קראתי כי....

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

Chav

New member
מה לעזאזל?

מה שהופך דבר לקיים זה המציאות, לא מה שאתה מאמין, אתה יכול להאמין עד מחר אבל זה לא אומר שזה אמיתי. כדור הארץ סובב את השמש לא משנה במה אתה מאמין. זה כמו... אם מישהו פארנואיד וחושב שכולם רוצים להרוג אותו, זה לא אומר שהם רוצים, ברור? זה רק הופך אותו למשוגע *שיעול* רמז *שיעול* אתה מדבר על דברים שונים לגמרי, אם מישהו מאמין שכסף והצלחה זה הדרך לאושר והוא ילך בזה אז הוא יהיה מאושר, אבל זה דבר פנימי לגמרי. זה כמו שיש אנשים שנהנים מכאב ויש כאלה שלא, אבל זה כבר פנימי, זאת דרך הסתכלות. אני לא אומר שמסע אסטרלי קיים או לא. למרות שזה כן הוכח, לא מדעית אבל בצורת ניסוי מדעי מבוקר ורשמי. שאני אספר? אוקיי אם אתם כל כך רוצים. לקחו איזה אישה שטענה שהיא מסוגלת לצאת מהגוף שלה. שמו פתק על ארון גבוה שעליו כתובות כמה ספרות (פונה לתיקרה) עם מרווח של כמה ס"מ בין הארון לשם, הארון נמצא בחדר שיש בו רק מיטה ומצלמות ועוד מכשירים בשביל לעקוב אחרי מה שקורה בחדר ואחריה. במשך כמה לילות שום-דבר לא קרה, עד שלילה אחד היא חלמה שהיא מתרחקת מהגוף לכיוון התקרה בלי שליטה, ואז היא ראתה את הספרות. אני חושב שהן היו משהו כמו - 213512 זאת אומרת, משהו שאי-אפשר לנחש סתם. וכמו כל סיפור מיסטי טוב, נעלמו עיקבותיה והיא לעולם לא נמצאה שוב. נהדר, לא? זה היה באיזה תוכנית באחד מהערוצים.. ככה שזה לא משהו מהאינטרנט.. לא שזה אומר הרבה אבל זה יותר רישמי לפחות. זה מזכיר לי וויכוח אחר שהיה כאן עם איזו אחת.. לא משנה, בוקר\לילה\צהריים\לפנות-בוקר\סוף-השפיות\סוף-העולם שמח ונעים.

KEiN

New member
לי אישית לא איכפת

מה אמיתי "אמיתי" אלא מה שאני רואה לאמיתי... תקופת האבן- לאנשים אין מושג מה קורה מסביבם ואין להם זמן לחקור-רק זמן כדיי להמציא את הגלגל. הם נולדים למציאות מסויימת וצדים דינוזאורים כל החיים שלהם כי זה מה שההורים עושים. המתים בידיעה שהם חיו במציאות מסויימת, בה החיים הם צייד ולדפוק כבשים. לא נראה לי שזה שיש אטומים וקרני אור השפיע עליהם כלכך (מחשבתית)- נכון שזו המציאות- אבל הם לא היו מודעים לה. המציאות האמיתית שלהם מוזכרת לעיל. קפיש.

Chav

New member
מה הקשר?

אם מה שאתה רואה זה אמיתי אז איך אתה יכול לומר לי שדתות זה אמיתי? אלוהים בא אליך לשתות קפה ולדבר קצת? אתה רואה אנרגיות צפות בשמיים כי הן מהרות לראות איזה טלנבולה בטלוויזיה? (מה לעזאזל הקשר? חח) גם זה לא השפיע עליהם. דת, בשבילי, זה עוד תרוץ בשביל האדם לחפש משהו שינחה אותו בחיים, שישתלט עליו כי אין לו מושג מה לעשות עם עצמו, דת זאת דרך מאוד נוחה לשכוח מהכל ולהפוך לרובוט. now everybody say it after me "asshole" and the crowd repeat her word. bunch of idiotic sheeps

