קצף וכימיה

קצף וכימיה

שאלה קצת דבילית... שמתי לב שקצף נוצר כאשר מזרימים מים לנוזל שיוצר את הקצף(אני מדבר על קצף אמבטיה)... האם אפשר להגיד שיש שם תגובה כימית באותה רגע?אם כן, מהי?ובכלל-איך מגדירים קצף: מוצק, נוזל, גז? תודה מראש על התשובות לשאלותיי המעט דביליות
(הן נובעות מסקרנות וקצת שעמום)

תיקתקית

New member
דעתי

וייתכן ואני לגמרי טועה
יהיו פה אלה שיתקנו אותי אם צריך. קצף זה סבון נוזלי, שלדעתי בריאקציה עם מים משתנה והמולקולות שלו מתרחקות יותר - או כל הסבר אחר שמביא לתוצאה הבאה: הוא מקבל אויר ולוכד אותו בקלות. אין לי הסבר מפורט מזה - צר לי, למדתי כימיה אבל ממש אין לי כלים..

prefect

New member
אין תגובה כימית

תגובה כימית מוגדרת כתגובה בה משתנה ההכב הכימי של החומר (כלומר מולקולות מסוימת מתפרקות או נוצרות). ביצירת הקצף מי סבון מתערבבים עם אויר. קצף הוא תערובת של גז ונוזל..

Moridin

New member
לדעתי

זה פשוט "קירות" מנוזל שממולטים באוויר, ומחזיקים את עצמם ואת אלה שלידם בכוח שמפעיל הקרום, בשטח הפנים, שבמקריות גמורה (אולי כי עכשיו 2 בלילה?) שכחתי איך קוראים לו.

לדעתי זה קשור למתח פנים של הנוזל

יש נוזלים שיותר קל להקציף אותם כמו למשל מים וסבון. אבל גם בעולם הפולימרים שבהם משתמשים ע"מ לייצר ספוגים ישנם פולימרים שיותר נוח להקציף כמו למשל הפוליאוריטן.

elfsong

New member
החומר נקרא קולואיד

שהוא מוגדר כשילוב של שני חומרים שלא אמורים להשתלב במקרה של סבון מדובר במולקולות של החומצות השומניות והמים שכידוע אמורת באופן טבעי לצוף במים, מה שמקיים את הסבון הוא איזשהו חומר קושר בתהליכים ביולוגים מדובר בד"כ בחלבונים, כמו שנאמר זאת לא פעןלה כימית אלא פיסית כמו הקצפה של חלבונים, בזמן ההקצפה אנחנו מחדירים אוויר לחלבונים וגורמים להיווצרות הקצף שכמו שכל מי שמבשל יודע שבסופו של דבר הוא כל כך קשה שניתן להפוך את הכלי בלי שהוא יפול ממנו, תהליך דומה קורה עם קצף אמבטיה למרות שאני לא זוכר אותו במדויק, קולואיד מוגדר כמצב ספציפי של תמיסות

למעלה