קצת על המלחמה!!!

sirpad

New member
קצת על המלחמה!!!

ונתחיל באנקדוטה משעשעת,בדנית מלחמה זה קריג KRIG ואת הארץ "צרפת" מכנים בדנית פרנקריג FRANKRIG משעשע? לא יודע?! אבל הינה אנחנו מקבלים שוב הזדמנות לחוות היסטוריה במיטבה.אם שמענו סיפורים על ישיבות ארוכות לצד מקלט רדיו ענקי לשידורי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה.אז הינה אנחנו יושבים הדוקים או שלא הדוקים לסיאןאן ולביביסי וחווים את המלחמה הזאת אונליין.אפילו דבקה לא מצליח לעמוד בקצב של החדשות המוזרות. עכשיו אני יושב לי פה בשקט יחסי,לא משפיע עלי מה שנעשה שמה.אבל אני שומע על הרוגים ואני שומע על שבויים,ואני חושב לעצמי אם זה היה הכרחי? למרות ששמוליק עיניים ירוקות חושב שאני שמאלני להחריד-הוא יתפלא לחשוב שאני לא כזה ישעיהו לייבוביץ.לא הייתי בעד המלחמה הזאת כשם שלא הייתי נגדה.אבל הטענה של המצדדים במלחמה הייתה שהעם העיראקי רוצה להחליף את סדאם.שהעם העיראקי סובל ושהסיבה היחידה שהוא לא עוה מרד זה כי הוא מפחד. הטענה הזאת הייתה יכולה לעמוד במבחן המציאות אם העיראקים אכן היו נכנעים לבעלות הברית והיו מפנים את הדרך לסדאם ושותפיו לפשע.משום מה ההתנגדות של העם העיראקי מעלה בי ספק שאולי הם לא רוצים דמוקרטיה,אולי טוב להם עם סדאם ואולי טוב להם כמות שהם. קטונתי מלדעת את האמת.אני לא חי שמה ואין לי כלים להחליט.אני יכול להסתמך על דברי התקשורת,אבל התקשורת מעולם לא הייתה אובייקטיבית ולעולם לא תהייה.ואת כל אשר נאמר הן מהצד העיראקי והן מהצד השני אני תמיד לוקח בערבון מוגבל.לכן אני לא יודע אם הרוחות שנשבו בעיראק היו פרו או אנטי סדאם. אני רק מקווה שהמלחמה הזאת לא תיגרר למשהו יותר רחב היקף.ושבעוד חמישים שנה לא נאכל את המרורים של הדמוקרטיה החדשה בעיראק. בברכת יום טוב סמיה!

greeneyes3

New member
היה יותר נעים אם היתה מלחמה קצרה

התסריט ההוליוודי של נצחון בזק והעם עיראקי שנכנע בקלות בלי אבידות,באמת היה הרבה יותר נעים לעכול. אבל אנא לא נשכח שקרה מה שקרה ב11 בספטמבר 2001....וסאדם מהווה סכנה ממשית לארהב והעתיד שלה. מה לעשות שצריכים לקחת צעדי מנע נגד טרור צפוי! מעניין אולי שרק אני נולדתי וגדלתי במזרח התיכון...ואני לא מאמין וסומך על מילה או הבטחה של ערבי שהוא לא מתכוון להרוג אותי או את אחיי ואחיותיי האמריקאיים והישראלים. אם אתה כל כך סימפטי ומאמין בערכי השלום הנעלים.... למה באת לגור בארהב ...ולא מצאת אפשרויות בלתי מוגבלות לחיים ושגשוג כלכלי ,נפשי ורוחני בבגדד או בקאהיר או בטהרן לדוגמא? הרי יש שם גם בני אדם כמוך וכמוני שרוצים וחולמים על חיים של שלום ושגשוג כלכלי... אתה ,נראה לי,מבין איך להשיג את האובייקטים האלו,נראה שיש לך ראייה מאוד חדה על ההבדלים הברורים בין טוב לרע ובין צדק ורשע... אז בבגדד ייתיחסו אליך בהתאם... הם אנשים ממש הומניטריים,נחמדים ואוהבי אנוש... או שלא?? יכול להיות שלא?? ושאתה, סתם, כמו כל המפגינים למיניהם מתנגד מצפונית למלחמה בכלל.... אפילו!!! כשאנשים כמוני חושבים שסרט הבלהות והתכניות שיש לסאדם ולכל המוסלמים עבורנו כן!! של סאדם ושל האייטולה מאיראן וכל שאר החולירות לובשי הגלימות והסמרטוטים על ראשם ...הסרט הזה בא להציג אצלך ואצלי בשכונה 24X7 ,אם לא נעשה משהו בנידון היום!

