קפה

גומיה

New member
קפה

הי
פרסמתי פה הודעה לפני זמן מה בה התעניינתי במטחנה מתאימה לבריקה.
בסופו של דבר החלטתי ללכת על מוצר באיכות הגבוה ביותר, במסגרת התקציב, תוך התחשבות בחסרונות המובנים, והחלטתי ללכת על ה Hario Mini Mill Slim Coffee Grinder.
החוויה בנתיים מאוד חיובית. הקפה נטחן בקלות, באופן אחיד מאוד.

עד כה שתיתי את הקפה הבית של ספורה, ואני מעוניין לנסות סוגים אחרים, יותר איכותיים.
ממה שאני מתרשם קפה איכותי מגיע בחבילות של קילו בד"כ, לעיתים 250 ג' אבל בכל אופןף המחיר דיי יקר. האם יש דרך בה אוכל לקבל\לרכוש מנת "טעימה", לראות איך הקפה יוצא בבריקה?
או לחילופין אשמח לקבל המלצה לקפה איכותי וטוב, משהו שכדאי להתחיל ממנו.

תודה!

zmzmgm

New member
פרימיום מילאנו וברזיל סרדו של קפה בוטיק

שניהם יוצאים אצלי מרים עם גוף מלא וחמיצות נמוכה, לברזיל סרדו יש אפטר טייסט יותר כיפי, ועדיין לרוב הפרימיום מילאנו מועדף בבית.
אני מזמינה בדואר ומכינה בבריקה. בפעם הראשונה הזמנתי מכל סוג שהיה נראה מעניין 250 גר' וטעמתי.
צריכה לבדוק את ספורה בהזדמנות, אז אם אתה קונה אשמח אם תדווח איך אלו בהשוואה לספורה שהוא קפה ידידותי בהרבה לכיס...

Raffael

New member
באותו ענין בערך, כמה זמן מחזיקים הפולים

הקלויים מעמד, עד שיש ירידה משמעותית באיכות שלהם?

תתחדש. הזמנתי שלשום את אותה המטחנה.

קפה בוטיק הערה לא אובייקטיבית

משך שנים השתשמתי בבריקה והשתמשתי בתערובת נאפולי של רם יבגי ( הנמכרת דרך קפה בוטיק)

ניסיתי כל מיני תערובות כולל מילאנו שהייתהגם היא טובה.

עברתי עתה למכונה אוטמטית, יורה, וזשוב עשיתי סיבוב טעימות דרך יהודה בדיחי ( קפה בוטיק), ובסוף...נשארתי עם נאפולי.

בקיצור ניסוי וטעימה- דרך יהודה בדיחי.

dts

New member
זו שאלה מאוד אודיופילית רפאל

יש והיו כאן חברים שטוענים לירידה מורגשת שנספרת בימים ושבועות מאוד ספורים.
לדעתי ובהנתן קפה טרי שיוצר מקפה ירוק טוב,אכסנה טובה ואטומה גם שלשה חודשים לא ימנעו ממך לשתות בהנאה את הקפה.
זה מעולם לא הועמד למבחן ראוי כאן - דווקא מעניין

Lechoke Lames

New member
כ-10 ימים לקלייה ביתית, חודש לקלייה מקצועית

כנראה שהאוויר החם שמשמש ברוב הקולים הביתיים גורם לפולים להשאר טריים פחות זמן מאשר קלייה בקולה מקצועי שבו האוויר לא נושב על הפולים ולא מייבש אותם.

Lechoke Lames

New member
מגניב, עוד משתמש מרוצה במטחנת Hario

שמח שאני לא היחידי.

גומיה

New member
תודה על התגובות

ניסיתי להזמין מקפה בוטיק אבל עלות המשלוח והעובדה שאני כרגע בלי קפה בכלל גרמה לי לחפש משהו יותר קרוב.
מה שכן, הוא שכנע אותי לקנות קפה שנקלה בארץ, ולא עבר את המסע הארוך מאיטליה.
בסופו של דבר הלכתי ליד העבודה, "לגעת באוכל", מוכרים שם "קפה רוטשילד" (109 לק"ג). קניתי את הפלטינום. עד כה שתיתי 3 כוסות. בסך הכל קפה נחמד. צריך עוד להתאפס על מידת הטחינה האופטימלית.

זהו

גומיה

New member
הקפצה

אני שם לב שהמודעה ירדה לעמוד השני...

יש דרך לגרום לה לקפוץ???

למעלה