קצת מודאגת

nobodys girl

New member
קצת מודאגת

בשבוע שעבר ביום שלישי זואי החליטה שלא בא לה לאכול. ממש ככה. אחרי שלושה וחצי שבועות שהיא אכלה כל ארוחה עד הסוף בלי בעיה, פתאום כבר לא בא לה. בסופו של דבר האכלתי אותה, והיא אכלה מהיד. בארוחת הערב הסיפור חזר על עצמו, אבל עכשיו היא אכלה את זה בעצמה, רק שהיא הרטיבה את זה במים מהכלי שלי המים. למחרת בבוקר היא אכלה כמו שצריך, אבל לקינוח היא גנבה סבון מהאמבטיה ואכלה גם אותו. הלכנו לוטרינרית שקבעה שהיא בסדר, אמרה שזה שהיא לא אוכלת לא אומר כלום וחיסנה אותה את החיסון השני. מאז זואי מוכנה לאכול את האוכל שלה (יוקונובה לגורים, אורז וכבש למיטב זכרוני) רק כשמערבבים אותו בכפית גבינה. השאלה בעצם... זה צריך להדאיג אותי? יכול להיות שפשוט לא טעים לה? זה לא בסדר שזה שהיא אוכלת תלויה בזה שהכל מרוח בגבינה? הבלאגן הזה יכול אולי לנבוע מזה שהאוכל התייבש או משהו? מצרפת תמונה עדכנית :) תודה מראש

lilithmm

New member
כמה עצות../images/Emo70.gif

לדעתי, כל עוד שהגורה שלך אוכלת כראוי, אין לך מה לדאוג. את מפנקת אותה מצד אחד, אבל מצד שני את מודאגת שהיא אוכלת אוכל רק עם תוספת גבינה. שלעצמו גבינה לא מזיקה לכלב, אם היא מתאימה. אסור לתת לה חלב. אני מאוד ממליצה לך להחליף את הגבינה בקוטאג', ואם אפשר אז ביו. בנוסף, בגלל המצב שאת מתארת, את חייבת להיות עם יד על הדופק וברגע שחל שינויי בהתנהגות שלה לרוץ לוטרינרית ולא לחכות לרגע, כי עדיין יתכן שהכלבה מפתחת משהו. בקיצור, אל תדאגי, אבל הישארי עם יד על הדופק ושיהיה לך הרבה בהצלחה.

תגובה

אני לא יודעת אם זה לגמרי קשור, אבל קרה לי מקרה דומה עם צוק (שאם אני זוכרת טוב הוא בערך בגיל של זואי - 3 חודשים). מאז שהגדלנו לו את כמות האוכל הוא שוב לא גומר את הצלחת בכל ארוחה. כמו כל "אמא פולניה" שאלתי את הווטרינר לגבי זה (היינו במשושה שני)והוא שקל את צוק, עשה בדיקה מקיפה והתחיל לצחוק עלי... כי צוק באמת נראה טוב. והנקודה היא שזה בא לו בתקופות. בהתחלה הוא לא היה גומר את האוכל, אז באה תקופה שהוא טרף הכל ועכשיו שוב תקופה שהוא לא מסיים... ועוד דבר. האחות של החבר שלי שהיא ילדה מתוקה בת 12 נמצאת אצלנו ל-10 ימים, ולפני יומיים קראה לי בבהלה שצוק לא מוכן לאכול מהקערה שלו, מה שנראה לי מאוד מוזר אבל התגלה כנכון. הוא התנהג כאילו הוא מפחד. בהתחלה חשבתי שאולי הקערה נפלה והוא נבהל מאוד מהרעש, אז עשיתי נסיון ושמתי לו פרוסת פסטרמה בכלי והפלא ופלא, האדון טורף, ומתוך הקערה. מה מסתבר, שהילדונת רצתה לפנק אותו והאכילה אותו מתוך היד שלה, והוא החליט שמעכשיו הוא אוכל רק מתוך ידיים ולא מתוך הקערה. למזלי גיליתי את זה בזמן ולא הספיק להיות נזק קבוע יותר... כמובן שצריך לשלול משהו רפואי, אבל אולי זה גם עניין של פינוק. חוץ מזה, חברה סיפרה לי שהיא ניסתה הרבה מאוד סוגי אוכל עד שהכלבה אהבה משהו אז אולי גם זה משהו לשקול. אולי לא טעים לה... בכל אופן, זואי מהממת!!! בהצלחה ותהני, טריניטי

