קצת בשורות טובות....

קצת בשורות טובות....

אז למי שלא זוכרת, יש לי ילדה שאובחנה בגיל 2.3 על הספקטרום. הכנסנו אותה בגיל 3 לגן שפתי, למרות ההמלצה על גן תקשורת, כי ביישובנו אין גן תקשורת והחלטנו לנסות. אתמול הייתה שיחת סיכום שנה בגן. ולהלן מה ששמענו:
ילדה אהובה, בעלת חן ובטחון עצמי.... מובילה חברתית.... אינטליגנציה גבוהה.... מאוד אמפטית (!!!) לילדים אחרים בגן.... ממליצים בחום על שילוב חלקי בשנה הבאה.... ומשפט המחץ מקלינאית התקשורת של הגן: אמנם עדיין קיימים מעט קשיים פרגמטים בשפה, אבל ממליצה על אבחון חדש לבחון האם בכלל מדובר על בעית תקשורת ראשונית.
אז...
נכון היו גם קשיים שעלו בדו"ח, אבל כיף היה לסיים כך את השנה.
אני לא משלה את עצמי, יש קשיים ועוד הדרך ארוכה ומפותלת בין אם האבחנה הייתה נכונה או לא, אבל...
מותר גם קצת לשמוח, לא?

שלומות0

New member
מאוד שמחה בשמחתך

וזה נהדר,
אבל דבר אחד מאוד צרם לי וצר לי קצת לקלקל את השמחה:
"ומשפט המחץ מקלינאית התקשורת של הגן: אמנם עדיין קיימים מעט קשיים פרגמטים בשפה, אבל ממליצה על אבחון חדש לבחון האם בכלל מדובר על בעית תקשורת ראשונית.
אז..."

אני חושבת שזו טעות שק. תקשורת מרשה לעצמה להגיד דבר כזה, זה לא בסמכותה וזה גם לא בסמכות שום גורם אחר בגן..
הילדה התקדמה בזכות העבודה שהשקיעו בה בגן, ואני תמיד מליצה כאן בפורום גם על גני שפתי ולא רק על גנים תקשורתיים כי יש לי ניסון טוב איתם..
אבל מכאן ועד להגיד משפט כזה עומד אוקיאנוס .. הרי ברור שאם היא לא הייתה בגן הזה הקשיים שלה והאוטיזם שלה היה חלק ברור ממנה כיום!

היא לא אמרה שהילדה לא בספקטרום

רק אמרה ל-א-ב-ח-ן שוב.
זה לגמרי בסמכותה.
אולי הילדה באמת מחוץ לספקטרום מראש...
אולי הילדה היתה בספקטרום ויצאה ממנו בעקבות טיפול...
אולי היא היתה בספקטרום ועדיין שם...
בסמכותו של גן או בית ספר להמליץ על אבחונים (לא לאבחן בעצמו) כמו שבסמכותו של הגן לבקש לקחת את הילד לבדיקות רפואיות (בלי קשר למצב נפשי).
הגננת לא רופאה היא לא יכולה להחליט שהילד חולה.
היא כן יכולה להגיד שלדעתה משהו לא תקין-ולהמליץ בחום לקחת לבדיקות.
ואם את רוצה לדעת אצלינו בגן מבקשים.
ורק אתמול הגננת קראה לי לשיחה ואמרה שנראה לה בשבועות האחרונים שמשהו לא תקין-ובירור עם הילד עצמו העלה מסקנות דומות.
דברים שהיא שמה לב ואני לא.
אז אני אקח אותו לרופאה ואבדוק.
וזה שאני אמא לא אומר שאני מבחינה בדברים יותר טוב מהגננת.
לפני חצי שנה דווקא הפסיכולוגית של הגן ביקשה שניקח אותו לרופאת ילדים לבדוק משהו והיא צדקה.
לפעמים דווקא כי מכירים טוב את הילד לא שמים לב שהוא חיוור למשל.

