אני חושב שהדוגמאות שלך
בכלל לא דומות לסקר. דבר ראשון, הסקר עוסק בפחדים. אני חושב שכן עניתי לך. אני המצאתי את העניין הזה של סקרים על פחדים או על גורי לחץ. אולי נתקלת פעם בסקר שקובע שמספר האנשים המוטרדים או המפחדים מאבטלה הוא יותר גדול ממספר האנשים שמוטרדים מפיגועים. או שהאבטלה והמצוקה הם גורמים יותר מלחיצים בחייהם מאשר המב הביטחוני. אני קראתי סקרים כאלה. זה לא אומר שמישהו השווה בין אבטלה לבין פיגועים. אני מסכים לגמרי עם הפרשנות של נוסעת. כאשר אני אומר: "פחד מחדירה למחשב" או "פחד מהתמכרות לאינטרנט" אני לא רואה צורך להסביר מהי התכרות לאינטרנט או מהי חדירה למחשב. כאשר אני אומר "פחד מהפצת תכנים באינטרנט" אני חושב שיש צורך בהסבר או הדגמה. דרלינגאדם התלונן על כך שהמונח תכים הוא וללני מידי, אבל זאת בדיוק המטרה שלו, להיות כוללני. חלק מהתכנים הם אידיולוגיים. כשמישהו בא מעמדה אידיולוגית, יש אפשרות סבירה שלא יוכל לקבל הכללת האידיולוגה שלו עם אידיולוגיות אחרות. זה בדיוק מה שמרגיז את דרלינג. הוא טוען שהסקר משווה בין אנרכיזם לבין אנטישמיות ובין הכנת פצצות. כאמור, אנשי אידולוגיה, תמיד שואלים אך אפשר להשוות בינם לבין בעלי הדעה ההפוכה. לא רק שהם תמיד צודקים והאחרים צודקים, אלא שלפעמים, לטעמם, הם שפועים והאחרים לא. לפחד אפר מכל דבר. שמעתי אנשים שמפחדים מאידיולוגיות לא קיצוניות, בטענה שהן "מרדימות" את הציבור ומסתירות כל מיני סכנות. זה לא הנושא. הסקר לא עוסק בשאלה עם האידיולוגיה האנרכיסטית מסוכנת שלעצמה או לא. הנכון הוא שהיה ראוי אולי לחלק את "הפצת התכנים שיכולם להפחיד" לשתי קבוצות: "הפצת תכנים אידיולוגיים" שזאת הקבוצה שכוללת את הארכיזם ו"הפצת מידע" שזאת קבוצה של תכנים שכוללים מדריכים. אם רוצים לחזור לשאלת האנרכיזם, הרי שיסודות האינטרנט הם אנרכיסטיים. הסיסמה "המידע רוצה להיות חפשי" היא אמירה אנכיסטית במהותה. קיים קשר הדוק בין נושא חופש המידע ובין האנרכיזם. למיטב הבנתי, ההשקפה שאומרת שצריך לאפשר הפצה חשית של מידע, לרבות מידע על איך להכין פצצה גרעינית, או פצצה קונבנציונלית, או מטען כימי, או אפילו קוד של וירוס מחשב או של סוס טרויאני, ללא שום עידוד לממש ידע מסוג זה, הוא רעיון אנרכיסטי. זה בדיוק מה שמקשר בין סוגי התכנים שהוזכרו בשאלה. השאלות האחרות בסקר אינן עוסקות בהפצת תכנים, אלא בתופעות אחרות שקשורות באינטרנט.