קצת תקוע

samadams

New member
קצת תקוע

שלום, אני סאםאדאמס, בן 22 מהשרון. אני נמצא בשלב בחיים שאני מרגיש קצת תקוע, וזה ממש מתסכל! השתחררתי לפני בערך 3 חודשים, עשיתי פסיכומטרי, ומאז (לפני חודש בערך) אני מחפש עבודה בשביל להתחיל לחסוך לטיול- הייתי בכמה וכמה ראיונות וחלק מהמקומות אני נמצא בשלבים של התהליך לקבלה שנמרח ונמתח לאורך זמן, ושום דבר עדיין לא סגור. אני מתחרפן בבית משעמום עד שאני אמצא עבודה, ולא עושה יותר מדי. אבל סבבה, בסופו של דבר אני מאמין שזה יסתדר, זה פחות מציק מהעניין הבא- אני מרגיש שאין לי חברים! (אני מדבר על חברים קרובים). 3-4 מהחברים שלי עדיין בצבא (ויש עוד הרבה זמן עד שישתחררו), עוד 2 עובדים במקומות מרוחקים, ככה שיוצא לי לראות אותם בעיקר בסופ"שים, וגם לא תמיד. זה מחרפן אותי, באמצעי שבוע אני לא עושה משהו מיוחד, אפילו לצאת לשבת על בירה אין לי כ"כ עם מי, הסופ"שים שלי לרוב דיי מעפנים, ואני ממש מתבאס. איפה אני יכול למצוא עכשיו חברים חדשים? זה מתסכל ומבאס ולא יודע מה לעשות!! עצות בבקשה?

היי

ממה שאתה כותב אני מבינה שהחוסר שלך בחברים לא נובע מאיזשהו קושי אישי שלך לפתח קשרים (כי עובדה שיש לך חברים, רק לא כל כך "זמינים" כרגע) אלא מעניינים יותר טכניים, עצם זה שאתה בבית רוב הזמן ולא מתרועע עם אנשים. העצה שלי היא לנסות להתחבר למסגרות חדשות, חוג שמעניין אותך, מקום בילוי מועדף, כל מקום שיש בו אנשים שתוכל לפגוש ולהכיר. לגבי עבודה, האם בתור חייל משוחרר אין לך אפשרות לעשות עבודה מועדפת ולקבל עליה מענק שבו תוכל להשתמש לטיול? בדר"כ עבודה מועדפת כזאת היא עבודה שכל אחד יכול לעבוד בה ולא צריך כישורים מיוחדים. (עבודות במפעל, תחנות דלק וכו'). בהנחה שהאפשרות הזאת עדיין קיימת. (כי זה למשל מה שאני עשיתי כשהשתחררתי מהצבא, אבל זה היה לפני 15 שנה.. אולי הדברים השתנו מאז..)

samadams

New member
יש בזה משהו

זה שאני רוב הזמן בבית, אני די מקווה שכשאני אעבוד אז זה גם ייתן איזה אופציה חברתית משהו, עד אז אני לא יודע כ"כ איך/איפה. בקשר לעבודה- עדיין יש את האפשרות למועדפת, כרגע היא בעדיפות אחרונה אצלי כי לרוב זאת עבודה של שכר מינימום, ואני מתמודד על 2 משרות שהן יותר מזה ולכן אני מעדיף אותן. במידה וזה לא ילך אני חושב שאני אעשה תמועדפת.

צא מהבית

קבע לך זמן מועדף צא להליכה תפגוש אנשים ותיצור קשרים חדשים באותה מידה תגלוש באינטרנט תיצור קשרים עם אנשים ונשים כמוך שמשתחררים מהצבא ואתה צריך להתחיל את הדרך שלך בלי מסגרות מחייבות יש קצת בלבול בשלב הראשון תחשוב מה הדברים המענינים אותך , קבע לך סדר יום ותראה שהחיים יתמלאו בעשייה

מסכימה עם נטע../images/Emo45.gif,נראה שזה לא בעיה

של יצירת קשרים חברתיים אלא בעיה זמנית של פשוט לא מסתדר להיפגש ולכן זה גם כל כך קשה ומתסכל עבורך. אני מציעה כמה שיותר לצאת מהבית,אפילו לבד-אני לפעמים אפילו מעדיפה לצאת לבד-להסתובב בקניון,לשבת בבית קפה עם לפטופ/ספר טוב/עיתון, ללכת לטייל...כמה שיותר להיות מחוץ לבית ולראות אנשים. אפשר להכיר חברים חדשים בכל מקום,אפילו בנסיעה באוטובוס,אפילו פה בפורומים זה מקום מצוין להכיר אנשים חדשים.

omer73

New member
אל תתיאש

למצוא עבודה זה משהו שלוקח זמן, והרבה פעמים יש גם אלמנט של מזל, של להיות במקום הנכון בזמן הנכון, אבל אתה תמצא עבודה, זה לא קשה. כדאי לך לבדוק איזו עבודה נחשבת למועדפת, ע"מ שתוכל לקבל מענק נחמד שיעזור לך לחסוך לטיול הגדול. לגבי עניין החברים- לפי מה שאתה מתאר, המצב הזה הוא בגלל עניין טכני, ואני מציע לך להיות יותר אקטיבי, עם זה לצאת, אפילו לבד, למרות הבאסה, תנסה לחדש קשרים ישנים, ואני בטוח שכשתמצא עבודה חדשה בטוח שתכיר אנשים חדשים. בקיצור, יהיה בסדר, המצב ישתפר!

למעלה