קראוון!!

KuKi RuLeZ

New member
קראוון!!

שלום שלום צופיפניקים יקרים... אני עולה לכיתה י"א..ונורא רוצה לדעת פרטים על המשלחת של הקראוון לארה"ב,אם תוכלו לענות לי מתי הבחינות,מה הקריטריונים ואולי לספר לי קצת חוויות ודברים משם למי שהיה בשנים קודמות..:) תודה מראש

ניסיוןן לתשובה |../images/Emo168.gif

המשלחת של תנועת הצופים לארצות הברית היא משלחת שיוצאת בחודשי הקיץ ומתחלת לשלושה שלבים שנקראים גלים.|טיפה| הגל הראשון יוצא בסביבות סוף מאי או ממש בתחילת יוני, הגל השני יוצא בסביבות אמצע- סוף יוני והגל השלישי בתחילת עד אמצע יולי לפי מה שאני יודעת...תקנו אותי אם אני טועה.
הקארוון הוא חלק לא גדול אבל משמעותי במשלחת, שבו, לדוגמא השנה יצאו 3 קארוונים ברחבי ארה"ב להופיע במחנות יהודים, בפני קהילות יהודיות ובפני כל מי שמביע התעניינות בקראוון
יש הרבה דברים שלא הרבה יודעים על הקראוון, וחושבים שזה הרבה זוהר בלי יותר מידי עבודה, אבל זו טעות...יש הרבה הרבה עבודה קשה.
מחודש פברואר בערך מתחילים חזרות שנהיות אינסיביות יותר ויותר עם הזמן שזה אומר בהתחלה להגיע פעם בשבועיים לבית פיליפיס בתל אביב ולעשות חזרות, אחרי זה להגיע כל שבוע לשישי- שבת, אחרי זה להגיע לימי חמישי-שישי-שבת ולבסוף החזרות הקורעות ביותר, חמישי- שישי- שבת -ראשון ואז בכלל כבר לא חושבים על לימודים. הוויתורים של המשלחיסטים במסגרת הקראוון הם לא קטנים בכלל. אם יש בגרויות בכיתה י"א, צריך לדחות חלק גדול מהם בדרך כלל למועד חורף בכיתה י"ב, שגם ככה זה לא קל כשיש בגרויות במקצועות שונים וחשובים. ודבר חשוב, הוא, שאם יש לך תפקיד הדרכתי אתה צריך לעזוב הרבה יותר מוקדם מסוף השנה, שזה לא כל כך כיף.
אבל למרות כל הדברים הלא כל כך נעימים שמתלווים ללהיות משלחיסט יש המון המון יתרונות!!
זה ממש מדהים לנסוע עם הקראוון שלך ולהכיר המון אנשים חדשים, ולחוות חוויות מדהימות שלא כל אחד יחווה, כי זו באמת, אבל באמת חוויה של פעם בחיים...כדאי לך לדבר עם משלחיסטים, שלפי דעתי אין כל כך כאן, אלא יותר בפורומים של האתר התנועתי- שיש אליו קישור למעלה..
הקבלה למשלחת מתחלקת לכמה שלבים: 1. מיון בשבטים- המרכזים ממיינים את מי שמעוניין מהשבט לאחר שהשכב"ג שומע על הדבר שנקרא משלחת לארה"ב.
2. מיון הנהגתי- האנשים שמגיעים מהשבטים מגיעים לבניין ההנהגה, שם עושים להם ראיון יחד עם עוד כמה אנשים שבוחן את כישורי האנגלית שלהם בעיקר, קצת את האישיות שלהם, וכל דבר שהם רוצים לבדוק.
3. מיון תנועתי- ישנו סמינר של מספר ימים לפי דעתי, שבו נבחנים המועמדים למשלחת מבחינת האישיות שלהם, היצירתיות שלהם וכל דבר אחר תוך מעבר כל מיני פעולות, שתוך כדי האנשים מהתנועה בוחנים כל מועמד למשלחת. חשוב לציין, שבזמן הסמינר הזה נבחנים כ-ו-ל-ם לקראוון, גם המזייפים ביותר, וגם אלו עם כישרון השירה המדהים ביותר שראית אי פעם. זה הקטע הכי מצחיק, כי הזייפנים גורמים לכולם ליפול מהרגליים מרוב צחוק....חחחח
לאחר הסמינר הזה, מתכנסים כל האנשים מהתנועה שהיו מעורבים בו ולוקח בדרך כלל כמה שבועות שמפרסמים את כל האנשים שהתקבלו להדרכה ולקראוון. כשמתפרסמים הרשימות של האנשים שהתקבלו, כמו השנה באתר הצופים, בפורום המחלקה לקשרי- חוץ ויש כמובן אנשים שמחים
, וגם אנשים עצובים
... אבל בסופו של דבר, גם אם התקבלת וגם אם לא, זו חוויה מדהימה, ששווה לנסות ולקחת חלק בה.
ונגיד, והתקבלת לקראוון ולא מתאים לך, זה אפשרי לעבור להדרכה במחנות הקיץ בארה"ב, דבר ששאר המשלחיסטים עושים, וגם זו חוויה לא פחות מדהימה!! לאחר שמתפרסמות הרשימות יש 3 סמינרים לכל המשלחת שבהם לומדים דברים חיוניים למשלחיסט הטרי שנוסע אולי בפעם הראשונה למחנה קיץ בארה"ב. ואחרי כל ההכנה יש הופעה פרידה מרגשת ומדהימה- אחת להורים ואחת לשכב"ג האוהב שמגיע לראותך...! אני מקווה שעניתי לך על רוב השאלות, למרות שגם אני אהיה שביעסטית השנה (אני לא מאמינה...
) ושיהיה לך בהצלחה!

דבר אחד ששכחתי..די חשוב

לא צריך לדעת לשיר בצורה מדהימה בשביל להתקבל לקראוון!!! גם אנשים ששרים לא משהו מתקבלים, כי בקראוון, השירה היא לא העיקר
! חשוב להיות עם אישיות מתאימה, יכולת וכל הקריטריונים האחרים שקובעת התנועה... אז גם אם אתם טיפה מזייפים...זו לא סיבה...חחחח...

למעלה