קראתי בעיתון...

סופרמן18

New member
קראתי בעיתון...

שיש תכנונים לבנות ביפן ובארה``ב בניינים בגובה של קילומטר שבכל אחד יוכלו לחיות 100000. אז מה אתם אומרים כדאי להכניס את כל מדינת ישראל ל70 בניינים?

Levinzone

New member
יכול להיות מגניב:)

חחחח באמת...אבל מה אם יש הפסקת חשמל? וחוצמזה..כמה זמן לוקח לעלות קילומטר במעלית? עזוב זה לא יילך:)

נעל

New member
למה לחשוב בקטן? ולמה לחשוב גבוה?

קודם כל, הפסקת חשמל לא חייבת להתרחש בכל הבניין. בניינים בכזה גודל עצום בוודאי יהיו בעלי תשתית דמויית-עיר, כך שיכול להיות שרק קומה או שתיים ינזקו, ויכול להיות (כמו היום) שכל ה``עיר`` תהיה באפילה לכמה דקות/שעות. ומעלית? למה לא להסתכל יותר קדימה? נעל מדמיינת לעצמה שיגור כמו במסע בין כוכבים, או כמו הדלתות של אסימוב באחד מהסיפורים שלו. ובכלל, למה שאנשים לא יחכו קצת בשביל לנוע בין 100,000 אזרחים? הרי גם היום, כשיוצאים ברגל או במכונית (או באוטובוס) לוקח קצת זמן להגיע מקצה אחד של העיר לקצה השני. אין להתייחס אל בניין זה כאל בניין, אלא כאל עיר קטנה. ולמה לחשוב בקטן? למה רק 100,000 אם אפשר להכניס מליונים לתוך מבנים כאלה? ולמה בכלל לחשוב לגובה? למה לא לבנות כוכים תת-קרקעיים במקום בניינים כל כך גבוהים, שרק ביסודות העמוקים שלהם (שאין לדעת אם הם יחזיקו במקרה של רעידת אדמה רצינית- במיוחד באיזורים רגישים כמו יפן וארה``ב) אפשר ליישב חצי כדור? נעל החולמנית ;-)

Levinzone

New member
למטה?

יש מיליון חסרונות! אין שמש, חם בקיץ, אין אוויר, קר בחורף....וחוצמזה אם תהיה רעידת אדמה, אז נכון הבניין לא יפול אבל הוא יתרסק..כלמומר יסדק..לא יודעת לא יהיה טוב:) מצד שני אולי דיברתי שטויות

טרנט

New member
גם אני שמעתי על זה...

רעיון מעניין. אבל אם יהיו בניינים כאלה, הדבר העצוב יהיה שיהיו אנשים שכל חייהם לא יצאו מהבניין. הם יראו חיוורים כי הם אף פעם לא ראו אור שאינו מלאכותי. בשביל מה להם לצאת? הרי, זוהי עיר בעצם. יהיה שם הכל. נקווה, שאם אי פעם יבנו דברים כאלה, אז לא יקרה מצב שבו אנשים יבלו את כל חייהם בבנין אחד ולא יצאו לראות קצת את העולם. ובעניין רעידות האדמה - נכון שיש בעיות עם זה, אבל אני לא מאמין שהם יתחילו לבנות בניינים כאלה בלי קודם כל לפתור את הבעיה של רעידות האדמה. בכלל, קילומטר זה לא כל כך גבוה... אני זוכר שקראתי איפשהו שהיו תכנונים לבנות בשיקגו מגדל בגובה מייל (בערך 1.5 קילומטר).

Pantera

New member
חוץ מזה...

בניין חד קומתי שאורכו קילומטר או אפילו יותר זה לא קצת מוגזם?

בלה בלה

New member
כולכם כאן

חושבים רק על האינטרסטים האישיים שלהם, אם זה יהיה נוח (``ככה אני אהיה קרובה לכל החברים שלי``) או לא נוח (``יקח הרבה זמן למעליות``) להם. אתם לגמרי מתעלמים מדבר נורא חשוב (ואולי הכי חשוב בעצם?) - הבנייה לגובה חוסכת במקום!!! כן, בעולם שלנו היום (ובמיוחד במדינת ישראל, שעשויה להפוך תוך מספר שנים למדינה הצפופה בעולם) פשוט אין מקום! בעקבות רמת החיים שעולה, גם אורך החיים מתארך ובמקביל הילודה גוברת (ותמותת ילודים פוחתת), כל יום ממציאים תרופה חדשה למחלה כזו או אחרת, ופשוט נוצר מצב בו אוכלוסיית כדור הארץ גדלה, אך אין לנו שטחים נוספים. הערים בישראל (ובכל מקום אחר בעולם) גדלות בקצב מפחיד, אותה הגדילה באה על-חשבון שטחים פתוחים וירוקים, ומזהמת את הנשארים. אם לא יעצרו את הגדילה הזאת, פשוט לא ישארו כאן שטחים ירוקים ושומורות טבע (שכבר בקושי נשארו במילא). אז זה בסדר לחשוב רק על עצמנו, רק צריך לזכור שאנחנו לא לבד בעולם הזה.. תחשבו ירוק (או עלה ירוק, אם אתם מעדיפים) בלה בלה :)

