קצת לפני...

The Guardian17

New member
קצת לפני...../images/Emo133.gif

בעצם קצת הרבה לפני
בעוד כשנה בערך, כשאשתחרר בע"ה (
), אתחיל ללמוד פסיכומטרי (פחות או יותר אני יודע מתי, אפילו זמן מדויק יש לי שאני חושב עליו). בכל אופן, חשבתי על להתחיל ללמוד מעכשיו כדי להגיע מוכן יותר לקורס. הומלץ לי לקחת ספר של יואל גבע / הייקיו ולשנן את המילים שצריך ללמוד לחלק המילולי בעברית, הבנתי שזה סדר גודל של 4000 מילים בעברית. האם זה יהיה אפקטיבי ? כמו כן אני עובד יותר על האנגלית שלי כרגע. לגבי המתמטיקה (כמותי) אני משאיר לקורס. מה אתם חושבים ? זהו צעד חכם ונבון ? אשמח לקבל תשובות
.

לדעתי,

אין לך טעם להתחיל מעכשיו ללמוד... קשה לי להאמין שתצליח להתמיד בשינון מילים אפילו, בייחוד שיש עוד כל כך הרבה זמן. חודש חודש וחצי לפני תחילת הקורס באמת כדאי להתחיל לשנן מילים. מה שאתה כן יכול לעשות זה להתחיל לקרוא ספרים, ורק באנגלית. אני עשיתי את זה בערך שנה לפני הפסיכו גם נהנתי וזה גם ממש שיפר לי את הרמה באנגלית.

גם אני חשבתי ככה...

אני משתחרר בראשון הקרוב, ולפני שנה גם התחלתי לחשוב על פסיכומטרי. אפילו הצטיידתי בערכה של קידום, במטרה ללמוד לבד את העקרונות כדי שיהיה לי יותר קל בקורס. לדעתי זה היה די מיותר
מה שכן, נרשמתי כבר בינואר לקורס של מועד יולי וכבר באותה תקופה התחלתי ללמוד מילים. בלי לרוץ, ובלי לחץ. כל סופ"ש, אחרי שחזרתי מהצבא למדתי עוד כמה מילים (בעיקר בעברית, כי באנגלית אני די בסדר, טפו טפו טפווווווווו!
) אני חודש לפני תחילת הקורס, ואני מתכוון לסיים עד הקורס לעבור על כל המילים בעברית ובאנגלית במטרה להכיר אותם, ואח"כ במהלך הקורס יישאר רק לרענן את מה שכבר נלמד. אני עדיין לא יודע אם מה שעשיתי יעזור, אבל ממה שהבנתי מהרבה חברים שכבר עשו פסיכומטרי - שינון מילים זו ההכנה הכי טובה לקראת הקורס
לסיכום - לדעתי שווה להשקיע בעיקר באוצר מילים
לשנינו!

*superstar*

New member
שנה??../images/Emo12.gif

עד כמה שזה נשמע לך עכשיו אטרקטיבי- ימאס לך מאוד מאוד מהר.. חכה לחודש חודשיים לפני הקורס ואז תתחיל עם המילים...

r0asso

New member
אני חושב שזה רעיון מצוין

לגבי האנגלית זה משהו שלוקח הרבה זמן לשפר בדרך כלל אנשים בקורס משפרים את האנגלית הכי מעט לכן החשיבות הכי גדולה זה כלפי האנגלית תתחיל לקרוא ספרים לגבי המילים תנסה למה לא כמו שאמרו לך רוב הסיכוים שתישבר אולי עדיף להתחיל 4-5 חודשים לפני השיחרור בכל מיקרה גם עם תתחיל עכשיו ותפסיק כמה מהמילים כן יכנסו לך לראש בהצלחה

The Guardian17

New member
המממ ליתר דיוק..

שנה ו-3 ! תודה רבה על העיצות, כנראה שאתחיל ללמוד יותר אנגלית (ספרים בעיקר, אנסינים זה לא כזה אפקטיבי לרוב). גם את הקורס אני אקח בסביבות מרץ-אפריל בשנה הבאה, ככה שבאמת יש עוד זמן. אם מישהו רוצה להוסיף דברים נוספים - בכיף.

למעלה