קפוארה

N & N

New member
תגובה של שני קפואריסטים בדימוס ../images/Emo131.gif

אז ככה: לדעתנו, אצל רוב האנשים יש תפיסה מוטעית של הקפוארה. מה שאנשים רואים זה שני אנשים רוקדים כשמסביבם יש מעגל של אנשים שרים ומנגנים, ומסיקים מכך שמדובר בריקוד, או אפילו "ריקוד קטלני"... וכך נוצרה לה תפיסה ש"קפוארה זה נחמד ויפה אבל זו לא אמנות לחימה". הקפוארה מיסודה הוסוותה כריקוד, כדי שהעבדים יוכלו להתאמן, ולכן גם נוספו לה אלמנטים של שירה ונגינה. עם זאת, אין לזלזל בקפוארה בכלל. קפואריסטה טוב הוא לא פחות קטלני מאדם שלמד קונג-פו, או קראטה, למשל. עם זאת, אנחנו מבינים מאיפה התפיסה מגיעה – הרמה והסגנון של רוב הישראלים בקפוארה באמת אינה מצדיקה את היות הקפוארה אמנות לחימה. עם זאת, מי שהיה בברזיל יוכל להגיד לכם שהקפוארה היא קטלנית מאוד – קרבות אמיתיים של קפוארה אינם מיועדים ליופי אלא לתכל´ס. בקפוארה קיימים מגוון סגנונות, חלק מהם שמים דגש על אקרובטיקה ופחות על לחימה, וחלק מתרכזים בעבודה אחד-על-אחד, כיצד למצוא את נקודות החולשה של היריב ולנטרלו במהירות האפשרית. לגבי הטענה שהקפוארה לא "מסודרת" כמו אמנויות לחימה מזרחיות – זה ברור, שכן יש להם רקע שונה, והמנטליות של ארץ המוצא היא שונה. מה גם שמדובר באמנות לחימה יחסית "חדשה בשטח", לא בעלת שושלת ארוכה כמו קרטה וכו´. הקפוארה גם אינה מיועדת לתרום ל"התפתחות עצמית" במובן הרוחני שכן היא לא נועדה לכך, בניגוד לקונג-פו למשל. הקפוארה פותחה "אד-הוק", כדי להלחם באדונים ולצאת לחופשי... נקודה נוספת היא הפציעות. אנחנו התאמנו ב"אבאדה קפוארה", שם המאסטרים זוכים לאריכות ימים – גם מפני שהם לא "מעופפים" בסלטות מטורפות ולא עושים תרגילי אקרובטיקה – הקפוארה שלהם, שלדעתנו משקפת יותר את הקפוארה המקורית, היא קפוארה מחושבת – מעט תנועות יחסית עם אפקטיביות מירבית. עם זאת, היום קיימות הרבה יותר פציעות – גם בגלל סביבת אימון שבה לא שמים דגש על בריאות ועל תנועות שאינן מזיקות למפרקים, וגם מפני שכיום קיימת נטייה הרבה יותר גדולה להרשים בעזרת הקפוארה (כלומר, סלטות, התעופפויות ונחיתות בזויות בלתי אפשריות...). אין ספק גם שלא מדובר באמנות לחימה "בריאה". קיימות הרבה מאוד תנועות שמכריחות את הגוף להיכנס למצבים קיצוניים, דבר שהוא לא בריא, ולא רואים אותו באמנויות מזרחיות. זהו אחד החסרונות של הקפוארה... אנחנו התאמנו בקפוארה במשך ארבע שנים, והרבה פעמים רואים איך אנשים "שופטים" את הקפוארה לשלילה, בלי שהם יודעים עליה את האמת, ובלי שטרחו בכלל לבוא לאימון...
N & N

שריר

New member
סבבה אז פרטו על מה שלמדתם

כי ממה שאני מכיר זה רק את הסלטות וכמו שהסברת זו לא אומנות אז תסביר יותר על האחד נגד אחד אם יש אתר גם טוב

