קצת מתוסכלת

dance of life

New member
קצת מתוסכלת ../images/Emo4.gif

הי לכם
אני נהגת חדשה, עברתי טסט לפני יותר מחצי שנה. (ידני) בזמן המלווה לא היה מי שיסע איתי, ובפועל נסעתי בערך 3 פעמים קצרות עם מלווה... פשוט כי אין לי מי שיסע איתי. היום אני נוהגת על רכב פיאט אונו ישן וסימפטי. השתדלתי בהתחלה ליסוע רק בתוך העיר ובמקומות שאני מכירה, פשוט כי פחדתי. לאט לאט הרחבתי את מעגל הנסיעות וכשהיו איתי אנשים שמבינים, עליתי על כבישים מהירים והתרחקתי כמה שיותר, כדי להתאמן. הנהיגה שלי בסדר גמור, כל מי שנוסע איתי אומר את זה. אבל הבעיה שלי מתמקדת בזינוק בעליה. בשיעורי נהיגה הייתי מעולה בזה, זו באמת היתה הבעיה האחרונה שלי. עברתי טסט בחולון, שם יש מקום מיוחד ומאד תלול לזינוק בעליה והייתי עושה את זה עם עיניים עצומות. כשקיבלתי את הרשיון קרה פעם אחת שהרכב נכבה לי במקום מאד תלול והתחיל להתדרדר אחורה, כשמאחורי רכב. עצרתי אותו בזמן לפני התנגשות, אבל כל כך נבהלתי שלא הייתי מסוגלת ללחוץ על הבלמים בכלל בשביל לצאת מהברוך הזה. כבר חודשיים עברו מאז, אני נוסעת רחוק ונוסעת הרבה והפחד לא עובר. בכל עליה הכי הכי קטנה שיש (ואני מדברת על 3 מעלות למעלה, לא יותר...) הלב שלי מתחיל לדפוק מהר, אני נלחצת, וכתוצאה- רוב מהזמן הרכב נכבה לי. ממצב בו בכלל לא היה נכבה לי הרכב בהתחלה, היום אני מכבה אותו כמה וכמה פעמים בנסיעה, רק מהפחד מעליות. כשאני רואה עליה קילומטרים לפני, אני מאבדת פוקוס ומתחילה להלחץ אני באמת אובדת עיצות הלכתי למשרד הרישוי, התאמנתי על זה (שם בכלל לא נכבה לי! כשאני לא בלחץ אין לי בעיה!) וזה לא עוזר. במקום להתרגל לכביש אני רק צוברת פחדים וחוסר בטחון ואני כבר על סף בכי מרוב תסכול ופחד הכביש. בבקשה.. עצות? משהו? (וכן... אני יודעת, נשים לא אמורות לנהוג
מסכימה לגמרי
)

yoni la

New member
תקשיבי,

אני גם נוהג על פיאט, אמנם אחרת אבל עדיין פיאט. פשוט תתתאמני על זינוק בעלייה לא כמו שלמדת, אלא תתאמני על נקודה כלשהיא מחדש על האוטו שלך ופשוט תזרמי עם זה. מותר לאוטו להדרדר כמה ס"מ אחורה, ואז תתני גז ותרימי קלאץ'. יהיה טוב, ככה תעשי את הפעולה הזו מהר, בלי להדרדר, ובלי שיכבה המנוע.

Impious

New member
שיטה שאבא לימד אותי

שאני עדיין לא מיישם אותה, לפחות לא עד שאני אעבור טסט. יש לך רגל נכון? אוקיי מגניב את שמה אותה על הברקס אבל לא את כולה, כך שאת יכולה ללחוץ תוך כדי גם על הגז ואת משחררת בהדרגה מהברקס ועוברת ישירות לגז.. מובן? בטח לא אבל לפחות ניסיתי

Haunted

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

לאף אחד אין 3 רגליים. (היא נוהגת על ידני...) אם היא היתה נוהגת על אוטומט לא נראה לי שזאת כזאת בעיה לא להדרדר אחורה.

Impious

New member
לאלא אתה לא מבין ../images/Emo9.gif

רגל שמאל על הקלאץ', מגיעים לנקודת החיכוך בלה בלה באותו זמן עם הרגל השנייה לוחצים עם חלק ממנה על הברקס וגם אותה רגל לוחצת על הגז בעדינות ואז כמו מאזניים כזה.. איך להסביר :\ קיצר, יותר ברור? אין לי כוח להתנסח מגניב, אני מתחרפן פה |:

Superdror

New member
עקב - בוהן.