Levinzone

New member
בלה בלה

מבחינה מעשית זה לא הגיוני. צריכים את השטח שאנחנו חיים עליו כיום בשביל לבנות בנינים כאלה...אז יהרסו את הבתים שלנו ונגור בינתיים בקראוונים, אוקיי.... ואח``כ הכל יהיה מגעיל ומלא הריסות וירוק טבעי לא יהיה הממ

בלה בלה

New member
תראי,

הרעיון הכללי של עיריות/ממשלות/גופים ירוקים בכל העולם כיום הוא לבנות כמה שיותר בבנייה חסכונית, גם בכדי לשמור על הטבע וגם בכדי לא ``לבזבז`` שטח, הרי המצב רק יחריף עם הזמן (זה לא שפתאום ימצאו אדמות חדשות, כדור הארץ לא יתחיל לגדול לו פתאום ביום בהיר אחד..) זה לא שיהרסו את כל הערים ``ויעבירו`` אותם לכמה בניינים, זה שיתחילו לבנות בניינים במקום הרבה בתי-קרקע. (הרעיון של להעביר את כל מה שקיים לבניינים הוא גם אופציה, אבל היא לא מציאותית במיוחד - בגלל זה לא מבצעים אותה) בלה בלה :)

נעל

New member
רגע... הנגב עוד יפרח מבנייני ענק

נעל לא יודעת איך עשו את החישוב, אבל הגיעו למסקנה שאפשר ליישב 20 מיליון אנשים טובים בנגב (שלא לדבר על אנשים רעים? ואולי להם אין מקום בנגב...). זה לא כולל בנייני ענק, כמובן. היא פשוט לא מבינה למה אביגיל מדברת על חוסר מקום (טוב, אולי בעוד 20-30 שנה, שזה לא כל כך הרבה זמן). ולגבי :בניינים אקולוגיים``, יש הרבה דברים בפיתוח. בניינים שמשתמשים באנרגיה וחוסכים בחשמל (משפט טפשי). ליד שדה בוקר (אם נעל זוכרת נכון) יש שכונה אחת שהבתים בה בנויים כך שיש זרימה מיוחדת של אויר בתוך הבית, יש חלון מיוחד וענקי בסלון שפונה לכיוון השמש בשעות היום (ואפשר לכסות אותו), ועוד כל מיני דברים - בחורף חם, בקיץ חם, יש תמיד אויר צח לנשום בבית ויש נוף מדברי מדהים בחוץ. זה חוסך הרבה מאוד חשמל, וגם סתם נחמד שהבניין מנצל את היסודות (במובן היווני) של הטבע. חוץ מזה, רוצים להכניס תאים פוטו-אלקטריים לבנייני משרדים גבוהים. נעל ;-)

בלה בלה

New member
אני מדברת

על חוסר מקום ועל זה שישראל הולכת להפוך למדינה הכי צפופה בעולם בגלל שפימפמו לי את זה למוח במשך שבוע שלם.. (ולמרות שישנתי רוב הזמן, משהו כנראה נקלט- ונשאר שם) בלה בלה :)

JUVENTINI

New member
גרוע ביותר !

עזבו רעידת אדמה וכאלה ... מי רוצה לחיות בבניין עם 100000 איש ... ?! בכל מקרה .. לא אני ...

Black Star

New member
וחוצמיזה...

בגובה של קילומטר אין קצת בעיות חמצן וכאלה? אם אני לא טועה, זה כבר גובה די רציני מבחינת דלילות האויר.

Pantera

New member
רעיון לא רע

זה הייה מגניב אם כל ארץ ישרא היו קרובים אחד לשני אך לא הייתי רוצה לגור ביפן אבל בארה``ב זה סבבה. ועוד בעיה אם נשברת מעלית מסיבה כלשהי מה אז?

למעלה