קצת מפגר אבל....

• פותח הנושא frodo
  • פורסם בתאריך
עוד לא התחלתי עם המשוואות אפילו...

כולה שתי משוואות, נייקויסט אחד לראות שהעסק יציב ואולי גם איזו אנליזה אוירוסרוואלסטית קטנה, ככה, לקינוח. לגבי פוטנציומטר... צריך לבדוק את העניין. צריך מינימום של חיכוך בכל העסק. לגבי פיטו, אני מחפש מדיד שבא כבר קומפלט עם מתמר וקונדישנר, ככה שבסוף יוצא איזה סיגנל שאדע לתרגם ישירות למהירות. אין לי שום רצון להתחיל להתעסק בקרביים של העסק, מה גם שכמו שאתה יודע כיול פיטו זה סיפור מההפטרה. יש גם אפשרות שלישית... מה אתה אומר על זו שבקובץ המצורף? שויין. אם יהיה פלאטר במדיד אני אצטרך לעשות חרקירי
.

rubber duck

New member
שאני אבין משהו

אתה רוצה ליצור מערכת ניהוג של f16 ? אם אתה רוצה קצת הסבר כללי על איך נראית מערכת היגוי של f16 אשמח לשפוך לך אור ( 4 שנות עבודה כאיש בקרת היגוי הספיקו לי ) לא חושב שתיזדקק בכלל לפיטו ברמת הדיוק שתידרש לטיסן מצד שני אתה הולך להכנס להרפתקה
שרון

YHS

New member
שרון, ../images/Emo13.gif זה בסדר.

קורן יודע על מה הוא מדבר.

electromechanic

New member
אלטרנטיבה נוספת...

שלום קורן, ישנם גם רכיבים הנקראים "Tilt sensors" אשר יוכלו לענות על הצרכים שפירטת. כעיקרון, מדובר על מדי תאוצה שיכולים גם לשמש כמדי סיבוב (ע"י מדידת תאוצת כדוה"א). אגב חלקם מלכתחילה בנויים למדידה בשלושה מימדים ואפילו תומכים ב-PWM. בנוסף, הם זולים מאוד (יחסית) וגם די מדוייקים. תוכל למצאם כאן: http://www.analog.com/en/subCat/0,2879,764%255F800%255F0%255F%255F0%255F,00.html ודבר אחרון, מכיוון שישנם פה די הרבה אנשים המתעניינים בתחום זה, אפשר אולי לחשוב על פרוייקט משותף.... צרו קשר בפרטי. צביקה

ekau20

New member
הצעה

בתור פרויקט זה מעניין ולצערי ממש אין לי מה לתרום. אבך ם אתה מחפש פתרום "מהמדף" יש את ה Co-Pilot שמייצב את הטיסן בשני צירים ע"י פידבק מחיישני IR עובד אצלי נהדר יש גם אחד עוד יותר חכם וכולל מקלט שיודע לעשות עוד כמה דברים ראה בקישור

תודה לכל העונים

לגבי ה- Copilot, נראה מעניין בפני עצמו, אם כי אני בספק שמתאים לייצוב כלי טיס בלתי יציב סטטית - צריך חוגי בקרה "הדוקים" הרבה יותר, ובשביל זה צריך משוב ז"ה או קצב עילרוד. האח פרודו - תודה על הלינק, אכן יצא לי כבר להתקל בו. נראה לי שאני אאמץ את הפתרון שלו - מדיד מבוסס Hall effect - זול וזמין. ברווז -... F-16, AIRBUS, You name it... אני מכיר סדיני בקרה של f-16 די טוב. אכן הרפתקה, אבל מעניינת
.

nadav2605

New member
איפה אני יכול להתחיל עם אלקטרוניקה כתחביב?

שלום, אני כבר הרבה זמן שמתעניין בדיוק בדבר הזה - לקנות צ'יפים ולתכנת אותם. הבעיה היא שאין לי שמץ של מושג איך עושים את זה או בכלל איך אלקטרוניקה עובדת. איפה אני יכול ללמוד על זה ולהכין גם מעגלים אלקטרונים פשוטים משלי? תודה רבה!

nadav2605

New member
ועוד שאלה

מאיפה אפשר להזמין הדגמות של צ'יפים בחינם מחברות?

shlomo baron

New member
איפה יש בכיוון בני-ברק חנות אלקטרוניקה?

ועוד שאלה: אולי NADAV2605 כבר שאל את השאלה אבל אין לי מושג מה זה צ'יפים... אז אני ישאל ב"שפה" שלי... מאיפה אפשר להזמין מעגלים מודפסים? והאם אפשר ליצור את הלוח הזה בבית-אם כן איך?

frodo

New member
זה קצת בעיה...

אני אישית למדתי באוניברסיטה. לא פשוט ללמוד לבד. אולי מקום טוב להתחיל בו יהיה ספרי חשמל\אלקטרוניקה לתיכון. א"כ מעגלים אנלוגים מהאוניברסיטה הפתוחה. אבל מדובר בדרך ארוכה מאוד, ותצתרך מתמטיקה ברמה תיכונית+... בקשר ללתכנת בקרים בלי להבין יותר מדי, יש הרבה חומר באינטרנט, ותצטרך בעיקר ללמוד לתכנת באסמבלי. שוב, ממש לא פשוט לעשות לבד...

למעלה