קפה עם חוואייג´

גרי רשף

New member
קפה עם חוואייג´../images/Emo22.gif

עלית יצאה לאחרונה עם סדרה של קפה אתני או משהו כזה. קצת יותר למטה בדף ניתן למצוא קישור להודעה קודמת שלי לה צרפתי ידיעה שסרקתי מהעתון. היום קניתי קפה עם חוואייג´, והופתעתי לטובה. לי זו פעם ראשונה שאני טועם דבר כזה (בניגוד לידידה ירושלמית שלי שמינקות ניזונה מתה צמחים ושאר משקאות אתניים עתירי אנרגיות חיוביות והרמוניות עם הטבע), והיה בהחלט מעניין. לאחר שלאחרונה נפטרתי משאריות הקפה עם ההל האחרונות שהיו אצלי, אני רואה בחוואיג´ תחליף ראוי, לפחות לעת עתה. דעות נוספות? האם ניתן לערבב לבד חוואיג´ עם קפה טרי? באילו פרופורציות? יש צורך בקפה מיוחד או בחוואיג´ מיוחד לשם כך?

אילן די

New member
איך אומרים חוויאג´ בעברית ?

אני יודע שיש מילה וזה תבלין מוכר. פשוט שכחתי.

גרי רשף

New member
למיטב ידיעתי זו תערובת תבלינים../images/Emo22.gif

בחוויג´ יש נוכחות מורגשת של קינמון ועוד תבלינים. מישהו במקרה מוכן לחלוק עמנו את סודותיו המסחריים?

ilancafe

New member
בהחלט ניתן לערבב לבד!!

החוואיג´ הוא בהחלט תחליף ראוי לכל הקפה האחר בטעמים, מהל, דרך אגוזים ועד תפוזים. המדובר, לפי עניות דעתי בערבוב מיוחד של מספר תבלינים שרוקח איש התבלינים שלך. (בת"א מומלץ חבשוש משוק לוינסקי). אם תרכוש אותו, יחד עם קפה (טחון דק) טוב תוכל לערבב לך את שניהם. ההחלטה כמה לערבב תלויה לגמרי בטעמך, ובד"כ נהוג לערבב 5% תבלין על הקפה. אבל!!! יש חוואיג´ לקפה ויש למרק!!! לכן יש לבקש חוואיג´ לקפה.

אלאר

New member
ג´ינג´ר!! ג´ינג´ר! זה מה שזה חוואג´

הכינו קפה שחור (בפיג´ן)והוסיפו ג´נג´יר ממדף התבלינים (כבר בהתחלה!). כמה? לדעתי,על כפית של קפה שחור רגיל (ממילא לא צריך יותר), שמים קצה כפית ג´ינג´ר (sorry, אין לי הגדרה יותר מדוייקת לכמות). הג´ינג´ר הופך את הקפה לחריף יותר. במקום זאת, ובאותו אופן, אפשר להוסיף קינמון, ואז הקפה יוצא דווקא יותר עדין, ופחות מריר. בקיצור, אלה שתי תוספות זמינות, שהופכות בקלות קפה שחור סטנדרטי למשקה מיוחד וחוויתי. מומלץ.

למעלה