שלומות0

New member
את לא חייבת להסכים איתי

ואני לא מסכימה עם הדברים שכתבת כאן!
לק. תקשורת אין שום סמכות לשלוח לאבחון חוזר! וכמוה לשאר אנשי הגן,
פעם בשלוש שנים המערכת מבקשת עדכון מצב ויש תקנון שאין לדרוש אבחון חוזר מההורים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מותר להם להמליץ וזה ראוי שיש בעיה ללכת לרופא יש הבדל מאוד גדול בין שני הדברים! ואני לא כתבתי
שאין להם רשות להמליץ ללכת לרופא, בבקשה לא להכניס דברים שלא כתבתי כאן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלומות0

New member
הדברים שלי לא נוגעים לאותם הורים

שיודעים שנתנו להם אבחון שהילד על הספקטרום {על פי בקשתם}רק על מנת לאפשר להם להיות במסגרת מיוחדת, והם יודעים
שהילד שלהם לא יוגדר על הספקטרום באבחון הבא!
{כותבת את זה מתוך דברים שנכתבו בפורום הזה}

dina199

New member
הקלינאית אמרה שהיא

" ממליצה על אבחון חדש לבחון האם בכלל מדובר על בעית תקשורת ראשונית".
אז טוב שהיא אשת מקצוע מספיק רצינית בשביל לא לקבוע לבד אבחנות רשמיות.
אבל מהמשפט משתמע שהיא משוכנעת שלילדה אין 'בעית תקשורת ראשונית' ז"א אוטיזם.
לאינטלגנציה אין שום קשר לאוטיזם. זה שלא"סים אין אמפטיה - זו טעות עתיקה של אנשי מקצוע.
וא"ס שנמצא במקום מוכר בו טוב לו אכן מרגיש טוב, וכשהוא מרגיש טוב - נעלמות 'ההתנהגויות האוטיסטיות'.
לכן אם מה שמשמח זו ההנחה שילדה יצא מהאטויזם , עדיף לעשות איבחון.

שלומות0

New member
למה לרצון לאבחונים

שלילדה טוב במקום שבוא היא נמצאת? הרי היא נמצאת במקום רק בגלל שהיה לה אבחון שהיא על הספקטרום.

dina199

New member
כי אם ההורים לא בטוחים אם הילד

'שם' או 'לא שם' ורוצים לדעת בדיוק , אז רק איבחון רשמי ייתן תשובה . וזה לא קשור לכמה איבחונים היו קודם
.לעשות איבחון זו החלטה של ההורים עצמם.

שלומות0

New member
מטרת תגובתי הראשונה כאן

לא הייתה לעסוק בנושא האם צריך אבחון חוזר או לא האם הילדה יצאה מהספקטרום או לא,
מרגיז אותי התערבות של ק. תקשורת בדבר שלא שייך אליה,
היא יכולה לשתף את האם בהתקדמות הגדולה של הילדה, לספר על הילדה עד כמה הילדה נראית רגילה מבחינה תקשורתית, אבל בשום אופן אפילו לא ברמז קטן לרמוז
ללכת לאבחון חדש, מכאן הכל מתחיל{תזכירי את המקרה של הילד עם החרדות} יש דברים שלגן אין את הזכות להתערב בהם,
ההורים שומעים על התקדמות הבת שלהם, רואים את הבת שלהם גם מחוץ לגן ואז הם מסקים את המסקנות,
ותאמיני לי הורה שמקבל את הבשורה הטובה שהילד שלו מאוד התקדם ומאוד נראה תקשורתי מתחילים לחשוב לבד על זה.. על אף
שלדעתי צריך להיות הרבה מאוד סיבות טובות ולא רק בגן לחשוב שהילד יצא מהספקטרום..

שלומות0

New member
נראה לי

"אז טוב שהיא אשת מקצוע מספיק רצינית בשביל לא לקבוע לבד אבחנות רשמיות."
היא אשת מקצוע מאוד רצינית וגם על עץ מאוד גבוה כי זקוקים לה עקב המקצוע המבוקש ומחסור חמור בתחום הזה,
אבל רק לצורך טיפולים ואבחון על מנת שתדע כיצד לטפל ולא על מנת לקבוע ילד בספקטרום או לא,
ואין לה שום סמכות לאבחן ילדים על הספקטרום האוטיסטי!