N & N

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

מקווים שהבנו מה אתה רוצה... באימוני קפוארה, ה"רודה" (המעגל שבו "משחקים") מהווה את השטח שבו משחקים שני הקפואריסטים. מה הכוונה משחקים? כלומר, המטרה היא לא לבוא, לפגוע אחד בשני, ולנצח - אלא בערמומיות "ללכוד" את היריב, ולהראות לו איפה הוא טועה. למשל, אם אתה נותן בעיטת מגל, היריב שלך יכול לזוז הצידה, או להתכופף ולהפיל אותך, או להשלים את הבעיטה שלך ברצף, או לתת בעיטה נגדית בצורה שהיריב לא יספיק לראות אותה מגיעה אליו... היופי בקפוארה הוא שיש מגוון אפשרויות. יש כאלה שיגידו לך, אגב, שבשיטה שלהם אתה יכול להפתיע את האויב שלך בסלטה לתוך הפנים. זה מקובל (אבל לדעתנו פחות יעיל...). קפוארת רחוב, לעומת זאת, היא הרבה פחות "משחקית". מי שנכנס לרודה בלי לדעת מה הוא עושה, יצא בשן ועין. האנשים שם לא מסמנים, הם נותנים
היופי של הקפוארה הוא באלגנטיות שלה. הקפוארה מצטיינת בערמומיות, במהירות וב"חוכמת רחוב". לכן היא גם מאוד אפקטיבית (אם כי בארץ שמים דגש פחות על יישום הקפוארה). קפואיריסט אמיתי ומיומן מסוגל להתמודד עם כל אדם מאמנות לחימה אחרת, מכיוון שהוא מסוגל להפתיע אותו ולהתמודד עם התגובות שלו. מישהו כתב בשרשור ש"התגובה של קפואיריסט זה כמו במאטריקס", עם ההשענות אחורה - ולדעתנו, מי שעושה את זה, כל כך מגיע לו לחטוף בעיטה... במקרה כזה, למשל, הקפואיריסט היריב יראה לו בדיוק איפה הוא טועה - או שהוא יסמן עליו בעיטה, או שיפיל אותו, או שיגיע מאחוריו ויתן לו ברכיה. אתה כותב שאתה רואה רק את הסלטות. הרבה פעמים כעושים הופעות של קפוארה, שמים דגש מראש על האקרובטיקה, כי זה יותר יפה, יותר מושך ויותר אנשים יגיעו לחוג בצורה כזאת. אחר כך, כשהם יגיעו לאימון, הם יראו שיש בקפוארה יותר מסלטות. הרבה יותר, מנסיון. N & N

שריר

New member
אני אמרתי את הקטע של המטריקס

כי יש דברים בקאפורה ממה שאני ראיתי ועזוב אקרובטיקה כאומנות לחימה היא לא תחזיק מעמד אולי מה שאתה למדת כן אבל מכל מה שאני ראיתי אין סיכוי דבר שני יש לכם הגנות אגרופים כי להוריד את כל הגוף ולהסתובב אל היריב באמצע קרב כדי לבעוט בו לו מתוחכם בדיוק

שריר

New member
אוקי

תסביר לי מה אתה לומד למדת בעיטות אגרופים הגנות אתה אומר שהקאפורה שלך שונה מכל האקרובטיקה תסביר במה

N & N

New member
הסבר קצר

כמו שאמרנו, יש זרמים שונים, כל זרם מתמקד במשהו שונה - אחד יותר באקרובטיקה, השני יותר בתכל´ס, כלומר יציבות על הקרקע, שליטה בבעיטות, התחמקות ממכות ידיים (אין אגרופים אלא מכות עם יד פתוחה) ועוד. לגבי הגנות, אין "הגנה". יש התחמקות ותגובה בדרך שמתאימה ביותר לאותה סיטואציה, ויש מגוון תגובות אפשריות. המשחק הוא דינמי ואין משהו קבוע. בהודעות הקודמות הרחבנו על כך, תקרא אותן שוב ואם יש משהו שלא הסברנו עליו - נשמח לעזור. מחר. :) לילה טוב

pirate

New member
אין מובנים רוחניים

בקפוארה אין את המרכיב הכי חשוב לדעתי באומנות לחימה וזה המובן הרוחני צי הארה דרך חים וכו.......

