קצת קצח

merf

New member
קצת קצח../images/Emo152.gif

קיבלתי צנצנת מלאה קצח ואני מחפשת רעיונות מקוריים. אני יודעת שאפשר לשלב אותו בלחם ובקרקרים ונשנושים מלוחים או גבינתיים, אבל רוצה עוד... למשל: אכלתי ביום שישי באבו גוש מעמול תמרים שבבצק שלו היו גרגירי קצח - היה מפתיע!!

yifatushc

New member
כעיטור לפשטידות, לחמניות...

אולי בעוגות בחושות עם פירות, לחם בננות, מאפינס מלוחים... שווה ניסיון.
יפעת

פשטידות, נשנושי בצק עלים..

וגיסתי שמה קצח בתוך הבצק של הקובנה - יאמי!!!!

Rebeccan

New member
../images/Emo91.gif שעועית ירוקה עם שקדים וקצח

הכנתי לא פעם - הקצח מוסיף גם קרנצ' וגם צבעוניות וטעם נחמדים אז ככה - בא לי להכין משהו שונה עם השעועית הירוקה ובתור צמחונייה - להוסיף משהו בריא = שקדים ומענין = זרעי קצח
והמתכון:
1. 400-500 גרם שעועית ירוקה טרייה: קוצצים קצוות, חותכים לגודל 3-4 ס"מ מבשלים במי מלח רותחים - 5 דקות בערך. מסננים 2. 2 בצלים בינוניים - פרוסים לפלחים דקיקים 3. 1/3 כוס שקדים לבנים פרוסים 4. 2 כפות קצח 5. 2 כפות שמן זית, 2 כפות שמן קנולה
הכנה
במחבת מחממים השמן מטגנים הבצל עד שקיפות, תוך ערבוב מוסיפים השעועית המסוננת מערבבים ומבשלים 2-3 דקות יחד מוסיפים בפיזור את השקדים הפרוסים מפזרים גם קצח מעל ערבוב טיגון עוד 5 דקות בערך.
טעים שגעון
אפשר להגיש בלי כלום - כמנה במזנון, או כתוספת לאורז לבן אני אכלתי איך שזה .. אפילו קר היה טעים
באופן דומה - אפשר להוסיף לפטריות צלויות או כל ירק אחר מאודה פרינצסה
בגן הפרחים

double O S

New member
ככה הורסים אוכל../images/Emo10.gif../images/Emo96.gif

שמים בו קצח, אגוזים, שקדים, פיסטוקים...
מרושע

yifatushc

New member
דאבל, לדעתי זה דווקא מעשיר ../images/Emo13.gif

אבל זה עניין של טעם. לגבי הפיסטוקים אני מסכימה איתך, גם אני לא ממש מתה עליהם.
יפעת

merf

New member
תודה רבה על ההצעות ודאבל

נראה לי שזה ממש תלוי במרקם של האוכל: בדייסה או מרק זה מרגיז, אבל בסלט טרי ופריך הקראנצ'יות של גרעינים או אגוזים מוסיפה המון.... חג שמח, מרב

למעלה