קצת מתוסכלת

את יכולה לנסות לעשות זינוק בעלייה

בעזרת בלם היד. כמובן שאסור לך להתרגל לזה, אבל במקרים שאת חושבת שאין מצב שאת "עוברת את הזינוק בשלום", או שיש לחץ של מכוניות מאחוריך ויש פחד שתדרדרי אחורה - זה יכול להיות פתרון לא רע.

קודם כל תמצאי לך איזה עליה בלי

הרבה מכוניות ותתאמני שם. ככל שתכירי את הקריזות של האוטו שלך יותר טוב תשלטי בו יותר טוב וזה יבוא רק דרך אימון.

victoria777

New member
את יכולה להמנע מהזינוק בעלייה

נגיד כשהאוטו לא בתנועה הרגליים שלך על ברקס וקלאץ'.כשאת צריכה לסוע פשוט ללחוץ על הגז,לעזוב את הקלאץ' ולסוע.

ailag

New member
כמה דברים

א. את המשפט האחרון אל תגידי אפילו בצחוק. זה מעליב את כל האחרות שיודעות לנהוג, שלא לדבר על כך שהסטריאוטיפ עצמו גורם לנשים לחשוב שהן אמורות לנהוג פחות טוב (ולכן לא נורא אם אפשל וכו'). פשוט אל. ב. תתאמני הרבה במגרשי חניה. לא בגלל הזינוק בעליה, אלא בגלל שלא לחצת על הברקס מספיק מהר בסיפור שלך. כשאת נוסעת במהירות איטית יחסית ויש לך מצב של סימן שאלה ("משהו מסוכן פה אולי") הדבר הראשון שצריך לעלות לך לראש זה רגל לברקס - ברקס עדין או חזק, תלוי כמה המשהו המסוכן מבהיל. בכוונה השתמשתי בביטוי "משהו מסוכן", כי אין לך זמן באמת לנתח מה קורה במצב הזה. זה יותר במהירויות איטיות, כי שם הבלימה לא קיצונית. באמצע איילון למשל העצה הזאת לא כ"כ טובה
ג. תקשיבי למנוע ולגז. איך? תתאמני בכבישים צידיים ונסתרים על התרגיל הזה: את עומדת, בלם יד למטה ובהילוך ראשון, לא נוגעת בדוושת הגז, קלאץ' לחוץ עד הסוף. את עוזבת לאט מאוד את הקלאץ' וככה האוטו נוסע בלי לתת גז. למה? כי אם תעזבי את הקלאץ' מהר מדי האוטו יכבה. וזה בסדר, זה יקרה לך אבל פחות ופחות ככל שתנסי את זה יותר. עם הזמן תצליחי לעשות זחילות קצרות כאלו בעזרת הקלאץ' בלבד, ותכירי את הרעש שהמנוע עושה ואת כמות הרעידה של האוטו ושל הדוושה, בעיקר תדעי כמה קלאץ' צריך ללחוץ בשביל שהאוטו יזוז מעצמו. זה נותן לך המון שליטה באוטו, השליטה בקלאץ'. מה זה זינוק בעליה? זה מצב בו העליה מדרדרת אותך, אבל הקלאץ' והגז מעלים אותך במעלה הגבעה. הקלאץ' הוא מה שנותן קונטרה לעליה. זינוק בעליה מאוד דומה לתרגיל שנתתי לך פה, את על הברקס ומשחררת את הקלאץ' בכמות שבה אם תעזבי את הברקס, תוכלי לנסוע טיפה קדימה. אבל אל תשחררי את הברקס! במקום זה, שחררי את הברקס ועברי מהר מהר לגז. זה כשהאוטו עושה "ררררר" מהקלאץ' שחצי מוכנס חצי לא. ברגע שבין הברקס לגז הקלאץ' מחזיק אותך. קחי את זה בתור שני שלבים, אל תלחצי לקצר את התהליך. קודם לשחרר קלאץ' לאט, אז לעבור מבלם היד לגז.

ailag

New member
נ.ב.

אני לא מדברת פה על זיהוי הנקודה ע"י כך שכל האוטו רועד, אלא ע"י כך שהאוטו יכול לזוז קדימה עם הקלאץ' בלבד (אם הוא על מישור ולא בעלייה). חוץ מזה, תבלמי יותר. אולי לא הדגשתי את זה מספיק. זה שהאוטו נכבה או לא בזינוק בעליה זה לא משנה, מה שמשנה זה שתבלמי אם יש בעיות. ואם האוטו נכבה וצופרים לך? שיצפרו.

Chic Chica

New member
אני מקווה

שמה שכתבת בסוף זה בצחוק.. מה זה האמירה המטופשת הזאת????? אני בהלם שיש נשים כאלה בעולם!!!!!!!!

נעה שחר

New member
את תתרגלי..

לרדת מאוטו חדיש ומרגרינה לאוטו ישן ובנזין זה באמת קשה... גם אני פתאום, אחרי הרישיון, התחלתי לנהוג על ג'סטי, ופחדתי רצח!!!!!!!!! אבל - צריך לשים פס על כולם.. אז נכבה האוטו.. אז מה??????? אל תתיחסי לצפירות- כווווווווווווווולם היו נהגים חדשים... פשוט תהיי רגועה וכך את תצאי מהמצב הזה הכי מהר... אני לא אשכח את הפעם הראשונה שנסעתי עם האוטו לעבודה... עשיתי סיבובים כי היה יום שישי ולא הייתה חנייה נוחה... כי גם לא ידעתי לעשות חנייה כמו שצריך............. נכבה לי האוטו כמה פעמים.. אז מה? באמת הגעתי לעבודה נרגשת ועצבנית אחרי הנסיעה הזאת.. אבל כל פעם זה משתפר... עכשיו אני אפילו לא מרגישה את הזינוק בעלייה.. זה בא לי טבעי... אחותי - ללא ניסיון מעשי בנהיגה (יש לה רישיון) - כל פעם שיש עלייה היא נלחצת (ואני נוהגת, כן?) ... וכשחשבתי על זה באמת אני לא מרגישה את זה.... העצה שלי - היא פשוט ללחוץ חזק על הגז תוך שיחרור הקלאצ'.... כל אחד והשריטה שלו שיהיה לך המון בהצלחה.. ושימי פס על כוללללללללם

ailag

New member
אוטו ישן זה אחלה

בשש השנים מאז שקיבלתי רשיון (זקנה..) אני נוהגת באוטו שנת 93 עם הילוכים וזה אחלה - מרגישים כשהמנוע סובל, מרגישים את הקלאץ', מרגישים כל דבר. מעודכנים בסטטוס של האוטו בלי בכלל להתאמץ. באוטו החדש יותר של אמא שלי (98) גם אין ממש שדה ראיה מאחורה בגלל העיצוב שלו, וגם קשה מאוד לנווט בחניות כי הוא כל כך נוח שאם בטעות נגעת באוטו אחר, תרגישי את זה רק אחרי שכבר יש קצת נזק. אצלי באוטו הקטן והמצ'וקמק? ברגע שיש נגיעה קטנטנה כבר מרגישים את זה - שום נזק בחניה אף פעם!

למעלה