קצת סדר ..

Etty101

New member
קצת סדר ..

היי
בעלי בריטי ולאחרונה קיבלתי spouse visa ,

אני לא מוצאת באתר של ה UKBA מה הזכויות של אדם המחזיק בויזה הנ"ל
הבנתי כי אני יכולה לחיות ולעבוד בבריטניה ללא הגבלות
מה בנוגע לביטוח רפואי (NHS) ? האם אני זכאית לכל השירותים או שיש יוצאים מן הכלל?
מה בנוגע לחשבון בנק? קניית בית? משכנתא?
אשמח אם תוכלו לחלוק מניסיונכם או אם יש קישור להיכן ניתן למצוא את הזכויות שיש לבני זוג של אזרחים המחזיקים בויזה המתאימה

תודה

TrigATUSA

New member
את יכולה לעשות הכל

משכנתה תלוייה בדירוג האשראי שלך, אין קשר ישיר למעמד החוקי שלך בבריטניה

גוזליה

New member
אכן, זה באמת הכי טוב....

בחיי שזו התשובה הכי משונה שאי פעם קראתי בפורום הזה. והיו לא מעטות

אספרסו2

New member
אכן

יצא המרצע מו השק,
מי שקנה חתול בשק כמוך
כנראה מלקק את פצעיו עד היום.

יש בנקים שלא יתנו לך משכתנא

ככה לפחות היה במקרה שלי. הבנק התעקש על ILR למרות שרדגאסטה היתה אזרחית. לדעתי, יש עם זה בעייתיות מסויימת מבחינה חוקית אבל מצאתי בנק אחר אז לא הבעייתיות הזו לא נבחנה.

מנסיוני בסקוטלנד ויש הבדל בין סקוטלנד ואנגליה

מה בנוגע לביטוח רפואי (NHS) ? האם אני זכאית לכל השירותים או שיש יוצאים מן הכלל?
שירותי הבריאות ניתנים אוטומטית לתושבי המדינה וגם לך.
ברגע שיש לך כתובת (בלי כתובת כלום לא זז) את נגשת למרפאה באזור מגוריך ונרשמת. במידה ואת לא יודעת לאן לפנות, את יכולה לבדוק עם שכנים או ללכת לעירייה ולשאול.
אין תשלום חודשי. בסקוטלנד גם לא משלמים על תרופות מרשם בכלל, באנגליה משלמים.
במידה ויש לך ילדים, תבקשי מטיפת חלב להדפיס לך את דף החיסונים שלהם באנגלית.

מה בנוגע לחשבון בנק? קניית בית? משכנתא?
בשביל לפתוח חשבון בנק את צריכה דרכון ואת תשלום מיסי העיריה (מה שנקרא בישראל ארנונה). במידה ואת חייבת לפתוח חשבון לפני שיש לך את זה, אפשר לפתוח חשבון בבנק הדואר.
בשביל לפתוח חשבון בנק פרטי את לא צריכה לשלם כלום, אין תשלום חודשי או עמלות.

כמו כן אני מצרפת לך לינק של הpost office. הם גם מפעילים טלפונים ואינטרנט, ויש להם שיחות חינם לישראל בסופי שבוע אז שווה לבדוק לפני שמתחברים.

בהצלחה וברוכה הבאה לממלכה המאוחדת

noa scotland

New member
בהמשך למה שנירית אמרה

בשביל משכנתא צריך, קודם כל, חשבון בנק. אם אין לכם בטחונות (נכסים בבריטניה או בטחונות פיננסיים), הבנק כנראה יבקש לראות את הפעילות השוטפת שלכם לאורך תקופה כלשהיא. כלומר, אם תבואו ותפתחו חשבון ותפקידו כמה אלפי פאונד בודדים, ותראו הוכחת הכנסה של עוד אלף-אלפיים בחודש, הבנק לא ימהר לתת לכם משכנתא לפני שהוא "מכיר" אתכם, בייחוד לא מאז המשבר של 2008.
מעבר לזה התהליך של אישור המשכנתא דומה באופן עקרוני לארץ: מבקשים הוכחת הכנסה, שמאות של הבית, ביטוח חיים וביטוח מבנה וכיוצ"ב.
אני חושבת שיותר פשוט בהתחלה לשכור דירה (אפשר גם מרוהטת) ולא לקנות.