LucidGuess

New member
דת זה שאריות מהפרה-היסטוריה

פעם לאנשים לא היו תשובות על המון דברים כי לא היו להם הכלים המדעיים המתוחכמים שיש לנו היום, גם לא הבינו למה אנשים מתים ממחלות, למה הים סוער ומטביע ספינות, למה יש ברקים ורעמים, ולמה התרנגול עושה קוקו-ריקו, לכן הם המציאות הם אלוהים ואת האלים, והחליטו שהם אחראים לכל הדברים המוזרים האלו שהם לא יודעים להסביר. רק מה, האדם הלך והתפתח עם הזמ ןומצא תשובות להמון תופעות שנראו לו פעם מוזרות, רק שנושא האמונה הישתרש כל כך חזק אצל בני האדם שעד היום קשה לאנשים להיפטר מהאמונה הפרימיטיבית הזאת באלוהים, שלדעתי דיי ברור שהוא לא קיים. וסתם שאלה - אם לא יתכן שכל הדברים על כדור הארץ ( היצורים, הצמחים )נוצרו לבד בצורה טיבעית כי הם פשוט מורכבים מדיי ומישהו היה חייב ליצור אותם, אז מי יצר את אלוהים שהוא הרבה יותר מתוחכם מהם? לפי אותה גישה גם אותו מישהו היה צריך ליצור כי לא יתכן שדבר כל כך מושלם ומדהים נוצר מעצמו! תחשבו על זה. Lucid

y u v

New member
דת זה .....<קצת ארוך> ../images/Emo8.gif

מה זה דת.. מי שהמציא את הדת, או הקונספט הזה, היה כנראה אדם עם רעיון טוב בבסיסו ואילו בהתחלה זה הלך לא רע, כל חוקי המוסר, האסור ומותר, כל מיני ערכים שאנחנו רואים בהם כנעלים... אבל, בשורה התחתונה - דת זה סה"כ אוסף של חוקים שנועד לשלוט על קבוצת אנשים. כמו שאמרתי, הדת בבסיסה היא כנראה רעיון טוב - אבל הדת טומנת בחובה יכולת שליטה על ההמונים ויכולת שליטה כזו היא כוח שקשה להתעלם ממנו ובשלב מסויים, קמו אלה שבכוח הזה קרץ להם יותר מידי והיה להם קשה לא לקחת אותו לידיהם וכך נוצרו הדתות ההמוניות, נכון, הוסיפו להם רוחניות, קצת מיסטיקה, קצת פולקלור - אבל אם תחשבו טוב, מה הבעיה לקחת נושא מסויים, עדיף שהיה משהו אמורפי כמו אלוהים או איזה לוחם ללא חת שמת בכדי להגן על פה ושם, לזרוק כמה חוקים מפחידים של "אם לא תעשה.. אז.. אוי ואבוי לך ואם כן תעשה אז תקבל סוכריה על מקל".., למנות כמה בעלי תפקיד עם סמכויות, לבנות כמה מבנים שיש להם משמעות מיוחדת - ואת האמת, יש ספרי הוראות מדוייקים איך לעשות זאת, קוראים להם התנך, הברית החדשה, הקוראן ועוד כמה... במקום לקרוא את הבלבלת שלי פשוט תעקבו אחרי שאלה שכבר הצליחו. טוב, אני הולך סחור סחור בלי להגיע לשום דבר.. דת זה אוסף חוקים שנועדו לשלוט על הרבה אנשים, דת זו שיטה, דת זו טכניקה להפוך את היחיד לחלק מעדר שלא יוכל להתמרד נגד אלה ששולטים בו, זה בערך כמו מדינה אבל קצת יותר קשוח. חוץ מזה, דת זו פשוט טכניקת שיווק טובה, כל בר דעת שמבין קצת בשיווק ומכירות יוכל להגיד לכם שהדרך הכי טובה למכור מוצר זה פשוט לייצר משהו שההמונים צריכים - ומה זה דת, זה המוצר שההמונים צריכים, הרי כולנו רוצים להיות שייכים למשהו גדול, כולנו רוצים לחוש קצת בהילה המיסטית שאופפת את הסודות שעדיין לא גילו, כולנו רוצים חברים בקומות העליונות "מאוד" (אלוהים ושות´), כולנו רוצים להרגיש שאנחנו עושים את הדבר הכי מוסרי והכי נכון - אז מה עושים - יש צורך, אז בואו נתפור מוצר, נקרא לו דת ונשווק - את האמת, אם היה מניות בדת, אני הייתי קונה - את האמת יותר, יש מניות בדת, קוראים לזה להיות דתי, רק שאת הדיוידנדים איש עוד לא ראה, את הרווחים איש עוד לא ספר - אז יבואו אנשי המכירות ויאמרו, "תקבל את הרווחים אחרי שתמות - אההה..., טוב, אני מעדיף ללכת לכיווני השקעה אחרים (ופה כבר נמאס לי לכתוב - סליחה :) )

Chav

New member
מסכים

שמע, שמור את הנאום הזה איפשהו :) ממש מצוין.

