קפיצים לא מחזיקים

dhyrv

New member
קפיצים לא מחזיקים

שלום, האם זה נכון שקפיצים מאבדים את הכח שלהם במשך הזמן? הכוונה היא לקפיצים שמחזיקים את הגשר בגיטרה. כי הגיטרה שלי לא מחזיקה סט של 009. ( הגשר עולה).

yotamn9

New member
לאו דווקא

יכול להיות שעם הזמן הקפיצים מאבדים את הכח. אבל מקרה כזה נפוץ בד"כ כשמחליפים גודל של מיתרים. לפני שהחלפת לסט של 009 היה לך סט אחר?

dhyrv

New member
לא בטוח איזה סט

כשקניתי איתה שמתי לה 010. 0 אבל זה נראה נורא מבחינת גובה הגשר אז שמתי 009. ועדיין נראה נורא

dhyrv

New member
האם זה הפיתרון המקובל?

יש לה כבר 3 קפיצים והם מתוחים עד הסוף

yotamn9

New member
רק כדאי שתדע להבא

כשמחליפים גודל של סט אז הבעיות האלה צצות והגיטרה צריכה לעבור סטאפ קטן. אני מניח שכאשר החלפת ל-0.10 היה על הגיטרה סט אחר, וזה מה שיצר את שרשרת הבעיות.

doc monti

New member
תכנס

תן עוד פרטים על הגיטרה- סוג, בת כמה, סוג הטרמולו (פנדר טרמולו, פלוייד רוז, קהלר...). דבר שני, אם אתה יכול תעלה תמונה של הגשר וגם של הקפיצים. אני רוצה לראות למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהם מתוחים עד הסוף. בטרמולו תקין סטייל פנדר עם מיתרים 009, אמורים להספיק 3 קפיצים.

dhyrv

New member
ספקים לגיטרה

בת שנה ibanez גשר צף כמו floyd rose כשאמרתי שהם מתוחים עד הסוף התכוונתי שהברגים מאחורי הגיטרה מסובבים פנימה עד הסוף שוב גשר צף

yotamn9

New member
הם לא אמורים להיות ככה

אתה סובבת אותם לשם? בכל מקרה, אני ממליץ שתקח את הגיטרה לאיש מקצוע שיסדר הכל ויוודא שלא נגרם עוד נזק (לצוואר למשל).

eVeR WiSH

New member
כן...גם לי יש איבנז אם פלויד...

תלוי לפי הדגם אם זה דגם יותר חדש אז מחור צריך להיות בקרת קפיצים וכל השיט אם לא אז תפתח את המכסה ותגיד מה מצב הקפיצים

yehuda kotton

New member
תגיד, אתה מרכיב את המיתרים נכון?

לא סביר שזה מה שאתה עושה, אבל אם אתה נועל את הנאט כאשר המיתרים מכוונים נמוך מדי (מבחינת צליל) ואז מכוון אותם לגובה הנכון, אז הגשר תמיד יעופ לשמיים. תמיד לכוון את הגיטרה ורק אז לנעול. אם הגשר למעלה גם כאשר הנאט לא נעול אז משהו דפוק כי בד"כ גם שני קפיצים אמורים להספיק עם 009

yotamn9

New member
בד"כ גם מומלץ להשאיר את הנאט לא נעול

לזמן קצת יותר ממושך, ולא לנעול אותו ישר אחרי שמכוונים.

bebi vegeta1

New member
כששמים את ה"ברגים" באמצע לפתוח את הנאט

לפני שמורידים את המיתרים ואז לכוון(עם ה machine heads) ולהחליף מיתרים(מורידים אחד שמים אחד) ושוב לכוון ואז לסגור ת'נאט ומפה זה כיוונים קלים למעלה למטה ככה לפחות אני עושה ולא נתקלתי בבעיות בהחלפת מיתרים מעולם (ואני מחליף לא מעט רוב הסטים שמייצרים מתים לי אחרי חודש הכל שחור ומגעיל כזה חוץ מאלקסיר)

doc monti

New member
מוזר

אם הם באמת מתוחים עד הסוף והגשר נוטה לכיוון הצוואר (כלומר נראה כמו מצב בוו לוחצים את ידית הטרמולו כלפי מטה כדי לשחרר את מתח המיתרים), כדאי לשקול להחליף קפיצים, ולשחרר את הברגים קצת. אני לא יודע איך ולמה הברגים מוברגים עד הסוף, בהנחה שלא עשית את זה בעצמך. קפיצים תמצא בכל חנות גיטרות גדולה (כלי זמר ושות'). אם אתה לא רוצה להתעסק בזה לבד, פנה לטכנאי גיטרות.

למעלה