קראתם על מה שקרה לוורד לב?

Hastelloy

New member
קראתם על מה שקרה לוורד לב?

[URL]http://news.walla.co.il/item/2810639[/URL]
לדעתי צריך לפרסם את השם של ה"אבא" הזה ברבים, אם בית המשפט לא יעשה לו כלום לפחות שיסבול מנידוי חברתי ושאנשים ידעו מי הוא ומה הוא עשה, מוזר שאשתו ידעה אבל החליטה לחזור אליו משום מה למרות שהבת שלה סיפרה לה מה אבא שלה עשה. זה כאילו נותנים לבן אדם הזה להתעלל ולפגוע במי שהוא רוצה

aaa123

Member
לדעתי לא צריך לפרסם דבר

אנחנו לא יודעים אם האבא אשם או שוורד לב סבלה מטראומה של אונס בגלל זכרון כוזב שהשתילו לה בטיפול פסיכולוגי.

אני מפקפק בטענות על אונס שמדברות על זכרון מודחק(ובמקרה של ורד לב קראתי שמדובר בזכרון מודחק)
אגב האפשרות שורד לב שיקרה(להבדיל מזכרון כוזב) נראית לי האפשרות הכי פחות סבירה.

בכלל יש כלל שככל שאדם מאשים יותר אנשים כך אני פחות מאמין לו כי לא כולם רעים.
אם מתלוננת מאשימה אדם אחד בלבד באונס אז הנטיה הראשונית שלי היא להאמין אבל אם אני שומע שהמתלוננת מאשימה את כל העולם ואשתו אז הנטיה שלי היא לא להאמין.

במקרה של ורד לב היא לא הסתפקה בהאשמת אביה אלא האשימה גם את אחיה ואם אני זוכר נכון ולא מבלבל עם סיפור אחר היא טענה שהיה אח נוסף שהתערב לטובתה וניסה להגן עליה אבל אותו אח הכחיש את זה(כך שלמעשה היא האשימה לא רק אח אחד שלה כשההאשמה נגד האח הנוסף אינה פלילית אבל עדיין האשמה)

האם יש גבול לכמות האנשים שאישה יכולה להאשים כשעדיין תאמינו לה או שבשלב מסויים תגידו שאתם לא מאמינים?

dollface225

New member
בוא נראה

אילו אביך היה אונס אותך, אחיך היה מבצע בך מעשים מגונים,
והאח השני היה עומד בצד מסתכל ושותק, היית רוצה שמישהו יאמין לך?

aaa123

Member
הייתי מעדיף להאמין שהדברים לא קרו מעולם

,ואני סובל בגלל זכרון כוזב במיוחד אם מדובר בזכרון מודחק.

dollface225

New member
לא ענית לשאלה!

תענה אם בני משפחתך היו מתעללים בך מינית, היית מצפה שיאמינו לך?

aaa123

Member
אם מדובר במספר אנשים לא(אלא אם יש ראיות משכנעות כן להאמין)

אני לא חושב שצריך להאמין לכל דבר שאספר בלי קשר למידת הסבירות שהוא נכון.

dollface225

New member
תגיד לי אתה קורא מה שאתה כותב?

אם אתה חושב שלא צריך להאמין לך, למה שתספר?

aaa123

Member
הסיבה שיש לי לספר היא שאני עדיין בצרה

כי גם אם הדברים לא התרחשו אז אני עדיין סובל כתוצאה מזכרונות של דברים שכנראה לא התרחשו ,ואני צריך פסיכולוג שיעזור לי עם הבעיה הזאת.

aaa123

Member
אבהיר שאני מתייחס למקרה היפותטי שלא רלבנטי אלי

כי אני לא מאלו שזוכרים שהתעללו בהם מינית(והתייחסתי לשאלה מה יקרה אם פתאום יעלה בי זכרון מודחק שכזה).

dollface225

New member
זה פורום פמיניזם, לא פורום חיזוי נסתרות

לא אכפת לי מה יש לך או אין לך לספר- אתה לא בנעליים שלה ולעולם לא תהיה.
הדבר הכי קשה כשרואים פסיכולוג זה קודם כל לתת בו אמון.
&nbsp
כשבחורה מספרת שאף אחד לא האמין לה, זה אומר שאינה מסוגלת לסמוך על פסיכולוג.
וזה מובן לגמרי, עם כזאת משפחה, אי אפשר לסמוך על אנשים.

dollface225

New member
אבהיר שאני מתייחסת לפוסט- הזכרון מודחק

ולא לפסיכולוג של לפני שם זכרונות סימנו לה שעברה התעללות מינית.