MoonShield

New member
אני מסכים

ואני הייתי מוסיף שדת זה לא נועדה רק לשלוט על אנשים, יש לה הרבה היבטים תמיד אנשים שאלו את עצמם "בשביל מה אנחנו קיימים" דת זה דרך (די עלובה לדעתי) לענות על השאלה הזאת, היא נותנת למאמינים מטרה בחיים. היא גם משמשת כתירוץ לעשות דברים שבד"כ נחשבים לא מוסריים כמו רצח, גזענות, ומלחמות... וכל זה, כשבמקור היא נועדה בשביל לעשות סדר בעולם, ולהקנות לאנשים ערכים מסויימים כמו שאומרים לילדים: אם לא תאכל הזאב יבוא ויאכל אותך... אז אותו דבר גם בדת ואמונות שונות (אם לא תילחם בטורף אז הוא ישתלט עליך) אם לא תתנהג לפי מה שכתוב בתנך אלוקים יעניש אותך...

y u v

New member
תוספת - ליצור קצת איזון....

תראה MoonShield, לכל מטבע יש 2 צדדים: מצד אחד, נכון, הדת היא סה"כ בשורה התחתונה, טכניקה מאוד מתוחכמת לשלוט בכמות גדולה מאוד של אנשים ונכון שבשם הדת נעשו מעשי הזוועה הגדולים בהסטוריה למרות שדת באשר היא אמורה לשאת על דגלה את סמל המוסריות והרחמים, אך מאידך גיסא - מה אתה חושב שמדיטציה עושה או כל טכניקה אחרת מאותו סגנון, ראית פעם אדם דתי מתפלל, אם תשים לב רוב האנשים הדתיים הם אנשים רגועים, אנשים שטוב להם בחיים....ולמה....תמצית התפילה (ממש לא משנה התוכן שלה) היא הגעה לרמות גבוהות מאוד של ריכוז, למעשה זו מין מדיטציה או דבר מאוד דומה אבל לא משנה הדרך, משנה התוצאה, תפילה ויתר על, שלוש פעמים ביום שנעשית בצורה סיסטמטית מביאה לאותן תוצאות שטכניקת מדיטציה טובה עושה. קח למשל את הבודהיסטים, גם הם נאחזים בדת שלהם, גם להם יש תורה ומצוות וחוקים ואלים וכל החרטא - אבל מה, הם עושים מדיטציה אז התורה שלהם יותר נעלה או יותר נכונה. אם ננסה לפרוט את המשפטים האחרונים אז נראה ש... - דת, לא משנה מה מקורה, תכניה, אליה וכד´ - בכל מקום היא נובעת מבסיס משותף אחד - לשלוט על ההמון, לא משנה מה הסיבה, היא נועדה להביא סדר לאיפה שיש כאוס, לעיתים זה טוב ולעיתים זה לא טוב - הקורא יחליט. - דת, נשענת ברובה על מעשיות וסיפורים שלא ניתן להוכיח או להפריך, גם אמונות אשר לא קשורות לדת נשענות על דברים דומים. לקביעה שלך ש ""בשביל מה אנחנו קיימים" דת זה דרך (די עלובה לדעתי) לענות על השאלה הזאת" - אני חושב שאתה חורץ גורלות מהר מידי יש הרבה מאוד פילוסופים ומיסטיקנים שהגיעו מהדת או נמצאים בתוכה, נכון שיש הרבה מה לשפר (מילה עדינה קצת....) בכל הקשור לפתיחות של הדת אל ההתקדמות שקורית מחוץ לחצרותיה- אבל עדיין, גם הדת יכולה לספק כלים, אם לא מסקנות חותכות, אבל לפחות דרך מסויימת. בשורה התחתונה... דת זה לא דבר רע במהותו, האנשים שמנצלים את הדת לתועלתם האישית או בכדי לספק גחמות אנושיות גרידא הם אלה המסוכנים ואלה שצריל להקיא ולהוקיע. דת זה דבר מגביל, חד משמעית, כמעט כל הדתות בעולם, במיוחד זו שלנו, היהדות, היא דבר שנתחם, נסגר ונקבע - כל שינוי יגרום לזעזוע עמוק - וידוע לכולם שזעזוע זה דבר לא טוב למסגרת כמו דת. קטונתי מלהחליט אם דת, באשר היא, היא הדבר הנכון או לא, הרגשתי האישית היא שדת היא דבר שרוב הזמן מגביל את התפחותינו האישית בהרבה תחומים בחיים, אך בתור נציג המין האנושי (לפחות לזמן קצר) - ומהכרותי עם המין הזה, תמיד כשרצנו קדימה מהר מידי עשינו יותר מידי טעויות שלפעמים היה קשה אם לא בלתי אפשרי לתקן, אז נכון שלומדים מטעויות אבל גם נכון שטוב שיש איזשהו מעצור או לפחות בלם שקצ מאט את הריצה העיוורת קדימה. בקיצור, התריזים שזרועות הדת דוחפות אל גלגלי הקידמה לרוב סתם מיותרות ואפילו מזיקות, אך חלקן טוב שהן קיימות. ---------------------------------------------------------------------- כל מה שכתוב נוצר אך ורק בכדי לאזן את מה שכתבתי קודם - לא הייתי רוצה לראות פה התלהמות קיצונית נגד או בעד - קיצוניות באשר היא לא מועילה בשום מצב. אני אישית יודע שדתי בחיים לא אהיה - זה מין משוכה שאתה עובר ושלם עם התוצאה, יודע שאחורה אין טעם להסתכלף אלא אם אתה חפץ ללמוד משגיאות העבר. שיהיה לכם לילה טוב יובל also known as YUV