מי מדבר על דמוקרטיה לעיראקים?

מי שמבין את התרבות הערבית-מוסלמית יודע שדמוקרטיה זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות במדינה כמו עיראק. האם היית רוצה דמוקרטיה באלג'יר? או במצרים? או בירדן? פחד מוות... עד שיתחנכו מחדש, הדבר הכי טוב שהם יכולים לצפות לו זו דיקטטורה נאורה כמו זו במרוקו. שיהיה לך יום טוב סמיה.

az ma

New member
נראה לי שבוש זקוק להסבר הזה...

הוא עדיין מנסה למכור לעולם "עיראק דמוקרטית". יש טעויות ש"רצות במשפחה"...

אני חושב שבוש יודע טוב מאוד את מה

שגם אני יודע. אבל הוא צריך לדבר למכנה המשותף הנמוך ביותר בדעת הקהל המערבית. הטיפשים שבינינו שומעים סיסמאות כמו "דמוקרטיה דמוקרטיה" וחושבים שזה אמור להיות הערך העליון ביותר. החכמים יותר מבינים שדמוקרטיה לא שווה כלום בלי הערך העליון יותר של סובלנות...

az ma

New member
נחיה ונראה!

לי נראה שכבר נעשות הכנות רקע במטרה להקים שם מע' שלטון "דמוקרטית". תהיה איזו תקופת מעבר (2-5 שנים) שבה עיראק תישלט ע"י גנרל אמריקאי ואח"כ יאללה דמוקרטיה... שלא תהיה פה אי הבנה - אני מסכים איתך ב100% שלא עיראק ולא רוב המדינות המוסלמיות, בשלות למשטר דמוקרטי... אני רק לא כל כך בטוח שסובלנות היא תנאי הכרחי ומספיק... Heck, אפילו אני לא נלהב במיוחד משיטת שלטון זו ובהחלט הייתי מעדיף מלכות בראשות שלמה המלך...אבל באין זמיר... ומה, בארה"ב, לכאורה הדמוקרטיה המתקדמת ביותר, האם באמת שיטת אדם-אחד קול-אחד היא כל כך dandy? הרבה פעמים רואים ראיונות עם מצביעים צעירים, בעיקר סביב תקופת הבחירות, שהבורות שהם מפגינים, לגבי מועמדים, מצע, והצעות חקיקה שונות, פשוט מפחידה... אני עסוק מדי עכשיו, אבל אולי בסוף השבוע אמצא כמה דקות פנויות כדי להמציא שיטות שלטון שונות, שתתאמנה לגנים/דם של כל אוכלוסיה...

Michal7

New member
סירפד, יש לך גישה בריאה, חביבי...

לפחות אתה מוכן לחשוב בשביל עצמך, ולא לתת לאחרים להחדיר את הדוקטרינות שלהם כאילו שזה מה שאתה חושב. אתה יודע יש את האימרה: BELEIVE HALF OF WHAT YOU SEE AND NONE OF WHAT YOU HEAR. כל הכבוד שאתה לא מקבל את מה שאומרים בכלי התקשורת כאמת מוחלטת, אלא בוחר לשמור את הספקנות שלך ולקבל רק מה שאכן "מסתדר" עם ההגיון. טוב לראות שיש עוד כמה אנשים בעלי מחשבה עצמאית כאן! מיכל פניקס, אריזונה

מעניין מיכל

לא ראיתי את החברים שלך מפגינים כשמגדלי התאומים בניו-יורק הופצצו על יושביהם ע"י כמה "אנשים" תמימים ורודפי שלום...

