קצת חומר למחשבה...

kit k@t

New member
LOL

"ילד ממוצע, מאיזה שכונת עוני בניו-יורק " most of the ppl in the US are not ילד ממוצע, מאיזה שכונת עוני בניו-יורק most of them are normal ppl.... kat

Emc2

New member
אחת ההודעות היותר הזויות...

רק אני שמתי לב לפרדוקס? את באה ומדברת על אנשים שחיים באשליות מסרטים שהם רואים ושנייה אחרי זה את מספרת את הסיפור מנקודת המבט שלך שמובססת על... סרט? טיפ טיפה היפוקרטי את לא חושבת? יצא לך לבקר פעם באחת מאותן "שכונות עוני שרוב מי שגרים שם זה היספנים, מקסיקנים, שחורים שהרבה מהם שייכים לכנופיות רחוב"? (גזענות?) את באמת חושבת שהם עבריינים מבחירה (נתחיל מזה שכמות האנשים "בכנופיות" נמצאת בדרך כלל מתחת לחמש אחוז)? נכון, אז יש את ה"ג'ונגל" בלוס אנג'לס אבל את באמת מאמינה שאם תכנסי לשם בטעות את תצאי משם רק באריזות של UPS? נו באמת... אוקיי אז הושפעת מהסרט, הבנו, אבל לבוא ולקבוע קביעות כללניות שאומרות שאמריקה זה חרא ולבסס את הטענה שלך על סרט זה לא בדיוק דבר חכם במיוחד לעשות.

Julia16

New member
היפוקרטי? מה הקשר?

נכון, אז אני סיפרתי את נדוקת המבט שלי, שבמקרה הושפעה מצפייה בסרט. מה בדיוק היפוקרטי בזה, אתה יכול הלסביר לי? אני שיקרתי במשהו, דיברתי בצביעות? וחוץ מזה הדעה שלי לא מורכבת רק מהסרט הזה, הדעה שלי התגבשה מהמון דברים, ובינהם סיפורים של אנשיםפ שחיו שם, ספרים, סרטים אחרים ועוד. וכן, זו הדעה שלי, אז מה? אז זה אומר שאני היפוקרטית? וגזענות??? זה בכלל הרג אותי. בגלל שציינתי עובדה שהיא מאוד מאוד נכונה, שגרים בשכונות האלה היספנים, שחורים ומקסיקנים ויש שם המון המון חבורות שמורכבות מהם, וזה עובדה כל הדברים האלה, זה לא דעה וזה לא משהו שאני המצאתי אלה זה עובדה ברורה, אז זה עושה אותי גזענית?? אם זה נקרא אצלך גזענות אז מעניין אותי לדעת מה תגיד כשמישהו באמת יגיד משהו גזעני ומכליל. אמרתי שהם גזענים מבחירה? ההפך. אני יודעת יפה מאוד למה הרבה מהם נכנסים לחבורות וזה כאין להם ברירה. זה כי הם חושבים שאין להם עתיד והדבר היחיד שהם יכולים לחשןוב עליו זה להיכנס לחבורה. חוץ מזה שהם צריכים מן כזה 'גב' שייגן עליהם וכשהם בחבורה הם מרגישים בטוחים. אמרתי שאם אני אכנס לשם אני יצא בארון קבורה? ממש לא. רק אמרתי שדיי מסוכן להיות שם ובהחלט אני לא הייתי מסתובבת שם מאוחר בלילה. יש בזה משהו לא בסדר? למה שבחורה בת 17 תסתובב במקומות כאלה בלילה? אתה חושב שזה בטוח? אתה תתן לילדה שלך (או לאחותך או לחברה שלך..וואטאבר) להסתובב בכאלה מקומות מאוחר בלילה? אם כן, אז חבל לי מאוד עליהם וחבל לי עלך הגישה שלך. ומותק, כמו שכבר אמרתי, הדעה שלי היא לא מבוססת על הסרט. הדעה שלי מבוססת על הרבה דברים שראיתי ושמעתי בחיים שלי, והסרט בסך הכל חיזק אותם. אז אתה אל תבוא בהכללות לגבי. ולא אמרתי שכל אמריקה היא חרא וכל זה, רק אמרתי שאמריקה היא לא כולה ארץ זבת חלב ודבש, ושיש בה הרבה חסרונות, אז שאנשים שבטוחים שזו ארץ מושלמת ונהדרת, שיוציאו לעצם את המחשבות האלה מהראש. ג'יזזז.......לפעמים אני חושבת שאולי אני צריכה לשנות את הקריירה העתידית שלי לעורכת דין...

Julia16

New member
טעות קטנה...

בחלק של 'אמרתי שהם גזענים מבחירה?' זה אמור להיות 'שהם נמצאים בחבורות מבחירה..'