MoonShield

New member
אני מסכים איתך...

ואני לא רואה שום דבר בהודעה שלך שסותר את מה שאני אמרתי... הדת במקור נועדה למטרה מצוינת וחשובה מאד, אבל מה לעשות שמה שנהיה ממנה היום זה דבר אחר לגמרי... אני לא מתנגד למה שהיא אמורה להיות... אני מתנגד לצורתה הנוכחית היום... למה? - כי היא שוללת את חופש הפרט או לפחות חלק נכבד ממנו - כי המאמינים, הולכים בצורה עיוורת לגמרי אחרי המנהיג, לא משנה מה הוא יגיד... ומוכנים לעשות דברים לא אנושיים לחלוטין בשבילו, מה שמזכיר לי תקופות מאד אפלות בהסטוריה. - כי היא חסרת שוויון לחלוטין - כי מאז ומעולם היא הביאה רק מלחמות... והאשמה היא לא בדת או איך שהיא כתובה, אלא בחשיבת האדם ואיך שהוא מפרש אותה. - הדבר שהכי מושך אנשים בדת זה שהיא גורמת להם מהרגיש מיוחדים, אני יהודי - אלוהים איתי ובגלל זה אני חכם יותר/חזק יותר/שווה יותר וכו´... זה לא רע לגרום לאנשים להרגיש מיוחדים, אבל במקרים רבים אנשים חושבים שזה הולך בשני הכיוונים כלומר: אלוהים איתי אז הוא חלש יותר/לא חכם/חייו שוים פחות וכו´... וכשאנשים חושבים שהעולם סובב סביבם זה הבסיס לגזענות. אני לא חושב שאני קיצוני, הדת עצמה לא מפריעה לי בכלל... שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, כל עוד זה לא מביא לתוצאות הנ"ל לילה טוב וחלומות צלולים

KEiN

New member
דרך דיי עלובה?

ואני מניח שלך יש דרך הרבה יותר טובה, או אוליי דרך יותר מוכחת מדעית.. ה"טובות" של הדרכים האלא נמדדת בעניי המשתמש, לא בעיינך!

