קראתי בעיתון...

Black Star

New member
אה, כן, וגם הייתי נורא רצינית...

ג`יז, טיפה הומור, אנשים. איפה השכל, איפה?

המממ

אולי זה באמת לא רע שיהיה יותר פשוט להגיע אל כל האנשים שאני מכירה ביותר קלות :)

סופרמן18

New member
נראה לך שתהיה מעלית אחת?

לדעתי יצטרכו להיות כמה עשרות מעליות שינועו לאורך ואולי גם כמה לרוחב( אין לי מושג מה העובי של הבניין)

N0

New member
עיר ?

N0 ראה על זה תוכנית בנשיונאל ג`אוגרפיק... הם הראו צמד ביניינים שכבר בנו איפשהו לא בגובה של קילומטר אבל הם כרגע הביניינים הכי גבוהים בעולם. יש בינהם גשר כפול כדי שאנשים יוכלו לעבור בלי שהם יצתרכו לרדת למטה. מיד מנקים אותו כי לנקות את כל הבניין לוקח 3 חודשים !!! ובכלל הבניין הזה כל כך גבוהה שהוא מתנדנד ברוח... אז תחשבו מה זה בניין של קילומטר... בכלל N0 לא היה רוצה שכל העיר שלו תהיה מסדרון ארוך של גורד שטחים, ובגלל שגובה ונפח סתם מבזבזים מקום וכמה שיותר דירות, חנויות (קניון בבינין מגורים ? ) זה יותר כסף לקבלן אז בטח לא יהיה בוא יותר מידי מרחב פנוי (חוץ מלמליין שיגור בפנטהאוז...) ובכלל זה קצת מפחיד כל הגובה הזה תחשבו מה קורא אם מתחילה שריפה באחת הקומות התחתונות. סולמות כיבוי באורך של קילומטר ? וגם ככל שהבניין יותר גבוהה צריך יותר מעליות ומעליות צריכות עוד נפח אז הבניינים האלה ממש עבים ( ונכון שכולם אומרים נו זה לא בניין זה עיר אבל תחשבו אם יש לכם חבר שגר בבניין ליד... לחכות שעה למעלית בבניין שלכם ועוד שעה בבניין שלו...) ובכלל להשתמש במעליות בטח יעלה כסף (תחבורה ציבורית לא ) . N0

dominik

New member
אפוקליפסה עכשיו

כאילו שלא מספיק כל האיכסה פיכסה שהולך עכשיו בערים --אני כבר שנתיים לא מסוגלת להיכנס לתל אביב כי הבניינים האפורים והמלוכלכים שלא ראו צמח מאז ימי ביצות החולה עושים לי בחילה- אז גם לסגור את כל הזיהום אויר הזה, עם צעקות, צפרדעי זבל, פחיות קולה זרוקות ופרוסומות בגובה 3 מטר באטמוספירה סגורה מתחת לגג, ועוד בבניין הפרטי שלכם? תארו לכם שקומה מתחתכם יפתחו דיסקוטק, בקומה למעלה יהיה חדר הזבל של הבניין, ובדירה לידכם אספת מועצת ועד הבית, שיהיו מינימום 50 אנשים... אם באמת הולכים לבנות בניינים כאלה, אני אישית מגשימה את מה שרציתי לעשות כבר מזמן: בונה לעצמי ביקתה בנגב, במרחק של לפחות 5 קילומטרים מהמקום הקרוב ביותר שמוכר קוקה קולה.

סופרמן18

New member
אני אף פעם לא יודע מה לכתוב פה

בקשר לשריפה גם היום סולמות כיבוי מגיעים מקסימום לקומה שמינית. ובבנינים גבוהים יותר אמורים להיות דלתות חסינות אש וספירנקלרים(מתזים בעברית?). ומרחב פנוי? מתחת לבניינים האלה יהיה כמה מרחב פנוי שתרצה... כל הארץ פארק אחד גדול.

N0

New member
כן אבל...

לך תסמוך כל ספרינקלרים בגובה של קילומטר. והמרחב פנוי יהיה מתחת לביניינים האלה לא ממש יעזור למישהו (בטח כל הזבל מהבניין יתנקז לשם וגם ככה יקח לך שעה רק כדי לרדת למטה ). N0

rastotman

New member
דה ואן מייל בילדינג

או קיי, אני בהלם- תיראו מה האינטרנט עושה לכם, אין לכם טלויזיות בבתים? כבר לפחות חצי שנה משדרים בערוץ שמונה ונשיונל ג`יאוגרפיק את התוכנית על בניין האחד מייל [תירגום שלי, משום מה בטלויזיה תירגמו את זה לאחד קילומטר ואם חושבים על זה בקשר ל{קמץ}מיספרים אני ממש מבולבלת]. חצי מהתוכנית דיברו על הקטע של רעידות אדמה, יש עניין של עיצוב של הבניין, וקטע של משקולת פנימית זזה ויסודות נעים- משמע, האדמה זזה, הרוח נושבת, הבניין זז איתם לאט ובטוח. והעיקר נישאר שלם. עוד יש את העניין של מעליות. מעליות יכולות לעלות ולרדת רק עד מהירות מסוימת, אחרת מקבלים בחילה וזה כבר פשוט לא מתאים להוביל בני אדם. בבניין הזה, ובבניינים גבוהים אחרים, המעליות יזוזו בתוך מסילות רכבת ויעבדו על אלקטרומגנט כי כבלים עושים המון בעיות באורכים כאלה. ואנשים יוכלו לקנות דגמיםנורא מסובכים של מסילות למעליות. עד כמה שאני לא רואה איך פתרו את בעיית המהירות.. בכל מיקרה, בניין כזה הוא לא בניין מכוער תל אביבי ומלוכלך- אלא בניין שמשחרר המון שטח גם לטבע ועניינים. בכלל, בתוך הבניין אין תחבורה של רכבים פרטיים, והכל יכול להיות מאורגן בצורה ידידותית לסביבה. האנשים גם יעבדו בתוך הבניין, ואת החשמל הבניין יספק לעצמו בקלות אם רק ישתמשו בתזוזה של הבניין או ברוח מסביב לקצה שלו. לי זה ניראה מאוד אקולוגי, אולי אפילו היינו צריכות לעשות על זה את הפרויקט באקולוגיה- אבל הפרחה אישרה [סוף סוף] את השאלת מחקר המטומטת והפשוטה שלנו. למי אכפת.

black soul

New member
אני לא חושבת שכדאי לבנות כאלה..

בניינים בארץ... בניינים גבוהים גורמים לעמידת האויר במקום - וזה גורם למצב מאוד מחניק נסה להיות בניו-יורק זה פשוט איום ונורא! תחשוב רק על מה שיקרה ברעידות אדמה. בכלל יפן - זהו מקום לא יציב בו מתרחשות רעידות אדמה אז ממש לא כדאי... black soul

luka

New member
זה לא מגניב

ואז יהיו לך יותר מדיי שכנים ועד שהמעלית תזוז, ותצטרך להגיד בבוקר לכולם בוקר טוב, ואם המעלית תתקלקל?, אז ארז אולי יצא לריצה במדרגות, אבל אני?,חחח- אים סיכוי. זה לא טוב.

goldy

New member
נכניס את הפלסטינים ל5-4 בניינים!

ואז תקרא איזה שקט יהיה פה

למעלה