be_roo

New member
אכן, נשמע יותר כמו פינוק

בדר"כ כלב שלא אוכל בגלל מחלה כלשהי לא יאכל כלום. הבעיה היא שפתחת כאן דלת שקשה לחזור ממנה ולשכנע את הכלבה לחזור לאכול את האוכל היבש בלבד. כמובן שאין חובה לעשות זאת, היא יכולה להמשיך לקבל את הגבינה שלה (כמו שלילית הסבירה). אם בכל זאת את מעדיפה להחזירה להרגלי האכילה הקודמים, תצטרכי קצת התאפקות. כלומר, לשים לה את האוכל היבש ולהבין שיש אפשרות שבשתי הארוחות הראשונות היא תנסה גם להתעקש ולא לאכול. יש כלבים בודדים שהם יותר עקשנים מהבעלים שלהם. והערה קטנה, לפי התמונה היא כנראה בגיל של החלפת השיניים ויכול להיות שבגלל שזה קצת מציק לה היא דורשת תנאי אוכל שונים. זה יעבור.

margalit3000

New member
גם לבנג'י היתה

בעיה כזאת והינו מערבבים לו את האוכל עם קופסאות שימורים אבל אחרי שהוא היה בפנסיון פעם אחת הסתדרה הבעיה איתו אז הוא כנראה היה מפונק.

dark spy

New member
זאת לא בעיה

אם הבנתי נכון היא בת 3 שבועות? אם כן גם המתוקה שלי לא הייתה מוכנה לאכול בלי גבינה, הגבינה מרככת את האוכל ומוסיפה לו טעם בקשר לסבון: לא נראה לי שהיא אכלה אותו מרעב או בגלל הטעם (שאני חושב שהוא לא משהו אבל אם מישהו טעם וחושב אחרת אני מתנצל) אלא כי היא משחקת... הכלבה שלי (הקטנה) לועסת כל דבר ממכנסיים, רגליים, מפרטים של הגיטרה, היא אפילו נלחמה פעם נגד המטאטא ו...כן כן, היא הפסידה, הוא נפל עליה ומאז כל פעם שהיא רואה מטאטא היא נובחת ובורחת :)

dark spy

New member
ושכחתי להגיד

היא ממש ממש ממש יפה... גם הכלבה (סתתתתתתתתתתתתתתתתתתם)

nobodys girl

New member
תודה לכולם על התגובות :) ועוד משהו-

החלטתי שזה לא יכול ללכת ככה, כי היא יכולה להחליט יום אחד שגם גבינה זה לא מספיק טוב לה, או שפעם לא תהיה גבינה או שלא יודעת מה. חוצמזה, אם אני אכנע לה בזה אני אתחיל לוותר גם על הדברים האחרים. היא בת שלושה חודשים (מחר). והיא אכן לועסת הכל... גם מפרטים של הגיטרה ונתנה ביס גם לגיטרה עצמה.. זה לווה כמובן במבטים זועמים מצידי :) עוד שתי שאלות אם אפשר... חמש וחצי בבוקר... למה? כל יום בשעה וחמש וחצי (יש עוד חצי חושך בחוץ) מתחילות הנביחות. היא מתחילה בקפיצות וכשכושי זנב ולי יש דמעות בעיניים. לא משנה מתי היא הולכת לישון היא קמה באותה שעה... יש דרך לשנות את זה? לשתות מים מהדלי של הספונג'ה, זה רק קטע שלה? זה נורא מלוכך, נורא מסריח והדלי עשוי מפלסטיק, מה שמדאיג כי אמרו לי ששתייה ואכילה מכלי פלסטיק גורמת לאף אדום מה עושים? תודה מראש

dark spy

New member
על לא דבר :)

