קראו זאת בבקשה...

ערב רב

New member
האשם בראשי הרשויות הערביות שכנראה

מעדיפים לתת אתנן למקורבים מאשר להשקיע במרכזי למידה בקיץ.

באותו אופן יש אצלם הרבה ישובים ללא

כבישים. למה - התושבים אינם מוכנים לשלם ארנונה והעיריות אינן מצליחות אפילו לשלם משכורות. נושא נוסף שהזכרת - מקורבים. כל מי שנבחר לראש עיר/מועצה ממנה את כל החמולה שלו לאוסף תפקידים פיקטיבים ששודדים את הקופה ואז ממש לא נשאר כסף. אתם אוהבים להתבכיין על אפליה אבל אצלנו משלמים הרבה ארנונה ומקבלים כתמורה משהו.

ערב רב

New member
לדעתי צריך להכניס לכלא את כל ראשי

הרשויות הערביות - הם מופקדים לפי חוק על המלחמה בבניה בלתי חוקית אך בפועל הם מעודדים בנית רבבות בתים בלתי חוקיים.

sela v

New member
אם אתה חושב שמישהו פשע

אתה מוזמן לגשת לתחנת המשטרה הקרובה, ולהגיש תלונה, ולא לזרוק סתם סיסמאות לאוויר.

האם יש להם תוכניות מתאר

אם ליישוב אין תכנית מתאר - כל הבניה בו אינה חוקית, אבל גם אין חוק שקובע שהבניה הזו לא חוקית. התבלבלת? גם הפרקליטות, ובגלל זה ממעטים בבקשות לצווי הריסה.

אתה טועה

התקציב לא מגיע מהרשות המקומית ואין לרשות אפשרות להשתמש בתקציבי חינוך המגיעים ממשרד החינוך.

נחמד מצידכם...

בחרתם לקרוא רק את שרציתם וכנראה ש"לא הבחנתם" בכל לכן אצטט- לדברי אבו-סאלח, אי המוכנות של הרשויות אינה תירוץ. "אפשר לפתוח מרכז למידה במתנ"סים או במרכזי הוראה", הוא אומר, "אם במשרד החינוך היו מדברים איתנו היינו יכולים להתארגן". נ.ב- כל שאתם עוסקים בו זה- הכללת האחר, מספיק עם זה!

אינני מכיר את הנושא הספציפי

אבל היה חשוב לי לציין כי הרשויות במגזר הערבי מספקות שרותים ברמה נמוכה הרבה יותר מאשר בסקטור היהודי. זה לא בגלל אפליה אלא בגלל הסיבות שפרטתי. נושאי החינוך מטופלים בד"כ ברמה העירונית ולכן ילד ערבי כנראה מקבל הרבה פחות. העיר שלי שהיא במרכז יש בה שכונות עשירות עם ארנונה גבוהה ושכונות עניות שכמעט ולא משלמים. מכאן שהעשירים מסבסדים את החלשים. אז תעברי אלינו ותקבלי הרבה יותר בלי קשר לשיוך דתי.

אין צורך לעבור אליכם...

אני מקבלת את שברצוני. אך שוב רק נתתי דוגמא קטנה ממה שעובר על חיי חלק מן הערבים שנגדירם לצורך עניין זה כ "חלשים יותר"

התקציב הוא ממשלתי

תקני המורים נקבעים על ידי משרד החינוך. משכורות המורים מגיעות ממשרד החינוך הרשות המקומית דואגת לאב הבית/איש התחזוקה או במילים פחות עדינות - השרת וגם לפקידה. כך שאין קשר בין הארנונה למצב החינוך

תמיד קל להשפיל את המושפל. הערבים

הם אזרחים סוג ב (למעשה, הדרגה הנכונה נמצאת כמה אותיות קדימה). הרצל אמר: הפלסטינאים נרדפים כי הם חיים במדינת היהודים. מה שהיהודים עושים לערבים זה חזרה על מה שהאירופאים עשו ליהודים במאות שעברו. היהודים הם תלמידים טובים, אך הם בוחרים את המורה הלא נכון.

sela v

New member
לא חושב שמכתבה כזו אפשר להסיק

האם הבעיה ברשויות הערביות? בכסף שלא מגיע ממשרד החינוך. לפי דעתי צריך משהו קצת יותר רציני מהכתבה הזו בשביל להגיע למסקנות, ודרך אגב זה רק בכמה ישובים, ולא בכל המגזר היהודי, ורשום שיש גם 15 ערבים ברמלה.

הינך צודק....

ברור שישנו דבר רציני יותר מכתבה זו על מנת להגיע למסקנות אך בחרתי להביא לפורום זה רק קמצוץ ממה ששורר כאן.

sela v

New member
לא אמרתי שזה לא קיים

האם העיתונים הערבים הישראלים עושים תחקירים דומים?

אין באפשרותי ...

להשיב לשאלתך בביטחה אך אני מניחה כי הם עושים דבר בנידון. מי יירצה שהדור הצעיר ( המפתח לעתיד טוב יותר) המשתייך למגזרו ייכשל?

למעלה