שריר

New member
אבל כיום רוב מי שלומד אומנות

לחימה פחות מתרכז בקטע הרוחני הארה ופילוסופיה גם לדעתי זה חלק מאוד חשוב אבל אפשר לבנות אומנות לחימה בלעדיו והיא תהיה בסדר

pirate

New member
זה לא אומנות לחימה

אומנות לחימה שאין בה צי (רוחניות) היא כמו קרב מגע מה שזה נותן בעצם זה ללמוד כמה דברים יעילים ברחוב אם מישהו תוקף אותך וכאלה .... בשביל זה לא צריך אומנות לחימה אפשר ללמוד קרב מגע ,ושהרבה יותר קל ללמוד קרב מגע מאשר קונג פו וטקיואנדו למשל באמת חבל שבארץ בקושי יש בתי ספר שמלמדים אומנויות לחימה כמו שצריך וכמו שהם באמת צריכים להיות

שומפי

New member
N & N היקרים !!

קודם כל ברוכים הבאים לפורום
. נהנתי לקרוא את ההסברים שלכם , צורת הכתיבה העבירה תחושה של רוגע ונינוחות. ( אולי זה נראה לכם מובן מאליו , אבל אני מציינת זאת כי לא תמיד ה"רוחות" שקטות בדיוני הפורום כאן .)
2 ידידם קרובים שלי עושים קפוארה - וזה מדהים לדעתי ! למה הפסקתם ? בני כמה אתם ? ביי ביי ותמשיכו לכתוב (כייף לקרוא אותכם ...
)

N & N

New member
../images/Emo51.gif וקצת על עצמנו...

שנינו בני 22, התחלנו ללמוד לאחרונה אצל בן ואנחנו נהנים מאוד. הפסקנו עם הקפוארה משתי סיבות - המורה התחלף, ולא אהבנו את הגישה שלו, וגם בגלל שהגענו למסקנה שזה מאוד לא בריא (כאבים בפרקי הידיים וכו´ עזרו לנו להגיע למסקנה
). תודה על המחמאות
N & N

ל-N&N!!!!

היי שלום לכם, ברוך הבא לפורום של אומנויות לחימה.... דרך אגב כמה זמן למדתם קפואירה???? אמרתם שאתם לומדים אצל בן, האם הכוונה לבן טל שחר?? אם כן באילו ימים וכמה זמן אתם כבר לומדים??? שלכם באהבה, עידודודו הלוחם

שומפי

New member
הלכתם לישון ? ../images/Emo1.gif ../images/Emo29.gif

עידודו שאל אם אתם לומדים אצל בן טל שחר , ולא עניתם , ואני סקרנית . עברתם לקונג פו ? ובכלל , מישהו מכם מכתיב והשני כותב ? איך זה עובד ?? ( סתתם צוחקת איתכם ....)

נירש

New member
אני מרשה לעצמי לענות בשם שנינו...

אז כן, אנחנו לומדים אצל בן טל-שחר, עברנו רשמית :). לגבי ההכתבה, אני כותב מהר ונועה מכתיבה עוד יותר מהר...
אבל סה"כ זאת הייתה הודעה משותפת. הפריע לשנינו כל העניין של התפיסה המוטעית לגבי קפוארה, אז קמנו, עשינו מעשה, ועכשיו תראי מה קרה - פתאום רואים גם את הקפואיריסטים בפורום! בדרך למהפכה בינלאומית. ניר

PsiChO

New member
כמה תיקונים...

