קצת ביקורת

nepthys

New member
קצת ביקורת

סתם קצת ביקורת, שממה שראיתי, העיסוק אצלכם במאגיה הוא רק כדי שיהיו לכם נקודות זכות בשביל להתנשא מעל אנשים. אתם יושבים ומקשקשים כאן בלי באמת לדעת מה אתם אומרים, אלא רק כדי להוכיח מי יודע יותר. אני חושבת שזה מעליב ציבור אחר בארץ הזו שבאמת מתכוון למה שהוא עושה, ושבאמת יודע ממה ואיך מאגיה ניאו-פגאנית התפתחה. תפסיקו לזרוק מושגים סתם ולעשות כאילו אתם הכהנים הפגאנים הראשיים בארץ, זה פשוט מזעזע אנשים אחרים.

morning star

New member
ולעומת זאת את יודעת את הכל?

``שבאמת יודע ממה ואיך מאגיה ניאו-פאגאנית התפתחה``? אף אחד כאן לא מנסה להכתיר עצמו בכתר ``כהן פאגאני`` (ובהחלט לא ``ראשי``, מאחר ולניאו פאגאנים אין סמכות עליונה חוץ מהאלים). את טוענת שאנו מקשקשים, ואת עושה בדיוק את מה שאת חושבת למעליב. ציבור אחר? בארץ הציבור הזה הוא קטן, ואני מכיר לא מעט אנשים טובים השייכים אליו. מאגיה לא בהכרח שייכת רק לדתות הנאו-פאגאניות ועד עתה לא רבים בפורום הזדזהו עם זרם פאגאני זה או אחר. הכיוון המקורב אלי ביותר הוא הויקה. מה שאני כותב בד``כ, כתשובות לנושאים מסויימים אותם אנשים שואלים אותי (כגון שאלותיו של DREKAR, כומתה אדומה ומכושפות) אני מביא מידע שכבר קיים בספרים, ואני משתדל שלהתייחס להכל ללא משוא פנים. חלק מהמידע גם מובא מספרים ואתרים פאגאניים ונאו-פאגאניים שונים. אז ספרי לנו, כיצד התפתחה המאגיה הנאו-פאגאנית, אם את יודעת זאת כל-כך טוב? אני מצטער על ה``טון`` ההתקפי של ההודעה, כנראה משהו בי מבקש מעט להתנצח על הגדרתך אותנו כ``מקשקשים``. שלך הנווד

nepthys

New member
דת זה לא תחביב!

קודם כל, רוב תכולת המסרים שאני ראיתי נגעה לוויקא ופגניזם. אני לא יודעת כל כך טוב מכיוון שאני עצמי לא פגאנית, אבל אני כן יודעת שפגאנים אחרים היו ממש נעלבים כשהם היו רואים איך אחרים לוקחים דת והופכים אותה לתחביב. דת זו דת, זו מערכת אמונות שאתה מאמין בה, זה לא עיסוק לשעות פנאי. וזה בדיוק כמו כוהן ראשי - אתה יודע שיש כנסיות פגאניות, ושאדם שהוא דור שלישי במשפחה פגאנית נחשב לכוהן ובדרך כלל נעמד בראש כנס? וזה דבר שנועד לגרום לאנשים להפסיק לראות ניאו-פגאניזם ומאגיה כתחביב אלא כדת רצינית. איזה כבוד האתר? מהטקסטים שקראתי מהמסרים האחרונים שלכם, יש כאן כמה ``קבועים`` שנחשבים לזקני הכפר או משהו, ואתם יושבים ודנים על דברים במישור הכי שטחי שיכל להיות. זו לא דת בשבילכם, זה תחביב. אתה לא אותו האחד, אגב, שמנהל את הדבר ההוא ב``פיצוץ``? כי אם כן, אלייך יש לי מספיק טענות גם ככה..

