קצת שאלות..

קצת שאלות..

שחקן: פועל במה 1. פרש:סיס 2. איכר: עובד אדמה 3. חנווני : זבן 4. מנצח : נגן גיורא , מנחם, וראובן הם פיל צרצר ותנין (לאו דווקא בסדר הזה) גיורא אוהב את מנחם ואת ראובן מנחם אוהב את גיורא אך לא ראובן ראובן לא אוהב את גיורא ולא את מנחם ידוע כי פילים אוהבים את כל מי שאוהב אותם, ורק את מי שאוהב אותם. מה נכון בהכרח? 1.מנחם הוא פיל 2. גיורא הוא תנין 3. ראובן הוא צרצר 4. גיורא הוא פיל *לא מבינה למה התשובה היא לא 4?? * במערכת צירים נתון ישר המחבר בין הנקודות (3,4) ו (3-, 4-) איפה חותך הישר את ציר האיקס? 1. בראשית הצירים 2. בחצי החיובי של ציר האיקס 3. בחלק השלילי של ציר האיקס 4. אי אפשר לדעת השוואה כמותית=> טור א' - 1 טור ב'- מספר החיות שהוזמנו למסיבת ההפתעה גם ע"י החזיר וגם ע"י פו מידע נוסף- למסיבת ההפתעה הגיעו 8 חיות, שהוזמנו ע"י פםו או החזיר או שניהם. פו הזמין 5 חיות, חזיר הזמין 4 חיות z<x +y ; x<y<z מה נכון בהכרח? 1. xyz<0 (יש כפל בינהם) 2. y<0 3. 2x<z 4. x>0 1. יוחנן פטל את טענותיו באוזני מאמן הקבוצה 2. פטל זה אינו מתאים לעיבוד חקלאי 3. פטלתו של השר בנושא ידועה לכל 4. על קיר הסלון היה תלוי פטיל יפה , עשוי עבודת יד.

אור 200

New member
פטל

3, שטח

Pearle River

New member
נפלאות ה-BABYLON ...

לשטוח (פ') לפרוש, למתוח, להושיט, לשלוח קדימה; להציג, להגיש, להביא, להעלות, להביע, לבטא, לספר בפרוטרוט, לשטח. וגם אני לא ידעתי ...

sapirk

New member
האנלוגיה

תשובה 1 נראה לי. פועל במה הוא מי שדואג לכלי העבודה של השחקנים [במה..] כמו שסיס דואג לכלי העבודה של הפרש [ סוס..]

sapirk

New member
עוד תשובות

מצטערת שזה בכמה הודעות... / = האנליטת זה תשובה 2 נראה לי. וההשוואה כמותית זה 3. אםם צריך סברים תגידי.

ככה

ההגיון מנחם הוא הפיל בגלל שהוא אוהב את גיורא כי גיורא אוהב אותו ולא אוהב את ראובן כי ראובן לא אוהב אותו... החשיבה כמותית זה דרך ראשית הצירים... והאנלוגיה זה נראה לי פרש וסיס

cheerios

New member
../images/Emo128.gif החשיבה הכמותית

זה דרך החלק השלילי של ציר הX. אם בנק' השנייה ערכי הX והY היו הפוכים ממה שנתון אז זה היה עובר דרך הראשית...

RVD18

New member
נצל"ש - אנלוגיה מ-12H

מהין : תעוזה - 1)מתעמר : אכזריות 2)מתרפס : התנשאות 3)מתייעץ : מומחיות 4)מתלבט : החלטיות אני לא מוצא מה זה מהין במילון, אני חושב שזה לא מופיע.

Kurosaki

New member
תשובה

מהין זה מעז ולכן מפגין תעוזה כמו שמתעמר מפגין אכזריות, לפחות ככה נראה לי

RVD18

New member
עוד אנלוגיה

מ-13H: ירד לסוף דעתה : כוונה 1) הסביר לה פנים : אדיבות 2) השיא לה עצה : בעיה 3) שבה את לבה : אהדה 4) עמד על טיבה : אופי

Pearle River

New member
נראה לי ארבע ..

ירד לסוף דעתה - הבין את כוונתה, עמד על טיבה - הבין את אופיה ..

Pearle River

New member
כמותי,

ההשוואה הכמותית: טור א' - 1. טור ב' - מספר החיות שהוזמנו ע"י פו הדוב וע"י החזיר. 8 חיות הוזמנו והגיעו. פו הדוב הזמין > 5. חזיר הזמין > 4. החפיפה היא: 4+5-8=1. ז"א ששניהם הזמינו אחד ... לצורך הבדיקה: החזיר הזמין 3, פו הדוב הזמין 4 ועוד 1 ששניהם הזמינו = 8. שני הטורים שווים ! והשנייה: z<x +y ; x<y<z טוב, Z קטן מ-X + Y, ולכן נציב בראשונה:
x < y < z < x+y x < y < x+y​
לפי החלק השני:
y < x+y 0<x​
תשובה אחת. כמה פשוט, כמה יפה :)

תודה לכולם! רק שאלה קטנה..

בהשוואה הכמותית, למה לא עושים חפיפה מינימלית ומקסימלית? כי זה יכול להיות כמו שאמרתם 1, אבל גם יכוללהיות 4 (הקב' הקטנה ביותר?) ו.. Pearle River, אחלה פיתרון, יפה קצר וקולע!! חח

למעלה