קצת סדר ..

Woking

New member
אנקדוטות, אנקדוטות

לא נתקלתי בערמות של פגרי אדם ברחובות בריטניה, אז כנראה שמערכת הבריאות איכשהו עובדת. כנראה לא הסברתי את עצמי טוב. יכול להיות שבישראל אפשר לקבל בדיקה או תור יותר מהר. השאלה היא האם זה באמת משנה את התוצאה? אולי בבריטניה הרופאים פשוט יותר טובים בהמנעות מבדיקות לא נחוצות? ואולי לא. שוב, במבחן התוצאה, המערכת הבריטית מספקת רמת בריאות סבירה למדינה מערבית. הטענה המרכזית שלי היא שאין קשר בין המהירות שבה אתה רואה רופא לטיב הטיפול הרפואי, בגלל שלרוב גם הרופא הטוב ביותר לא ממש יודע מה הבעיה, וגם אם הוא יודע, אז הוא לא יכול לפתור אותה. זאת הסיבה שה"רפואה" אלטרנטיבית פורחת - כי לפעמים לא לעשות כלום יכול להיות יותר אפקטיבי מבדיקות ותרופות שהיעילות שלהן מפוקפקת.

בדיוק כמו שהבריטים רגילים למערכת שלהם וחושבים שהיא הדבר הטוב ביותר מאז המצאת הכדורגל אז הישראלים רגילים לשלהם. זה שעושים בדיקות על גבי בדיקות בישראל לא אומר שזה נחוץ או מועיל. למשל בישראל הזדרזו להוסיף את החיסון נגד אבעבועות רוח למשטר החיסונים ובבריטניה NICE החליטו לא. למה? כי החיסון לא מעניק הגנה לכל החיים, ו-NICE ישבו והחליטו שעדיף שילדים יחלו במחלה הזאת, ולא מבוגרים. אז אפשר להתווכח מי צודק יותר, אבל שוב לא זה הטיעון שאני מעלה. הנקודה היא שהגישה לרפואה בבריטניה היא שונה, ואם אתה רוצה להראות שהיא לא טובה, אתה צריך להדגים בתוצאות ולא באנקדוטה כזאת או אחרת על המהירות שבה אפשר לראות רופא מומחה.

ועוד לא דיברנו על סל הבריאות - שבבריטניה הוא יותר מקיף, ועל מס הבריאות. אם הייתי לוקח 5% מהשכר שלי, הייתי מקבל יופי של ביטוח בריאות פרטי.
 

Nobilis

New member
שמע...

מה הקשר לפגרים ברחובות? מישהו אמר שזאת לא מדינה מערבית?

בשורה התחתונה כשיש לי (או לילד שלי) בעיה אני רוצה להיות מסוגל לראות רופא מומחה ולעבור בדיקות/לקבל טיפול (מעבר למה שנותן רופא המשפחה כשצריך) בתוך פרק זמן סביר. זה אחד המבחנים החשובים ביותר של מערכת בריאות ביום-יום.

בישראל מקבלים את זה. בבריטניה - לא. זאת לא אנקדוטה פרטנית, זה המצב במציאות היום-יומית של החיים כאן לעומת בישראל. אני לא מרגיש צורך להכחיש את זה, או להיכנס לדיון פוסט-מודרני שבו אין שורה תחתונה.

יש כאן שורה תחתונה - הייתי בוחר את מערכת הבריאות בישראל בלי למצמץ. וזה לא סתם הרגל. יש הרבה דברים שאני רגיל אליהם בישראל, ולמרות זאת מעדיף אותם כפי שהם כאן. מערכת הבריאות היא פשוט לא אחד מהם.
 

jonbaum

New member
זה נושא מעניין לדוקטורט

ללא ספק מעבר ליעילות/חוסר יעילות, הגישה של רופאים בבריטניה (מהמעט שאני מכיר) לעומת ישראל (ושוב, מהמעט שאני מכיר) , ויש מקום שמישהו יכתוב דוקטורט ויברר האם פנאטיות הבדיקות בישראל (ע"ע הריון) באמת גורמת לזה שהאנשים יותר בריאים. ואם נניח, סתם בתור דוגמא, שיש פחות מקרים של התקפי לב בישראל מאשר בבריטניה, האם זה בגלל שהרפואה בישראל יותר טובה או שזה בגלל שבישראל אוכלים אוכל יותר בריא. ואם נניח שהמצב הוא הפוך, ובישראל יש יותר התקפי לב, האם זה בגלל שהרפואה פחות טובה או בגלל שבישראל אנשים חיים במצב של סטרס מתמיד.

בכל מקרה, עם כל הבעיות של ה-NHS, הכל מתגמד לעומת הסיוט שהאמריקאים נאלצים לעבור בהקשר הזה.
 
למעלה