morning star

New member
מספר דברים

שלום לך נפת`יס, ראשית - לי ולאתר ``פיצוץ`` אין כל קשר ולו הקל שבקלים. פעמיים בחיי בקרתי בו ואיני מתכוון לבקר במקום פעם נוספת. מאגיה לא באה בהכרח מתוך הפאגאניזם, ויש להבדיל בין פאגאניזם לנאו-פאגאניזם. איני יודע מהיכן המובאה שהבאת, אך זה דבר שאינו מייצג כלל. בפאגאניזם וניאו-פאגאניזם ישנן עשרות מסורות שונות. במונח ``פאגאניזם`` אני מתכוון לדתות העולם טרום השתלטות המונותיאיזם, שכיום חלק ממשיכים את דרכם - אם ע``י שחזור אותנטי או המשכיות משפחתית. נאו פאגאניזם - שם המייצג זרמים של התחדשות הדתות הפאגאניות, כאשר המאמינים לעיתים מלקטים אמונות ישנות ו/או מפתחים חדשות (וזה אינו שלילי בעיני) ברוח הדתות הפאגאניות של העולם העתיק. המאגיה שאני דן בה היא בכלל לא מהצד של אף דת, ובהחלט לא דת נאו פאגאנית כלשהי. ישנה גם מאגיה העומדת בפני עצמה, ללא קשר לדתו של אדם. ג`רלד גרדנר, מחחיה ומפיץ דת הויקה, השתמש בתוך טקסיו בסימבוליזם מתוך טקסיהם של ארגוני תורת נסתר שונים, ביחוד ``שחר הזהב`` ואליסטר קראולי. תשאלי כל ויקני מהמסורת הגדנריאנית והוא יענה לך כך. איני מדבר על דת, ומה שאני מביא לעיתים על הדתות השונות הן תשובות לשאלות - למשל על חוק השילוש, אשר מקורו בדת הויקה. מאגיה היא דרך רוחנית, לא דת. אם תטרחי לקרוא את אחד ממאמרי, תביני מה גישתי למאגיה. אל תשימי עצמך מה שאינך. תני לנאופאגאנים להחליט אם דברי מעליבים אותם או לא, מאחר ואת טוענת שאינך שייכת לציבור זה. תראי לי היכן ``פגעתי`` בכבודם של ניאו-פאגאנים, במטותא ממך. אם אכן יתברר כי פגעתי, אין ספק שאני אתנצל. אם לא, אתן לך הסבר מדוע לא. את מוזמנת לשטוח את טענותייך - תנמקי, ותעני בהתאם. לא תנמקי - תעני בהתאם. הבחירה היא שלך. שלך, הנווד

nepthys

New member
מנגנוני ההגנה של המותקפים תמידית

למה כולכם כל כך בטוחים שתקפתי את כולכם אישית? אני דיברתי אל האנשים מכאן שרואים את עצמם כוויקאנים ואל האנשים שנותנים להם להתיחס לזה כמו שתארתי בשיחה המאוד נחמדה שלי עם המכשפה האמיתית... העובדה שאתם נורא אוהבים לשבת ולנסות להרשים אותי או להשפיל אותי רק עיצבנה אותי עוד יותר, ומכאן השאר. אם תרצה להמשיך ולהתנשא מעלי עם מאמרים ארוכים שבנויים על קיסמי שיניים, תכתוב את זה לאימייל שלי, כי אני לא חושבת שאני אחזור לכאן יותר.

בקיצור לענות על השאלה שלך...

``למה כולכם כל כך בטוחים שתקפתי את כולכם אישית? `` תקראי שוב את המיכתב שלך ואז תביני.... העובדה שאתם נורא אוהבים לשבת ולנסות להרשים אותי או להשפיל אותי רק עיצבנה אותי עוד יותר, ומכאן השאר. אם תרצה להמשיך ולהתנשא מעלי עם מאמרים ארוכים שבנויים על קיסמי שיניים, תכתוב את זה לאימייל שלי, כי אני לא חושבת שאני אחזור לכאן יותר. את מדברת אילנו ביחס של זילזול ושאת הכי טובה מכולם ואז את אומרת שאנחנו חושבים שאנחנו מעליך ושאנחנו רוצים להרשים אותך למה מי את חושבת את עצמיך? תקראי טוב טוב מה שרשמת תחשבי על זה ואז תחזירי תשובה נ.ב זה פורום וכל אחד יש את הזכות לומר את הדעות שלו!!!! ואם רצוניך לעזוב את מוזמנת ללכת אבל על תעיימי אחותי זה כבר לא עובד שלך מכשפה אמיתית

בקיצור לענות על השאלה שלך...

