קק"ל בהרי ירושלים

yanival

New member
קק"ל בהרי ירושלים

טוב, נראה לי שמה שעשתה השריפה המתוקשרת בכרמל הוא כאין וכאפס לעומת מעשי קק"ל בהרי ירושלים לאחרונה. אני רואה כל יום את הכריתה חסרת הרסן שמבוצעת בקרבת כמה מהכבישים באזור, אבל היום רכבנו באזור רכס עמינדב ורציתי לבכות. ציר המעיינות הפך להיות מאזור מיוער לאזור חשוף ברובו עם כמה עצים בודדים שעדיין עומדים ובינהם מאות גדמי עצים. גם אזורים אחרים ברכס הפכו לגבעות צחיחות ושוממות. פינות טבע לא נגישות הפכו לאזור חריש של טרקטורים, סלעים מרוסקים, הרבה אבק, ונזק שלא יתואר. לא מדובר בעבודות גיזום רגילות של קק"ל, אלא במשהו הרבה יותר יותר מסיבי, דורסני, וחסר כל שמץ של התחשבות בטבע.
אין לי מושג מה הסיבה, אבל מה שבטוח - יותר גרוע מזה לא יכול להיות. אף שריפה או מחלת עצים לא יכולה לגרום כמו זה שהעבודות של קק"ל באזור גורמות. יקח לאזור עשרות שנים לחזור למצבו הקודם. נראה שמישהו איבד את הצפון, ולצערנו יש לו את הכסף וכח העבודה להשאיר חותם שלילי לעשרות השנים הבאות.

yaronp

New member
לא צריך להיות כל כך דרמטי

על פי מה ששמעתי, ישנה מחלה בעצי האורן, ופשוט מחליפים אותם. זה יער נטוע, מי שנטע אותו פעם, מטפל בו גם היום.

גידיבשן

New member
חבל שאתה נותן לבורות חלקית

להשתלט על הכתיבה שלך. לזכותך יאמר שהנושא חשוב לך. הייתי מרגיש יותר נוח לענות לך לוא היית מפנה את הדברים כשאלה ולא כמטרה שסימת לעצמך. לדוגמא העובדה שכסף מהווה א יזשהו שיקול בעשייה הזו. אם כבר הלוואי והיה לנו יותר תקציב לעשות זאת בעוד מקומות. ירון כבר העיר נכון ובעדינות. קק"ל "חטאה" בעבר בשתילת יתר של עצי אורן. היום אנחנו מנסים לכפר על ה"חטא" בדילול עצי האורן ומתן העדיפות לתהליכים טבעים שיקדמו את יער העתיד. הפעולה הזו קיצונית למדי כיוון שהיא נעשית באיחור של שנים רבות ואנו לא רוצים להיכנס לשטח בצורה אגרסיבית שוב. צריך סבלנות ולתת לזמן לעשות את שלו. תוך שנתיים שלוש לא תבחין בשום בעייה ולדעתי תברך על מה שתראה. בשביל עצמו נעשית פעולה עדינה במיוחד ללא ימוש בכלים כבדים והשארת צל מקסימאלי. העצים שיורדים בחלקם חולים ובחלקם מיותרים. אלה שייארו יהיו בריאים יותר גדולים יותר ויחד עם הצומח הטבעי שיתפתח יהוו את יער העתיד.
סבלנות היא מילת המפתח.

לכם על פועלכם

yanival

New member
סליחה גידי

לא הייתה כוונה להשתלח - רק כאב לראות את מה שקורה. ובוודאי שלא חשבתי שיש כאן שיקולים זרים. חשבתי בטעות שזה קשור לדילולים בעקבות השריפה שבמקומות רבים גורמים ליותר נזק ממה ששריפה יכולה לגרום.

אני מאוד שמח לשמוע שמדובר על משהו שאולי ישיב לאזור קצת מהצמחיה הטיבעית, וכבר מברך על כך. תודה שטרחת והבהרת כאן.

גידי אתה לא צריך להיפגע יש צורך במידע

גידי ידידי אתם עושים עבודה חשובה וראויה לא רק עבורנו הרוכבים , זה נראה הייטב בכל השטחים שבאחריותכם.
אתם גם עושים עבודה טובה מול התקשורת וגם כאן מגיע לכם הרבה מחמאות.
לדעתי הצנועה כדאי לכם לחשוב על שילוט מתאים ואיכותי (וגם כאן אתם מצטיינים בתחום השילוט ) בכל מקום שאתם משקמים את היערות .
חשוב מאוד שתהייה הסברה מיוחדת לפעולות השיקום בכל מקום שמתבצעת עבודת שיקום יסודית.
כמי שרוכב הרבה בשטחי קק"ל מורגשת השנה פעילות מסיבית במיוחד וזה לטובת הדורות הבאים.
ובקיצור הרבה כבוד!!

למעלה