קצת בשורות טובות....

שלומות0

New member
אני זוכרת את השאלות הראשונות

שלה כאן בפורום, נראה היה שהבת שלה עמוק בספקטרום, אז הייתה התקדמות גדולה זה נהדר ומאוד משמח, אבל מכאן ועד להמליץ
לאבחן אותה { המלצה של קלינאית תקשורת} מחדש לי זה צורם..

dina199

New member
דווקא אני בעד איבחון.

בדיוק בגלל שקלינאי תקשורת זה לא גורם מאבחן.

שלומות0

New member
אני לא חושבת

שצריך להכניס בגלל זה ילד לאבחון נוסף ומיותר ודווקא בגלל שלה אין שום סמכות לקבוע שאולי אין לה בעיית תקשורת ראשונית..
לילדה הזו יש אבחון של אוטיזם,
פעם בשלוש שנים המערכת דורשת עדכון מצב,
אם האם לא בטוחה שהאבחון הראשוני היה נכון אז יש מקום לאבחון ,אבל ממש לא בגלל דבריה של הקלינאית תקשורת..
האבחון צריך להגיע מתחושתה של האם בלבד נטו!

dina199

New member
לדעתי יש כאן מספיק תחושה

שמחוזקת על ידי דבריה של הקלינאית (שאכן לא איבחנה שום דבר מבחינה רשמת).
ז"א רק איבחון חדש ייתן להורים את התשוובה להתלבטויות.

שלומות0

New member
לא דעתי שלהורים יש התלבטויות

זה לא כתוב בפתח השרשור, מה שהבנתי שדברי קלינאית התקשורת הבאו את האם להתלבטות הזו!

שלומות0

New member
ולכן מצאתי לנכון להעיר הערתי

על מנת שהשמחה תישאר לא לעשות צעדים חפוזים..
הילדה אובחנה על הספקטרום,
טוב לה במסגרת הזו, כרגע הקשיים קטנו ואלי אפילו לא יצלחו לאבחן אותה נכון באבחון חוזר? צריך לחכות , מה בוער?
השמחה הכי גדולה שהילדה קודמה זה ממש לא מבון מאליו !

שלומות0

New member
אני כאן כאם שטענת שיש

חוסר אבחון, ממליצה לאם לא למהר לאבחון חוזר, יש זמן..

אבחון מחדש והבהרה

לא, אני לא מתכוונת לעשות אבחון מחדש, גם כי אני חושבת שאין טעם באבחונים בהפרשים קטנים (אובחנה לפני שנה ו3 חודשים), וגם כי אם כל שמחתי על דברי צוות הגן, לא הקלינאית ולא שאר הצוות לא מיומנים בעבודה ולא מוסמכים לאבחן ילדים על הספקטרום ולכן אני לוקחת את דבריהם מאוד בערבון מוגבל...
אני לוקחת מדבריהם את העובדות היבשות, בלי הפרשנות: התקדמות בתחום השפה, האקלמות חברתית יפה, תשומת לב למתרחש אצל ילדים אחרים, ושימוש פחות פרגמטי בשפה. ו... זהו, בעצם!
אני בטוחה ששנה הבאה ביום השילוב ישובו ויצצו קשיים חדשים או ישנים, ומה אז? שוב נרוץ לאבחן? לא סתם קבעו שאבחון תקף לשלוש שנים... ניתן לה את כל הזמן, החום והאהבה, ונמשיך לאהוב אותה כמו שהיא, עם הגדרה או בלעדיה... פשוט שמחתי שאפשר גם לשבת עם צוות גן ולשמוע על הצלחות ולא רק על קשיים, התמודדויות ועל מה צריך עוד לעבוד....

dina199

New member
זה באמת משמח.

אבל האם זו פעם ראשונה ששמעת על הצלחות ?
כי מה שעושים בד"כ זה מספרים על הצלחות (והצלחה אפשר למצוא בכל דבר) ורק א"כ על הדברים שיש לעבוד עליהם.

שלומות0

New member
אני כותבת כאן דבר כללי לגמרי

בהמשך לדברים המאוד נכונים שכתבה פותחת השרשור,
לא יתכן מצב שהמערכת החינוכית תיקח לעצמה סמכויות שלא לה,
לא יתכן שילד/ילדה יאובחנו על הספקטרום ולאחר שנה שהילד נמצא במסגרת
שמתאימה לו ולצרכים שלו, מסגרת שקידמה אותו בצורה משמעותית, תעלה ספקות לגבי אבחונו של ילד,
זה לא ראוי ולא הגון כלפי ההורים, זה מכניס את ההורים להתלבטות לגמרי מיותרת,
לספקות שאין מקומן בשלב זה בחיי הילד.

למעלה