דה ואן מייל בילדינג
או קיי, אני בהלם- תיראו מה האינטרנט עושה לכם, אין לכם טלויזיות בבתים? כבר לפחות חצי שנה משדרים בערוץ שמונה ונשיונל ג`יאוגרפיק את התוכנית על בניין האחד מייל [תירגום שלי, משום מה בטלויזיה תירגמו את זה לאחד קילומטר ואם חושבים על זה בקשר ל{קמץ}מיספרים אני ממש מבולבלת]. חצי מהתוכנית דיברו על הקטע של רעידות אדמה, יש עניין של עיצוב של הבניין, וקטע של משקולת פנימית זזה ויסודות נעים- משמע, האדמה זזה, הרוח נושבת, הבניין זז איתם לאט ובטוח. והעיקר נישאר שלם. עוד יש את העניין של מעליות. מעליות יכולות לעלות ולרדת רק עד מהירות מסוימת, אחרת מקבלים בחילה וזה כבר פשוט לא מתאים להוביל בני אדם. בבניין הזה, ובבניינים גבוהים אחרים, המעליות יזוזו בתוך מסילות רכבת ויעבדו על אלקטרומגנט כי כבלים עושים המון בעיות באורכים כאלה. ואנשים יוכלו לקנות דגמיםנורא מסובכים של מסילות למעליות. עד כמה שאני לא רואה איך פתרו את בעיית המהירות.. בכל מיקרה, בניין כזה הוא לא בניין מכוער תל אביבי ומלוכלך- אלא בניין שמשחרר המון שטח גם לטבע ועניינים. בכלל, בתוך הבניין אין תחבורה של רכבים פרטיים, והכל יכול להיות מאורגן בצורה ידידותית לסביבה. האנשים גם יעבדו בתוך הבניין, ואת החשמל הבניין יספק לעצמו בקלות אם רק ישתמשו בתזוזה של הבניין או ברוח מסביב לקצה שלו. לי זה ניראה מאוד אקולוגי, אולי אפילו היינו צריכות לעשות על זה את הפרויקט באקולוגיה- אבל הפרחה אישרה [סוף סוף] את השאלת מחקר המטומטת והפשוטה שלנו. למי אכפת.