קצב עלייה בדרגות

ogmios

New member
לא מבין למה גוררים את HERO לכל מקום

אה, כן, זה כדי לתת קונטרה למו"ד, מהצד החיובי של הסקאלה. מצד שני, זה קצת מוזר לדבר על "אי אפשר להביס דרקון כבר בהתחלה", ולו משום שאין לשיטה לעולם. רוצה לשחק פנזטיה אובר-אפית-דביקה-ומגעילה? צור דרקונים חלשים. רוצה לשחק בעולם של ארץ ים? גם ב-300-400 נקודות אפשר לבנות דרקון שאף דמות שחקן לא תוכל להתמודד איתו.

tapas tapas

New member
את לא משחקת בחופשיטה?

טוב זה בטח שאלה לא לעניין. אם אתם משחקים כבר שנתיים. אבל זה נראה לי קצת מוזר לשחק חופשיטה מצד אבל עם דרגות מצד שני? או שאני לא כל כך מבין מהחיים שלי? השאלה שלי היא בעצם, למה מבוסס דרגות ולא מבוסס כישרונות?

Nihau

New member
מבלבל נכון?

אני מנחה חופשיטה במסווה מו"ד, אנחנו משתמשים בספרי השיטה כדי לבנות את דפי הדמויות ולפיכך אנחנו מחוייבים גם לדרגות לפי מו"ד. מצד שני... אני מוצאת את הספר פחות ופחות עוזר ככל שהמשחק מתקדם ולכן מוסיפה או מונעת יכולות לפי ראות עיניי הטובה (ובהסכמת השחקנים כמובן). הסיבה שאנחנו משתמשים בספרי מו"ד היא היסטורית לשחקנים היו כבר הספרים ולרובם היה כבר ניסיון בבנית דמויות לפי השיטה- חוויותיהם מהמתנ"ס. הם לא רצו לעבור לשיטה אחרת ואני הכרתי מספיק מו"ד בימי חיי כדי שזה יהיה אפשרי גם מצידי- עם תמיכה טכנית מדני ומהפורום לדברים קשים. אני כאמור מעולם לא הסתדרתי עם ספרי שיטות באופן כללי... חוץ אולי מהחוברת של mavel super heroes שזה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. בהתחשב בנטייה שלי להכריז "קח לך שתי נקודות למיומנות הטיפוס" סתם ככה באמצע הרפתקת טיפוס הרים בגלל משחק דמות מוצלח ושיתוף פעולה בין דמויות נראה שהתקדמות הכשרונות הרלוונטיים אכן גמישה יותר מאשר במו"ד רגיל.

ogmios

New member
"הייתה לנו פגישת משחק מצויינת...

...לא פתחנו את הספר אפילו פעם אחת" נשמע מוכר למישהו?

tapas tapas

New member
את לא משחקת בחופשיטה?

טוב זה בטח שאלה לא לעניין. אם אתם משחקים כבר שנתיים. אבל זה נראה לי קצת מוזר לשחק חופשיטה מצד אבל עם דרגות מצד שני? או שאני לא כל כך מבין מהחיים שלי? השאלה שלי היא בעצם, למה מבוסס דרגות ולא מבוסס כישרונות?

