קצת חומר למחשבה...

Julia16

New member
קצת חומר למחשבה...

לכל האנשים שחושבים שאמריקה זו ארץ מדהימה ושהיו מאוד רוצים לחיות בה, תקראו את זה. אתם בטח בטוחים שהחיים באמריקה זה כמו שמראים לכם בסרטי נעורים האמריקאיים האלה, עם השכונות היפות והמטופחות, עם הבתים הענקיים ועם הבתי ספר שנראה שממש סבבה ללכת לשם. אז תדעו לכם שזה עיוות של המציאות ואלה לא החיים באמריקה. נכון, יש גם מקומות כאלה, שזה בעיקר שכונות עשירות, אבל רוב המקומות הם לא כאלה. בערים גדולות כמו ניו-יורק, כמו שיקגו, כמו לוס-אנג'לאס ועוד, יש מלא מלא שכונות עוני, שרוב מי שגרים שם זה היספנים, מקסיקנים ושחורים שהרבה מהם שיכים לכנופיות שונות וממש מפחיד להוסתובב במקומות האלה. עכשיו, כל הילדים האלה הולכים לבתי ספר הציבוריים שנמצאים באיזור שלהם. הילדים האלה לוקחים איתם סכינים, אקדחים ומה לא, לבתי ספר וכל ילד צריך לעבור דרך מאטל-דאטקטור בכניסה לבית הספר כדי לוודא שאין עליו כלום. בכיתות, הילדים האלה לא רוצים ללמוד בכלל והם משליטים טרור והמורים לא יכולים בכלל ללמד, ואפילו אלה שכן רוצים ללמוד ולהתקדם לא יכולים והם נתקעים בגלל הילדים האלה. עכשיו, למה אני מספרת לכם את זה? כי אתמול ראיתי סרט שממש השפיע עליי. קוראים לו '187' עם סמואל ל' ג'קסון. הוא שיחק מורה לפיזיקה, שכל מה שהוא רצה בחיים שלו היה ללמד, אבל המערכת והילדים לא איפשרו לו ובסוף ציפה לו סוף טראגי. אוקיי, אני אפרט קצת כדי שיותר תבינו.. בהתחלה מראים את המורה הזה כשהוא מלמד בבית ספר בניו-יורק באחד האוזרים הקשים שם. בהתחלה מראים אותו מלמד שם איזה כיתה, ואז פתאום הוא מגלה שתלמיד מסויים שהוא הכשיל במקצוע שלו מתכנן להרוג אותו. הוא מגלה את זה בזה שהתלמיד הזה סימן בספר לימוד שלו את הספרות 187 שזה קוד לרצח שהגנגסטרים משתמשים בו. בקיצור, הילד הזה הוציא עליו חוזה והוא דאג שאחד מהחברים שלו בכנופייה כבר 'יטפל' במורה הזה. ובאמת, פתאום באמצע הלימודים בזמן שהמורה הולך בקורידור התלמיד הזה שולף סכין ודוקר את המורה. המורה כמעט מדמם למוות, אבל למזלו הוא הצליח לשרוד, אבל הוא נשאר עם צלקות בגוף וכמובן בעיות מנטאליות כמו חרדה וכל זה. בקיצור, אחרי שנה וחצי מראים שהוא עבר ללוס-אנג'אלס וכבר חוזר ללמד אבל הפעם בתור מורה מחליף. עדיין הוא מפחד להיכנס לכיתה בגלל מה שקרה לו, אבל הרצון שלו ללמד יותר חזק מהפחד שלו. בקיצור, שוב פעם הוא נכנס לתוך בית ספר בעייתי עם גנגסטרים ומופרעים והוא מתחיל להסתבך, במיוחד עם אחד התלמידים שהוא הגנגסטר הראשי בחבורה שם. ההם מתנהגים כמו טרוריסטים ועושים מה שהם רוצים בכיתה וגם מחוץ לכיתה אבל אף אחד מהמורים לא יכול לעשות כלום בגלל שההנהלה לא רוצה להתערב כי ככה יצטרכו לפתוח משפט וזה עולה המון כסף, וכמו שכולם יודעים בתי ספר אף פעם לא רוצים להוציא כסף לשום מטרה... בקיצור, אחרי שהילדים ההם כבר עוברים את הגבול והם ממש פוגעים בו והורסים לו את הבית וגונבים ממנו וכל זה הוא מחליט לקחת את העיניינים לידיים. הוא הורג את אחד מהגנגסטרים, ולאחד אחר הוא כורת את האצבעות (אבל בלי שההוא יודע כי הוא מרדים אותו עם חומר מיוחד ואז עושה את זה) ואז כבר באמת הרבה יותר שקט בכיתה... לא משנה, בקיצור ההוא שכרתו לו את ההצבעות נורא רוצה להתנקם במורה וכשהוא עוד מגלה שהמורה הזה הרג את החבר שלו הוא מחליט להרוג אותו. הוא בא עם עוד כמה חברים לבית של המורה במטרה להרוג אותו, אבל בסוף הוא מחליט לשחק רולטה רוסית עם המורה, ויוצא ששניהם יורים לעצמם כדור בראש. בקיצור, הסוף של הסרט היה ממש עצוב ומזעזע והסרט הזה בעצם הראה את הסיפור העצוב של המורים בבתי ספר בארצות הברית. בסוף גם היה כתוב שאחד מכל תשע מורים בבתי ספר בארצות הברית מותקף ביאזה שהוא שלב על ידי תלמיד. טוב, אחרי כל הסיפור הארוך הזה כבר שחכתי בערך מה רציתי להגיד... אה כן, שדבר ראשון, אם אתם חושבים שבבית ספר שלכם רע או מסוכן, תדעו שיש יותר גרוע.. דבר שני, לכל אלה שחולמים לעבור לארצות הברית, תדעו לכם שזוהי המציאות שם, ואלא אם כן אתם הולכים לבית ספר פרטי, מצפה לכם תקופה מאוד קשה ומסוכנת. אז תחשבו פעמיים לפני שאתם מבקשים מההורים שיעברו איתכם לאמריקה, כי זה בהחלט לא ארץ החלומות שאנשים בישראל בטוחים שהיא.

