קצת מבולבל,מה עדיף

milch

New member
קצת מבולבל,מה עדיף

גאג'יה פיור בעלת דוד נירוסטה או יתר הדגמים של עד 2500 ש"ח עם דודי אלומיניום? בחלקם גם גוף החימום יורד עד 700 וואט.

jalvan

New member
דבר ראשון כדאי להפריד בין הצד הטכני לשימושי

מה שקובע לדעתי זה לא איך המכונה עובדת אלא האם הקפה שלה טעים לך ! והאם היא נוחה לשימוש (ועומדת בתקציב). בשביל לענות על זה הייתי ממליץ לך ללכת לנסות בחנות מתמחה. לגבי הצד הטכני (כבעלים של גאגגיה קלאסיק לשעבר) לדוד אלומניום יש יתרון שהוא מתחמם מהר יותר ומעביר טמפרטורה טוב יותר מדוד נירוסטה אבל רגיש יותר לקורוזיה ולחומציות (כלומר אסור לנקות אבנית באמצעות מלח לימון אלא רק באמצעות חומצה טרטרית שהיא יותר יקרה ע"ע השקיות לניקוי של גאגגיה בייבי) מנסיון כל הדודים מאלומיניום של גאגגיה עוברים קורוזיה תוך שנתיים שלוש. זה לא אומר עדיין שחובה להחליף אותם אחרי שנתיים אבל מתי שהוא זה יגיע. בהמשך למה שהתחלתי בו אני אתן לך עוד נקודה למחשבה : האם אתה שותה קפוצ'ינו בעיקר או אספרסו? למה זה חשוב ? כי כדי להוציא קפוצינו טוב (במיוחד כשמוסיפים ליטרים של חלב ומאבדים את הטעם היחודי של האספרסו) מה שבעיקר חשוב זה יכולת ההקצפה לעומת זאת כדי להוציא אספרסו טוב (שוב יחסית על טעם וריח אין להתוכח) חשובה מכונה איכותית וכאן השמיים הם הגבול ולכל זה נכנס שיקול התקציב לסיכום: שותה קפוצינו בעיקר : תקציב נמוך -לך על על הגאגגיה פיור תקציב קצת יותר גדול- אולי אסקסו עם דוד פליז (איכותי יותר) תקציב עוד יותר גדול -לך על הסילביה שותה אספרסו (ושוב עדיף שתטעם ותאהב סמוך רק על עצמך ומה שאתה אוהב) תקציב נמוך - גאגגיה פיור אבל אולי גם מקינטה תתאים (אם כי זה לא ממש אספרסו) תקציב גדול מאוד - אוסקר באמצע פשוט חבל על הכסף (תעיף מבט בפוסט שלי למטה)

Yehuda Badihi

New member
לדעתי האספרסו של הפיור מעולה והיא לא הכי נוחה

דווקא לקפוצ'ינו (למרות שבהחלט ניתן עם הפנרלו הערום הנכון וקצת תרגול). לא הייתי מציע מקינטה באותה נשימה עם אף מכונת אספרסו.

milch

New member
התכוונתי טכני

אני בעליו של NEMOX NAPOLETANA מזה כ-5 שנים. הגוף התחיל לפתח פטריות חלודה ולכן עלתה המחשבה להחליף למשהו בעל יכולות דומות. בשורה התחתונה אנחנו מסתפקים בתוצאה ושותים חצי-חצי אספרסו וקפוצ'ינו, כאשר הקפוצ'ינו כ-2/3 קפה ו-1/3 קצף. מעולם לא הצלחתי להקציף בפעם אחת את הכמות הזוגית, תמיד יש צורך בעוד "חצי סיבוב". התוצאה בהחלט מספקת אותנו.

Yehuda Badihi

New member
קשה לקרא לזה קפוצ'נו

זה אולי אמריקנו עם חלב מוקצף. סוג של מקיאטו גדול או כל שם אחר אבל לא קפוצ'ינו. הכלל לגבי הקפוצ'ינו אומר 1/3 קפה (בפועל זה הרבה פחות מזה) ו-2/3 חלב מוקצף (שאחר קצת זמן הופך לחצי חלב וחצי קצף ולכן אומרים שליש שליש שליש - קפה, חלב, קצף). בכל אופן, אם אתם נהנים ממה שאתם שותים אז אתם גם יכולים להשאר עם מה שיש לכם. בכל מקרה עם המשקאות האלו גם הפיור יכולה להתמודד בלי שום בעיה אז אם בא לכם לשדרג זו בהחלט אופציה טובה עבורכם. אגב, לא מומלץ בכל מקרה להפיק כמות קפה מעבר למנה התקנית. אם רוצים כמות קפה גדולה יותר, עדיף לערבב את המנה עם מים חמים נקיים ולא "למשוך" אותה. אחרי הכמות התקנית של מנה יוצא רק קפה שרוף.

jalvan

New member
אוקי עכשיו קצת יותר ברור מה אתה מחפש

אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ לך ללכת על הסילביה היא בנויה כמו טנק ותחזיק מעמד הרבה שנים ומנסיון אישי אפשר להקציף איתה חצי ליטר חלב בפעם אחת (מיקרופום !) עם קצת תירגול ולעשות לאטה ארט (עם הרבה תירגול) מבחינת יכולת הקצפה היא הכי חזקה בקטגוריה שלה (כלומר סינגל בוילר פשוטות)

jalvan

New member
בנוסף

דבר נוסף אני רואה שהנמוקס באה עם מטחנה ככה שתצטרך מטחנה חדשה ואם לשפוט לפי המחיר שלה באיזור ה 3000+ אז זה גם התקציב אז אתה יכול ללכת על עסקת חבילה של סילביה פלוס מטחנה באיזור ה 3500 כדאי לך לברר בחנויות המתמחות

למעלה