קצת ג'ודו

• פותח הנושא usr
  • פורסם בתאריך

ש מים

New member
וואי וואי וואי.. !!

ואיפה הספונטאניות
הכל נעשה כ"כ "אלקטרוני", כ"כ הייטקי, כ"כ מחושב...
איפה הימים שיכולנו סתם להשתולל בלי לחשוב על כלום???!! תודה, כפרה! (אבל "יום כן, יום לא" אי-אפשר כמעט ליישם, וחוץ מזה אני מרגיש שזה מעט מדי. הגוף שלי צועק ליותר! צריך לפרוק את האנדרנלין, את הקיטור!)

usr

New member
הימים שבהם יכות להשתולל

הם הימים שהיית צעיר ואז לא הייתה לך שום בעיה ללכת לישון באחד בלילה ולקום בחמש בבוקר ולעשות ספורט מתי שבא לך. לעצם התוכנית : זוהי תוכנית בסיסית לאדם בגילך שדי קל לעמוד בה בלי לגרום נזקים לגוף. אם יש לך אילוצים שאני לא יודע עליהם אז תשנה טיפה את התוכנית. אם אתה מרגיש שאתה יכול להוסיף עוד אימון אז על הכיפק. הכי חשוב שתהיה קשוב לגוף. אם אתה מרגיש עייפות יום אחד אז תנוח. לא הייתי מציע לך להתאמן יותר מחמש יחידות אימון בשבוע אלא אם אתה משנה את אורח החיים. באתר שוונג יש תוכנית אימון לטריאתלטים , רצים ורוכבי אופניים ,על ציר הזמן , אולי גם זה יעזור לך. אני יכול להגיד לך שאחרי אימון ג'ודו עם 6 ראנדורי אני חוזר מפורק וזמן ההתאוששות יחסית גדול.

ש מים

New member
"אנשים בגילי"?????

הלו, הלו, הלו! אני רק בן 68 !!! אל תעשה אותי יותר זקן ממה שאני!

ש מים

New member
כפרה, תודה בכל מקרה

באמת אתר מעניין ומרשים (ואגב, קניתי אצלם ככפות רכיבה של 661, אחלה מוצר, אחלה שירות, מחיר הוגן ובקיצור: מומלץ!)

MarkOfKain

New member
זמני התאוששות ../images/Emo178.gif

זמן התאוששות ממוצע לאדם ממוצע במאמץ אירובי בעצימות בינונית ומעלה הוא כ- 48 שעות, ובאנאירובי - 24 שעות. כמובן שככל שהאדם יותר מאומן זמני ההתאוששות מתקצרים. באופן כללי לא הייתי חורג משלושה אימוני אירובי בשבוע (בעצימות גבוהה). מה שכן,הייתי מוסיף עוד אימון א"ל. (אה כן, אני מדריך כושר עם הסמכה של ווינגייט - לא מדריך א"ל, אבל החוקים כמעט זהים)

MarkOfKain

New member
שכחתי להוסיף...

...שאני מצטרף להמלצה בנוגע לחטיפי החלבון. הם מקור אל אכזב לכמעט כל מה שהגוף צריך אחרי אימון. (רק חסרה מקלחת טובה ומסאג' רקמות עמוק מהחברה/אישה/בת-זוג...)

ש מים

New member
מה זה "חטיף חלבון"? תן דוגמא

אבל אני באמת בסדר. והעייפות טבעית (איך אמר USR? "יחסית לגילי המתקדם" ואני מוסיף: "יחסית לשעות השינה העלובות"
). אין לי בעיית אנרגיה בזמן הרכיבה. יש לי את זה בעבודה, בישיבה על הכיסא במשרד!

usr

New member
בחטיף החלבון יש

מרכיבים שמסייעים לבניית השריר לאחר האימון. לדעתי אתה יכול להסתפק בסנדביץ' עם גבינה צהובה ויוגורט. בקשר לגיל - לא כתבתי מתקדם.

