קצת מפגר אבל....

• פותח הנושא frodo
  • פורסם בתאריך

frodo

New member
קצת מפגר אבל....

אם לא כאן אז איפה? ארבע השנים האחרונות הובילו אותי לרגע המהולל הזה, אז החלטתי לחלוק את זה איתכם. ישבתי ובניתי בקר מהירות למנוע מברשות מבוסס pic (מיקרו בקר.) השתמשתי בpic16f84a שעלה 25 שקלים, כתבתי לו קוד אסמבלי מתאים וצרבתי אליו את הקוד בעזרת מעגל פשוט שמצאתי באינטרנט. כרגע הבקר שלי במקום להפעיל מנוע, מפעיל לד, אבל כל מה שנשאר זה להחליף את הלד בpower mosfet ויש לי בקר אמיתי... בינתיים אני מצרף פליקס מדהים שמראה את הלד נדלק ונכבה!!!! בעתיד הקרוב אני אראה את המוצר המוגמר שולט על מנוע אמיתי!!! אם משהו יתעניין, אשמח להוסיף עוד הסברים...

IgalR

New member
מספר המלצות.

אני מניח שבחרת ב16F84a כי זה מה שהיה בחנות הקרובה. בכל אופן תבדוק אם יש בחנות את אחד הרכיבים 16f818 או 16f819 או 16f87 . לרכיבים האלה יש גביש פנימי של 8MHZ מה שמקטין ומוזיל את המעגל. לרכיבים האלה יש PWM מובנה כך שלא צריך להתעסק עם מימוש PWM בתוכנה. לרכיבים אלה יש A/D מובנה כך שבקלות אתה יכול להוסיף אופציה של LVC ומכיוון שמדובר בתוכנה שאתה כותב תוכל לממש LVC חכם שיוריד את ה PWM עד לרמת מותרת של סוללות ולא חיתוך טוטלי של המנוע. הרכיבים האלה זולים בערך בחצי מה 84 (לפי המחירים באתר מmicrochip) מה שיוזיל עוד יותר. ובלי זמזם שיצפף בהדלקה או באובדן אות מהשלט אי אפשר.

elan20

New member
יותר זול

יותר זול להזמין דוגמיות מMICROCHIP ואז זה בחינם - יותר זול מזה אין...

frodo

New member
לא הצלחתי לצרף את הקובץ להודעה פרטית, אז...

צירפתי כאן. העיקרון הוא לקנפג את הטיימר לפריסקייל של 1 ל 8 כך שב1 מילי שניה הוא סופר עד 128, ו2 מילי שנייה עד 256. את הטיימר מפעילים דרך פסיקה שמופעלת כשהפולס מגיע מהמקלט דרך portb וכך גם מפסיקים אותו... יתכן שתצטרך לשנות את הסיומת של הקובץ ל asm. שיהיה בהצלחה.

frodo

New member
אני רואה שאני מסתבך

אז תעשה copy-paste: list p=16F84A #include <p16F84A.inc> __CONFIG _CP_OFF & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _XT_OSC cnt equ 0x0c z1 equ 0Ch z2 equ 0Dh z3 equ 0Eh z4 equ 0Fh ORG 0x00 goto Main ORG 0x04 goto ISR Main banksel TRISA clrf TRISA ;porta is output movlw 0xff movwf TRISB ;portb is input movlw B'00000011' banksel OPTION_REG movwf OPTION_REG banksel PORTA clrf PORTA ; bsf INTCON,T0IE ; movlw .96 ; movwf TMR0 bsf INTCON,GIE bsf INTCON,3 clrf cnt loop goto loop ISR bcf INTCON,0 btfss PORTB,5 goto stop_count movlw 0x0 movwf TMR0 retfie stop_count banksel TMR0 btfss TMR0,6 ; movlw TMR0 ; btfss W,6 goto second bsf PORTA,1 retfie second bcf PORTA,1 retfie ;movlw .96 ;movwf TMR0 ;bcf INTCON,T0IF ;incf cnt,F ;movlw .30 ;subwf cnt,W ;btfss STATUS,Z ;retfie ;comf PORTB,f ;clrf cnt ;retfie ;end end