דבר ראשון הקפואירה היא כן אומנות לחימה, בניגוד לאיגרוף תאילנדי או קראטה שהן שיטות לחימה. הקפואירה היא אומנות אפרו-ברזילאית. עבדים שהובאו מאפריקה על ידי *הפורטוגזים* פיתחו תנועות לחימה מתוך הפולחן הטקסי שלהם מתוך התקווה שיום אחד יוכלו להשתמש באחת התנועות הללו על מנת להמם את האדון ולברוח. לא הייתה שום מלחמה באדונים הפורטוגזים אלא בריחת יחידים בכל פעם לג´ונגלים למחנות עבדים שהצליחו לברוח. הקפואירה שאנו מכירים היום היא איננה הקפואירה המסורתית, אותה פיתחו בSenzala, במכלאות עבדים. המכלאות הללו היו בגובה מטר עשרים ועל כן הקפואירה המסורתית היא הרבה יותר נמוכה, וקטלנית. פחות אקרובטיקה, הרבה יותר בעיטות לפרצוף, ואם זה לא מספיק אלים בשבילכם תקחו לתשומת ליבכם שלרגליהם היו מחוברים סכינים קטנות. הקפואירה המודרנית פותחה על ידי מסטרה בימבה בשנות העשרים של המאה העשרים, וזאת כדי ללמד את אנשי החוק להילחם כנגד פורעי החוק, שמן הסתם היו קפואריסטים. הקפואירה איננה ריקוד כלל וכלל, למרות שהיא נראית כך לאלו הרואים מבחוץ, והיא גם איננה אוסף של סלטות ושאר אקרובטיקה שאינם קשורים כלל וכלל לקפואירה. דיברו פה הרבה על הפן הרוחני של הקפואירה, או יותר נכון חוסר הפן הרוחני. ובכן, אתם טועים.בניגוד לאומנויות הלחינה המזרחיות ובכלל המנטליות המזרחית, שבה ההארה באה מבפנים, ממדיטציות ותפילות, מאמינים הברזילאים, דרך הריקוד והקפואירה שהארה באה ממאמץ פיזי, מהכיף של הריקוד, מה AXE (אשה=האנרגיה החיובית של מעגל הקפואירה). קפואירה אמיתית היא קטלנית ביותר, כשתסעו לברזיל רוב הסיכויים שתווכחו בכך כאשר ילד בן 12 יעשה לכם תרגיל ויברח עם הארנק שלכם או לחילופין תחטפו מכות שיגרמו לכם לשקול שנית את שהייתכם בברזיל, מקרה מאד נפוץ לאלו שמגיעים לברזיל במטרה לעשות קפואירה ללא ידע וניסיון מתאים. לרובכם תפיסה מוטעית של הקפואירה, היא היננה ריקוד, אלא משחק. שני האנשים שמשחקים יכולים לשחק אחד עם השני ולזרום, והם יכולים גם לחפש אחד את השני בקטנות ולנסות להפיל או לפגוע אחד בשני, בדרך כלל על מנת ללמד אך לעיתים גם כדי לפגוע. הנני פועל על פי משפט "סייג לחוכמה שתיקה", אינני מבין באומנויות לחימה אחרות כדון איקידו או ג´יו ג´יטסו ועל כן אינני מדבר עליהן בחופשיות. לקפואירה מספר רב מאד של התחמקויות ואמנם אחד מהם מזכירה עדיין צריך דמיון) את ההתחמקות מהמאטריקס, זה לא אומר שזו ההתחמקות היחידה בקפואירה. רוב מה שאתם מכירים זה הקפואירה של ההופעות, עם הרבה אקרובטיקה ובעיטות מהירות ועל כן אתם מרשים לדבר בחופשיות על דברים שאינכם מבינים דבר וחצי בהם. קפואירה היא אכן אומנות לחימה, שיכולה להיות קטלנית ביותר לעיתים. היא מחזקת את הגוף בצורה שאומנות לחימה אחרת פשוט לא יכולה, מחזקת את הנפש, מכל אימון אתה תצא שמח מהאנרגיה של השירה והניגון, וכמובן שיש גם את ההיבט החברתי, שאותו אני מתאר לעצמי יש בכל אומנות לחימה. הנני מתאמן קצת יותר משנה בקבוצת קורדאו ג´י יורו (חבל הזהב), ששמה דגש על כל ההיבטים של הקפואירה, המסורתית, האקרובטיקה, המקוללה לעיתים (ריקוד מקלות שגדל ביחד עם הקפואירה), אך בעיקר הקפואירה רג´יונל שזוהי הקפואירה שכולכם מכירים. בתור קורא פאסיבי של הפורום חיכיתי שיתעורר פה איזה ויכוח לגבי אומנות הלחימה שאני עוסק בה (ועסקתי לא במעט...). אני גם יודע שאתם עושים מדי פעם אימוני פורום, אם אתם רוצים, אני בשמחה מוכן להעביר אימון כזה על מנת לתת לכם את קצה הקרחון של הקפואירה. תודיעו לי.