שלומות0

New member
אני יכולה לציין לשבח

את הכיתה התקשורתית שהבת שלי למדה שם שש שנים מנקודה אחת היו עוד כמה{לא הכל היה גרוע}
המחנכת+מחנכת משלימה ציינו תמיד בכל הזדמנות
הן במפגשי הורים כללית
והן במפגשי הורים פרטניים
שאין להם שום סמכות לאבחן את הילדים שמגיעים לכיתה{במהלך השנים היות תחלופת ילדים}
ויותר מזה אסור להם בתכלית האיסור להביע דעתם לגבי האבחונים והמלצה לאבחונים חוזרים, הנושא עלה כי היה מדובר בכיתה בתפקוד גבוה במיוחד,
הם חזרו וציינו שהם מקבלים ילדים ששובצו לכיתה הזו ונמצאו מתאימים לכיתה הזו
וגם אם יש ילדים שלא נראים על הספקטרום אין זה מתפקידם שלהם ושאר הצוות הפרה רפואי להתערב נושא לא שלהם!

הבן שלי למד בכיתה רגילה,

ופסיכולוגית בית הספר (פסיכולוגית חינוכית, שאינה מורשית לאבחן) שלחה אותנו לאבחון בחשד לאספרגר.

את חושבת שהיה אסור לה לעשות את זה?

שלומות0

New member
זה משהו אחר לגמרי

מותר לה להביע דעתה, אסור לה לפקפק באבחון שקיים, יש הבדל מאוד משמעותי!

שלומות0

New member
ואם אני נזכרת במקרה של הבן שלי

היו הרבה מפגשים עם פסיכולוגית בית הספר{שפ"ח}שהיא גם פסיכולוגית חינוכית וגם קלינית,
והיא אמרה לי במפורש שאסור לה להביע שום דעה לגבי אבחונים או מה יש לילד, או לשלווח ילד בחשד ל..
אלא אם כן ההורים חותמים על טופס מסודר לאפשר לערוך לילד אבחון בשפ"ח!

הדבר היה ככה:

פסיכולוגית בית הספר אמרה, שלדעתה כדאי לנו לשלוח את הילד לאבחון.

שאלנו איזה אבחון, מה אבחון, היא נסתה להתחמק, אבל אני רציתי תשובה למה בכלל היא רוצה לשלוח את הבן המושלם שלי לאבחון.

ואם היא לא הייתה מתעקשת, לא היינו מגיעים בכלל לאבחון.

הורים הם שונים. יש כאלה שבודקים בשבע עיניים אולי יש לילד משהו, אולי צריך לקחת לאבחון.
ויש הורים (כמוני) פחות ערניים אולי, פחות שמים לב, איך שתקראי לזה, שבמקרה שלנו זה יעזור שמישהו מבחוץ מעיר את תשומת הלב ומפנה לאבחון.

לעתים להורה קשה לראות דברים שאחרים כן רואים.

ואולי מכאן נובעים ההבדלים בינינו. כי אני חושבת שלעתים אנשי מקצוע שעובדים עם הילד, רואים אותו מזווית שההורים פחות מכירים (ולהפך, כמובן) וכל אחד יכול לשפוך אור על דברים אחרים, ולהאיר דברים אחרים או בצורה אחרת. ולכן אני כן הייתי שמחה שאם מישהו שעובד עם הילד היה מעיר את לבי למשהו ושולח אותו לאבחון.

אצל אחד הילדים שלי התברר בדיעבד, שהיו אנשי מקצוע שכן ראו שהוא על הספקטרום, אבל חשבו שזה לא התפקיד שלהם, וזו הייתה אחת הסיבות שהגענו לאבחון הנכון אחרי כל כך הרבה מסעות וקשיים.

שלומות0

New member
במקרה שלכם

היא פעלה בסדר, היא לא קבעה אבחון היא שלחה לאבחון,{עורכי דין טוענים שזה לא תקין}
היא גם לא פקפקה באבחון לאחר שהיה לכם את האבחון,
יש הבדל גדול בין הדברים

שלומות0

New member
יש הרבה

דברים שלצוות מערכת חינוכית אין סמכות להגיד/לעשות, והם כן מדברים/עושים
כי רוב הציבור לא מכיר את כל הנהלים ואת כל התקנות והם יוצאים מתוך הנחה שההורים לא יודעים נהלים ותקנות ולא יבדקו בציציות שלהם.
כמובן שאני לא מכלילה יש מקומות שהם מאוד בסדר..

למעלה