דוגמה לחטיף חלבון../images/Emo211.gif

בחנות טבע ספורט קסטל (שאם תשתמש בה בכרטיס ההנחות שלנו, תקבל 10% הנחה). יש חטיפי חלבון שמכילים חלבון עם הרבה סוכר (וללא שומן), יש כאלה שמכילים כמעט אך ורק חלבון ללא סוכרים וללא שומנים, ויש חטיפי שמהווים "תחליף ארוחה" שיש בהם קצת פחות חלבון, אבל גם פחמימות. יש גם חטיפי אנרגיה, אבל אלה חטיפים שמכילים רק סוכרים ומינרלים ולא חלבונים. למיטב ידיעתי התצרוכת היומית של חלבון לאדם שעוסק בספורט הוא בערך 1.5 גר' חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף. מפתחי גוף צורכים גם 2 גר' חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף, ואילו אנשים שלא עוסקים בספורט צריכים לצרוך 0.7-1.0 גר' חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף. בתאבון, רן.

ש מים

New member
../images/Emo6.gif אין, אין עליך! מאסטר! קנצ'ו!!

שיהאן , סנסיי-על בקידום מכירות ושיווק!

../images/Emo8.gif לא כזה טוב

כי שכחתי להוסיף קישור לרשימת החנויות שבהסדר... חוץ מזה שתדע שקניתי מהם מוצרים עוד כשהיתה להם חנות אחת בלבד ליד חנות הכרטיסים "קסטל" באבן גבירול בת"א (עכשיו יש להם גם בגן העיר שזה 2 מ' משם חנות גדולה מאוד, עוד חנות בת"א ואחת ברעננה), וזה היה הרבה זמן לפני שבכלל נעשיתי סדרן כאן בפורום ולפני שבכלל עלה הרעיון של כרטיס הנחות. הם חנות טובה מאוד ולא יקרה יחסית לדומותיה, וכפיר נחום, שהוא הבעלים והמקימים של הרשת, הוא ספורטאי בעצמו ויועץ תזונה לספורטאים.פנינו אליהם בהצעה לתת הנחה רק בעקבות זה, לא בגלל משהו אחר.

crane

New member
למה לא בשמן?

ואם רוצים חלבונים- קטניות! חומוס, פול, שעועית, לוביה.

בגלל הקלוריות שנוספות "בזכות" השמן

אם ממש רוצים שמן, אפשר להוסיף לבד שמן זית טוב במקום שמן הסויה שיש בקופסאות השימורים של הטונה. לקבלת חלבון מלא צריך לאכול קטניות ביחד עם דגנים (יש עשרים ומשהו חומצות אמיניות שהן אבני הבניין של החלבון, מתוכן יש אם אני לא טועה כ-14 שנחשבות "חיוניות" ושאותן הגוף לא יכול לבנות לבד מתוך פירוק של חומצות אמיניות אחרות. אחת הדרכים לקבל "חלבון מלא", כלומר את כל החומצות האמיניות החיוניות, היא לאכול קטניות ביחד עם דגנים, או פשוט לאכול מזון מהחי - בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב).

ננדין

New member
כי אני אוכל בשמן ותראה איך אני נראה

(בנוסף שמן סותם את הנקבוביות ואתה יודע עד כמה זה אסור!
) אבל שמן=מקור לשומנים ושומנים זה לא משהו שחסר לגוף במידה והתזונה שלך היא מערבית... אגב שומנים, בלאדק (צפון הודו על גבול פקיסטן וסין - אוכלוסיה בודיהיסטית טיבטית לרוב), טיבט ובשאר אזורים על רכסי ההימלאיה יש תופעה הפוכה של חוסר שומן ולכן חלק מאוד גדול מהתזונה שלהם מבוססת על שומן ומלח כמו צ'אי (תה) שעשוי מחמאה מלוחה במקום חלב ועוד...

למעלה