קפה משומש כזבל אורגני?

ramid

New member
קפה משומש כזבל אורגני?

האם הקפה המשומש מידית האספרסו,יכול לשמש לזיבול העדניות? יש לי וויכוח קטן עם ידידה.
 

knappertsbusch

New member
לא ניסיתי, אבל מה שכן...

שאריות קפה רטובות חוטפות משום מה מהר מאוד עובש ירקרק - הרבה יותר מהר מלחם, ולפעמים אפילו תוך פחות מיומיים. רק מהסיבה הזו אני לא חושב שיש טעם בזיבול האדניות (או התעצלות לפתוח את הפח, כמו האדניות/מאפרות האומללות בחדרי מורים)
 

ramid

New member
העובש מתקבל

עם זה סגור בד"כ זו חממה לפטריות חם ולח.
 

sstern

New member
אכן טוב כזבל!

אפשר לפזר בגינה או בעציצים. אבל לפזר ולא להשאיר כעוגיה. שלמה
 

שור3

New member
קפה שעבר תהליך מצוי אינו יכול לשמש

כזבל. מעניין מאיפה אתם מביאים את הידע שלכם... אשמח לראות מקור מוסמך לדעה שכן יכול לשמש כזבל וללמוד משהו חדש.
 

poloew

New member
חיפוש קצר יניב הרבה מקורות לעובדה

שקפה שמוצה הינו תוסף אפקטיבי לזבל, אמנם לא המילה האחרונה בבוטניקה אבל בכל זאת מקור שאין לזלזל בו: http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_(drink) O בתחתית הדף... Coffee as a fertilizer Spent coffee grounds are a good fertilizer in gardens because of their high nitrogen content. Coffee grounds also contain potassium, phosphorus, and many other trace elements that aid plant development. Many gardeners report that roses love coffee grounds and when furnished with the same become big and colorful. When added to a compost pile, spent coffee grounds compost very rapidly. Coffee grounds can be obtained inexpensively (usually free) from local coffee shops. Large coffee shop chains may have a policy of composting coffee grounds or giving them away to those who ask. וישנם עוד הרבה סימוכין.
 

שור3

New member
נסיונות שנעשו בארץ הגיעו למסקנה

הפוכה. אני מודה לך על הידע שספקת, שמחתי ללמוד ממך. שבת שלום
 

ramid

New member
טוב נוווו....

פיררתי כמה "עוגיות" על האדניות שלי. נראה מה יצמח מזה. אגב,מחורי העודפים בתחתית האדנית,יצא אספרסו.
 

מני.ת

New member
היה לי עציץ יפה ז'ל...

בסלון עמד גדול ובמלא הדרו, פיזרתי מדי פעם את שאריות הקפה מהידית מעל האדמה שבעציץ. בתוך 3 חודשים הוא מת (ונראה לי ביסורים רבים). העלים נשרו את אט עד שנשאר קרח , הקפה בעציץ העלה עובש.
 

ע זי

New member
ודווקא לי היה במשרד עציץ גוסס

מכיוון שהתעצלתי ללכת ולשפוך את שאריות הקפה במטבחון, הייתי מרוקן את השאריות לתוכו ואת הכוס הריקה לפח. הפלא ופלא - העציץ הגוסס פורח מאז לתפארת.
 

knappertsbusch

New member
זה בדיוק מה שאני טוען

אני לא מוצר שום היגיון בדישון על ידי חומר שמעלה עובש כל כך בקלות. לדעתי יש כאן חשד בינוני לאגדה אורבנית.
 

ramid

New member
עןבש...

עובש יתפתח במהרה גם על מוצרים שאתה אוכל,אם לא תשמור אותם בתנאי אכסון נכונים. אצלי בקופסא עוד לא ראיתי נקודת עובש על הקפה שאני מרוקן,ואני מרוקן אותה אחת ל 3-4 ימים.
 

שור3

New member
זו התוצאה שהיתה כאן בזמנו

לכן הפליאה שהבעתי על הנושא
 

poloew

New member
קירארו בקישור המצורף...

http://www.growjoeplantfood.com/coffee.html כפי שמזהירים, לא להשתמש יותר מידי בדשן המבוסס על קפה בגלל חומציות הקפה העשויה לגרום לשריפת שורשים מסוימים הרגישים לכך. מעניין אם נעשה STUDY מדעי בנושא.
 
למעלה