קצונה בחיל קשר

קצונה בחיל קשר

הי לכולם! ( וד"ש לויקי אם את רואה את זה ) אני כרגע בחיל קשר כמפעילת מחשב בקריה..האמת, התפקיד שלי לא משהו, אבל אני יודעת גם שאין לי הרבה סיכוי לצאת ממנו ( שלא דרך טופס 55 החסר סיכוי ממשי למשהו יותר טוב..) חשבתי על קצונה...מישהו יודע משהו על קצונה בקשר? שווה? יש לי סיכוי להיות קצינת שלישות ולעסוק באנשים ולא בעכברים לשם שיוני, או שזה רק לחיל שלישות? תודה בכל מקרה :)

מה רע בתור מפעילת מחשב

בקריה? ובכל אופן, בשום מצב, אל תלכי להיות קצינת שלישות (את לא תהיה קצינת שלישות, את תהיה קצינת קישור, ואם את חושבת שלהתקין וינודס 95 כל היום תתפלאי כמה זה מעיק לטפל במילואמניקים עצבניים....)

סופרמן!

New member
מצחיק!

כן זה די מפגר לטפל בתקלות כל היום, אבל זה רק לדעתי כי אני לא ממש בקטע של מחשבים..יש גם יתרונות כי בכל זאת לומדים הרבה. מה זאת אומרת סמנכל תוכן מפוטר?

כמה דברים

קודם כל אם את הולכת לקצונה רק בשביל לא להיות יותר בתור מפעילת מחשב אז אל תלכי! ולא נראה לי שיתנו לך להיות קצינת שלישות את בקשר לא בשלישות אבל את תוכלי להגיע לתפקידים מעניינים קצינת מחשב במקומות כמו שיבטה שזה לא תפקיד הכי שקל בעולם ויש לך גם מבחינה מקצועית להיות אחראית על הרבה דברים וגם חיילים שלך שאת אחראית עליהם יכול להיות שבעקבות הקצונה אם תחליטי לעשות תראי שיותר מתאים לך הקשר מאשר מחשבים ואולי תהיה ע קשר"ח באיזו חטיבה יש הרבה אפשרויות חלקן מעניינות יותר חלקן פחות בקשר אבל אל תעשי את זה רק בשביל לצאת מהתפקיד שלך את יכולה גם במקום לצאת לקצונה להיות מדריכה ולהדריך קורסים בבסמח ואז זה מפעילת מחשב אבל זה שונה וכיף יותר נראה לי

סופרמן!

New member
איך מגיעים לבסמ"ח?

בתור מדריכה? דווקא ממש הייתי רוצה...אבל איך אני יוצאת מיחידה? ומבטיחה שאני דווקא שם? נראה לי קצת בלתי אפשרי... ( זאת אני ולא סופרמן, פשוט גלשתי בבסיס..:)

כמה דברים

קודם כל אם את הולכת לקצונה רק בשביל לא להיות יותר בתור מפעילת מחשב אז אל תלכי! ולא נראה לי שיתנו לך להיות קצינת שלישות את בקשר לא בשלישות אבל את תוכלי להגיע לתפקידים מעניינים קצינת מחשב במקומות כמו שיבטה שזה לא תפקיד הכי שקל בעולם ויש לך גם מבחינה מקצועית להיות אחראית על הרבה דברים וגם חיילים שלך שאת אחראית עליהם יכול להיות שבעקבות הקצונה אם תחליטי לעשות תראי שיותר מתאים לך הקשר מאשר מחשבים ואולי תהיה ע קשר"ח באיזו חטיבה יש הרבה אפשרויות חלקן מעניינות יותר חלקן פחות בקשר אבל אל תעשי את זה רק בשביל לצאת מהתפקיד שלך את יכולה גם במקום לצאת לקצונה להיות מדריכה ולהדריך קורסים בבסמח ואז זה מפעילת מחשב אבל זה שונה וכיף יותר נראה לי

גיא^

New member
קצונה "נחשבת", ארוכה וקשה

קורס קציני קשר (קק"ק... איזה ראשי תיבות נחמדים...) זה הקורס הכי ארוך של קצינים, עם השלמה של איזה 5 חודשים, ובבהד 7 שנקרא גם בהד שביזה.. (את מפעילת מחשב ככה שאת לא מבינה למה אני מתכוון.. כשתהיי שם תביני) מבחינת רמה ואחריות אני חושב שזאת נחשבת קצונה ממש טובה, צריך להבין בכל - במכשירי קשר ומצפינים וטלפונים ומחשבים בקיצור תוך 5 חודשים לעשות כמה קורסים יחד. נראה לי שבנות, ואת מפעילת מחשב אז בכלל, הולכות בדרך כלל להיות קצינות מחשוב (גם כאלה שלא היו מפעילות מחשב) והבנים להיות קשר"גים בדר"כ מי שעשה קורס בקשר הולך רק לקצונת קשר, אבל ויטמין P יכול לעזור, וגם בלי זה אולי יש לך סיכוי אם תבקשי ותתעקשי, קצונת שלישות באמת לא מומלצת כלכך...