``למה כולכם כל כך בטוחים שתקפתי את כולכם אישית? `` תקראי שוב את המיכתב שלך ואז תביני.... העובדה שאתם נורא אוהבים לשבת ולנסות להרשים אותי או להשפיל אותי רק עיצבנה אותי עוד יותר, ומכאן השאר. אם תרצה להמשיך ולהתנשא מעלי עם מאמרים ארוכים שבנויים על קיסמי שיניים, תכתוב את זה לאימייל שלי, כי אני לא חושבת שאני אחזור לכאן יותר. את מדברת אילנו ביחס של זילזול ושאת הכי טובה מכולם ואז את אומרת שאנחנו חושבים שאנחנו מעליך ושאנחנו רוצים להרשים אותך למה מי את חושבת את עצמיך? תקראי טוב טוב מה שרשמת תחשבי על זה ואז תחזירי תשובה נ.ב זה פורום וכל אחד יש את הזכות לומר את הדעות שלו!!!! ואם רצוניך לעזוב את מוזמנת ללכת אבל על תעיימי אחותי זה כבר לא עובד שלך מכשפה אמיתית

morning star

New member
מספר דברים

שלום לך נפת`יס, ראשית - לי ולאתר ``פיצוץ`` אין כל קשר ולו הקל שבקלים. פעמיים בחיי בקרתי בו ואיני מתכוון לבקר במקום פעם נוספת. מאגיה לא באה בהכרח מתוך הפאגאניזם, ויש להבדיל בין פאגאניזם לנאו-פאגאניזם. איני יודע מהיכן המובאה שהבאת, אך זה דבר שאינו מייצג כלל. בפאגאניזם וניאו-פאגאניזם ישנן עשרות מסורות שונות. במונח ``פאגאניזם`` אני מתכוון לדתות העולם טרום השתלטות המונותיאיזם, שכיום חלק ממשיכים את דרכם - אם ע``י שחזור אותנטי או המשכיות משפחתית. נאו פאגאניזם - שם המייצג זרמים של התחדשות הדתות הפאגאניות, כאשר המאמינים לעיתים מלקטים אמונות ישנות ו/או מפתחים חדשות (וזה אינו שלילי בעיני) ברוח הדתות הפאגאניות של העולם העתיק. המאגיה שאני דן בה היא בכלל לא מהצד של אף דת, ובהחלט לא דת נאו פאגאנית כלשהי. ישנה גם מאגיה העומדת בפני עצמה, ללא קשר לדתו של אדם. ג`רלד גרדנר, מחחיה ומפיץ דת הויקה, השתמש בתוך טקסיו בסימבוליזם מתוך טקסיהם של ארגוני תורת נסתר שונים, ביחוד ``שחר הזהב`` ואליסטר קראולי. תשאלי כל ויקני מהמסורת הגדנריאנית והוא יענה לך כך. איני מדבר על דת, ומה שאני מביא לעיתים על הדתות השונות הן תשובות לשאלות - למשל על חוק השילוש, אשר מקורו בדת הויקה. מאגיה היא דרך רוחנית, לא דת. אם תטרחי לקרוא את אחד ממאמרי, תביני מה גישתי למאגיה. אל תשימי עצמך מה שאינך. תני לנאופאגאנים להחליט אם דברי מעליבים אותם או לא, מאחר ואת טוענת שאינך שייכת לציבור זה. תראי לי היכן ``פגעתי`` בכבודם של ניאו-פאגאנים, במטותא ממך. אם אכן יתברר כי פגעתי, אין ספק שאני אתנצל. אם לא, אתן לך הסבר מדוע לא. את מוזמנת לשטוח את טענותייך - תנמקי, ותעני בהתאם. לא תנמקי - תעני בהתאם. הבחירה היא שלך. שלך, הנווד