ננסנס

New member
זה בדיוק מה שאתה לא מבין

אין לה על מה להפגין! תראה, על פי העיתון המדופלם בו מנופפת 7, Emperor's Clothes, מי שאחראי למחדלי 9/11 אינם אלא בוש, רמספלד, חיל האויר האמריקאי ועוד חברי ממשל אחרים, שבין השאר תכננו בעבר לביים עוד כל מיני פעולות טרור בכדי להצדיק מתקפה גרעינית... מאוד משעשע, דבקה ויוצרי תיקים באפלה יכולים לקחת שיעורים פרטיים אצל החבר'ה האלו...

המדהים הוא

שהיא נשמעת בדיוק כמו כל שמאלני אחר שאוהב להטיף את משנתו והגיגיו. עכשיו... אם כולם מהמחנה ההוא נשמעים בדיוק אותו דבר ומדקלמים אותם מנטרות, זה לא מעורר איזשהו חשד שהם לא מוכנים לחשוב בשביל עצמם ונותנים לאחרים להחדיר את הדוקטרינות שלהם כאילו שזה מה שהם חושבים?

עזבו אתכם מזה

הודעה/תגובה זו מיועדת (בעיקר) לתומכי המלחמה, אבל גם המתנגדים יוכלו "להחכים" ממנה. מה שחשוב כרגע זה שבוש החליט להיכנס בהם וכך הוא עושה (או לפחות מנסה). אף אחד, ובטח לא אנחנו נוכל לשנות ולו בגרגר חול אחד את התוצאה של המלחמה הזו. אז למה להוציא על זה עצבים ? יאללה, כל המתנגדים, ניסיתם, הפגנתם חיפשתם דרכים לעצור את זה - לא הלך, גמרנו, עכשיו שקט. ולתומכים, בואו נהנה (או שלא) ממה שאנחנו רואים ושומעים בחדשות ונחכה שזה ייגמר. נמשיך כולנו להתווכח לקראת דרום קוריאה....

az ma

New member
וואי, אני מקווה שהתכונת *צפון*

או שלכם שם באירופה יש הערכות אחרות...

az ma

New member
../images/Emo163.gif (אני) - אני יודע שאתה בSF

רק משום מה העיניים העייפות שלי "ראו" שם משתמש (אחר) מאירופה

sirpad

New member
מה אתם מקשקשים סיסמאות?

למה אני יוצא להפגין נגד המלחמה בעיראק? לא יוצא להפגין לא ולזה ולא לזה.

az ma

New member
תיכף תקבל ממנה קישור ש"מוכיח"

שהמוסד היה מאחורי זה כי "עובדה" שלא נהרגו יהודים וישראלים... המוסד הזהיר אותם...

greeneyes3

New member
אל תתיחסו למיכל! היא טרולית שמאלנית

היא ומייקל מור הבמאי של בולינג פור קולומביין ממש צמד חמד.

shaltomato

New member
צרלטון הסטון

נו עיניים ירוקות ואתה חבר של צרלסטון הסטון - דווקא יש לך טעם עלא כיפק בסרטים

greeneyes3

New member
אני דווקא מתנגד לקלות של השגת נשק

בארהב.... צריכה להיות בדיקה הרבה יותר קפדנית על כל אדם שמנסה להוציא רשיון לרכוש נשק בכל מדינה בארהב... הורים שיש להם נשק בבית,צריכים למצוא דרך לא לאפשר לילדיהם אף פעם להיות מסוגלים לשים את ידם על כלי נשק שיש להורים בבית.... הבעייה של GUN CONTROL....הולכת מאות שנים אחורה לחוקה האמריקאית (תשאל את מיכל ,היא מומחית בציטוטים ועיוותים...)וזכותו של כל אדם באמריקה להחזיק נשק בבית ולהגן על עצמו ומשפחתו. חוק ישן שצריך התאמה למציאות של האלימות בארהב עקב הקלות המזעזעת של השגת נשק בידי האנשים הלא נכונים. לא בהכרח האנשים האחראיים בארהב שיודעים לשמור על הנשק בבית תחת מנעול ובריח ולשימוש המתאים והנאות.

למעלה