קראולי

הממ...

לדעתי, כדאי להתחיל מ Liber E. כמה תרגילים חביבים יש שם. אח"כ אפשר להתחיל לצלול פנימה - למשל ל Magick in Theory and Practice. ספר נוסף, הבנוי בצורת לימודים בהתכתבות הוא Magick Without Tears. אזהרה - האנגלית היא ממש לא פשוטה ופעמים רבות, לדעתי, הוא פשוט כותב בצורה משעממת מאוד.

Envenom

New member
גם Book 4 ספר לא רע

אבל לא הייתי ממליץ להכנס ישר לכתבים של קראולי בתור התחלה.. גם האנגלית מסובכת, וגם בהרבה מקרים הוא יוצא מנקודת הנחה שמי שעומד לקרוא את הספר יש לו לפחות ידע "בסיסי" (חוץ מהמקרה של Magick Without Tears). לקרוא לפחות ספר "התחלתי" אחד (כמו Modern Magick) לפני קראולי.. זאת ההמלצה שלי

האפור

New member
העיקרון כן...

אבל מצאתי לפחות ב- "book of thoth" הרבה חלקים שגם מי שלומד כישוף ארצי יותר יוכל להתפתח מהם, כי הוא פשוט טיפוס אקלקטי מאוד, ואולי הוא כותב משעמם ובשפה קשה ונוראית אבל החלק המעניין אצלו, בשבילי הוא העניין האקלקטי, איך שהוא מקשר בין הרבה דברים...זה סוד הקסם:) אבל בעיקרון הוא עוסק במאגיה טקסית ושות'.

Envenom

New member
בכלל לא..

רוב הספרים שלו בכלל לא נוגעים במאגיה גבוהה. מה שכן, כל הספרים שלו הם במסגרת של מאגיה טקסית. וכמו שאמרו מעלי, קראולי היה מאוד אקלקטי, ושילב בין הרבה מאוד דברים ועקרונות מהרבה תרבויות שונות (לרוב מהקבלה ומכישוף מצרי)

האפור

New member
אני...

חושב שהכוונה בכישוף גבהה היא כישוף טקסי... למרות שאתה צודק שאלו שני דברים שונים, אבל זאתי רק הגדרה... קראולי גם הושפע מאוד מהמזרח, ומתורות היוגה, מה שהוסיך לדרך שלו ניחוח מעניין שאני לא חושב היה לפני כן בעולם של שחר הזה ושות'...

למעלה