Etty101

New member
תודה לכולם

לבעלי יש חשבון בנק וכתובת באנגליה
יש לנו את ההוכחות הנדרשות לקבלת משכנתא, ככל הנראה נתחיל משכירת דירה או בית ואז נתקדם לעבר רכישה אחרי שאכיר את המקום ואתרגל
לא מדובר בלונדון ובתור אחר שגרה במרכז הארץ כל חייה עדיין לא התחלתי להתרגל לרעיון של מגורים באזור שקט ולא מרכזי
לכן החלטנו שנתחיל בצעדים קטנים ...:)

בויזה שלי היה רשום "ללא משאבים לכספי ציבור" וחששתי שלא אהיה זכאית לNHS , עכשיו אני רגועה

המון תודה על התשובות והעזרה

shebrew

New member
את זכאית ל NHS

כל תושב זכאי ל NHS.
אבל אל תתלהבי, זאת לא מציאה גדולה. זה אחד הדברים בהם אנגליה יכולה ללמוד המון מישראל.. לצערנו...

shebrew

New member
כל תושב = כל תושב חוקי כמובן..

לא רק שאת זכאית, את זכאית מהרגע הראשון שאת שם. אבל בהמלצה - תנסי לא לחלות.

noa scotland

New member
I beg to differ

טופלנו הרבה ב-NHS (כל המשפחה) ובנושאים יותר רציניים מסתם שפעת.
לא הייתי אומרת שהמערכת אידיאלית, אבל היא גם לא כל כך גרועה כמו שמנסים לעשות ממנה.
כמו שבארץ לא כל כך טוב מבחינת טיפולים (ואבחנות!!!) רפואיים כמו שאוהבים לעשות מזה, ולצערי יש לי כמה דוגמאות קרובות לכך.

בקר12

New member
Lost Cause

מכל הדברים הטובים באנגליה ו(אולי גם בסקוטלנד) ויש הרבה - מערכת הבריאות לא נמנית בטופ 10 למרות שבטקס האולימפידה היו מאוד גאים בה.עוד סיבה מדוע הטקס הזה היה הזוי.
יתרונה העיקרי הוא בכך שהיא חינם אבל בזה פחות או יותר מסתכם ייתרונה.
שוב, הכול במונחים של מדינות מערביות כמובן (ואפילו אפילו ישראל) - לא הייתי בוחר במערכת הבריטית (הציבורית) מראש לאף טיפול.
גישה לרופאים מומחים - הס מלהזכיר.
טעויות רפואיות? זה יש למכביר בכל מערכת.

shebrew

New member
לשם שינוי אני מסכימה עם כל מילה שכתבת...

לצערי מניסיון אני יודעת שאין מה להשוות עם ישראל... זמני המתנה כאן מגוחכים, המכשור מיושן והמומחים מסרבים לאשר בדיקות חיוניות שבארץ לא רק שהיו מאשרים, היו כותבים עליהן "דחוף" ועושים אותן תוך כמה שעות או ימים ולא תוך שבועות או חס וחלילה חודשים כמו כאן... כאן צריך לחכות שבועות לבדיקת דם וחודשים לכל בדיקה מורכבת/יקרה יותר... ואני אומרת את זה כאנגלופילית שמאוד רוצה לחיות פה כי באופן כללי פה יותר טוב.

ודרך אגב לפי דעתי המערכת כאן כל כך גרועה בדיוק בגלל שהיא לגמרי חינמית.. עשרות מליוני אנשים מנצלים אותה לרעה... בניגוד לישראל בה צריך לשלם כמה גרושים אבל בזכות זה אין ניצול מחפיר של המערכת והטיפול מהיר ויעיל.. ברוב המקרים כמובן. תמיד יש מקרים יוצאי דופן.

בקר12

New member
אכן. חוסר ההתחשבנות הכלכלית שעומד בבסיס

מערכת הבריאות הבריטית ונראה כל כך סוציאלי וצודק נמצא למעשה בעוכריה.
אז נכון שלכל עני מרוד יש כביכול גישה למערכת כמו כל אחד אבל המערכת כל כך לא יעילה ואין לה תמריצים להתיעל בדיוק כמו בחברה קומוניסטית.
היא פשוט נופלת מאחור לעומת שאר מערב אירופה .אבל אף פוליטיקאי לא ייגע בה מפחד דעת הקהל.

Nobilis

New member
מה שבאמת מוזר הוא...

שהם באמת חושבים שה-NHS היא מערכת בריאות מצויינת (אגב המיצג ההזוי בטקס הפתיחה של האולימפיאדה). אומה בהכחשה.

למעלה