MoonShield

New member
שים לב

דרך די עלובה לדעתי ואני חושב ככה כי אני לא יכול להסכים עם זה שאנחנו קיימים בשביל לשרת מישהו... אני חושב שכל אחד קיים בשביל לשרת רק את עצמו... אם אתה חושב אחרת... זכותך

Chav

New member
אררר

דת זאת דרך עלובה לשאלה למה אנחנו קיימים. לפחות ביהדות, שבה האדם הוא לא יותר מחרא קטן שקיים בשביל לשרת את האל וחס וחלילה אם הוא לא ישאר בפינה המגעילה שלו. דת זאת התשובה למי שהלך לאיבוד. אבל זאת סתם תשובה, היא נותנת לך סיבה לחיות, מה עליך לעשות, מה אסור לך לעשות וכו´ וכן הרגשה של שייכות. הדתות המודרניות הן צורות השלטון למיניהן היום, לא? נגיד בקומוניזם אתה משרת את המדינה והמדינה אותך, ויש כרגיל את הרשימה של מה שמותר ואסור רק שזה יותר מוחשי, אין כבר אלוהים, כעת זה חבורה של אנשים. אין סיבה לקיום שלנו, רצף של טעויות. כמו שאם תזרוק אותיות בצורה רנדומלית מספיק פעמים יצא לך סיפור גאוני. וזה אפשרי. בסופו של דבר יצא משהו. אז באותה מידה קיים הסיכוי שיווצרו חיים. אין לזה היגיון או סיבה, עד כמה שקשה לאנשים לקבל את זה. אין משהו מעלינו, אנחנו סתם כאן ואנחנו כל כך חכמים (או לא כל כך) שהתחלנו להשתגע... המדע רק עונה על איך, לא על למה. הדת עונה על שניהם, אבל לרוב זה לא יותר מניחושים. כל זכויות הטיפשות שייכות לי ורק לי. אם יש שגיעוט קטיב אז לא עכפט לי.

LucidGuess

New member
בדיוק ככה!

תמיד הורג אותי לשמוע אנשים דתיים שואלים "מה?? אתה לא מאמין באלוהים??! איך בן אדם יכול לחיות בלי אמונה??!!" ועיניהם פעורות בפליאה גדולה!! אז אני רבותי המאמינים מאמין בעצמי, במעשים שלי ובמה שאני עושה ולא עושה, רק מעשי יקבעו את עתידי ולא איזה אלוהים דמיוני... נראה לי ממש מוזר כל ההשתעבדות הזאת של בני אדם לאלוהים הדמיוני הזה, כל יום לקום ב 5:00 בבוקר כדי להתפלל, ובערב לרוץ לבית כנסת להתפלל, וכל החוקים המטומטמים האלה שלהם... כל שניה בחייהם הם כבולים בשרשראות שהם המציאו לעצמם במקום להנות מהחיים ולהיות חופשיים... מצחיק אותי גם לשמוע אותם תמיד צוחקים עלינו החילוניים ואומרים "מה באמת אתה מאמין שכל הטבע, היצורים , הצמחים, ובני האדם נוצרו לבד בצורה טיבעית??" והם מוסיפים גיחוך קל... אז מי לדעתם יצר את אלוהים? אם לא יכול להיות שהטבע נוצר לבד, אז איך יתכן שאלוהים שהוא הרבה יותר מורכב מהטבע נוצר לבד? לפי אותה תאוריה גם אותו מישהו היה חייב ליצור! אני אישית ממש מרחם על כל אלו שמאמינים באלוהים וכל כך מגבילים את החיים שלהם בגלל האמונה הזאת, זה כל כך אבסורדי שזה פשוט לא יאומן. ותודה שקראתם
Lucid

KEiN

New member
הנקודה שלי היא פה! ואתם שם!

בפורום זה פשוט יכול לסתות מהמסלול...

MoonShield

New member
~~~~~~~~~~~~~

מישהו מתנדב להכנס לפורום בני עקיבא ולתת להם קישור לשירשור הזה?

LUCID DREAM

New member
אני לא בטוחה אבל...

אני חושבת שזו די הגזמה... - אולי זה היה נזיר שהתקלקל בעיני שאר הנזירים אבל זה אף פעם לא טוב לעשות משהו יותר מדי פעמים....

Blade2

New member
מסוכן או לא

היו לי 3 חלומות צלולים טבעיים לפני שהכרתי את הנושא. ועוד כמה אחרי שגם לא התאמצתי להשיג אותם. העיניין הוא שגם אם זה מסוכן אני לא יכלתי לעשות כלום כדי למנוע את זה. כמו כן לא נדפקתי ונהייתי קוקו וגם אם זה היה מסוכן למוח אולי הוא לא היה נותן לי לעשות את זה.

למעלה