בן קדם

New member
חוות דעתי הלא מלומדת

ראשית! כל הכבוד, זה מעיד לדעתי על עומק המערכה ועל כך שהשחקנים גם נהנים וגם מאותגרים (אחרת הם היו מתוסכלים על הקצב האיטי). בפעם האחרונה שהרצתי מערכה במו"דם, שארכה יותר משנתיים, הגעתי לקצב דומה (לאחר שלוש שנים הם היו בדרגה 7-8) ואני יכול להעיד שהיה מאוד קשה "למשוך" את השחקנים כל כך הרבה זמן בקצב כל כך איטי מבלי שהם יהפכו למתוסכלים. בגירסא 3 זה אפילו יותר קשה (ואפילו בחופשיטה שמבוססת עליה). שנית, אני יכול להגיד לך מה השיטה שלי (במערכות שזה רלבנטי בכלל מבחינת השיטה), כשאני מדגיש שברקע לעניין (כמו כל עניין אחר טכני ולא טכני) עומדים כל הזמן סיפור המערכה, סגנונה והנחות היסוד שלה (כפי שצוין ברהיטות מרובה על ידי super monkey)- עליית דרגות במערכות שלי, נעשית בהתאם להתמודדות של השחקנים עם האתגרים המשחקיים העומדים בפניהם (משימות שהם לקחו על עצמם או שהוטלו עליהם, קונפלטים עלילתיים, מפגשים שונים ומשונים וכד'). בכל פעם שאני רואה שהשחקנים מתמודדים עם האתגרים הללו בקלות יחסית, תוך מיצוי יעיל של כל היכולות שלהם (לחשים, כישורים, מיומנויות, ידע שהם צברו, משאבים שעומדים לרשותם וכד'), אני יודע שהגיע הזמן להעלותם דרגה, או במילים אחרות - לתת להם עוד יכולות מחד, ולהעלות את רמת האתגרים מאידך. במקרים מסוימים אני חורג מכך, ומשתמש בעליית דרגה כדרך לתגמל משחק טוב במיוחד (כניסה מלאה לעור של הדמות, אינטראקציה מצוינת עם דמויות בלא שחקן, יוזמה ומקוריות, הצלחה לרגש אותי ואת השחקנים האחרים, השקעה יוצאת דופן וכד'). אבל זה רק במקרים חריגים, בהם באמת השחקן התעלה על עצמו ברצף של משחקים, או במפגש אחד מאוד דרמאטי ומכונן שבו הוא הגיע לשיא של מ"ת עמוק וטהור. וישירות לשאלתך -אין שום אירוניה! גם אצלי, בהחלט היו מצבים שקצב העלייה בדרגה רק הואץ ככל שהמערכה התקדמה ולא להפך - כאשר הלמידה של השחקנים השתפרה, ומדרגה לדרגה הם הטמיעו ומיצו יותר ויותר מהיכולות החדשות והישנות שלהם, ויותר חשוב - כאשר יכולת המשחק שלהם השתפרה, והם נכנסו עמוק יותר לדמויות ולעולם ולמערכה (חיו ונשמו אותם יותר, יזמו יותר, חשבו יותר היו יצירתיים יותר).....הם גם עלו יותר מהר בדרגות (אם כי כמו שהבנת מההתחלה "מהר" זה עניין יחסי....).

Super Monkey

New member
עוד כמה הערות בשביל "חופשי-מו"ד"

הבאת דוגמה של חלוקת נקודות מיומנות בגלל שימוש במיומנות בצורה חכמה שהתאימה למשחק כמו טיפוס הרים. בהחלט לגיטימי להוסיף נקודות מיומנות אם את מתרשמת לטובה מיכולותו של שחקן בלי קשר לעלייה בדרגות או נק"נ וזה אף מצויין מפורשות במדריך לשה"ם שזה כלי טוב להשתמש בו (כנראה שאת פחות שונה משאר המו"דיסיטים כפי שהיית רוצה לחשוב...חח). אני, כמו הרבה מאוד שה"מים, גם לא עובד בשיטת הנק"נ אלא יותר "מרגיש" מתי יש להעלות שחקנים דרגה, אבל אין אצלי סוציאליזם במשחק. לא כולם חייבים לעלות דרגה באותו זמן (ברור שאני לא יוצר יותר מדי פערים כדי לא ליצור מרמור) - שחקנים לא צריכים להתרגל ששחקנים טובים יותר "סוחבים" אותם על הגב שלהם. ואני לא מתכוון לכמות המפלצות שהם הורגים, אני מתגמל לפי משחק דמות נכון ורעיונות חכמים. למשל, לוחם מנוסה שבוחר לסגת מהקרב כי הוא יודע שהוא לא מספיק חזק להתמודד עם הדרקון יקבל אצלי נק"נ על משחק יפה ושקול (כמובן שאם הוא סתם פחדן הוא לא יקבל כלום...). מה יכולות לתת דרגות במו"ד 3? ובכן, השינוי הכי בולט בעניין הדמויות במו"ד 3 הוא "מקצועות יוקרה". אצלי במערכה מקצועות יוקרה הוא משהו שיש מאחוריו היסטוריה עמוקה וסיפור מעניין. למשל, יש מקצוע יוקרה שנקרא Arcane-Archer שהוא מעיין קשת עם יכולות קסומות. אצלי במשחק שילבתי את זה בהיסטוריה המשפחתית של דמות אלפית-סיירת שמשחקת אצלי ועשתה מסע לאגם 11 הכוכבים ...בלה... בלה... בלה... הנקודה שלי היא שמקצוע יוקרה בשילוב עם סיפור נכון נותן לשחקן תחושת עילוי וייחוד לדמות שלו כי פתאום הקוסם שייך לאיזה מסדר סודי שבודדים שמעו עליו, או שהוא "נבחר" להגשים איזה נבואה או כל רעיון אחר. בשביל מקצועות יוקרה צריך לעלות קצת דרגות ולדעתי "נק"נ" זו לא מילה גסה אם יש שחקנים טובים שמסוגלים להבין את ההבדל בין פיתוח יכולות דמות ולהפוך למאנצ'קין.

