קרבות "אמיתיים"

קרבות "אמיתיים"

שלום. אני לומד קראטה כבר שבוע ויש לי בעיה. תראו, בזמן השיעור אני נלחם (אם לדייק אז עושה תרגילים שהמורה אומר) גם עם חגורות שחורות וחומות (אני לבנה). בחוג אני יכול להילחם נגד כל אחד בלי בעיה, אבל ברגע שזה מגיע לקרב "אמיתי" (רחוב) אני נלחץ ולא יודע מה לעשות. ברגע אחד אני שוכח את כל מה שלמדתי בקראטה וחוטף מכות. מה אתם ממליצים לעשות? תודה מראש. B.B

../images/Emo12.gifכמה פעמים הלכת מכות בשבוע האחרון

אני ממליץ להמשיך להתאמן בקארטה, ואז תוך X חודשים / שנים תלמד איך להימנע ממכות רחוב.

לא תמיד אפשר להימנע.

תאמין לי שאני באמת מנסה להימנע, אבל יש מצבים שזה בלתי אפשרי. מה עושים אם האדם שאתה עומד מולו מרביץ לך (מתחיל מדחיפוץ עובר לבוקסים ואז למכות רציניות)? איך אפשר להתגבר על הפחד ולתת לו איגרוף עם "KIAI בכל הכוח במפתח הלב ובמקרה הטוב להשתיק אותו לכמה דקות טובות? B.B

«Jimmy Page»

New member
לא מגיעים לשם...

לך יותר אחורה- לפני הדחיפות. למה הגעת למצב שדוחפים אותך? למה אתה לא יכול להימנע ממנו? בנוסף לשיטת הקראטה, וללמידה הפיזית- באה גם למידה רוחנית. אני לא יודע איזו שיטה אתה לומד, אבל אני הייתי שנה בגוג'ו ריו... ושם לומדים, בצורה עקיפה, להתמודד עם בעיות כאלו ואחרות ביומיום, בלי מכות. אני מציע שתנסה להתרחק ממצבים כאלו... ואתה 'נלחם' מול חגורות חומות ושחורות (אתה לא נלחם מולם, אתה עובד איתם), בגלל שהם לא שם בשביל לקרוע לך את הצורה... אחרת לא היית יושב וכותב בפורום. הם שם בשביל ללמד אותך ולעזור לך להתקדם, ולכן לא מקשים עליך יותר מדי, בטח שלא מכים אותך כמו שמכים אדם מאיים ברחוב. הבנאדם איתו התעסקת ברחוב- הוא שם בשביל מכות, כנראה, ולכן זה מה שהוא נותן. אל תצפה ללמוד לכסח אנשים ברחוב אחרי שבוע... ובטח שלא ליישם את הטכניקות שלמדת בשבוע הזה, בקרבות אמיתיים, בזמן אמת. לוקח זמן להתגבר על ה"פחד במה" בקרבות אמיתיים, אבל אם תעבוד על זה- זה יעבור. (וזה לא אומר שעכשיו אתה יוצא לרחוב והולך מכות עד שתתגבר על זה, כן?)

אולי..,

תתן לו אגרוף עם "קיא-אי" לפני שהוא מתחיל לדחוף

berger74

New member
תירגול..

אני אולי לא דוגמא, כי הלכתי מכות בערך פעמיים בחיים שלי, אבל אני נלחם כל הזמן בקראטה. עם הזמן (ועם הרבה קרבות "אנדר יור בלט"), הפחד וההתרגשות הזאת יעברו..

idan334

New member
לא יעיל..

קראטה לא ממש מועיל ברחוב ואני יודע מניסיון..זה יותר בקטע של ספורטיבי תחרותי וכל הקטות האלה אם אתה רוצה הגנה עצמית לך לקונג פו

gever2005

New member
אבל ההתקדמות איטית. אני מציע שילמד

את סגנון "העיניים המכשפות" של הקונג פו ורצוי בגירסה הדרומית.

א1ט1

New member
ההבנה שלך שופעת מכל מילה בהודעה

כנראה שלאחר שנים רבות שאתה עוסק בתחום הגעת למסקנה שקונג פו יותר יעיל מקראטה ברחוב...כל הכבוד לך,מאסטר ירון.

חיפשתי קונג פו - אבל אין בנתניה.

וגם לא קרוב (אין לי רכב, אני רק בין 14). כרגע אני נוסע 5 פעמים בשבוע כ 35 דקות במונית (שירות) עד למרכז בו אני מתאמן. מסכים לחלוטין שקונג פו עדיף על קראטה. B.B

idan334

New member
רגע רגע...

אני רק אמרתי שעדיף קונג פו מקראטה בקטע של ההגנה העצמית לא אמרתי שקראטה זו לא שיטה טובה או שקונג פו טובה יותר ודווקא קראטה זו שיטה מצוינת רק שקונג פו יותר יעיל בהגנה עצמית..

נסיון זירה.

הודעתך תמוהה עד כדי טרוליות. צריך להיות חסר דעת כמעט, כדי לשפוט את הדרך שבה אתה הולך רק לאחר שבוע (ולמעשה שני אימונים), וחמור מזאת, אם כבר הלכת מכות השבוע (כך מתחייב מדבריך) כתוצא של היותך מתאמן, אז אני תקווה שיעיפו אותך ובמהירות מלימודי הבודו. ובכל זאת. טוענים לא מעט אנשים, שאין ברירה אלא לרכוש נסיון "פול קונטאקט" (שאחת הדרכים לרוכשו בקירוב היא קרבות זירה דוגמת אגרוף תאילנדי), ובלעדיו כל אשר למדת מועד להעלם בזמן אמת -כשהדופק יעלה לרמות שמעולם לא התרגלת לתפקד בהן לחימתית.

א1ט1

New member
אבל למה לעשות קרבות זירה דוגמאת

איגרוף אם אפשר לעשות מגע מלא עם מיגון שגם תצא בריא ושלם?

למעלה