justnoa

New member
הי בובה

כן, ראיתי את הסרט הזה... סרט אדיייייייר ביותר זה דבר ראשון ועצוב נורא... עשה לי רע לראות אותו אבל גם טוב משומה וכן... אני יודעת על מה את מדברת, איך תמיד רואים את כל הסרטים שמראים את הצדדים היותר יפים של השכונה והכל ותמיד חושבים כמה שזה לא אמיתי אבל כשעוברים מקווים שזה מה שיהיה ומלא מהפעמים פשוט מתאכזבים מה שמוזר זה שפה זה קצת שונה כאילו זה לא מושלם והכל יש אלימות והכל אבל זה קצת כן כמו כל הסרטים האלה רק עם מבטא מטומטם לפחות באיזור שלנו אני לא יודעת לגמרי איך זה באיזור אוקלנד והכל אבל פה זה מן פלזנטוויל אבל לא כל כך הרבה תמימות... אז מה שאני יכולה להגיד לך זה שאת צודקת במאת האחוזים ושומקום הוא לא כמו שאתה חושב שהוא ולפי הסרטים לא תלמד על כלום כמעט כי מראים לך רק את הצד הכי רע שלו או הכי טוב שלו אתה צריך להיות שם או להכיר מישהו אישית ששם כדי לדעת

Hwoarang

New member
תגידי את חיה במקרה בבועה??

קודם כל חשבתי שניוקאסל זה מקום לא הרבה יותר טוב מהתיאור של אמריקה שלך, אבל אם באמת אין לכם את כל הדברים האלה יש לך מזל... חוצמזה מה את חושבת שקורה פה בארץ? סכינים, מקלות אגרופנים וכל מה שאת רוצה...לא רק האמריקאים יודעים להיות עבריינים ושלא תחשבי שבאתי לתקוף אותך פשוט התמימות הורגת אותי
אוסס דור

Julia16

New member
אתה יודע מה, כנראה שאני תמימה

או שפשוט היה לי הרבה מזל, כי אני בישראל, בבית ספר שהייתי בו, אף פעם לא היו ילדים עם סכינים, אגרופנים וכל זה... אבל לא משנה, לא אמרתי שאין בישראל גם כן דברים כאלה, אני בטוחה שיש, אבל תאמין לי שזה לא ברמה של אמריקה. בישראל עוד לא הגיעו לרמה שאנשים פשוט יורים אחד בשני בלי בעיה, ושיש מלא גנגס שנלחמות אחת בשנייה וגנגסטרים ומה לא. אז תיקח את הדברים בפרופורציות.

CosmikDebris

New member
חחחחח את לא רצינית

את חושבת שיש פה מלחמות עם רובים כל שני וחמישי? היה, אבל הרבה השתנה מאז שנות ה 50 וה 60. את יודעת שטיימס סקוור היה פעם מפוצץ זונות, ומסוממים? אני מבטיח שאת יכולה להסתובב שם עכשיו ב3 לפנות בוקר ולא יקרה לך כלום.

Julia16

New member
קודם כל..

