קצונה ורפואי

special girl3

New member
קצונה ורפואי

שאלות בקשר לקצונה במגמת מעוז- תומכי לחימה:
1. הייתי בכנס לקצונה כלשהי במגמת מעוז והקצין שעשה את ההרצאה אמר לנו שיש 4 פטורים מסוימים שאיתם ניתן להיכנס לבה"ד 1, אבל הוא אמר שהוא לא זוכר מהם. מישהו יודע?
2. לפי הרופא שהייתי אצלו, הבנתי שלוחמים עם פרופיל קרבי לא יכולים להוציא טופס 102 (אישור לצאת לקורס קצינים) עם כ"מ (כושר מוגבל), לדוגמא פטור מריצות ומד"סים, בגלל ששמי שיש לו פרופיל קרבי לא יכול להוציא כ"מ.זה נשמע לי מוזר. מישהו שמע על זה?

למה מוזר?

נראה לך הגיוני שמי שהוא לוחם והולך להיות קצין לוחם יקבל פטורים והקלות ויהיה בעל "כושר מוגבל"?
לי זה נראה הגיוני ולגיטימי ב 100% .

הכוונה שלי היא

שהגיוני ולגיטימי לדרוש ממועמד לקצונה קרבית לא להיות בעל פטורים ובעל כ"מ, וזה לא הגיוני שיהיה כזה אם הוא עומד להיות קצין לוחם ולא להפך כמו שאולי השתמע מהתשובה שלי.

special girl3

New member
לא הבנת

כמו שכתבתי בהודעה מדובר בקצונה במגמת מעוז שהיא קצונה במגמה של תומכי לחימה, לא קרביים. זה נראה לי מוזר שלקצונה לא קרבית אסור שיהיה כ"מ ללוחם בעל פרופיל קרבי.

How I Disappear

New member
אבל תראי על מה את מדברת

את מדברת על לוחם בעל פרופיל קרבי
אז איך יהיה לו כ"מ ?! זה לא משנה אם הוא הולך למגמת מעוז, נחשון או להב ..
כל עוד הוא לוחם בעל פרופיל קרבי, איך את מצפה שיהיה לו כ"מ !? הרי למי שיש פרופיל קרבי והוא לוחם, לא אמורות להיות לו שום בעיות פיזיות

קצין מטה בגדוד לפעמים רץ..

המג"ד רץ, אחריו רץ הקמ"ן, אחריו הקשר"ג, הקל"ג לפעמים נוסע אבל מתרוצץ, השליש מסתובב עם אפוד מפה לשם.. די קשה להיות קצין מטה בתפקיד ראשון-שני בגדודים (לשם אמורה להגיע אוכלוסיית מעוז) ועם פטורים שמקשים על פעילות.

ולפרופיל וכ"מ אין ממש קשר - אפשר להיות גם עם פרופיל 64 וכ"ק, ולרוץ בבה"ד 1 בכל הבראורים..

M i k e 6

New member
כ"מ= פרופיל 64 או פחות

וגם זה לא קבוע...ז"א שמי שיש לו פרופיל 64 יקבל אוטומטית כ"מ.
הכל תלוי גם בסעיפי הליקוי (כגון אסטמה,בעיות פרקים,בעיות גב וכו'....)

למעלה