IgalR

New member
התכוונת ככה :

list p=16F84A #include <p16F84A.inc> __CONFIG _CP_OFF & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _XT_OSC cnt equ 0x0c z1 equ 0Ch z2 equ 0Dh z3 equ 0Eh z4 equ 0Fh ORG 0x00 goto Main ORG 0x04 goto ISR Main banksel TRISA clrf TRISA ;porta is output movlw 0xff movwf TRISB ;portb is input movlw B'00000011' banksel OPTION_REG movwf OPTION_REG banksel PORTA clrf PORTA ; bsf INTCON,T0IE ; movlw .96 ; movwf TMR0 bsf INTCON,GIE bsf INTCON,3 clrf cnt loop goto loop ISR bcf INTCON,0 btfss PORTB,5 goto stop_count movlw 0x0 movwf TMR0 retfie stop_count banksel TMR0 btfss TMR0,6 ; movlw TMR0 ; btfss W,6 goto second bsf PORTA,1 retfie second bcf PORTA,1 retfie ;movlw .96 ;movwf TMR0 ;bcf INTCON,T0IF ;incf cnt,F ;movlw .30 ;subwf cnt,W ;btfss STATUS,Z ;retfie ;comf PORTB,f ;clrf cnt ;retfie ;end end​

dinoslmn

New member
אני צריך עזרה בתכנון PICs. בוניתי מעגל עבור

הצתה אלקרונית למנוע בנזין. לפי שירשור של RCUniverse. אין לי שום מוסג לגבי תכנון הקונטרולר והיתי רוצה כמה הסברים. יש לי כמה קודים שכתבו החברה... בניתי את המעגל כימת הכל מוכן מלבד הקויל אם למישהו יש לו זמן נא ליצור איתי קשר 052-2510592 תודה, דינו

frodo

New member
אם תשאל אני אשתדל לענות... מה זה קויל?

הרבה מוסבר כאן: http://www.qsl.net/dl4yhf/winpic/index.htm

sagife

New member
טיפשי?

אני כאן ירוק מקנאה! מדליק! (ולא רק את הלד)

erazz

New member
סוף הדרך!

רק ככה מתקדם התחביב. מאנשים שעושים דברים בעצמם! כל הכבוד!

mdreamer

New member
הכנת PCB

אם תרצה להכין PCB אשמח לעזור בפרויקט. כמה אמפר הוא?

frodo

New member
האמפרז' יקבע לפי סוג הטרנזיסטור שיחליף את הלד

ניתן בקלות לבחור איזה אמפרז' שנרצה... אני מאוד אשמח בשלב קצת יותר מתקדם, להכין באמת PCB, אני מבין שיש לך נסיון בזה? כרגע הייתי רוצה להכין מעגל מודפס לצריבת הפיק. המעגל הנוכחי שלי יושב על מטריצה, וכל הזמן מתנתקים חוטים.... כמה מסובך זה יהיה? המעגל מאוד פשוט ומכיל 6 נגדים 3 דיודות וקבל.

mdreamer

New member
יש לי ניסיון

בניתי 3 מעגלים מודפסים לבקר של מכונת CNC שחותכת כנפיים מחומרים מוקצפים, התוצאה הייתה מעולה! אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי

mdreamer

New member
אני לא מצליח לצרף תמונה

מת מהממשק פה. בעבר צירפתי לינק לשרשור הבניה אבל הורידו לי אותו. אתה מוזמן לפנות בפרטי

IgalR

New member
ממש לא צריך מעגל מודפס

אתה יכול להלחים הכל על PROTOTYPE BOARD בתמונה אתה יכול לראות מעגל דומה לשלך שיפעיל ONBOARD GLOWDRIVER זמזם שיתפקד כLOST MODEL ALARM ואולי אוסיף עוד פונקציה של FAIL SAFE למצערת כך שמבקרה תקלה הריסוק יהיה עם מנוע כבוי ומצערת סגורה. הכל מולחם על לוח PROTOTYPE.

