קצת על עימוד ספר...

sivan120

New member
קצת על עימוד ספר...

אני מבינה שבעימוד ועיצוב ספר מעצבים כותרות, מספרי עמודים וכל מאפיין אחר של איך שהספר נראה-
הבנתי שעובדים עם תוכנה אי דיזננר או משהו כזה- מה הקובץ שאותו שולחים להגהה- זה קובץ וורד או pdf?
אפשר לתקן על הקובץ ואז בעצם שולחים אותו להדפסה? תודה.

Y. Welis

New member
התוכנה היא Indesign של אדובי (חלק מחבילת CS) אבל יש נוספות

הכל תלוי בבית ההוצאה ושיטותיו. איזה סוג קובץ הם רוצים ועוד.
&nbsp
לא סביר שזה יהיה PDF, כי הוא לא בנוי לעריכה ישירה, כמו וורד ואחרים (גם אם וורד 13' יודע לערוך אותו).
&nbsp
כדאי שלמעצב/ת יהיה מושג ברור איך נראה המקור, כדי למקם את הטקסט במקום הנכון. חשוב במיוחד כאשר יש הערות שוליים והערות סיום (ואינדקס).
&nbsp
לכן חשוב למתרגם שמכבד את עצמו, לדרוש זכות מעבר על ההדפסה הסופית...

sivan120

New member
מה שאני לא מבינה הוא שהרי עושים הגהה על תוצר indesign

אז די ברור שאפשר לשנות בה דברים, שזה קובץ שניתן לעריכה (נניח במצב של אינדקס,
הרי מכניסים את מספרי העמודים של ערכי אינדקס לאחר העימוד הראשוני).

Y. Welis

New member
אין כמו מעבר על תדפיס. יראו דברים שלא יקלטו מתצוגה על מסך

כמו שאמר מתרגם אחד - תמיד כשעוברים על העותק המודפס, מוצאים שגיאות בעמוד הראשון...
&nbsp
לכן חשוב שהתוצאה תעבור כמה שיותר עיניים, לפני שתישלח להדפסה הסופית.
&nbsp
חשוב במיוחד בקצב ההוצאה הלא-נורמלי שיש כיום בארץ, עם 700 כותרים בשנה.

sivan120

New member
אתה מתכוון להדפסת הקובץ של העימוד?

מה סוג הקבצים שמוציא ה-indesign? כמובן שזה יודפס, מה שאני לא מבינה
זה איך משנים דברים בקובץ העימוד, האם זה כמו קובץ וורד שפשוט פותחים ומשנים?

שינויים בקובץ אינדיזיין

לכאורה כן, אפשר פשוט לפתוח ולשנות.
למעשה, זה יותר מסובך.
ראשית, כי צריך את התוכנה והיא יקרה למדי, לכן לרוב היא נמצאת במחשב של הגרפיקאי ולא של העורך.
שנית, שינוי בטקסט שהוא יותר מהגהה פשוטה (נגיד למחוק י' או להוסיף פסיק) עלול לגרור שינוי בעימוד: שורה שהתארכה במילה יכולה להקפיץ את כל הפסקה אל מחוץ לגבולות העימוד. וזה סיפור, שלא לדבר על הזזה של תמונות או כותרות.
שלישית, אינדיזיין היא תוכנה גרפית ופחות נוח לעבוד איתה על הטקסט מאשר בתוכנת עיבוד תמלילים. לכן לשינויים גדולים אני מעדיפה לחזור לוורד ו"למשוך" בחזרה את הטקסט לאינדיזיין. אבל זה מומלץ לרמת הפסקה, אחרת הגרפיקאים מתקוממים, ובצדק.
אינדיזיין מוציאה קובצי אינדיזיין, אבל כששומרים אותם כפידיאף, למשל, הם קבצים מוכנים להדפסה, עם השוליים לבית הדפוס והכל. זאת התוכנה האחרונה שנוגעת בטקסט ולכן חשוב לעבור על מה שנמצא שם בשבע עיניים, כמו שהעיר בצדק קודמי.

למעלה