זה לא מיועד להתחלת נסיעה בזינוק בעליה, אלא למטרות אחרות. בתחילת נסיעה אין שום סיבה להשתמש בזה או לבצע את זה , עדיף ללמוד לבצע זינוק בעליה כמו שצריך . ובכלל, לא בכל אוטו אתה יכול לבצע את זה עם הדוושות המקוריות והמאושרות לרכב על ידי משרד הראשון. טיפ - בפיאט אונו מיקום הדוושות וגודלן מאוד מקשה.

Superdror

New member
אתה כנראה מוכשר ../images/Emo8.gif

בכל מקרה, לדעתי האישית לפחות, לא הייתי ממליץ לכולם להשתמש בעקב-בוהן לצורך הזה, מדובר במשהו שצריך לתרגל ולא כולם מצליחים לבצע זאת בצורה טובה, בגלל מיקומי דוושות / גודל רגל / נעל וכו'. אפשרות שכן הייתי מציע - בעליות שמלחיצות אותה באופן קבוע - לבצע זינוק בעליה עם בלם יד ולאט לאט להפרד ממנו, כשמקבלים יותר ביטחון.

דורתיש

New member
ככה אני עושה עד היום

אין על השיטה הזאת, אני נוהגת כבר 7 שנים, וככה אני עושה, נסי את שיטת ההדנברקס, זה נותן ביטחון גם אם לא צריך...

Haunted

New member
קודם כל

אני תמיד מנסה לשכנע את עצמי אחרת מהעובדה שנשים לא צריכות לנהוג. אבל מהסתכלות על איך שידידות שלי נוהגות זה פשוט קשה
הן נוהגות כמו הצרות שלי והייתי מעדיף לנסוע עם עיוור קטוע ידיים... לגבי הבעיה שלך, ממה שאני מבין ממך, את נוהגת על אוטו עם מנוע בנזין. וכן, קלאץ' של מנוע בנזין קצת יותר מעצבן מקלאץ' של מנוע דיזל. שמעי, הדבר היחיד שיעזור לך זה תרגול. תרגול תרגול תרגול. פשוט בזמן החופשי שלך תסעי למקומות עם כבישים בעליה, כשאין מכוניות.. ותתאמני על זה. תלמדי להגיע לנקודת החיכוך הזאת שתאפשר לך להתחיל לסוע בעליה בלי להדרדר אחורה. ממש תצאי עם האוטו במיוחד בשביל זה, רק כדי להאתמן. אין שום פתרון אחר. אף אחד לא יביא לך פה הברקה כשתטפל לך בבעיה. את היחידה שמכירה את האוטו שלך ואת צריכה ללמוד לשלוט בו בצורה נכונה. כשלמדתי נהיגה זה היה על מנוע בנזין. ואין לי מספיק שיערות על הראש כדי לספור כמה פעמים נכבה לי האוטו בשיעורים. המורה שלי לימד אותי שיטה כזאת: כשהאוטו עומד ומונע, לשלב לראשון, ואז לשים את היד על מוט ההילוכים. לאט לאט לשחרר קלאץ', ממש בעדינות.. עד שמרגישים רעידות כאלה במוט הילוכים. להשאיר את הקלאץ' במצב הזה, ואז לאט לאט ללחוץ על הגז ולשחרר אל הקלאץ' בהתאם. לי זה עזר להפסיק לדרדר אחורה.. מקווה שיעזור גם לך.

Haunted

New member
המוט הילוכים רועד תמיד כשהאוטו עומד

אבל במכוניות בנזין יש נקודה בקלאץ' שגורמת למוט לרעוד קצת יותר חזק. וזה סימן שהגעת לנקודת החיכוך. ככה לפחות לימדו אותי.

Superdror

New member
ובמכוניות דיזל אין את זה?

ואין שום נקודה ייחודית שגורמת לרעידות חזקות יותר. החיבור החלקי בין המנוע לקלאץ, ללא הוספת דלק, גורם לירידת הסל"ד - וזה מה שגורם לרעידות. הרעידות מגיעות מהמנוע כמובן, הגיר מחובר למנוע, מוט ההילוכים מחובר למנוע (בדר"כ על ידי מוטות מקשרים) ולכן גם הוא רועד. אם מוט ההילוכים רועד בצורה מאוד חריגה, כנראה שיש חופש איפשהו.

Haunted

New member
תודה רבה על ההסברים הטכניים האלה

עכשיו כולם יודעים שאתה שפיץ בחלקי הרכב. כמה נחמד... במכוניות ידניות יש נקודת חיכוך, שלפיה אתה יודע שניתקת את קופסת ההילוכים מהמנוע בצורה כזאת שתמנע ממך להדרדר אחורה כשאתה בעליה. ואני מכיר שאת הנקודה הזאת מוצאים לפי הרעידות של מוט ההילוכים. ולא צריך להגזים, מוט ההילוכים לא רועד עד כדי מצב שהוא משוחרר.