WhyMeiry

New member
מה?!

אוקי. מחיל קשר יוצאים לקצונה של קשר. ו... כל העיניין של קצונה של בנות בחי"ק די השתנה בזמן האחרון ומסתמן שאף אחד מאלה שענו פה לא היה בהסברה, אז ברשותכם...: בעבר, מערך המחשוב ושאר הקשר היו מופרדים, יעני מקצועות המחשב יוצאות לקצונת מחשוב ומתפקידים אחרים הן יוצאות לקצונת קשר. כיום, כל חיילת מחיל הקשר שיוצאת לקצונה משתייכת למערך התקשו"ב. יעני יש מצב שצפ"תית תהיה מפקדת של מתקן מחשב ושמנחת ישומים תתפקד כקשרגית <חח, היפוטתית>. וזה בעצם אחד החידושים במסלול, שבנות יכולות להיות קשרגיות, כלומר לעבור את בה"ד 1 עם הבנים. <רק שלמה שהן ירצו לעשות את זה לעזאזל?!> אה... עצה שלי, לכי להסברה, אפילו אם זה אומר להילחם על זה שישלחו אותך. תשמעי, תשאלי, ואז תחליטי אם זה בשבילך. אבל הכי חשוב שתזכרי שעדיף להיות בחרא שאתה מכיר <ובבית בשאר הזמן> מאשר בחרא שאתה לא מכיר. אם אין לך עוד סיבות לרצות קצונה... אז מה אני אגיד, סביר שתהיי קצינה מחורבנת ואז רק חבל על החיילים שלך.

miss jazz

New member
מפעילת מערכות מחשב

שלום רחל, זימנו אותי לראיון אישי במודיעין לתפקיד מפעילת מערכות מחשב, בבקשה אם ידוע לך משהו על התפקיד חשוב לי לדעת. האם לתת לזה צ´אנס או להתרחק מזה כמו מאש? תודה רבה.

סופרמן!

New member
זאת רחל, לא סופרמן...

פשוט גולשת על שמו... בכל מקרה, אני עשיתי קורס מנחות יישומים ולא מפעילת מחשב, אני רק מתפקדת ככזו...הקורס של מפעילי מערכות קשה וארוך יותר מזה של מפעילי המחשב הבסיסי, אבל בהתאם הידע שנרכש הוא רב יותר, ואם את מתענינת במחשבים ( בעצם, רק אם ) כדאי לך ללכת על זה. לדעתי הכללית- כל תפקיד נורמלי ידוע מראש עדיף על השארת הגורל בידי הקצין מיון ביום הגיוס שיקדיש לך ולשנתיים הבאות שלך בדיוק 5 דקות מחייו... אז שיהיה בהצלחה בכל מקרה :)

ויקי123

New member
היי רחל!

חג שמח!!! דרך אגב, אחרי סוכות כנראה אשאר בשלישות... ובקשר להדרכה בסמ"ח אני מניחה שאת יכולה לשאול את תמר, רוצה אני אשאל?(לרגע שכחתי שאת בקרייה) ביום ראשון אני שוב שומרת, אז נדבר כבר, ויקי

סופרמן!

New member
הי ויקי!!!!

אל תשאלי, נדפק לי הפלאפון ןאין לי צה"לנט..מקווה שאני בכלל אמצא את המספר שלך..בכל מקרה, אם ייצא לך תתקשרי אליי מתישהוא :) ביי רחל.

s7243642

New member
קורס מפעיל מערכות

קורס הפעלת מערכות מחשב הוא קורס שווה ביותר צריך לחתום שנה קבע אבל לא נורא הקורס יותר קשה מקורס מפעלי מחשב אבל לא קשה מאוד ולא יכולים לתקוע אותך בכל חור(למשל אוגדת עזה) כמו מפעלי מחשב אני סימתי קורס הפעלת מערכות לפני פחות קצת פחות משנה זה אחלה קורס ואין הרבה משמעת בסוף הקורס הגעתי לממר"ם שזו אחת מבין היחידות שניתן להגיע אליהן

למעלה