IgalR

New member
הלוח שלם נראה כמו

בתמונה ועלה לי משהו כמו 30 שח . אפשר לראות את היחס בין גודל הלוח למעגל .

frodo

New member
לא רוצה להרוס אבל

אני עד לכך שאחרי המון שעות של נסיונות שכשלו, הגדול החליט (בעזרת חבר, להקליט סרטון, כשהוא מזיז את הסטיק מעל מעגל חשמלי, ועוזר שאינו נראה בתמונה, בעזרת נגד משתנה, משנה את עוצמת הנורה. הקטן. נ.ב, ההודעה הינה בצחוק, ואין לקחת שום חלק ממנה ברצינות.

מעניין מאוד + נצל"ש

מאחר ואני רואה שהתקבצו פה כמה "מביני עניין", אשמח להתייעץ בעניין דומה. אני מתכנן מזה זמן לממש מערכת בקרה פשוטה לייצוב של טיסן לא יציב סטטית (מה שנקרא stability augmentation ). סה"כ מדובר בחוג מאוד פשוט, דוגמים זוית התקפה, מכפילים בהגבר מסויים, מסכמים עם פקודת סטיק, ומזריקים לסרוו. יש לי את הידע התיאורטי לתכנן את החוג ברמת פונקציות תמסורת, אנליזת יציבות, RL, סימולציות וכל הג'אז הזה. מצד שני, אין לי מספיק הכרות עם אלקטרוניקה מעשית כדי שאוכל לממש את התוכנית. 1. כדי להתחמק מעניין התיכנות באסמבלי מצאתי בשיטוטיי ברשת את הדבר הזה: http://www.acroname.com/robotics/parts/S1-GP-BRD.html מה דעתכם? 2. בהנחה שהצלחתי לתכנת את העסק לדבר ב-PWM כמו שצריך עם המקלט והסרוו, הבעיה הכי גדולה שלי כרגע היא מדידת זוית התקפה. צריך מדידה של מומנטים מאוד קטנים ולכן פוטנציומטר לא בא בחשבון. כמו כן, מדיד ז"ה תעופתי סטנדרטי עולה ארבע ספרות בדולרים. לאנקודרים אופטיים בד"כ רזולוציה עלובה. האפשרויות שעולות בדעתי הן: - RVDT או LVDT מחובר ל- bell crank - מדיד זוית מגנטי ללא מגע - כנראה גם עולה הון תועפות אפשר גם לשערך ז"ה מתוך ידיעת ספרת עומס ומהירות. אז לשים מדיד תאוצה אנכית לא בעיה, אבל מדיד פיטו מיניאטורי בעלות סבירה , מישהו מכיר? 3. השלב הבא יהיה הוספת משוב קצב עלרוד למערכת. לשם כך אני צריך ג'יירו. האם ג'יירו של מסוקים מתאים לעניין הזה? - כלומר האם הוא נותן קצב או שהוא כולל כבר אינטגרציה אחת, מה שהורס את העניין מבחינתי. אשמח לשמוע דעות, עצות והמלצות (אולי גם נאצות..
).

YHS

New member
תגיד, מה אתה תוקע משוואות?

אתה לא יודע שזה פורום לטריינרים בלבד?
בוא, לענין, לשאלה 2. (אתה יודע שאלקטרוניקה אצלי לא חזקה...). לא נראה לי שבעיה גדולה לייצר מד זוית התקפה. גם עם פוטנציומטר. עם זרוע מספיק ארוכה תקבל מספיק מונט לסיבוב. יש לי כמה פוטנציומטרים במחסן ואולי אפשר יהיה להנציל אחד. לגבי פיטו, קצת יותר מסובך. צריך לחשוב. שתי אפשרויות תזוזת ממברנה בשל הבדל לחצים ומד מהירות "אמיתי" שיבוסס על רוטור קטן ומדידת מהירות הסיבוב. אבדוק לך את שני הנושאים אצל חברים שלי
העיקר שלא יהיה פלאטר במד זווית ההתקפה.....
אה, ולהבנתי ג'ירו של מסוקים לא יפתור את הבעיה.

למעלה