שריר

New member
ברוך הבא לפורום קודם כל

יופי שהחלטת לכתוב דבר שני שמת לב שביינתים כל מי שמתאמן בפורום בקאפורה כותב רק את ההיסטוריה כבר קראתי 3 פעמים את ההיסטוריה אז סבבה יש עוד סוגים של קאפורה שלא ממש מוכרים תסביר עליהם ולא על ההיסטוריה, תסביר על הלא אקרובטיות בכולן יש את הג´ינגה? כולן זה אותן בעיטות מה זה הרוחניות הזו? אההם כולן ייצאו מאותו מקום מה הכי טובה קצת תפרט על הקאפורה שעכשיו מלמדים

PsiChO

New member
כותרת

ישנם שני סוגים עיקריים של קפואירה: 1. קפואירה אנגולה. קפואירה מסורתית, "המקורית" כביכול. ללא אקרובטיקה, המשחק בה הוא איטי, בני הזוג משולבים אחד בתוך השני במשחק מנסים להפתיע אחד את השני ולהפיל או להכאיב בצורה כלשהיא. כמובן שבדרך כלל המשחק משוחק בכיף ועל כן רק מסמנים ולא ממש מכאיבים (יש יוצאים מן הכלל). המשחקים ארוכים מאד, לעיתים יכולים להגיע אף לעשר דקות, קשה מאד פיזית. 2. קפואירה רג´יונל. פותחה בשנות העשרים על ידי עמנואל דו ריי משדו, שנקרא בקפואירה מסטרה בימבה. קפואירה גבוהה יותר, עם הרבה בעיטות עגולות, משחק מהיר עם אקרובטיקה. משחקים מהירים, לא יותר מדקה כל אחד. קשה פיזית בשל המהירות ואופי התרגילים. ישנם עוד מספר סוגים זניחים יחסית: מקוללה- ריקוד מקלות שהתפתח עם הקפואירה בעקבות אגדה כלשהי (לפרט?). בנגלה- משחק שמטרתו ליצור זרימה בין שני בני הזוג ולהראות את היופי של הקפואירה סאו בנטו גרנד´י ג´י מסטרה בימבה- פותח על ידי מסטרה בימבה, משחק גבוה ללא ירידות לריצפה, הרבה בעיטות, מטרתו פשוטה: להפיל ו\או להכאיב לבן זוג. הקפואירה הנפוצה ביותר היא הרג´יונל, שזו הקפואירה שמלמדים בארץ ולעיתים עושים סדנאות אנגולה\מקוללה או משהו אחר). הג´ינגה היא הבסיס של הקפואירה, בכולם יש את הג´ינגה, אך עם קצת שינויים המותאמים לאופי המשחק: באנגולה היא נמוכה, ומתנועעת כמו שיכור, המטרה היא שהבן זוג שלך לא ישים לב ותוכל לתקוף אותו, ברג´יונל היא גבוהה גם גב ישר, בכל עת מגינים על הראש עם הידיים. מקווה שעזרתי לך.

למעלה