ובקשר לגיטרה: רק מבטים זועמים?! אני לא הייתי יוצא מהחדר מרוב דיכאון במשך שנים!!!!!!! ואז לא הייתי מרוויח מספיק לגיטרה חדשה אבל... זה לפורום אחר :) בכל מקרה... אלסקה (הקטנה שלי) זרקה את העצם שלה לתוך הדלי של הספונג'ה כשהוא היה מלא (הוא תמיד מלא ומוכן לרגע שהיא תעשה את צרכיה) בקשר ללשתות מים... סיסי גבר גדולה ויודעת שאסור ואלסקה עדיין לא מגיעה אבל צריך מהר מאוד להבהיר לה (ואפילו בקצת מכות על האף) שאסור כי כלור וחומרי ניקוי אחרים הם לא בדיוק משקה בריא לכלב (גם לא לבני אדם לאותו עניין)

be_roo

New member
סביר להניח שהיא מתעוררת

בתגובה לגירוי חיצוני (רעש של משאית הזבל או מחלק העיתונים או השכן שיוצא מוקדם מהבית, או סתם זריחת השמש). נסי לסגור את הבית כמה שיותר כדי לצמצם את הגירויים החיצוניים (או לשים אותה בחדר סגור ללילה). בדלי של הספונג'ה יש מן הסתם גם חומרי ניקוי, אז מומלץ שלא. בקשר לפלסטיק, אין מה לדאוג, מדובר על שתיה קבועה מכלים אלה, לא משהו מזדמן.

מייקלס

New member
כלים מפלסטיק -

אכן עלולים לגרום למעין אלרגיה, וכתוצאה מכך יש שינוי בצבע האף מחום לאדום והאף נראה כאילו "משופשף". מומלץ לקנות לכלבים כלי אוכל מנרוסטה אותם ניתן לנקות ולחטא בקלות, ואין בהם חומרים גורמי אלגריה. יש מגדלים של גזעים זעירים וחתולים המגישים את המזן גם בכלי חרסינה. ולגבי ההתעוררות המוקדמת - פיפי ????? גורה בגיל כה צעיר עדיין לא מסוגלת להתאפק כל כך הרבה שעות, ייתכן שהשלפוחית פשוט מעירה אותה משנתה.......

© Tweety ©

New member
לא משנה למה היא מתעוררת

משנה איך אתם מגיבים. הכלב שלי היה נובח במשך תקופה כל בוקר שהביאו את העיתון תמיד היינו קמים אליו מלטפים אותו,לוקחים אותו למקום שלו עד שהוא נרגע. עד שהתחלנו להיות תקפים לפניו-או שלא קמים והוא נרגע לבד או שקמים ובתקיפות מורים לו לשתוק ומחזירים אותו למקום שלו. שתקום ב5 וחצי בבוקר היא מתעוררת ככה כי היא רואה שאת מגיבה בצורה שאת מגיבה ברגע שהיא תראה שהיא לא זוכה ליחס או יותר מכך לצעקות היא לא תמשיך בהרגל הזה. אל תתני לה לשתות מהכלי לא בגלל שהוא מפלסטיק אלא בגלל שיש בו חומר ניקוי וזה לא הכי בריא תרחיקי אותו משם תסבירי לה בתקיפות שאסור לה לשתות משם. אם לא תקבעי עכשיו את הגבולות ותמשיכי לקום ולבדר אותה ב5 בבוקר,לערבב לה את האוכל עם גבינה ולתת לה לאכול את הגיטרה שלה היא תסתכל על עצמה שכטופ דוג בבית וזה ישבור את כל ההררכיה שיש אצלכם. חבל היא גורה וזו השעה לעצב את האופי שלה ולהציב גבולות. אסור לנשוך את הגיטרה תקני לה עצמות מכל חנות חיות שתתעסק בהם. היא לא רוצה לאכול? שלא תאכל אחרי שתיים-שלוש ארוחות היא תלמד שאם היא לא אוכלת שיש אוכל היא תהיה רעבה. הכי הרבה תרטיבי לה עם מעט מים את האוכל שלה. אגב-אתם נותנים לה לפעמים משהו מהאוכל שלכם? בהצלחה.