morning star

New member
הרשי לי להעיר

שלום לך נפת`יס, ראשית - לי ולאתר ``פיצוץ`` אין כל קשר ולו הקל שבקלים. פעמיים בחיי בקרתי בו ואיני מתכוון לבקר במקום פעם נוספת. מאגיה לא באה בהכרח מתוך הפאגאניזם, ויש להבדיל בין פאגאניזם לנאו-פאגאניזם. איני יודע מהיכן המובאה שהבאת, אך זה דבר שאינו מייצג כלל. בפאגאניזם וניאו-פאגאניזם ישנן עשרות מסורות שונות. במונח ``פאגאניזם`` אני מתכוון לדתות העולם טרום השתלטות המונותיאיזם, שכיום חלק ממשיכים את דרכם - אם ע``י שחזור אותנטי או המשכיות משפחתית. נאו פאגאניזם - שם המייצג זרמים של התחדשות הדתות הפאגאניות, כאשר המאמינים לעיתים מלקטים אמונות ישנות ו/או מפתחים חדשות (וזה אינו שלילי בעיני) ברוח הדתות הפאגאניות של העולם העתיק. המאגיה שאני דן בה היא בכלל לא מהצד של אף דת, ובהחלט לא דת נאו פאגאנית כלשהי. ישנה גם מאגיה העומדת בפני עצמה, ללא קשר לדתו של אדם. ג`רלד גרדנר, מחחיה ומפיץ דת הויקה, השתמש בתוך טקסיו בסימבוליזם מתוך טקסיהם של ארגוני תורת נסתר שונים, ביחוד ``שחר הזהב`` ואליסטר קראולי. תשאלי כל ויקני מהמסורת הגדנריאנית והוא יענה לך כך. איני מדבר על דת, ומה שאני מביא לעיתים על הדתות השונות הן תשובות לשאלות - למשל על חוק השילוש, אשר מקורו בדת הויקה. מאגיה היא דרך רוחנית, לא דת. אם תטרחי לקרוא את אחד ממאמרי, תביני מה גישתי למאגיה. אל תשימי עצמך מה שאינך. תני לנאופאגאנים להחליט אם דברי מעליבים אותם או לא, מאחר ואת טוענת שאינך שייכת לציבור זה. איני מערב בין הנאו פאגאניזם למאגיה, אם כי ישנה השפעה הדדית בין השניים. דת לחוד ומאגיה לחוד - טקסי ירח לאלה נפרדים מטקסים מאגיים. כך זה אצלי. תראי לי היכן ``פגעתי`` בכבודם של ניאו-פאגאנים, במטותא ממך. אם אכן יתברר כי פגעתי, אין ספק שאני אתנצל. אם לא, אתן לך הסבר מדוע לא. את מוזמנת לשטוח את טענותייך - תנמקי, ותעני בהתאם. לא תנמקי - תעני בהתאם. הבחירה היא שלך. שלך, הנווד

morning star

New member
הרשי לי להעיר

שלום לך נפת`יס, ראשית - לי ולאתר ``פיצוץ`` אין כל קשר ולו הקל שבקלים. פעמיים בחיי בקרתי בו ואיני מתכוון לבקר במקום פעם נוספת. מאגיה לא באה בהכרח מתוך הפאגאניזם, ויש להבדיל בין פאגאניזם לנאו-פאגאניזם. איני יודע מהיכן המובאה שהבאת, אך זה דבר שאינו מייצג כלל. בפאגאניזם וניאו-פאגאניזם ישנן עשרות מסורות שונות. במונח ``פאגאניזם`` אני מתכוון לדתות העולם טרום השתלטות המונותיאיזם, שכיום חלק ממשיכים את דרכם - אם ע``י שחזור אותנטי או המשכיות משפחתית. נאו פאגאניזם - שם המייצג זרמים של התחדשות הדתות הפאגאניות, כאשר המאמינים לעיתים מלקטים אמונות ישנות ו/או מפתחים חדשות (וזה אינו שלילי בעיני) ברוח הדתות הפאגאניות של העולם העתיק. המאגיה שאני דן בה היא בכלל לא מהצד של אף דת, ובהחלט לא דת נאו פאגאנית כלשהי. ישנה גם מאגיה העומדת בפני עצמה, ללא קשר לדתו של אדם. ג`רלד גרדנר, מחחיה ומפיץ דת הויקה, השתמש בתוך טקסיו בסימבוליזם מתוך טקסיהם של ארגוני תורת נסתר שונים, ביחוד ``שחר הזהב`` ואליסטר קראולי. תשאלי כל ויקני מהמסורת הגדנריאנית והוא יענה לך כך. איני מדבר על דת, ומה שאני מביא לעיתים על הדתות השונות הן תשובות לשאלות - למשל על חוק השילוש, אשר מקורו בדת הויקה. מאגיה היא דרך רוחנית, לא דת. אם תטרחי לקרוא את אחד ממאמרי, תביני מה גישתי למאגיה. אל תשימי עצמך מה שאינך. תני לנאופאגאנים להחליט אם דברי מעליבים אותם או לא, מאחר ואת טוענת שאינך שייכת לציבור זה. איני מערב בין הנאו פאגאניזם למאגיה, אם כי ישנה השפעה הדדית בין השניים. דת לחוד ומאגיה לחוד - טקסי ירח לאלה נפרדים מטקסים מאגיים. כך זה אצלי. תראי לי היכן ``פגעתי`` בכבודם של ניאו-פאגאנים, במטותא ממך. אם אכן יתברר כי פגעתי, אין ספק שאני אתנצל. אם לא, אתן לך הסבר מדוע לא. את מוזמנת לשטוח את טענותייך - תנמקי, ותעני בהתאם. לא תנמקי - תעני בהתאם. הבחירה היא שלך. שלך, הנווד

morning star

New member
הרשי לי להעיר

morning star

New member
הרשי לי להעיר

קצת יותר מדי ביקורת...