Emc2

New member
בואי ננשום... ונוציא לאט לאט החוצה

נרגענו? יופי
ועכשיו להודעה שלך... הקטע של ההיפקורטיות היה שאת יורדת על אנשים שמופשעים מסרטים בעוד שאת בעצמך מושפעת מסרטים באותה דרך רק לכיוון השני. יש יותר שכונות עוני של "אמריקאים" מאשר שכונות עוני של שחורים והיספנים, רק ששומעים הרבה יותר על השכונות של השחורים וההיספנים.מה יותר מעניין לשמוע, רצח של שחור על ידיד היספנים או רצח של איזה סוחר סמים לבן (אמריקאי לצורך העניין) בידי לקוח לבן שלו? בואי לא נכנס לתיאוריה מאחורי מה גורם לאנשים להצטרף לכנופיות כי לא נצא מזה...
ואני לא אמרתי בלילה, אבל לא משנה, ועקרונית לא בעייה להכנס למקומות כאלה בלילה. תבקרי פעם ב"שכונת מצוקה" כזאת, האנשים שם הם בדיוק כמוך וכמוני רק הרבה יותר עניים ובדרך כלל הרבה יותר אמבציוניים. רוב השכונות האלה שמועדות לפרענות נמצאות בפטרול תמידי של המשטרה ולא קורה יותר מדי שנרצחים ברחוב אנשים סתם ככה. רוב האלה ש"קורים להם דברים" באותם שכונות הם או אנשים שלא בדיוק יודעים איך להתנהג עם אותם "אנשי כנופיות". אף אחד לא אמר שאמריקה היא מדינה של ארץ זבת חלב ודבש, אבל למה דווקא אמריקה? בצרפת איו שכונות של מהגרים מניגריה? בגרמניה אין שכונות "טורקיות" שהשפה הרשמית בהן היא טורקית? בישראל אין שכונות של עובדים זרים?

Emc2

New member
תיקונים רבותי תיקונים...

מופשעים - מושפעים ידיד- ידי בלי או במשפט: באותם שכונות הם או אנשים... אף אחד לא מושלם

Julia16

New member
חחחחחח......נשמתי, נשפתי....

נשמתי ונשפתי עוד קצת (טוב נו מזה, חוג יוגה?..) ועכשיו אני מאוד רגועה.... פשוט כשיש דברים שדחוף לי להגיד ויש הרבה מהם..(ןבמקרה שלי זה בדרך כלל ככה..) אז אני כותבת מהר ובהתרגשות..חחח..אני מניחה שאני צריכה טו-סלואו-דאון קצת אבל אם אני יכתוב לאט אז כל הודעה תיקח שעה ועם כמות ההודעות שאני כותבת אז כל היום שלי יתבזבז על הפורום הזה. בקיצורר.....אחרי ההקדמה המרתקת הזאת, אני אומר מספר דברים... דיברתי בצורה ספציפית על אמריקה, כי אמריקה זה המקום שכולם רוצים לעבור אליו כי הם בטוחים שנהדר שם. אתה לא שומע חברים ישראלים שלך (או אפילו סתם ישראלים שנכנסים לפורום) אומרים שהם רוצים לעבור לצרפת או לגרמניה או לטורקיה, נכון? כולם רוצים לעבור לאמריקה. ברור שיש גם פשע וכל זה במקומות אחרים, אבל בגלל זה הבאתי את אמריקה כדוגמא שלי.

CosmikDebris

New member
בדיוק, כי המקומות שהם רוצים לעבור

אליהם, זה ככה. למקומות שרע הם לא רוצים לעבור.

coconut56

New member
ליבי....

את מתארת את המצב בשכונת עוני ומצוקה!!! בכל מקום בעולם שתלכי, לשכונות של עוני את תראי כזה מצב! זה מתחרש בכל השכונות הבעיתיות בעלום, לאו דווקא בארה"ב
אני בטוח גם שבאנגליה יש מלא שכונות עוני עם עבריינות גבוהה, אולי את לא נמצאת באיזורים כאלה ואת לא יודעת..... למה את חושבת שרק באמריקה יש כזה מצב?!? בכל שכונת עוני יש עבריינות גבוהה וזה בדוק

Julia16

New member
אני תיארתי....

אני תיארתי את המצב שקיים בהרבה בתי ספר באמריקה. הנקודה שרציתי להעביר הייתה שילדים שחושבים שיהיה להם כיף בבתי ספר באמריקה ושבטוחים שהחיים שם נהדרים, צריכים לקחת בחשבון גם את הצדדים הרעים שבלחיות שם. לא אמרתי שרק באמריקה יש כאלה דברים...בוודאי שגם פה באנגליה וגם בישראל יש, אבל אני תיארתי את המצב שקיים באמריקה. למה להכניס דברים שבכלל לא אמרתי? טוב, עזבו. אני חושבת שלא הבנתם את הנקודה והמסר שניסיתי להעביר, ועדיף לעזוב את העיניין.

kit k@t

New member
thats the problem

u base your point on a movie, and books. u have to live here to know how its like, but u dont so u think u know, but u are very wrong. kat

Julia16

New member
טוב... אין לי כוח לוויכוח הזה יותר.

