תשובה
אני אישית עשיתי מתימטיקה בהיי קיו 5 יח' - אמנם לא במבצע הזה. לדעתי הקורס תלוי אך ורק במורה, במיוחד במתימטיקה - זה הרבה פחות מובנה קורסים של פסיכומטרי. אלא תלוי בניסיונו של המורה בהכנה לבגרות. לכן רצוי לבדוק לגבי המורה במכון. אני אישית לא עשיתי את זה אבל נפלתי טוב בפוקס, הביאו איזה מורה במיוחד מתל-אביב והוא פשוט קרע לנו ת'תחת אבל הוא כבר היה עם הרבה ניסיון, והוא ידע בדיוק מה צריך ללמוד ומה לדרוש ואני חושב שהוא הוציא את המקסימום מאנשים. לא בגלל שהוא מלמד מצויין (כי יש הרבה מורים טובים) אלא בזה שהוא ידע להחדיר מוטיבציה בצורה מאוד טובה וחלקלקה וזה לא הרבה מורים יודעים לעשות. סתם לשם השוואה באותו מקום בדיוק, המורה של 4 יח', שמעתי מהקבוצה השנייה לא מעט תלונות עליה. ושהיא לא משהו בכלל. אני מנסה להבהיר שרקורד של פסיכומטרי לא קשור לבגרויות - זה ממש תלוי מורה ולא מכון! רק לשם הקוריוז היי קיו גנבו את המורה הזה מאיזה מכון אחר - נחשים. לגבי המבצע - הרבה מהקורס שלי היו במבצע הזה - כלומר על הדרך של הפסיכומטרי אמרו שישפרו גם בגרות. מה הקטש הם שוחטים במחיר של הפסיכומטרי! משהו כמו 6000-7000 לקורס, מטורף לדעתי. בעוד אני עשיתי את הקורס במתימטיקה (בלי פסיכומטרי) רק ב3500, ואם הייתי נרשם לפני אפילו הייתי נרשם ב3000. אז אם זה באמת מבצע או גימיק, נראה לי יותר גימיק. אבל יכול להיות שלך זה ישתלם - כי אם גם ככה תיכננת לעשות קורס גם בזה וגם בזה אז אולי יצא לך יותר זול. אבל זה לא בטוח תבדקי. שנית כדי לבדוק את המורה, לרוב אם הוא טוב, שמו יוצא לפניו. אני יכול להגיד שבבאר-שבע יש מורה נודע באחד המכונים שלמרות שלא למדתי אצלו, שמעתי עליו הרבה דברים טובים. ועוד כוכבית חשובה: הם בדרך כלל מחייבים לעשות את הפסיכומטרי והבגרות בצמוד אחד אחרי השני בלי מרווח. והרבה פעמים זה לא ממש נוח - סתם לדוגמא אנשים שסיימו את הקורס מתימטיקה אחרי 4.5 חודשים של פרך. היו גמורים... והיו צריכים ללכת לעשות קורס פסיכומטרי - יותר מידי לימודי לחץ בצורה רצופה. מתימטיקה בגלל שיש רק שני מועדים בשנה, זה הרבה פחות גמיש - גם הקורס יותר ארוך. פסיכומטרי זה גמיש, יש 50 פעם בשנה, והקורס יחסית קצר. ערב טוב.