לא כולנו עוסקים פה במאגיה פאגנית ...חוץ מזה אנשים פה לומדים אחד מהשני ואיך לעזאזל אתה יכול לדעת שאנחנו לא מתכוונים למה שאנחנו עושים? מה שאתה עושה עכשיו זה בדיוק ה``להוכיח מי יודע יותר`` א...וכן אתה המזועזע השלישי בנתיים:הראשון היחיד והאחרון.

כרמית מ

New member
נדמה לי, שבנושא המאגיה בכלל בארץ

קיים חוסר גדול בידיעות ממקור ראשון. וכשאני אומרת מקור ראשון, אני מדברת לא על ספרים שכתבו נאו פגאנים בדור שלנו, אלא על ספרים מקוריים מן התקופה הקלאסית, מימי הביניים ומתקופת הרנסאנס כמו גם מחקרים אקדמיים בנושא. חלק מן הבעיה היא שרוב החומר הזה זמין באנגלית, אך לא בעברית ושגם באנגלית קשה להשיג בארץ. אם כי אמזון עושה עבודה קלה בשנים האחרונות אני מציעה בזהירות למשיבים לשאלות השונות לאזכר את המקור המדויק לתשובתם, כך כולנו נוכל לדעת על איזה מקור תרבותי הם מסתמכים. וכמובן אפשר שלא לקבל את הצעתי, מה גם שאני חדשה כאן בפורום וזו לי הודעה ראשונה, אז שלום לכולם.

morning star

New member
ברוכה הבאה כרמית

שלום כרמית, אנו נפגשים שנית כמדומני. אני אשמע בעצתך, אם כי יקח לי זמן להתרגל אליה. בד``כ אני שולף דברים מהזכרון. לא רק ספרים הם מקור טוב, אלא כיום גם הרבה אתרים ברשת נותנים מידע מעולה, עם מראי מקום ובצורה רצינית (אמנם יש לסנן לא מעט אתרים ילדותיים ו/או שטחיים). בברכת שיתוף פעולה פורה, הנווד

שלום כרמית ו...

קודם כל לא ממש כייף להתחיל במקום חדש אם בקורת את לא חושבת? ולמה את חושבת שכל אחד זורק פה דברים לא חשובים לא נכונים ושטוטים (זה הפירוש של מה שאמרת) כרמית יקרתי יש כאן אנשים שמאוד מבינים ומתענינים עוזרים ולומדים דברים חדשים כמו morning star,אור מהצפון. צילה שיר-אל,מכושפות, ועוד רבים אחרים אז בבקשה אם את לא מאמינה לפחות על תזלזלי ותתקפי לפני שאת בודקת ואני מאמינה שכולם פה ישמחו לעזור לך מקרב לב את צריכה רק לבקש שלך מכשפה אמיתית

morning star

New member
אני לא חושב שהיא המטרה...

שלום לך מכשפה יקרה, לא נראה לי כי לכרמית, בחורה יסודית לפי מה שהתרשמתי בפורום אחר, היא זאת שכתבה את ההודעה שמתחילה את החוט (Thread) הזה... כרמית שמה את אצבעה על בעיה די נפוצה, ויש צדק בדבריה (בקשר לציון מקור החומר, וכן חוסר בחומר המקורי עליו מתבססים חוקרים בני זמננו). שלך תמיד הנווד

כרמית מ

New member
אכן כן, מכשפה אמיתית יקרה

לא אני התחלתי את הפתיל ואני מאוד נזהרת בדבריי לבקר לגופם של נושאים ולא לגופם של אנשים. גם מעולם לא אמרתי שאנשים כאן לא מבינים או לא יודעים, אינני מכירה כאן את האנשים ואינני יודעת מה הם יודעים ומה לא. הצבעתי על בעיה קיימת וכאובה של חוסר במידע זמין שבו עוסק הפורום. כמי שעוסקת בנושא מזה מספר שנים ונלחמת על אמיתותה ומקוריותה של כל פיסת אינפורמציה ומתעקשת להבין מקורות תרבותיים, סיבות ותוצאות, אני יודעת כמה קשה ללמוד. למידה ממקורות אותנטיים ואמינים היא האני מאמין הגדול ביותר שלי בחיים בכלל ובתחום המאגיה בפרט, שהוא נושא, שכאמור, קשה להשיג אודותיו מידע. אני מניחה, שזו לכן הסיבה שפתחתי בנושא זה. שיהיה לך יום נעים!

למעלה