אני רק יגיד ש...הרבה מהדברים שטענת נגדי, תסתכלי במה שכתבתי לבחור מקודם (מצטערת, לא יודעת מה השם שלך..) ותראי מה ששם כתבתי. בדבר אחד את צודקת, והוא שבאמת אני לא גרה באמריקה אז כל מה שאני יגיד מבוסס רק על דברים ששמעתי או ראיתי ולא על ניסיון חיים באותו המקום. אם אמרתי דברים לא נכונים,אז אני חוזרת בעצמי. אבל אני עדיין חושבת שחלק מאוד גדול מהדברים שאמרתי הוא נכון והוא קיים והוא לא רק דעה שלי. אם אתם חיים במקום בטוח אז נהדר ויופי לכם. אם את מרגישה בטוח ללכת לבית ספר ולא פוחדת שאיזה מישהו ישלוף עלייך סכין אז נהדר. אבל אני רק אמרתי שיש הרבה מאוד מקומות שזה המצב בהם, וזה עובדה בין אם אני גרה שם וראיתי את הדברים האלה או לא.

sivani

New member
אני לא מסכימה ../images/Emo31.gif

המצב שאת מתארת הוא בבתי ספר ספציפיים וממש לא תקף לכל הבתי ספר בארה"ב. זה הרבה יותר המצב בשכונות עוני ומצוקה באשר שכונות ממוצעות. יש דבר אחד שאת כן צודקת לגביו-הבתי ספר בצפון אמריקה הם ממש לא מה שמראים בטלוויזיה.

Guy0Bye

New member
שאלה:

אוקי אז ככה: אני לא בטוח שמותר לי להיות פה כי אני לא ממש בחו"ל, למען האמת אף פעם לא הייתי בחול יותר משבועיים. בקשר להודעה- יכול אולי להיות שגם בסרט זה מוגזם, שיש ממש מלא מלא גנגסטרים בבית ספר? זאת אומרת, אני בטוח שיש די הרבה, אבל השאלה היא כמה באמת? אני מאמין שארה"ב היא לא באמת ארץ החלומות שמספרים עליה, ואגב למה התכוונת כשדיברת על בתי ספר פרטיים?

Julia16

New member
היי...אז קודם כל

בהחלט שמותר לך להיות פה, לא משנה אם אתה גר בחו'ל או לא. כולם מוזמנים לפורום הזה. בקשר לסרט- לא, הסרט לא מוגזם. דוקם כל, כתב אותו מורה, אז זה קצת אומר משהו, אתה לא חושב? יש המון המון גנגסטרים בבתי ספר באמרקיה, (לא בכל מקום, אוקיי הבנתי!! אבל בשכונות מצוקה ועוני שאני התכוונתי אליהם, שזה מה שנקרא rough areas) הולכות שם כל מיני מלחמות גאווה בין החבורות השונות ויש המון מקרי רצח ביניהם, שלפעמים אפילו לא מדווחים למשטרה. הגנגסטרים האלה כמובן הולכים שם לבתי ספר ומביאים את כל הצרות שלהם איתם לכיתה ובגלל זה הרמת לימודים של הבתי ספר שם היא מאוד גרועה ובכלל דיי מפחיד ללמוד שם. בקשר לבתי ספר פרטיים- באמריקה, ובכלל בכל מקום, יש בתי ספר ציבוריים, שזה בתי ספר של הממשלה שכל מי שגר באותו אזור הולך לשם והם חייבים לקבל כל אחד, לא משנה מי הוא או מהו, ויש בתי ספר פרטיים. בתי ספר פרטיים הם בתשלום ולשם הולכם בדרך כלל לדים עשירים שההורים שלהם לא רוצים שהם ילמדו בבית ספר רגיל, אלה בבית ספר שהוא נחשב ליוקרתי ועל רמה. שם כמובן לא תמצא את כל הגנגסטרים וההפרעות, אבל כמובן ששם יש מספיק דברים גרועים כמו סמים ועוד..

Guy0Bye

New member
עוד משהו קטן...

תודה על התשובה, רק שאלה- מאיםה את והאם את נתקלת בכל זה?

EROTOMANIA

New member
.........

פאק, כמה זיוני שכל בהודעה אחת. אפשר לסכם את ההודעה הזאת במשפט אחד: בכל ארץ יש חסרונות ויתרונות. ואני לא חושבת שיש אנשים שעד כדי כך סגורים על זה שאמריקה היא ארץ החלומות.. זה לא הגיוני אז מספיק עם הבולשיט, כולם יודעים שאמריקה is not all that.

Asafpotter

New member
הזקעת שווא, אף על פי כן...

אל תחששי להביע את דעותיך בעתיד, נמאס לי לקרוא שירים מעצבנים בבמה החדשה,שירים אפים מעצבנים!! יש לי שאלה שלא ממש שווה אשכול.. איך אפשר להישאר בבית עם כל האוויר האירופאי,הפולקלור ברחובות הסוענים היורדים הבריטים שכאן ברובם סלדו מהקרירות של החבר'ה מגרייד.. אני ישתדל שלא להיכנס לעניין של דעה, אבל גם אנשים קרירים ולוקנים הם ברי חברה, את רוב השיחות המעניינות שלי נהלתי מבט עניים *אל תתייחסו לכל הפירפוש על האוויר האירופאי, אני ירגיש קרק פוט אם תחליטו להתייחס

למעלה