Nihau

New member
אצלי לכל דבר יש היסטוריה וסיפור....

עוד מההתחלה חלקם הצטרפו לגילדות בעיר כדי לקבל לגישה לידע שלא היה להם מבית. הם רצו להציע את עצמם למשימה מטעם המלך אבל המשימה דרשה שלפחות אחד מבין היוצאים למשימה יהיה מצייר מפות (קארטוגרף?) מקצועי ואף אחד מהם לא יע איך לצייר מפות... אז אחת מהם נרשמה והתקבלה לגלדת "דרך הנצח" שמקדישה את עצמה להבאת האמנות לכל קצוות תבל ובדרך גם ממפים את העולם. השאר נשארו לעבוד בעיר עד שהיא תסיים את ההכשרה ועשו כסף טוב :) לגבי הרגשת ייחודיות... זה טופל בפגישה הקודמת. עכשיו כל אחד מחברי הקבוצה מסובך עד עימקי נשמתו (מילולית) בהתחייבות שאין מנוס ממנה ויודע את זה. שלושה נשבעו בנשמתם בת האל-מוות וחתמו את גורלם וגורל העולם לתהפוכות מוסריות, דתיות, חברתיות וקסומות, אחד הסכים להפוך לכלי קיבול לקסם ונשמת האחרונה נקשרה לנשמת הנ"ל בקשר חד כיווני כך שאם הוא מת גם היא מתה- שומרת ראש מתוך אינטרס אישי. בנוסף שניים מהם עברו תהליך רגרסייה קסום מבוקר כדי להעיר מתוכם את הפוטנציאל האבוד של בני גזעם. האחד גילה בעצמו את היכולת האבודה לעוף כציפור (מילולית) והשני גילה בעצמו את הקשר שלו אל הטבע. מקצועות יוקרה זה משהו אצלי בחיתולים... לא יצא לי לשחק דמות שלקחה מקצוע יוקרה, רק שיחקתי עם משהו בקבוצה שכן לקח. ניסיון ממדרגה שניה ומטה. אחת השחקניות שלי מעוניינת לקחת מקצוע יוקרה שדני עזר לי לבנות עבורה, זה יקח זמן ובניתי עלילת צד רק בשביל זה כי דברים ייחודיים כאילה לא מוצאים סתם ככה ברחוב. כרגע יש לי הרגשה שזה לא יצא לפועל... נחייה ונראה. תודה על העצות.