ronitya

New member
מסכימה בהחלט

היי לכם, אני בהחלט מסכימה עם Tweety. הכלב שלנו כבר בן שנה ושמונה חודשים וגם אני עברתי את מסע הייסורים של הגורים. ברגע שהוא הבין שאנחנו גם מביאים לו גבינה ובשר הוא הפסיק עם הגרגירים. הוא עדיין עושה זאת והוא מחכה עד שעה מאוחרת שלאחריה הוא מבין שאין אוכל ואז פשוט הולך לקערה ומנשנש את הגרגירים מלית ברירה. אסור לפנק אום יותר מידי כשהם גורים כי אז די אוכלים אותה עם הבכיינות של הפינוק. אני יודעת שזה קשה, במיוחד שרואים את העיניים היפיפיות שלהם וכשהם מניחים רגל ל הברך שלך, אבל צריכים להיות תקיפים. לבי הנביחות, כשאנגוס, הכלב שלנו, מתחיל בוקר לנבוח עקב איזשהו רעש אז אנחנו נותנים לו צעקה אחת תקיפה של "מספיק!". דרך אגב להתעלם מהם זו גם אפשרות (כמובן כמזהים שזהו פינוק בלבד ולא שהוא/היא רוצים לצאת או לשחק, אז אסור להסתכל עליהם וליצור קשר עין אחרת הלך עליכם והוא לא יפסיק. אבל הם מזה חמודים....

nobodys girl

New member
שלום לך :)

המון תודה על התגובות! נורא מלחיץ אותי לא לקום אליה כשהיא נובחת (דבר ראשון היא נובחת כאילו מרביצים לה ומתעללים בה.. לא סתם וואף וואף... דבר שני היא יכולה לנבוח שעה בלי להפסקיק בבוקר ודבר שלישי היא ישנה בכלוב טיסה, ואני חוששת שאם אני לא אוציא אותה כשהיא מתעוררת היא פשוט תעשה שם פיפי-קקי). הדלי של הספונג'ה מהווה אטרקציה לא משנה כמה אמרנו לא, צעקנו או כעסנו. ורוב הזמן אין מנוס מלשים אותו ליד הדלת כי בורח לה הרבה פעמים בחדר מדרגות. יש לה כל כך הרבה צעצועים.. ואיכשהו עושה רושם שזה לא מספיק לה. היא מנסה ללעוס כל דבר שקיים. המאגר שלה מתחיל מעצם מחבל, חטיפים כאלה שקוראים להם פורקי שעשויים מבשר, עצם אמיתית שמלאה בחטיפים כלשהם, שני כדורים, שמיכה וגם בקבוק, קופסא של שוקולד למריחה (את שני אלה היא הלאימה לעצמה) וגרב ממולא שהיא קיבלה מאח שלי אחרי שהיא לעסה אותו המון... ובכל זאת היא מנסה לכרסם את הרגליים של הספה, ידיות של ארוניות ונרות. אני על סף התמוטטות עצבים... ממש. אני לא יוצאת מהבית, ויש לי תחושה שנולדתי לשרת אותה. מפונקת שכמותה אוכל מהשולחן היא לא מקבלת בשום פנים ואופן. בזמן ארוחות משפחתיות היא מתכרבלת כמו חתלתול מתחת לכסא שלי ולא זזה. שבוע אחרי שקילבנו אותה התקשרו מכלביית אפיקים לשאול מה שלומנו, ונורא התפלאו שאנחנו לא נותנים לה שומדבר חוץ מהיוקונובה. הם אמרו שאפשר לתת מדי פעם ירק ירוק. אז לכל ארוחת בוקר הוספנו חתיכת מלפפון, חסה או פלפל. מיום שני שעבר (או שלישי) היא סתם.. החליטה לא לאכול. ופשוט... ישבתי לידה קיטרתי ובכיתי עד שהיא אכלה. ביום רביעי היינו אצל הוטרינרית שאמרה שאפשר לתת גבינה וחתיכת ביצה.. ומאז שנתתי פעם אחת כפית גבינה התחיל לי הבלאגן
ושוב- המון תודה על התשובות... סביר שהייתי הולכת לאיבוד בלעדיכם