מותק, הסרט הזה נעשה בשנות התשעים או אולי אפילו באלפיים, אז מה אתה בכלל מכניס את שנות החמישים? מי בכלל דיבר על זה? הדברים האלה קורים כיום!! דבר שני, אולי אצלך דברים כאלה לא קורים אבל יש המון מקומות שכן. ונראה לי שברוב המקומות באמריקה, בעיקר בשכונות מסוימות, ממש ממש אי אפשר להסתובב בשלוש בבוקר בבטחה ובמקרים מסויימים גם לא בתשע בערב. אבל כמו שאמרתי, אולי אצלך זה שונה, ואני בהחלט לא מכלילה ואומרת שבכל מקום זה ככה.

CosmikDebris

New member
אני גר בפאקינג ניו יורק סיטי

ובסדר בהארלם לא הייתי מסתובב שם לבד בלילה, אבל גם יש מקמות בתל אביב שלא הייתי מסתובב בהם לבד בלילה. לקחתי סאבווי לבד כמה וכמה פעמים ב1,2 בלילה.

Hwoarang

New member
הסיבה שלא יורים בישראל אחד על השני

היא שלא פשוט להשיג פה רישיון לנשק, ואילו בארה"ב מאוד פשוט להשיג רישיון שכזה, ובמקרים אחרים להבריח נשק או לקנות משהו גנוב...ישראל היא מדינה קטנה מה שאומר שיותר קשה להבריח לפה אבל תאמיני לי שחיסולים בעולם התחתון קיימים ועוד איך, אבל לא כל אחד שומע על זה ומקווה בשבילך שלא תצטרכי להיתקל במקרים כאלה.

MissUnKnown

New member
_____

lol where do you live??? in israel ppl kil each other cuz they where fater than them on the high way or ppl kill each other cuz they got into a fight of whos falt it was in the car crash... cuz your not in israel you have created a perfict place and filled the holes with crap. did you hear about how many kids got into fight and died from it??? do you know that the only thing that makes us diffrent is that israel doesnt have a singnature killer yet but dont worry he will come soon and then we will be proud to be like the us.

coconut56

New member
MIS UNKNOWNֱֱֱֱֱֱֱ!!

צאי מהסרט שאת חיה בו
מה את חושבת שיראל זה איראן או אפגניסטאן!?!?!?!?!??!

MissUnKnown

New member
____

אווו בוקר טוב אודוני הקוקוס הנכבד.... ולא אני לא אמרתי שיראל הוא אירן...כי שמה לא נותנים לבן אדם למושע שהוא רוצה...או להיות הומו סקסואל..אבל החברה הישראלית מסכימה לזה לא??? אז לא קשור לנושא הנזכר למעלה נכון??? בכול מקרה אני לא יודעת מה איתך??? אבל ליד הבית שלי מחלף קיסריה שמעת על המקום הזה??? לפני שנה בערך בן אדם ירה בבן שעקף אותו??? למה כי הוא התעצבן כי הוא היה יותר מהיר ממנו??? נשמע לא מציואתי תתעורר... נשמע לך מוזר שתלמידים הולכים עם בכינים לביצפר??? אהה באמת??? בגלל שהמצב "הבטחוני" בארץ כול כך קשה אף אחד לא שם זין על מה קרוה בביתי הספר ותאמין לי היו כול מיני מקרים שבתעות ילד נדקר ומת מפצעיו... רק עכשיו קראתי שבמועדון מישהו נדקר כי הוא הגן על חברה שלו כמישהו אחר התחיל איתה....ו3 מבטחים נדרסו עלידי מישהו כי הוא לא נתון לטו לכנס למועדן... רוצה עוד דוגמאות או שזה מספיק לך??? וכול מה שאני יכולה להגיד לך ילדון זה תפתח את עיניים ואל תחשוב ששזה שאתה חיי בתל אביב אתה יודע משהו.... אהה ועוד דבר על תגיד לי שאני לא יודעת כלום אוקי ליד הבית שלי הייתי אחת השכונות הם הפשע היותר גבוהה בארץ...וכן ראיתי עסקות סמים הולכות רע ילדים עם אקדח ואחת החברות היותר טובות שלי היו עדות ל"חיסול" אז תפסיק לזיין בשכל טוב.

coconut56

New member
אוקיי...