HouseAtreides

New member
לא יודע, אני לא התרשמתי שפסיכולוגים נוטים לשכנע מטופלים שלהם

ועוד בכוח, ע"י "השתלת זכרונות", שהם עברו התעללות מינית, בזמן שהמטופל לא סבור שהוא עבר התעללות.
ההתרשמות שלי הפוכה לחלוטין - אדם יכול לבוא ולהתחיל לנגוע בנושא מסויים, הפסיכולוג מפגין סקפטיות או ספקנות קלה, ואז המטופל נסגר ולא מדבר שוב על אותו נושא במשך כל הטיפול.

dollface225

New member
עלאק ראיות,

איזה ראיות בגיל 8 מאיפה יבואו ראיות,תאסוף ראיות אולי תציב מצלמה שצילמה אותם בזמן התעללות בך
שאלוהים יעזור לך.

HouseAtreides

New member
האפשרות שיתעללו בו מינית נראית לו רחוקה ובלתי סבירה בעליל

ומבחינתו התחושה הסובייקטיבית הזו היא מנת חלקו של כל המין האנושי, כולל נשים, ומכאן הוא מגיע למסקנה שאין סיבה להקצות משאבים חברתיים להגנה על ילדים וילדות מפני אירוע שאיש לא חי בפחד פן יתרחש, ושכמעט אף פעם לא מתרחש. אם אחד למליון ילדים (נגיד, סתם זרקתי מספר) עובר התעללות מינית שנשמעת נוראה מכדי לסבר את האוזן, אזי אפשר פשוט להפקיר אותו לגורלו ולהשאיר את הפוגעים חופשיים, כי אחד ממליון זה בטל בשישים.

aaa123

Member
אני חושב שכן צריך להקצות משאבים אבל צריך להקצות אותם כדי

להוכיח דברים בזמן אמת ולא כדי להאשים אנשים על דברים שנטען שעשו לפני שנים רבות ואי אפשר להוכיח.

צריך שמערכת החינוך תדבר עם ילדים על הנושא של גילוי עריות עוד בבית ספר יסודי,ותעודד ילדים וילדות לדווח על זה באופן אנונימי(לא למקבל האינפורמציה אבל שחבריהם לא ידעו).

במקרה שילד(ה) ידווח על מישהו מהוריו יש לערוך חקירה שלדעתי עדיף שבהתחלה היא תהיה סמויה כדי לאסוף ראיות נגד מי שאשם(למשל בהנחה שגילוי עריות אינו אירוע חד פעמי אז אפשר בעזרת התקנת מצלמה נסתרת לתפוס את ההורה המתעלל בזמן מעשה כדי שיהיו הוכחות נגדו).

אם מצליחים למצוא ראיות אז השלב הבא הוא כמובן להעמיד לדין.

dollface225

New member
אתה בכוח דפוק?

למה אתה חושב שהרעיון המופרך שלך יביא לסגירת פער בין המצב המצוי למצב הרצוי?
למה אתה חושב שילדה קטנה עדיין תרגיש חופשי בלי פחד או חשש ותמהר לדווח על אבא שלה?
איך אתה לא מעלה בדעתך שהמשפחה תטיל עליה סנקציות?
גם אם בבתי ספר יקיימו הרצאות כמו שעושים על סמים וחינוך מיני זה לא יפריע להורים להכחיש חוויה של ילדה ולהרוס לה את החיים.

aaa123

Member
המשפחה לא תדע שהילדה מדווחת על אבא שלה

בשלב הראשון ,וקודם ינסו להוכיח שהאבא אשם בחקירה סמויה(למשל ע"י מצלמה נסתרת).

אני לא אומר שבכל מקרה הילדה תדווח ,וברור שיש ילדות שיפחדו לדווח אבל מספיק שבחלק מהמקרים ילדות כן ידווחו כדי שזה יביא להקטנת הפער בין המצב המצוי למצב הרצוי.

dollface225

New member
*נושמת עמוק*

מצלמה נסתרת,מצלמה נסתרת??
אז אתה אומר שכדי להוכיח שהילדה קורבן צריך לאפשר לאביה לאנוס אותה עוד פעם אחת מול מצלמה?
&nbsp
חולה נפש. תטפל בעצמך.
&nbsp
המשפחה לא תדע
ברור...

למעלה