-מורה גם כן, כמובן) ושוב: בעיקר ... אנרגייה שונה. ועוד דבר קטן: "שינג אי במקור" ה י ה חמש קאטות, אבל היום: היכן הוא נשמר ככזה ? מקווה שאתה חש יותר טוב ... להת´ - יובל.

bizhar

New member
צודק. אין לי מושג קלוש בתחום.

כלום! לא אקדמי ולא מעשי. אבל אחרי 45 שנה עוד לא הכרתי אישית אדם שהותקף בסכין. לא חברים מהצבא, או הלימודים או העבודה...כלום. אולי אני לא מתהלך ב"מקומות הנכונים"? גם בפורום לא ראיתי שיש הרבה שחוו את העניין למעט אחד שנדקר בעת שרותו הצבאי ע"י גורם עויין והשני - יהודי חרדי שחי בניו-יורק. ספר לנו כמה פעמים ניסו לדקור אותך ברחוב? אני לא מקל ראש ומעריך את הבנתך בתחום. ארחיק לכת ואומר שמעניין אותי מאוד התחום בו התמחית ואולי אם היה לי הידע והנסיון המתאים הייתי נושא איתי סכין מוצנעת. למרות כל זה אני בעמדתי שהסבירות להיקלע לסיטואציה עדיין נמוכה מאוד (אם כי גם פעם בחיים עלולה להיות יותר מדי...) ובבירור נמוכה מסיטואציה אלימה ללא סכין. כל זה לא הופך את אומנות הסכין למיותרת אבל לדעתי יש מקום להקניית יכולת גם עם יד ריקה ע"מ שלא נסתמך יותר מדי על הסכין במצבים שאינם דורשים זאת וברירת המחדל תהיה תמיד יד ריקה ופחות מזיקה..

אני לא מסכים איתך!../images/Emo3.gif

אני חשבתי כך בעבר שקונג פו לא יכול לעזור ברחוב, אבל כיום אני לומד קונג פו וגם שיטה יפנית קרטה, אז אני חושב ששניהם מאוד תורמים לרחוב. וחוץ מזה למה אני לומד בקונג פו אומנות לחימה אם אתה אומר שהיא בכלל לא תעזור לי? למה בכלל הסינים פיתחו את ההגנה העצמית שלהם?? אני לא מדבר על תחרויות הוו-שו של תצוגה.

הערה קטנטונת ליובל!

גם אצלינו בקונג פו מתרגלים הרבה דברים בזוגות, אפילו כמעט כל האימון, זה כלי שנצא עבורינו בשיעורים אז למה לא להשתמש בו?!?? אני מבקש לא להכליל כל השיטות של הקונג פו הם ככה וככה..... כי זה פשוט לא נכון!
שלך באהבה, עידודו הלוחם

למעלה