מקרים כמו שתיארת קורים בארץ לא כל יום@!!! באמריקה זה עניין של שגרה
ורק שתדעי שאת תיארת מצב בשכונת הפשע שגרת לידה! מצבין המקרים שתיארת קוראים בד"כ, ברוב המקרים במקומות מפוקפקים ובשכונות מצוקה
דבר שני אל תתלהבי ותתחילי לתפוס עליי גובה

kit k@t

New member
maybe it happens more

cause in Israel there are 6 million ppl, and in the US there are 280 ?!?!?!? Israel has enough crime, and not only in 'sh'hunot metzuka'.... kat

MissUnKnown

New member
_____

באמת??? זה לא קרוה כול יום??? איפה אתה חיי?? אתה לא יודע מה קרוה מתחת לאף שלך! תקרא קצת את האיתון אולי זה יעיר אותך...איך זה שאני יודעת יותר ממך על מה קרה שלשום בארץ. או לפני שבוע...לפני שבוע התגלת אחת מהחוליות ההימורים בקרב בני הנוער. ולא זה לא קרה איפה שאני גרתי...זה קרה בהרצליה. ובקשר לאיפה שאני גרתי...לא אני לא גרתי בשכונת פשע..וסיון יודעת איפה גרתי. אני רק יכולה להגיד לך שב25 קמ"מ אפשר היה למצוא את כול שכבות האוכלוסיה. וכן גם המקומות העשירים היה חרא וגם במקומות שלא היה להם כלום. ומה זה מקומות מפוקפקים??? אתה מוכן להסביר לי...מקום שלרוב אנשים אין עבודה ודרך לפרנה אז הם יורדים לעולם התחתון??? וחוץ מזה אני מסכימה עם כול מה שקאט אמרה... יום אחד הבועה שלך תנפץ ואז יכאב לך מאוד, מקווה שזה יקרה לך מהר. אז אולי יהיה לך דרך לשנות משהו

draedalus

New member
אררר...

בביצפר שלנו י'ניק הלך מכות עם ט'ניק והכניס אותו לתרדמה של שבועים, יצא לו דם ממלא מקומות...זה היה משעשע...לא מש שאתם חושבים אתם לא הייתם שם...

kit k@t

New member
when ill get back from school

ill let u know whats wrong in there, and tehre is alot wrong.... for starters, 187 is the police code, not gangs... kat

kit k@t

New member
Ok, I got back from school.

First of all, u say that “America is not like in the movies” and then u say “cause u should see the truth, I saw a movie…”, doesn’t it look a little stupid to u that u first say its not a movie and then say what u saw in a movie?? I don’t live in a rich place, I live a normal CA city, and we don’t bring guns to school. Forgive me if I’m mistaken but as far as I can remember u don’t live in the Us and u don’t have any clue about what’s going on here. I suppose there are classrooms where the kids talk and don’t give a damn about the teacher, not in any of my classes, but sure. What u r talking about goes on in big metropolitans, and not in normal city’s. I don’t go to a private school, I did in Israel, but not here. My school is a public, All-American school, and the crime level here is not even a bit higher then in Israel. Sure, there are skinheads, and punks, and skaters that like to cause problems, but every place has its fucks… Its not a dream lend, I don’t think that there is a place on earth that is ‘perfect’, it has its bad sides, but it has many good sides as well. kat

CosmikDebris

New member
חיחיחיחי

אני הולך למות! אל תקחי את זה כזה ברצינות, כן יש שכונות רעות - אבל 95 % מאלה שעוברים לאה"ב לא עוברים לאמצע הארלם. ויש פה הרבה מאוד, אבל הרבה מאוד בתי ספר שהם לא פרטיים ושהם כמו כל בית ספר רגיל. ובישראל אין אלימות? זה ממש שטויות מה שכתבת. ראיתי ת'סרט הזה, קצת הגזימו. אני אישית הייתי הרבה יותר מפחד ללכת לבית ספר בפרברים עם אנשים מטורפים שמשעמם להם.

Julia16

New member
זה שטויות? הגזמת קצת, לא?

קודם כל, אמרתי שבישראל אין אלימות?? לא. אמרתי שגם שם יש, אבל לא באותה רמה כמו בארצות הברית. דבר שני, יש לך מזל שאתה נמצא בשכונה טובה ובטוחה ולא צריך לקחת את הדברים האלה ברצינות. אבל תשאל ילד ממוצע, מאיזה שכונת עוני בניו-יורק מה הוא מרגיש, ואם הוא מרגיש בטוח בבית ספר שלו, והוא יגיד לך שלא. נכון, יש המון בתי ספר שהם רגילים, אבל זה באיזורים טובים, אני רק אמרתי שיש המון איזורים שהם לא טובים וששם מסוכן לחיות. וברור שישראלים לא יעברו לשם! אם כבר עוברים אז זה יהיה למקום בטוח, בשביל מה להם לסכן את עצמם ואת הילדים שלהם? וממש לא הגזימו בסרט הזה. לידיעתך, את הסרט הזה כתב מורה! אז ככה שזה הכי אמיתי שיכול להיות.

למעלה