Superdror

New member
ואני מאוד מוקיר את

הציניות הכושלת שלך,הזלזול הכושל שלך וצורת הכתיבה הכללית שלך . אם אתה לא בקיא במושגים טכניים וחלקים ברכב, הגיע הזמן שתפסיק לנסות להסביר לאנשים ש"במכוניות ידניות יש נקודת חיכוך, שלפיה אתה יודע שניתקת את קופסת ההילוכים מהמנוע" - כי זה בדיוק ההפך, כשאתה מגיע לנקודת החיכוך, נוצר חיבור. בנקודת החיכוך נוצר מגע ביין תיבת ההילוכים והמנוע, מגע שמעביר מספיק כוח בכדי להחזיק את הרכב במקומו ולמנוע הידרדרות הרכב לאחור. ואני מכיר שאת הרעידות האלו מוצאים לפי הרעידות הכלליות של הרכב, לפי רעידות של השקל שיש לי בצנצנת על הדשבורד, לפי הרעידות של ההגה, לפי הרעידות של ידית ההילוכים - ובכלל, אחרי כמה זמן לא מחפשים את הרעידות האלו, פשוט יודעים איפה הנקודה ההיא נמצאת וכמה יש לשחרר מהקלאץ אוטומטית. ואין שום נקודה שגורמת לידית לרעוד דווקא חזק יותר, אין שום התקן כזה ברכב. ברכב שהידית הילוכים שלו ממש רוקדת בזמן חיבור חלקי - כנראה שיש חופש כלשהו,במוטות / בתושבות מנוע/גיר. זה נכון גם לגבי רכב שרועד בצורה חריגה בכללי.

Haunted

New member
אתה כנראה לא מבין אותי

אני לא מזלזל בך או באף אחד אחר פה. להיפך, אני בטוח שאתה בקי בחלקי הרכב יותר ממני, הלוואי עלי. אבל הבחורה אמרה שיש לה בעיה עם הדרדרות רכב לאחורה. אז מה אתה נכנס לי לסל"דים ולמוטות מקשרים ? נראה לך שזה יעזור לה ? סה"כ התבלבלתי בזה שנקודת החיכוך היא החיבור של תיבת ההילוכים עם המנוע, במקום ניתוק. קורה. זה לא יגרום לה לעשות תאונה או כל דבר מסוכן אחר. אבל הרעיון הכללי שלי היה נכון - שאת נקודת החיכוך יודעים לפי רעידות. ואחת השיטות, כמו שאתה אמרת - למצוא את החיכוך ברעידות של מוט ההילוכים. זאת השיטה שאני למדתי. כנראה שהבחורה כבר "אחרי כמה זמן" כמו שאתה כותב, אבל עדיין לא מצליחה למצוא את הנקודה. אז נתתי לה עצה ממה שלימדו אותי... ואני אגיד את זה שוב, לא צריך להגזים, המוט לא צריך "לרקוד" כדי להרגיש את הנקודה.

dance of life

New member
../images/Emo24.gif הרבה תודה לכם

על כל כך הרבה תשובות והסברים! הצעתם לי להתרגל לנקודת החיכוך... הבעיה היא שאני רגילה אליה. הרכב שלי רועד כאילו הוא הולך להתפוצץ כשאני בנקודת החיכוך, זו לא הבעיה לגלות את הנקודה
כשאני מתרכזת ורגועה הכל מסתדר ואני נוסעת יופי.. אבל כמו שכתבתי - זה עניין פסיכולוגי לחלוטין מאז אותה תאונה שכמעט עשיתי כשהתדרדרתי אחורה, אני פשוט מאד מפחדת מעליות וזו הסיבה היחידה שבגללה אני מכבה את האוטו שוב ושוב. אני מתרגלת הרבה, אני אסע שוב למשרד הרישוי להתאמן על הזינוק שלי, ואני אמשיך עד שהפחדים יעברו. בינתיים מרגיש לי קצת לא אחראי ליסוע בכבישי ישראל כשאני לחוצה ומפוחדת, גם ככה אני אשה, לא צריך להוסיף עוד צרות
שוב המון תודה לכם, חשבתי שתצחקו עלי
שיהיה יום נפלא

Nofale

New member
את לא צריכה לעשות רעידות בכלל

לדעתי את פשוט לא משחררת את הקלאצ' מספיק מהר ו\או לא נותנת מספיק דלק בלי להסתבך יותר מידי עם הסברים , שחררי קלאצ' כמה שיותר מהר ותני חצי דוושה של דלק.

למעלה