© Tweety ©

New member
חמודה

היא תנבח ותנבח ותבכה קצת שהיא תראה שהיא לא מקבלת יחס היא תפסיק. היא לא תעשה את הצרכים שלה במקום שהיא ישנה בו-כלב לעולם לא ילכלך את הטרטוריה שלו. תתעלמי או שתשתיקי אותה ותחזרי לישון או שתקומי כל בוקר ב5. והכלבה דיי חדשה אצלכם ואת כבר מרגישה שהיא משתלטת עלייך-אם את לא תציבי לה גבולות בבבית ותלמדי אותה מה מותר ומה אסור היא תהפוך לשליטה בבית ותעשה לכם כ"כ הרבה בלאגן. לגבי הדלי-אני אגיד לך משהו גם אם בורח לה בחדר מדרגות אל תנקו את זה עם אקונומיקה ומים זה לא מדיף את הריח של הצרכים ולכן היא עושה שם שוב ושוב תשטפו עם קצת מים וחומץ שיעלים את הריח ככה שזה לא יגרה אותה לעשות את זה שם. אין צורך לפתוח במסע ניקיון כל פעם שבורח לה. גורים אוכלים רהיטים וכל מיני חפצים יש מין משחות כאלו שמורחים על הרהיטים בעלות טעם מר היא פעם אחת תלקק את המשחה הזו ולא תתקרב לשם יותר. לא לתת חפצים שלכם גם אחרי לעיסה היא מרגישה שהיא ניצחה והכניעה אותכם ככה זה יהפוך לשיטה אצלה. את האוכל שלכם אפשר לתת מידי פעם רק כצ'ופר באמת לא ברור לי למה היא צרכה לקבל ביצה,גבינה וירקות-בטח שהיא לא תאכל את האוכל שלה אם את נותנת לה גבינה ליד האוכל שלה. אבל תני את זה כצ'ופר אם היא לא נובחת בבוקר שאת קמה תני לה חתיכת מלפפון. שהיא לא לועסת את הדברים שלך תני לה קצת גבינה. ככה תשדרי לה מה מותר ומה אסור-ותחזקי אותה על המעשים הטובים שהיא עושה. והכי חשוב-אל תתני לה לשלוט בך ולהרוס לך את הסדר יום-את חייבת להתחיל להציב לה גבולות היא צרכה להתאים את עצמה אלכם ולא אתם אליה.

nobodys girl

New member
תודה רבה!!

היום בשעה חמש התחילו הנביחות. עם דמעות בעיניים הודעתי לה שבשעה חמש אני לא מוכנה אפילו לפקוח את שתי העיניים שלי ובטח שלא לקום. היא נבחה ונהמה וישנו עד רבע לשבע :) כולי אושר תודה!

Oogi

New member
אם היא הצליחה להתאפק

עד 7 בבוקר אז מצויין! באופן כללי יכולת התאפקות מתפתחת בערך בגיל 4 חודשים, אז קצת סבלנות והדברים יסתדרו בסופו של דבר.

amiro007

New member
איזה פשוששית!! אולי נסדר אותה

לכלב שלי??
חוםפ יפהפה קטן

dark spy

New member
פלא שהיא משתוללת?

אם היא נושכת משהו הרבה אתם נותנים לה אותו ועושים אותו שלה, זה נותן לה הרגשה שבכל פעם שהיא תרצה משהו אם היא תנשוך אותו מספיק זמן היא תקבל אותו

dark spy

New member
אני מצטער להגיד את זה אבל

הרוב פה מדברים שטויות, גור=תינוק... אף אחד לא ייתן לתינוק שלו לבכות בבוקר בלי לקום כדי ללמד אותו שאסור לבכות בשעות כאלה... כשאלסקה הייתה יותר קטנה היא העירה אותנו באמצע הלילה ביללות כדי שניתן לה לאכול... ככה זה כלבים בגיל הזה

למעלה