קצת עזרה

lol65

New member
קצת עזרה

השנתון שלי אמור לחפש התמחות בערץ מאמצע מרץ של שנה ג'. מה זה בדיוק אומר "לחפש התמחות"? זה אומר שמאמצע מרץ רק אוכל להתחיל לשלוח קו"ח, או שמאמצע מרץ כבר אפשר לזמן אותי לראיון? אם האופציה השנייה, אז מתי עליי להתחיל לשלוח קו"ח?
כמה זמן בערך, בממוצע, עובר בין שליחת קו"ח לבין זימון לראיון אם כבר מזמנים?
אני די בהתלבטות. כמו שאמרתי, אני אמורה להתחיל לחפש התמחות מאמצע מרץ של השנה הבאה, אבל אני רוצה להשתתף בשנה הבאה בתוכנית של חילופי סטודנטים שתתקיים בחודשים מאי-יוני, ואני לא יודעת אם זה אפשרי כי יכול להיות מצב שאקבל זימונים לראיונות כשאהיה בחו"ל. איך האוניברסיטה לא לוקחת דבר כזה בחשבון?
אוף

B L I M P

New member
אין לי ממש תשובות לשאלות שלך

אבל אולי המידע הבא ירגיע אותך - כמעט בכל משרד- קטן, גדול, בעל שם, ממשלתי, בכל תחום- מתפנים מקומות דקה לפני ההתמחות כי אנשים מבריזים. ככה שבמקרה "הגרוע" ביותר שיכול להיות - תוכלי למצוא משהו בצמוד למועד תחילת ההתמחות.

אבל זה רק כדי להרגיע אותך.. מקווה שלאנשים יש עצות בנוגע לשאלות שלך..

lol65

New member
אולי אני טועה

אבל ההיגיון אומר לי שבמקרה כזה הם יפנו למישהו שפשוט היה בעדיפות השנייה שלהם, ולא למישהי שהם רצו לזמן, אבל לא טרחה לענות להם (הם הרי לא יודעים שאני בחו"ל ולמה אני שם)

אתה טועה

כי מי שהיה בעדיפות שלהם כבר סגר התמחות במקום אחר.
מה שקורה זה שהמשרדים מפרסמים שהם מחפשים מתמחים ויש סיבוב גיוסים.
בקיצור - כולם מוצאים התמחות. הרוב בתקופה הרגילה ומי שלא - עד סוף התואר.

זו באמת שאלה חשובה

אבל אין מה להתעסק בזה עכשיו. יש לך עוד תשעה חודשים ומאוד יכול להיות שתתקבלי לעדיפות הראשונה שלך.

בנתיים תתרכזי בלימודים, תבררי איפה את רוצה להתמחות ותארגני טוב את קורות החיים שלך.
במרץ תתחילי לשלוח קורות חיים+גיליון ציונים לכל המקומות שמעניינים אותך. אם תתחילי מוקדם ותסבירי שאת צריכה לקבל תשובה מהר, אני מאמין שיתחשבו בזה. המשרדים הפרטיים לא מחכים לרגע האחרון וממלאים את המכסות שלהם לאט לאט.

B L I M P

New member
לא נראה לי הם עוקבים

בכל מקרה תעבור איזו שנה..נראה לי יש למשרדים דברים יותר חשובים להתעסק בהם

ושוב אני לא מציעה את זה כדרך פעולה, אבל זה משהו שאני לא ידעתי כשאני חפשתי התמחות והיתה מן תחושה שאם אתה לא סוגר בשנה ב (כמו שהיה בזמני) "נדפקת". ומסתבר שזה לא המצב.. אז אני חושבת שזה מעין בק-אפ כזה.

lol65

New member
תודה על העידוד

אנשים שעשו את התוכנית ויצא לי לדבר איתם מספרים איזו חוויה מדהימה זו, אני רק מקווה שלא אצטרך לשלם עליה ביוקר.

lol65

New member
שאלת המשך

אפשר איכשהו לתאם ראיונות לזמן מסויים? למשל, לכתוב בקו"ח שחודשים ככה וככה אני אהיה בחילופי סטודנטים, אז אם בא לכם עליי, מהרו לפני שיגמר?

זה לא קצת חוצפה (גם בניסוח נורמלי)?

אין כללים

לדעתי זה מאוד לגיטימי לצרף לקו"ח מכתב קצר שבו את מסבירה שאת מאוד מעוניינת במשרד, אך יש לך תכנית כזו כזו, שבגללה את תיהי בחו"ל החל מה- <תאריך>

Anabol

New member
אכן קצת לחוץ

קשה להגיד מה יקרה כי זו הפעם הראשונה שמראיינים בנוהל כזה. כנראה שהמשרדים לא יתחילו באמת לפני מרץ. אם כך, לצאת לחילופי סטודנטים במאי יכול להיות מסוכן. ויכול להיות שלא... זה תלוי בהמון גורמים:
- איזה סוג התמחות את מחפשת? המשרדים המסחריים מתחילים ומסיימים מאוד מוקדם. לדוגמא, באונ' העברית, יש יריד התמחות, ואחרי שבועיים-שלוש רוב המקומות במשרדים הגדולים היו תפוסים. במקרה הזה יש מספיק זמן.
- מה הציונים שלך ואיזה מוסד לימוד? אם הציונים גבוהים ומדובר במוסד מוערך על ידי מעסיקים, אז סביר להניח שתתקבלי מהר ואז גם אין בעיה.

אבל כמובן שזה הכול הערכות גסות שמבוססות על הנחות שלא בהכרח נכונות. מה שבטוח זה שאם הציונים שלך טובים מאוד את כנראה תמצאי התמחות תוך שבועיים-שלוש ואז אין מה לדאוג. אם יש יריד התמחות מרוכז במוסד הלימודים שלך זה גם לטובתך, כי זה מרכז מאוד את כל הליך החיפוש ולא מורח אותו כמו שהיה קורא אם מגיעים באופן עצמאי לראיונות.

למעלה