Super Monkey

New member
נשמע כאילו עשית קפיצת מדרגה במשחק

אם אני מבין נכון עד עכשיו הגישה היתה "אנשים רגילים במאורעות לא רגילים" ועכשיו פתאום הדמויות קיבלו אופי שאני קורא לו "הנבחרים" (קריצה למטריקס). אם יצא לך לראות את "קרניבל" על שתי העונות המשובחות שלה אז אם נבחן את בן הוקינס והכומר הרשע - בעוד בעונה הראשונה הם דישדשו במים עם הכוחות שלהם ולא בדיוק הבינו מה קורה איתם בעונה השניה פתאום העלילה קיבלה תפנית וראינו התעצמות ממשית הן בכוחות של הגיבורים והם בקצב עלילה מוגבר יותר. הרעיון של קפיצת מדרגה והעלאה פתאומית בקצב המשחק הוא משהו שבאופן אישי אני די אוהב כי ככה גם יצא לשחקנים להתנסות בצורה קצת יותר שפויה של מו"ד שבה לא כל אחד הופך אחרי 3 פגישות לברברי-גדול-קוצץ-דרקונים, וגם יוצא להם להתנסות בסגנון משחק בעל אופי אפי יותר שבו הוא משחק "סופר-גיבור". אם אני מבין נכון ממה שכתבת אז הדמויות שלך צריכות עכשיו לעלות בדרגות בקצב יותר מזורז (רק בזמן הקרוב כמובן) כדי שבאמת תהיה להם תחושת קפיצת המדרגה הזו והם יוכלו לשנות פאזה בראש שתתאים גם להשתלשלות העניינים בעלילה. בקשר למקצועות יוקרה יש לציין שלכל עולם מערכה יש מקצועות יוקרה יחודיים אליו, בין אם זה בא בערכות קנויות מראש של עולמות מו"ד מוכנים ובין אם זה עולם מערכה מקורי ששה"ם המציא. מהמשפט האחרון שלך אני רואה שיש ביננו הסכמה שמקצוע יוקרה אכן דורש עלילת צד יחודית משלו עבור הדמות כדי באמת לשים דגש על המילה "יוקרה".

בעם, למה לא?

אם הם עומדים לפני סדרת נקודות שיא, לא פלא שאחריהם הם יהיו מנוסים ומוכרים מאוד. הרי זה מה שדרגה באה לייצג - ניסיון חיים, שמוביל מצד אחד לגילוי ולמידה יכולות חדשות וגם למוניטין בעולם (לכן מתלווים מתחילים לבוא בדרגות גבוהות). אם אלף אלפי הבדלות - בדיוק מה שקורה בשר הטבעות - ההוביטים שהתחילו את חייהם כאיכרים בפלך הפכו ללוחמים מנוסים בסוף המסע. ככל שהם התקדמו למדו המון על עצמם ועל העולם והפכו למוכרים בעולם כולו (לפי שיטת המשחק עלו בדרגות - הם כבר לא אנשים פשוטים או הרפתקנים צעירים)?

אם פרסום ויוקרה הם דרגות

אז לנינט אמור להיות כושר ספיגה של פיל, ויכולת להתקיף שלוש פעמים בסיבוב באמצעות רינגטונים.

ננסק

New member
רק בהנחה (השגויה)

שמו"ד אמורה להיות מסוגלת לייצג את החיים האמיתיים. היא לא.

עד כמה שזה מעוות - כן

מה היא הייתה לפני "כוכב נולד"? עוד חיילת מאני אפילו לא זוכר איפה. היום - כל פיפס מופיע בכל מדורי הרכילות וגם כשאתה מנסה, אתה לא מצליח להתחמק מזה.

מירטל

New member
אני הולכת לענות לך תשובה

דווקא מספר השה"מ של מוד"מ, והיא נאמרה על כמות הכסף שניתנת לשחקנים : עליה בדרגות, כמו התקדמות חברתית, כמו התקדמות כלכלית, היא דרך לצ'פר את השחקנים ולשמור על התעניינותם במשחק.כן, אפשר לעשות את זה ע"י עלילה מעולה ומוצלחת וולאפשר להם לשחק קבצן בדרגה אחת למשך שנים. במילים אחרות - אם את לא חשה שהשחקנים שלך מתחילים להשתעל ולרמוז שהמשחק משעמם, אל תדאגי בנוגע לקצב העליה בדרגות - הוא בסדר גמור.

למעלה